כולה חצי שעהאלעד
תתאפסו חבר'ה
ונסו להתחשב במי שזה דווקא יותר נוח לו
איזה תגובה אנוכיתיהודיה מא"י
"נוח לי ככה, לא איכפת לי אם זה פוגע בכם"
תאמין לי, לא היתה לנו שום בעיה בעולם שיאריכו את יום הלימודים אלמלא הכפייה בה זה נעשה.
מצדי שאנשים ישאירו את הילדים שלהם במוסדות עד 8 בערב, זאת בעיה שלהם, אבל שיתנו לי להוציא את הבן שלי בשעה סבירה והגיונית.
זה לא 'כולה חצי שעה' כי גם לפני כן סיימו מאוחר למדי. חצי השעה הנוספת הזאת הדגישה את הסאה.
זה גם חצי שעה רק כשלב ראשון בתוכנית שיעודה הוא הארכת שעות הלימוד בגנים עד 4. ומי יודע מה מתכננים לנו אח"כ
ילד בגיל 3-4 צריך לישון כ12 שעות ביום. במצב הנוכחי זה אומר שהוא מבלה את מחצית משעות הערות שלו בגן.
ילד שמסיים ב2 זה ילד שחוזר הביתה עצבני ורעב. ולא שלא יספרו לנו סיפורי סבתא על "תוספות בריאות ומזינות" חצי פרי שהילד שלי מקבל בגן שבעה אחת ממש לא יכול להחליף ארוחת צהריים מסודרת בשעה סבירה
התוכנית הזאת רעה. היא הופכת את ילדי ישראל ילדי מוסדת מסכנים. מה שבעבר היה רק נחלתם של ילדים ממשפחות במצוקה - מקרי רווחה קשים, כאלו שמסיבות כאלו ואחרות אין להם מסגרת משפחתית תומכת, הופך היום לחלקם של של כל ילדי ישראל.
מקומם של ילדים רכים הינו עם הוריהם, ובמסגרת המשפחתית אמור להתבצע עיקר גידולם וחינוכם. הגן לא אמור להיות אלא מסגרת חברתית, לא מקום לשהות ארוכה כ"כ.
התוכנית הזאת גם מפרה באופן בוטה ביותר את זכיות האדם והאזרח הבסיסיות ביותר של הילדים ושל הוריהם. היא פוגעת בזכותם הדמוקרטית של ההורים לבחור את דרך חינוך ילדיהם. אין שונה כפיית יום הלימודים הארוך מכפיית חינוך חילוני על דתיים או להפך. היא פוגעת בזכותם הבסיסית של ההורים לגדל את ילדיהם, ובזכותם הבסיסית של הילדים לקבל יחס אישי וטיפול נאות.
בבסיס התוכנית עומדת הנחת יסוד שההורים אינם מסוגלים לגדל את ילדיהם כראוי, ולכן כמה שהילדים ישהו יותר מחוץ לבית, ככה ייטב להם. הנחת היסוד הזאת מוטעית לחלוטין. הארכת שעות הגן אינה מטיבה עם הילדים היא פוגעת בהם קשות מכיוון שהיא מצמצמת את השהות שלהם במסגרת החשובה בהרבה - המשפחה.
ומי שרוצה לעבוד, שיועיל וישלח את הילד שלא לצהרון ולא יכפה עצמו על הכלל.
על ה"אופק חדש" הזהנחשונית
אבל את בעצמך אומרת שגם ב-13:30 זה מאוחר מדי. אז אולי לקחת את הילדים כבר ב-13:00 ? ב-12:00 ? אולי לא לשלוח לגן כלל? קוראים לזה הום סקולינג. זה אפשרי, חוקי ויש משפחות שזה עובד להן יופי. הביני, אני מבינה את הבעיה כמו שאת מציגה אותה. וגם לי המצב הזה הוא בעייתי.
בגן אצלנו הארוחה השנייה בוטלה! כי חלק מההורים פנו לגננת ואמרו שהילדים חוזרים הביתה שבעים עוד מארוחת ביניים בגן ולא אוכלים את ארוחת הצהריים החמה והמזינה שהכינו להם בבית בהשקעה כה רבה! ורוב ההורים תמכו בביטול. נו בטח, רובם גרים באותה שכונה של הגן, או שיש להם רכב. לנו באופן אישי הביטול הזה גרוע! אנחנו גרים במרחק שלושת רבעי שעה ברגל מהגן. אין רכב. יוצאים מהגן ב14:00 ומגיעים לאכול צהריים רק ב-15:00 ! זה נשמע לך סביר שילד יאכל רק קרקר או ביסקויט שהגננת נותנת בגן ב-12:30 וחוץ מזה כלום מ11:00 עד 15:00 ?! לי לא. כשאמרתי את זה לגננת היא אמרה: "אז ב-14:00 תתני לו כריך על הספסל ברחוב." סליחה?! זה חינוכי? זה בריא? לטווח ארוך? כפיתרון קבוע? ומה עם נטילת ידיים? ומה עם ארוחה חמה בחורף? ומה עם הרגלי אכילה ליד שולחן? על הפיתרון הזה אני אמורה לחשוב בעצמי בלית ברירה, בדיעבד גמור. אבל שגננת ותיקה וידועה לטובה תציע פיתרון כזה לכתחילה?! וגם אם כן, מה היא מציעה לעשות בחורף, בגשם, בקור? לתת לילד לאכול כריך טונה רטוב על הספסל בגשם?!
אני לא נחרצת כמוך כי בשבילי יש לאופק חדש גם יתרונות. בשבילי, לא בטוח שלילד שלי. לי באופן אישי קשה לתת לילד שלי כל מה שהוא צריך בגלל ה-ADD שלי. אז כשהבנתי שהילד שלי יהיה ב"אופק חדש" חשבתי שהילד שלי רק ירויח מזה. אחרי כמעט חודש בגן, בכלל לא בטוח. למה היום השעה 14:00 היא מקודשת? למה השעה 13:30 היתה מקודשת עד השנה? למה דווקא 13:30 ? למה כשסיימו ב-13:00 לא באת ואמרת: שלום, באתי לקחת את הילד שלי כבר ב-13:00? ב-12:00 ? מצד שני, מישהו בכל זאת צריך לעבוד כאן, במשפחה ובמדינה. אפילו אם כולנו נסתפק במועט ולא נקנה קוטג'. את מבינה מה פה לא מסתדר לי?
אז קודם כליהודיה מא"י
זאת השנה הראשונה שיש לי ילד בגן.
כן, בעיניי גם 13:30 זה מאוחר, אבל זה עוד סביל.
4-5 שעות בגן זה מספיק מעל ומעבר לילדים קטנים, כלומר עד שעה 12-13. אז אילו היו מסיימים ב13:30 לא הייתי עושה ענין גדול. במיוחד שזה עדין נכנס לתחום ההגיוני.
אבל החצי שעה הזאת מ13:30 ל14:00 מעבירה את שעת הסיום של הגן מתחום המאוחר-אך-הגיוני לתחום הבלתי סביר. וכאשר זאת רק חלק מתוכנית הדרגתית שמטרה להביא את שעת סיום הגן לבלתי-סביר-בעליל. (16:00)
אז חכם עיניו בראשו - אני לא מחכה שיאריכו את שעת הסיום של הגן ל16:00, ואני לא הולכת אחרי אחיזת העיניים של הארכה ההדרגתית. עוד שנה-שנתיים יאריכו בעוד "רק חצי שעה" ואח"כ שוב ושוב.
ולגבי חינוך ביתי - מצטערת זה ממש לא פתרון. אם אני אחזור לדוגמא הקודמת שלי - זה כמו שהממשלה תודיע שמהיום יש רק גני ילדים חילונים ומי שלא מוצא חן בעיניו שלא ישלח לגן.
זאת זכותי לקבל חינוך עבור ילדי מהממשלה. זאת גם זכותי לקבל זאת מבלי לוותר על זכותי האלמנטרית שלי ושל ילדיי לכך שאני אהיה המחנכת העיקרית שלהם.
גן הוא בהחלט דבר חשוב, הוא מספק חברה לילדים בצורה שהם לא יכולים לקבל אחרת. אינני רוצה לגזור על ילדי בידוד חברתי. וזה לא סותר את זכותי לקבל חינוך מהמדינה.
מדובר פה בכפייה אידאולוגית.
ולגבי שיקוליים כלכליים. בטווח הקצר אולי יציאה של שני בני הזוג משפרת את המצב הכלכלי, אבל בטווח הארוך יציאה של האמהות על חשבון הילדים רק פוגעת במצב הכלכלי.
במישור האישי - יש פה ענין של היצע וביקוש. הביקוש בשוק הוא הוא לכלכלת משפחה משתי משכורות, ולכן זהו גם ההיצע. אילו ברוב משקי הבית היה מפרנס יחיד, ניתן היה להתקיים בהחלט בכבוד ממשכורת אחת, השוק היה מתאים עצמו לביקוש החדש.
מעבר לכך לעובדה שהילדים מבלים את רוב יומם במוסדות יש השלכות ארוכות טווח שאלו בסופו של דבר עולות לכולנו הרבה מאוד כסף.
מה גם שלמעשה לרוב הנשים שהן אמהות לילדים קטנים לא באמת משתלם לצאת לעבודה, אלא שהמימון הגבוה למעונות וצהרונים הופך זאת לכאילו משתלם.
וזה מביא למישור השני - המישור הכללי. יותר אנשים עובדים לא בהכרח אומר משק עשיר יותר.
ונשים שעובדות, ולא משלמות מכס הכנסה (כי הן לא מרוויחות מספיק) אבל עולות המון כסף לא משפרות את המצב הכלכלי של המשק אלא מרעות אותו. זאת מתמטיקה פשוטה של רווחים מול הוצאות. וכך בטווח הרחוק למדינה נשאר פחות כסף להשקיע בביטחון, בבריאות, בדיור וכו'.
וכל האמור לא משנה, משום שגם אם זכותה של המדינה לעודד נשים לצאת לעבודה (וזאת אכן זכותה, גם אם יש מתנגדים לכך) אבל זאת לא זכותה לכפות זאת.
וכרגע זה מה שקורה - כפייה של מציאות חיים שבה נשים יוצאות לעבודה, ומלחמה בנשים שבחרו להצטמצם על מנת לגדל את ילדיהן טוב יותר.
אה, ודרך אגביהודיה מא"י
אני די בטוחה שזה לא תקין שביטלו את הארוחה השנייה, ולפי דעתי את צריכה להתעקש שהוא כן יקבל, גם אם שאר הילדים לא.
אמרת רוב ההורים רצו לבטל. תאספי את כל ההורים שלא רצו לבטל, ותפנו בדרישה מנומסת לגננת שהילדים שלכם יקבלו ארוחה נוספת. וחלק מהרעיון של התוכנית הזאת היא עבודה בקבוצות קטנות.
אז אם אפשר שרק קבוצת ילדים אחת קטנה תעשה פעילות כזאת או אחרת אז אפשר גם שרק קבוצת ילדים אחת תאכל ארוחת ביניים
תודה על הרעיון, אני מתכוונת לברר את זהנחשונית
רק קחי בחשבון שתצטרכי לא מעט אסרטביותיהודיה מא"י
כדי להשיג את זה.
בהצלחה
למה צריך ארוחה כזאת משביעהקיפי.אחרונה
שאח"כ לא נשאר בבטן מקום לארוחת צהריים נורמלית?
אצלנו כל ילד מביא פרי שלם נוסף ומניח בבוקר בקערה משותפת.
ב12:30 הגננת חותכת את כל הפירות לכל הילדים וכ"א אוכל כמה ומה שהוא רוצה.
הילדים שלי לא חוזרים רעבים יותר ממה שהיה כשחזרו ב13:30,
ואוכלים יופי צהריים..
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות