חידה חידתית- סעודה שלישית!בעיתה אחישנה

בס"ד

 

אז ב"ה התפריט לשבת כמעט מוכן אבל שוב נתקעתי עם הסעודה שלישית!

 

חוץ מחלות ביתיות

סלט ביצים

סלט ירקות

וסלט מטבוחה עבודת יד

 

מה עוד אפשר להוסיף? 

יש לכם רעיון מענין?

 

אה- והקאץ של הכל הוא כזה-

בעלי לא אוהב אוכל עם הרבה שמן

ואני אלרגית ב"ה לחלב- כך שמותר ממש, אבל ממש מעט

מצד שני- הקשר שלי לירקות הוא לא כל כך אי אי אי אי אי ...

 

נראה אותכם! חושף שינייםמגניב

 

חן חן!

2 רעיונות שעלו ליהדס ואור

פשיטת תירס- אפשר חלבית או פרווה

אולי סלט טונה טוב? מוסיפים לטונה מלפופונים חמוצים, סלרי (אם אוהבים) גמבה ומיונז או מעט שמן זית.

תחליף חלב לפשטידותכלנית1

אפשר לקנות "טוב מגבינה" או "טוב משמנת" תוצרת ארה"ב (קצת יקר, אבל מתאים לחגים/ארועים/אורחים) כדי להוסיף תחליף גבינה/שמנת לפשטידות (פעם אפילו אפיתי עוגת גבינה על טהרת אלו, כי התארח מישהו שאסור היה לו חלב באותה תקופה, אבל זה ממש מוגזם). זה נשמר הרבה זמן במקרר סגור (כחצי שנה) ואם פותחים ומקפידים להשתמש בכפית יבשה ונקיה, אפשר לשמור זמן לא קצר כשזה פתוח או להקפיא.

מתכונים פרווה: בלינצ'ס ממולא ת. אדמה/רסק תפוחים, בורקס ת. אדמה/פטריות.

אם את רוצה להימנע ממסות של מרגרינה, אפשר לקנות עלי פילו ולהכין בורקס בקלי קלות לפי האיורים שעל האריזה. הבצק עצמו אינו מכיל שומן. מרססים שמן בין השכבות של הדפים (אפשר לקנות מיכל למילוי שמן וריסוס רב פעמי!!). ממלאים ואופים.

פשטידת בצל (לפי המתכון של עקיבא ויעל), פשטידת ת. אדמה.

סלט חסה /סלט כרוב עם שמן זית ותבלינים במקום מיונז.

 

כלנית- איפה קונים מיכל לריסוס שמן רב פעמי?הדס ואור
ראיתי בסולתם רדד, אני תוהה איך מנקים את זה...?קצפת
בכל חנות כלי ביתיהודיה מא"י
צריך להיות. אני בדיוק קניתי (ושכחתי את השקית אצל ההורים...)
אפשר גם באינטרנט, אבל הרבה יותר יקר (אני קניתי ב35, באינטרנט מצאתי בטווח מחירים של 60-80)
הם עשויים בדר"כ מזכוכית, כך שלא קשה לנקות אותם - שמים מים עם סבון, מנערים, אם רוצים אפשר להשתמש גם במברשת של בקבוקים.
35 זה באמת זול...קצפת

מותר לשאול איפה קנית?

קניתי מיכל יקר מנירוסטה, אבל אפשר למצוא יותר בזולכלנית1

קניתי מיכל יקר, אבל מנירוסטה, כי אני חוששת שמיכל זכוכית עלול ליפול ולהישבר. עלה לי בסביבות ה-80-90 בחנות יחודית בתלפיות (לה שף). כשקניתי לפני שנתיים גם אחרי שידעתי מה אני מחפשת שאלתי בחנויות רבות ולא מצאתי. היום המיכל יותר מצוי.

דיברתי פעם עם מוכרת של ששת בקניון והיא אמרה שאולי היא תביא. לא בדקתי מאז.

בכל אופן המיכל הרב פעמי הרבה יותר כדאי מאשר לקנות בסופר מיכל עם מילוי מסכן שנגמר כל שבועיים. עכשיו שאת יודעת שזה קיים, את יכולה לנסות לשאול גם בחנויות זולות יותר כמו בשוק. הניקוי: ממלאים במי סבון ושוטפים. אבל, לא צריך לשטוף באופן קבוע כמו שבקבוק שמן פתוח מחזיק מעמד הרבה זמן. תשטפי לקראת ר"ה ולקראת פסח.

ולמיכל הזהעמית-טליה

את פשוט שופכת שמן רגיל?

 

ואי זה גאוני תמיד רציתי דבר כזה..

ממלאים בשמן ולוחצים כדי שיהיה לחץכלנית1

ממלאים באיזה שמן שאת רוצה (בערך חצי מיכל). ואז, מפעילים לחץ כמה פעמים על המשאבה ומרססים. צריך להקפיד לרסס על סיר קר. פעם ריססתי שוב על מחבת חמה ופתאום קפצו לי להבות!

בחנות כלי בית ברחובותיהודיה מא"י
אבל זה היה האחרון
אבל היה להם עוד סוג, קצת יותר יקר (נראה לי 40), קצת יותר קטן וקצת יותר משוכלל
תודה על המידע.קצפת

אני צפונית, ננסה לחפש...

אממ יהודיה-אפשר נ"צ מדוייקת יותר?חילזון 123
פשטידות למינו למינה למינהו..רחלקה
כמו שאמרועמית-טליה

פשטידות לרוב...

 

אפשר גם להכין נשנושי גבינה כאלה מבצק עלים (ולמקלים אפשר גם מבצק מלוואח מעובד היטב)

פיצות קטנות סמבוסק וכאלה...

 

פעם אחת הכנתי 'פריקסה' הספרדים בטוח יודעים מזה

זה כמו בצק מטוגן שנהיה לחמניה קטנה וטעימה ממש

ועושים לה תוספות מגוונות של ביצה, טונה, קוביות תפ"א. וכדומה...

זה ממש טעים וחוויתי. 

 

 

מנסה...אילה שלוחה

סלט חומוס (ביתי)

פוקאצ'ות

דג מתאים לכם?

סלט כלשהו עם תפו"א? (אולי סלט תפו"א וסלק?)

 

 

 

מתכון לפוקאצה יש? ואיזה דגים למשל?בעיתה אחישנה

כאילו- זה צריך להיות משו קל כזה... 

אחרי הכל הכנתי מלווה מלכה לתפארת!

ואי את מכינה גם מלוה מלכה?אנונימי (פותח)

איזה השקעות..

אצלנו שותים את המרק משבת..

כן..זו ההלכה..בעיתה אחישנה

צריך לאכול מלווה מלכה...

וצריך שזו תהיה סעודה עם שולחן של שבת ובגדים של שבת ואוכ טוב כמו לשבת...

 

הבעיה הקטנטנה היא להשאיר מקום בבטן משבת.. ;)

כל הכבודאילה שלוחה

אפשר דוגמא לתפריט של מלווה מלכה?

 

 

(וכן - זו בהחלט בעיה להשאיר מקום)

מתכון לפוקצ'האנונימי (פותח)

זאת כמות ענקית שקיבלתי מטבח בבית קפה אחרי שאמרתי לו שהפוקצ'ה שהוא הכין היתה נפלאה. אז אני בדר"כ מכינה חצי או הכל בצק ומקפיאה את הבצק.. כי אנחנו רק שניים. אבל תלוי בך.


קילו קמח רגיל

600 מ"ל מים מהברז

שליש כוס שמן זית

50 גרם שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח


א. לערבב את כל היבשים בקערה שהשמרים יגעו בסוכר...

לערבב את הקמח עם היבשים

ב. במכה אחת את כל המים, מערבבת ויוצרת בצק, לא לפחד אם הבצק יבש!

ג. להוסיף שמ"ז

לעבד כדי שיכנס לבצק...

ד. ליצור כדור גדול

לשים בקערה ולעטוף בשמן זית

ה. לסגור בנילון/מגבת לחה

נותנת לזה לתפוח בנחת עד שזה מכפיל את כמותו.


ואז לשה, עושה כדור ופותחת את הבצק.

אפשר עם פלפלים ושום ושמ"ז ותבלינים למעלה, אפשר עם בצל ועגבניות, אפשר מה שרוצים כיד הדמיון הטובה


אני לא אלופת הבישול.. ובטח לא בדגיםאילה שלוחה

ובכל מקרה זה מה שעושים אצלינו

 

לוקחים דג (סלמון או פורל, אולי אפשר גם דג אחר...)

מתבלים בשמן זית,  שום, כוסברה ולימון - כשהיה לנו פורל שלם אז חצינו לחצי ושמנו חלק מהתיבול בפנים וחלק מלמעלה, וכשהיה סלמון אז שמנו על הפרוסות שלו..

 

ולתנור - אבל אני לא זוכרת לכמה זמן. בע"ה כשאמא שלי תהיה פה נברר...

 

 

 

(לפוקאצ'ה אין לי מתכון - אבל אני רואה שכבר עזרו לך.. )

רעיון מעולה בשבילךאנונימי (פותח)

חומוס! תכיני לבד, או אם את לא מהבשלניות הגדולות יש את החומוס החדש של יכין, בסיס להכנה יותר נכון, בכל אופן אני לא ניסיתי אותו כי אני כן אוהבת להכין לבד ויש לי את הזמן ואני גם עושה את זה שנים אבל האחיות שלי שתמיד לחוצות בזמן מכינות אותו ומנסות כל הזמן לשכנע אותי גם, הן אומרות שאין הבדל בטעם בין החומוס שאני מכינה לבין החומוס של יכין...חוצמזה יש כל כך הרבה סלטים טעימים שאפשר להכין מה עם חצילים?< אדומים? לבנים? סלט פטריות עירית או בצל ירוק ופקאנים?

אני מבחינתי לעשות את כל הארוחות רק עם סלטים..

מה זה "החומוס של יכין"הדס ואור

ראיתי שדיברו עליו פה כמה פעמים

מישהו / מישהי יכול לפרט? האם זה בקופסת שימורים או במקרר?

תודה!

זה נראה ככהחילזון 123

וזה נמצא מחוץ למקרר נראה לי.

זה פשוט חומוס מבושל ומרוסק בלי כל התוספות.

בסיס להכנה ביתיתאנונימי (פותח)אחרונה

הם בעצם עושים את כל התהליך הכי מעצבן ניקרא לזה בהכנת החומוס של ההשריה, הטחינה וכ"ו- וזה בעצם הבסיס, את רק צריכה לתבל איך שאת אוהבת. שוב, אני לא בדיוק יודעת כי עדיין לא ניסיתי אני רק יודעת שהן ממש מרוצות...

לזניה-בלהבלה123

שימי רוטב עגבניות פרווה בין העלים, ורק את השכבה העליונה עושים חלבית, ואז אפשר להסיר אותה אם אלרגים לחלבי  

מה מכינים לשבת?בוקר אור

כאן

ערב

מרק דלעת וחומוס לפי המתכון של @*אשתו של בעלי*

קוסקוס

קציצות ברוטב כלשהו (הבו רעיונות! לא אדום ולא צהוב)


בוקר

לביבות גבינה


סדש

אנטיפסטי

צ'ולנט- איך מוודאים שלא ישרף? שבת שעברה נשרף לנו

שניצלים מהמקפיא/ נכין חזה עוף כלשהו- עדיין בהתלבטות


עוגת קפה בחושה מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טחינה

סלט זיתים מהמקפיא

סלט ירקות, סלט אבוקדו 

תעדכני איך יצא ואם אהבתם...*אשתו של בעלי*
אפשר קציצות בלי רוטב?יעל מהדרום
נוסעים.. מביאים איתנו עוגה שנקנה מחרתוהה לעצמי
לקציצות אפשר לעשות אותם עם כרוב, ואפשר בריבת בצל (מתכון של @המקורית)


על צולנט בעיקר מתפללים, מוודאים לפני ששמים על הפלטה שזה במרקם נזיד והשכבה למטה לא נדבקה וכשאוכלים מוותרים על השכבה התחתונה.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חצילים בציפוי פירורי לחם

טחינה/ חומוס ביתי

עוד חצילים

משייר

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

אולי עוגיות שוקולד


ליל שבת:

קוסקוס

עוף עם בצל, גמבה וכדומה

מרק ירקות ושעועית


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

כרובית, ברוקולי וקישוא בתנור

שניצלים

אולי חזה עוף נוסף


סד"ש:

כנראה שחביתות ופיצות

אפשר לחמם חביתות על הפלטה?תוהה לעצמי
כן. מאיזו בחינה את שואלת?יעל מהדרום
אם זה לא מתקלקל. אף פעם לא חשבתי לנסותתוהה לעצמי
ותמיד שוברת את הראש על מה לתת להם לאכול בשבת בבוקר כדי שלא יתמלאו רק מעוכות.. ביצים קשות לא היו אטרקטיביות מספיק ופנקייקים זה מיליון עבודה ביום שישי. אז אולי ננסה חבילות בהזדמנות
אולי קציצות עם בצל מקורמלמתיכון ועד מעון

אני עושה את המתכון של חן במטבח

מצטרפת לראשונהמתיכון ועד מעון

ע"ש

מרק גרוסים

עוף ברוטב מתוק

אורז ותפוחי אדמה אפויים

כרובית, חסה וכרוב

 

בוקר

סלמון עם עגבניות ולימון

שוקיים עם בצל

עלי פילו עם בשר

אורז וחצאי תפוחי אדמה אפויים

ברוקולי, חסה וכרוב

 

סד"ש

טחינה מטבוחה חצילים

בטטה וקוגל

 

יהיו גם עוגות שמרים ואם יהיה כוח גם חיתוכיות חמאת בוטנים

 

אצלנו שבת יומולדת ל2 הגדולותמאוהבת בילדי

ההורים שלי יהיו אצלנו בערב שבת:

אורז

חורשט

עוף כלשהו שאמא שלי ביא

סלטים- חציל שניצל (כבר חצי התחסל...), סלק, משייר, חומוס, טחינה, סלט ירוק, סלט חסה, סלט חי, בטטה בצ'ילי

 

לבוקר חמין לבעלי

אורז ועוף בתנור עם דלעת לנו

 

דגים לסד"ש

 

כמובן עוגות יומולדת, מתלבטת אם להכין גם רולדה

פירות

חטיפים...

אצלנועלמא22

ערב שבת

מרק כתום

לזניה

דג סלמון

פסטה שמנת פטריות

כרובית מוקרמת


בוקר שבת

חזה עוף כלשהו

אורז

תפוחי אדמה

כרובית בתנור

אם יהיה לי זמן וכוח גם שעועית ירוקה


חלות מהמקפיא

סלטים חיים

עוגת ביסקוויטים

שאריות של עוגת יום הולדת של הבת שלי

קורנפלקס בשוקולד


הרבה דברים, אבל אני אוהבת שיש לנו אוכל לכל השבוע

אצלנואבןישראל

ערב שבת

דגים סלמון במיונז וחרדל

ומושט וטונה  בסיר עם רוטב אדום

מרק בשר קוסקוס


בוקר שבת

שווארמה

כנפיים ברוטב מתוק

אורז


סדש

דגים וסלטים


סלטים

חציל מטוגן וחציל במיונז

מטבוחה ביצים שומר מבושל

טחינה כרוב לבן וסלט עגבניות וזיתים


עוגיות שוקולד ציפס חלביות

עוגת בסקויטים

עוגת תפוזים

חלות שהספקתי להכין ברוך השם 

אנחנו ב"ה נוסעיםטארקו
אולי אכין עוגיות שיהיה לנו להמשך השבוע+להביא, לא בטוח
אצלנוהמקורית

דגים לערב + מרק


קידוש בבוקר - סמבוסק פיצה קנוי


סעודה שלישית - סלמון בתנור


סלטים חיים, מטבוחה,חצילים

לקינוח קניתי מילפיי ושוקולדים. יש פיצוחים


שבת שלום

מתארחיםנפש חיה.

חילבה

עוגת תפוזים

לגבי הצולנט לשבתפצל"פ

אני אומר לא מניסיון אלא ממה ששמעתי

מערב שבת שמים את הצולנט על הפלטה עם מספיק מים כדי שלא יישרף

ואז אחרי הסעודה של הבוקר (או מספיק זמן לפני... תלוי מתי אתם אוכלים, וגם משתנה קיץ חורף) שופכים/מוציאים חלק מהמים כדי שזה ייצא צ'ולנט ולא מרק ויקבל באמת מרקם יותר סמיך

כמובן אם רוצים לשפוך אז לפי דיני החזרה לפלטה בשבת כל אחד כמנהגו

לגבי הצולנטנפש חיה.

אני שמה על תחתית ברזל הפוכה (מכירה את התחתיות לסירים ממתכת? יש להן "רגליים" כאלו

אז אני הופכת ככה שה"רגליים" כלפי מעלה ואז שמה את הסיר.


אפשרות אחרת (את זה אתם צריכים לברר על פי הפסיקה שלכם) אם המים מתאדים וזה גורם לסיר להיחרך,

להוסיף לסיר שקית עם מים ולעשות בה חור כך שלאט לאט המים יצאו לתוך הסיר.

תודה לכולן על הרעיונות!בוקר אוראחרונה

בסוף הכנו קציצות ברוטב לימון

יצא נחמד. לי קצת חמוץ מידי, בעלי אהב

ופרוסות חזה עוף בצ'ילי שיצאו מתוק מידי- אולי נערבב ביניהם 😂

בעלי סידר פרוסות תפוחי אדמה מתחת לצ'ולנט, נקווה שיעזור

שבת שלום!

שאלה לגבי ממולאים...למה תמיד התחתית נשרפת?ממתקית

תמיד תמיד. לא משנה מה אני עושה...

עם רוטב?יעל מהדרום
אולי הסיר בעייתי?יעל מהדרום
צריך לבשל על אש נמוכה ממשתוהה לעצמי
ועוד שיטה שראיתי ולא ניסיתי זה לשים מתחת שכבת תפוחי אדמה כדי לבודד בין המילואים לסיר שלא ישרפו
ולפעמים צריך במהלך הבישול לנענע את הסיר בעדינותתוהה לעצמי
כדי שהרוטב יזחל מתחתנים והם לא ידבקו לסיר
אנסה, האמת שלפעמים מוסיפה עוד מים במהלך הבישולממתקית

בקיצור אף פעם לא הלך לי עם ממולאים...
חשבתי לנסות בתנור זה הולך?

תודה, אנסה על אש נמוכה יותר.ממתקית

והשיטה עם תפוחי האדמה- פעם ככה הייתי מכינה, וכל תפוחי האדמה היו נשרפים והממולאים היו מקבלים טעם של שרוף, הפסקתי עם תפוחי האדמה. אבל עדיין תמיד מה שבתחתית נשרף.

אני לא מכינה הרבה ממולאיםתוהה לעצמיאחרונה
אבל כשכל אז אחרי רתיחה מורידה להכין נמוך של הבינוני
אש קטנה ממש, בדיקה מידי פעם אם נדבק ואם כןאורין

להפריד קצת מהתחתית ולהוסיף מים רותחים. ובכלל מלכתחילה - אני שמה מים בנדיבות, אחרי שרותחים מנמיכה מאוד ושומרת כל הזמן.

מה אפשר להכין מפירות קפואים חוץ משייק?נעמה301
(בננה, מנגו, פירות יער ותותים)
רוטב לעוגת גבינה (מתותים ופירות יער)יעל מהדרום
עוגת מוס גבינה ותותיםופל לימון
תודה רבה!נעמה301
סורבה מנגו / או פירות יער טעים לשים בעוגהאמרלדאחרונה

אני מערבבת אוכמניות עם קצת קמח,

כדי שהצבע לא ימרח..

ואז שמה באמצע עוגה בחושה לבנה

זה טעים וגם נראה מהמם

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
אנחנו עושים מושט מתובל בתנור. לא יקראורין
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

ומה יש בבר?ממתקיתאחרונה

המבורגר קנוי? או שמכינים כמו קציצות בבית?

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

תודה, אין פה מקום להכניס סיכהדיאט ספרייט

אז לא אקנה אופה לחם.

אבל אולי אתחיל לעשות במיקסר. תודה 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולות

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

תוכלי לפרט קצת יותר לגבי הדיפים?דיאט ספרייט
לא כ"כ הבנתי מה החטיף שטובלים ומהם המטבלים
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

קוביות עוף מחזה עוף?אורין
כן, מוסיפה אותן לקראת סוף הבישול והן יוצאות רכותסטודנטית אלופה
נשמע משדרג. לא יצאות יבשות כי זה חזה עוף? כמה זמןאורין

בישול הן צריכות?

תלוי בגודל אזור ה10-15 דקסטודנטית אלופה
לא יוצאות יבשות
תודהאורין
אגב,בכדי שחזה עוף יצא רך ועסיסי*אשתו של בעלי*

כדאי מאוד לפזר עליו מעט קורנפלור ולהשרות אותו כרבע שעה קודם הבישול שלו ואז להוסיף אותו לתבשיל/מרק.

יוצא רך רך ועסיסי

להשרות במרינדה מסויימת? או סתם להשהות עם הקורנפלוראורין
אם זה למרק*אשתו של בעלי*אחרונה

אז מרינדה לא שייך לכאן.

רק קורנפלור.

ץאם מבשלים את זה עם רוטב וירקות שונים

אז אפשר במרינדה וקורנפלור יחד

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

כשהייתי קטנה הייתה לנו שנה מרוקאיתגפן36

שבכל פורים הייתה מביאה משלוח מנות מלא עוגיות מעשה ידיה.

מאז (גיל 6) ועד היום (30) ניסיתי לשחזרת את השבקיות המופלאות שלה, ואתמול לראשונה הצלחתי!!


ברוח הצלחה זו- נראה לכם שמאותו הבצק אפשר להכין גם בורקסים? 

זה בצק נוזלי כזה. לא?יעל מהדרוםאחרונה
לק"י


תכיני בורקסים מבצק ספידי. מכירה?


ואיזה כיף שהצלחת!!

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

אבל לוקח המון זמן וסבלנות לשפוך לתניות הקטנות. אזאורין

חזרתי לתבנית הגדולה ופשוט חתכתי לריבועים.

לי זה בסדר מבחינת זמן וסבלנותיעל מהדרום
לק"י


שווה לפותחת לנסות פעם אחת.

מה שבאתי לכתוב... יוצא מעולהגלויה
חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כשיש לי קצת זמן להשקיע אז מכינה שבלולי שמרים(אהבת עולם)
גליל של עוגת שמרים ואז פורסת, מניחה ואופה.


יש עוד כל מיני מתכוני עוגיות שמכינים גליל ופורסים. אני עושה את זה עם עוגיות שוקולד צ'יפס. מכינה בלילה, מניחה פס על ניילון נצמד או נייר אפייה ומגלגלת חזק, מקפיאה ואז פורסת ואופה.


אפשר גם מעמולים.

תודה רבה! רעיונות מעולים❤️מרגול
רעיונותפרח שמח
חיתוכיות ריבת חלב. טעים ממש
נשמע טעים! מה זה?יעל מהדרום
ראיצי בגוגל. זה באמת מוצלחיעל מהדרום
באמת טעיםפרח שמחאחרונה

וזה מעולה מההקפאה

ולמי שרוצה אלפחורס זה הרבה יותר מהיר

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

אולי יעניין אותך