אפשר לקנות "טוב מגבינה" או "טוב משמנת" תוצרת ארה"ב (קצת יקר, אבל מתאים לחגים/ארועים/אורחים) כדי להוסיף תחליף גבינה/שמנת לפשטידות (פעם אפילו אפיתי עוגת גבינה על טהרת אלו, כי התארח מישהו שאסור היה לו חלב באותה תקופה, אבל זה ממש מוגזם). זה נשמר הרבה זמן במקרר סגור (כחצי שנה) ואם פותחים ומקפידים להשתמש בכפית יבשה ונקיה, אפשר לשמור זמן לא קצר כשזה פתוח או להקפיא.
מתכונים פרווה: בלינצ'ס ממולא ת. אדמה/רסק תפוחים, בורקס ת. אדמה/פטריות.
אם את רוצה להימנע ממסות של מרגרינה, אפשר לקנות עלי פילו ולהכין בורקס בקלי קלות לפי האיורים שעל האריזה. הבצק עצמו אינו מכיל שומן. מרססים שמן בין השכבות של הדפים (אפשר לקנות מיכל למילוי שמן וריסוס רב פעמי!!). ממלאים ואופים.
פשטידת בצל (לפי המתכון של עקיבא ויעל), פשטידת ת. אדמה.
סלט חסה /סלט כרוב עם שמן זית ותבלינים במקום מיונז.