ייאוש...אנונימי (פותח)

בס"ד

אני חוזרת בתשובה ואני לא מוכנה לוותר על מדרשייה ושיעורי תורה(זה מכסה לי את כל השבוע)

ואמא רוצה שאני לא אלך כל השבוע ואני יודעת שאחרי שאני אלך נניח רק 4 פעמים היא תתחיל להגיד לי אולי לא תלכי גם היום שזה יהיה 3 פתאום ואני לא מוכנה

ומכל מה שאני עושה ההורים שלי לא מרוצים כמה שאני מתחילה לנסות לכבד אותם אני לא מצליחה מה עושים.....

בכלל שעוד מעט אני אתחתן בע"ה..

מה עושים?~נואשת~

אני בת 17

אל תתיאשימ.מ.י.ר
דבר ראשון - אשרייך. אשרייך שאת עשית את הצעד הגדול הזה, הקשה הזה, שלא כל אחד יכול לעשות. אני פשוט מתפעל.

דבר שני - אני מבין שזאת משפחה חילונית והיא לא מעודדת את החזרה בתשובה שלך. ואפילו שכעשיו ההורים שלך מתנגדים לכל העניין ומנסים להחליש אותך - את צריכה להיות חזקה (וזה קשה! אבל אם הצלחת עד עכשיו, אז בעזרת ה' ובתפילה את תצליחי להמשיך), ולהבין שדווקא מה שאת עושה זה יגרום הכי הרבה נחת רוח להורים שלך. אולי לא עכשיו, אולי רק בעוד כמה שנים. כמובן שבזה שאת הולכת בניגוד לרצונם למדרשיה אין בזה עבירה על כיבוד אב ואם. אדרבא! זה הכי כיבוד אב ואם! כי זה האושר הכי גדל שיש לאדם, לראות את ילדיו הולכים לפי התורה הקדושה. ונכון שעכשיו הם לא רואים את זה, ואפשר לגמרי להבין אותם. הם באים מזווית השקפה לא נכונה ומוטעית, והם אפילו חוששים לך. אבל הם עוד יראו את זה, עוד ישמחו ב"ה שיש להם בת כמוך.

מה הסיבה שאמא שלך לא רוצה שתלכי למדרשיה ארבע פעמים בשבוע?
תראי, זה שיקול כזה.
א'. אולי זה באמת דחוק ומכביד בשבילך. כרגע עזבי מה ההורים שלך חושבים על זה, אל תעשי שיקולים ע"פ ההורים שלך בכלל כרגע. תחשבי אם זה טוב בשבילך וזה לא יכביד עלייך. זה כל היום? או רק בערב? אם זה רק בערב, אז זה אולי לא מכביד (שוב, תשקלי זאת היטב כי אני לא מכיר אותך ויכול להיות שלך מתאים משהו אחר). תשקלי. אלו החלטות ש-ל-ך.
ב'. מה שאת מחליטה תאחזי בו בכל הכח ואל תרפי.
ג'. אולי היא צריכה הרבה עזרה בבית וזאת הסיבה?

תשקלי הכל, בלי חיפזון, תחשבי היטב, תתפללי, ובעז"ה ההחלטה תהיה טובה וישרה.

בעז"ה שתזכי להתחתן, את גם תצאי מרשות הורייך לרשות בעלך. זאת אומרת שאז בכלל לא תהיה לך בעיה בעניין הזה.

והערה אחרונה - אין יאוש בעולם כלל! זאת לא רק סיסמה. זאת דרך חיים, דרך חיים של היהדות! גם מהמצבים הכי קשים אפשר לצאת, ומכל הסיבוכים שיש (וככה זה בכל דבר, גם פרטי שלנו וגם כלל ישראלי) אפשר לצאת ולצאת ברכוש גדול. בעז"ה!

בהצלחה לך! וכל טוב ב"ה!
סדר בבלגןמשה
1. איפה את לומדת היום? תיכון כלשהו?
אולי ההורים דווקא רוצים שקודם תסיימי בגרות (מהלך שנראה לי נכון גם בתור אדם דתי). אם זה המצב - ייתכן והפיתרון הוא לשרוד בתיכון עד סוף השמינית.
זה לא כ"כ נורא לשרוד עוד שנה, כל אחר הצהריים שלך יהיה פנוי ללימודי קודש וגם הורייך יהיו מרוצים.
לעבור לאולפנא זה לא מהלך חכם. יקשה עלייך לדעתי להתאקלם בנוסף לשוני האדיר באופי. עדיף לשרוד עוד שנה.

2. להתחתן זה עניין לא כ"כ פשוט לחוזרים בתשובה. את צריכה קודם להתייצב כדתית ובכלל, לפתור את בעיותייך עם ההורים עוד קודם.
אל תבני על זה כ"כ מהר.

3. את צריכה "למיין" את נקודות החיכוך עם ההורים, ולהחליט מה את עושה איתן.
ייתכן ויש נקודות שאיתן לא שווה בכלל להתעסק ולוותר להורים, ובאחרות להכריז מלחמה.
מסכימה. כתבת את זה טוב ויפה. שכוייח!פלפלתי
וואוו!!! איך שאני מקנא בכמה שאת חזקה!!!!אחת שנמאס להאחרונה
אין לי מה להגיד לך חוץ מ- אל תתייאשי!!! הם התרגלו ועוד יהיה טוב!! -את בדרך הנכונה לדעתי...
(הם=ההורים)
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך