שאלה של מורה...תאנה.

אני מחנכת של בנות בכיתה י' באולפנה איפשהו בארץ.

רק אחרי שהתחלתי את השנה, הבנתי שאני אמורה גם להעיר לבנות על לבוש לא צנוע וכו'...

האמת, שזה ממש קשה לי.

גם כי אני לא רואה את הדברים האלו. לא שמה לב עם החצאית-כן-בגובה-הברך או לא,

ומאד מעציב אותי להתחיל להסתכל בפרטי לבוש של בנות במטרה להעיר להן.

וגם כי אני בכלל לא בטוחה שזו הדרך הנכונה.

אבל,

עם הבחירה שלי לעבוד במקום הזה, מגיעה גם החובה הזו.

אשמח לשמוע ממכן (ואם יש גם בנים שיש להם מה להוסיף - סבבה)

איזה תובנות אספתם בהקשר הזה.

איזה דברים מורות עשו והם היו נכונים וטובים לכם,

ואיזה דברים לא לעשות.

תודה רבה ושנה מעולה.

אני מתכוונת לקחת את הדברים שלכם ברצינות

טוב אם את מבקשת את דעתנו נענה לך אבל לא לקפוץ עליענבל

א. אני דווקא כן חושבת שזה נכון כי צריך חוקים מסוימים ואי אפשר שלא יהיו גבולות אבל זה לא קשורלשאלתך ולכן אשאיר את זה לפעם הבאה שייפתח דיון

ב. כדאי לא להעיר לפני כל הבנות אלא לקחת את הבת החוצה ולהעיר לה בצורה יפה ולא לצעוק עליה או משהו כזה,

גם כדאי להגיד שאחרי נגיד שלוש פעמים שמעירים אז שולחים הביתה (הכוונה שולחים הביתה נגיד משעים אותן או ששולחים אותן הביתה ולא נותנים להן להשאיל מחברה),

צריך להבהיר בדיוק מה גבולות הצניעות (נגיד אצלינו באולפנה זה: חצאית שעורבת את הברך גם בישיבה, שרוול לפחות עד המרפק, בלי נזם, בלי שסע, בלי מחשוף)

לא להגיד שהצניעות יפה לזה אלא לדבר על זה עם הבנות גם בתור כיתה וגם אם צריך אז פרטני.

אני יודעת גם שאצלינו בנות מאוד לא אוהבות שהרב מעיר להן והוא לא עושה את זה הרבה רק כשזה ממש מוגזם אבל באמת תשתדלו שהרב לא יעיר (לי אישית זה לא היה אכפת אם הוא היה מעיר אבל בלאו הכי לא מעירים לי).

אין לי עוד הרבה רעיונות עשי כשיקול דעתך!

אז תתחילי בדרך שאת חושבת שהיא הנכונה<אריאל>

תנסי לדבר אליהן בגובה העיניים, לא ביד חזקה ובמשמעת ברזל.

ואם זה לא הולך, את חייבת למלא את תפקידך ולשמור על הדרישות של המסגרת.

שאלה קשה ..טובי =][=
אני חושבת שכדי לך כשאת פונה לבנות להעיר על הנושא,עשי זאת בנעם.
זה מה שגרם לחברות שלי להתלבש בצניעות,ואפילו להעריך את אותה מחנכת.
[בניגוד לדיקטטורה,וענישה שנהגה בה מחנכת אחרת.]

אני חושבת שגם באופן כללי כדי לך לדבר על נושא הצניעות בכיתה,לפתוח דיונים וכדו. זה באמת עוזר!
להסביר לבנות שצניעות זה לא דבר חיצוני,כמו שזה ניתפס היום.
זה דבר פנימי!! על כבודה של האישה,ויש עוד הרבה מה להרחיב.

ובנוסף - לא רק להעיר! בת באה עם ארוך - לחזק,לאודד. זה יתן לה לגטימציה להמשיך!
לא לבוא רק שצריך להעיר,לבוא להגיד גם מילה טובה.

שתהיה לך הרבה ב"הצלחה!
והלוואי שתצלחי רק להעלות את התלמידות,ביזכות ההערות ולא ההפך.
[הן יהפכו להארות ולא הערות]
^^ ואי כל כך נכון.הסנה-בוער

לתת חיזוקים חיוביים למי שכן באה צנוע.. כל כך חשוב. 

אבל חשוב שזה לא יראה צבועעוד חוזר הניגון

בס"ד

אצלנו באול' הבנות ממש מתעבות את נושא ההערות על צניעות,

ומישהי אחת סיפרה לי שכל פעם שהיא באה עם חולצה צנועה המורה שלה מחמיאה לה שהחולצה של יפה ומרוב שזה ברור לה שהמורה אומרת את זה רק בגלל שהחולצה צנועה והיא רוצה שהיא תלך איתה הרבה- זה מיד מוציא לה את החשק ללבוש את החולצה הזאת שוב!

אם את רוצה לתת חיזוקים חיוביים- מעולה. זה טוב וחשוב. אבל שזה יהיה כן וברור. אל תנסי להסוות את זה בכל מיני דרכים. (שיהיה ברור לשתיכן שאת מחמיאה לה על זה שהיא התלבשה צנוע וכמו שצריך).

ממש מסכימה! אבל אפשר להגיד משהו כמו: "וואיי, איךלהבה בוערת

יפה לך חצאית ארוכה..." וכאלו דברים...

ווי בדיוק המורה שלי אמרה לי את זה!דניאלהה

בעיקרון אני לובשת רק קצר וזה יותר נח לי אבל חברות נידנדו לי אז לבשתי ארוך וההמורה כולה נשפחה על זה שכמה זה יפה לי וכמה זה מלא חן ואצילות.........

>>>הסנה-בוער

זה ממש משתנה ממקום למקום..

אבל האולפנה שלנו עברה המון תהפוכות ומליון דיונים על הנושא.. אז קצת מהתובנות שעלו במהלך השנים:

*) להיות עקביים. להחליט על קו לבוש מסויים ועונשים מסויימים בכל פעם- ולעמוד בהם. לא להפקיד על זה לפי קריזות של המנהל.

*) אחרי שההנהלה החליטה על משהו מסויים- שהמורים ישדרו שהם אשכרה מאמינים בזה. אחרת זה לא יצליח.

*) לזכור שחוץ מהאולפנה יש עוד גומרים משפיעים בלבוש, לפעמים הרבה יותר חזקים- הסניף, החבר'ה, המשפחה (!!!!). להבין שזה לא קל לכולן.

*) להסביר על צניעות. לא רק מה אסור. אלא למה אסור. מה זה צניעות. במידות. בדיבור. בהתנהגות. לא לצמצם את המושג הקדוש והמדהים הזה, "צניעות", ל"החצאית שלך לא עוברת את הברך".

*) דוגמא אישית. דוגמא אישית. דוגמא אישית. כשמורה חופרת במשך שעה על חשבון שיעור על כמה שהחצאיות של הבנות מבישות את המוסד, ואח"כ מצחקקת עם הרב שמלמד בשיעור אחרי זה, או שכל השיעור היא מושכת את הכיסוי ראש שעוד שניה נופל... נה, זה קצת מוריד מהערך של העניין. אני לא מצפה שמורות יהיו מושלמות. אבל ליד התלמידות שישתדלו יותר.

*) לא לצמצם את עבודת ה' של הבנות לצניעות בלבד. המון פעמים מקפידים כל כך על צניועת ואת התורה, המידות, התפילה קצת מזניחים... לשים לב.

*) והכי חשוב: לזכור שזה תהליך. והוא ארוך וקשה ומייגע. וצריך המון סבלנות. המון אהבה. ואמונה- בצניעות, בה', בבנות, ובעצמך שתצליחי להנחיל את זה בהם בסוף.

לדעתי תעשי על זה שיעור מחנכתב.ש.

על צניעות גבולות ומה שביניהן.

תציגי איזה שאלה לדיון על הלוח (למה חשוב להתלבש בצניעות/ למה חשוב שהחצאית תעבור את הברך/מה גורם לנו לא להתלבש בצניעות וכו'..) ונראה לי משם זה יכול להתפתח יפה.. (אולי בנות שמתקשות בנושא ירצו אח"כ לדבר איתך על כך..)

בכולופן, נראה לי זה לא חכם לצאת הזאב הרע+השוטר שעומד וכופה על התלמידות הר כגיגית. סוף סוף הכי כדאי שתהיי אהובה עליהן..

אם צריך עוד עזרה אפשר לפנות במסר"ש..

להרחיב את הדיבור על חשיבות הנושא...אנונימי (פותח)

לדעתי צריך לעקור את הבעיה מהשורש.לעשות ממש מערך גדול בשיעורי מחנכת, אמונה וכו' ולהסביר את כל הנושא באופן ממש נרחב. למה צריך לשמור צניעות מה הגדרים וכו'. להסביר את הנושא מהפאן של "שמרי על הכבוד שלך, את בת, דברים אישיים לא מספרים, מראים לכל העולם" צריך להשריש בבנות תחושה עמוקה שהגוף זה דבר כ"כ אישי וכמו שאני לא מסכימה לכל אחד לגעת בגוף שלי (גם בקטע של להרביץ לי) ככה אני לא רוצה שכל אחד יראה את הדברים הכי אישים שלי.

להסביר להם מהפאן של מה בנים רואים ועל מה הם חושבים כאשר הם רואים בנות ומחשופים בקטע של למה את רוצה שיחשבו עליך דברים כאלה ובן ידמיין אותך ואותו עושים ככה וככה וגם בקטע של תעזרי לבנים לא לחשוב על דברים כאלה את הבנים זה מטריף מוציא אותם מדעתם, זה גם עברה בשבילם זה מונע מהם לעשות כ"כ הרבה דברים.

גם בקטע של תעזרי לבנים שהם יאהבו רק את נשותיהם ולא יצטרכו לחשוב על נשים אחרות כל מיני דברים. (דרך אגב רוב הגירושים נובעים מהסיבה הזאת שלבעל קשה לשמור על העינים) כמו שתלמידה לא היתה רוצה שבעלה יחשוב כל מיני דברים על נשים אחרות ככה....

וגם מהפאן שכולם! מעריכם יותר נשים צנועות, והצניעות עוזרת מאוד לשמור על הכבוד העצמי שלך גם בקטע הזה כן של כבוד עצמי ויותר מעריכים נשים צנועות שמתלבשות יפה צריך להוציא את המושג צניעות רק בקטע של חרדים וללבוש שחור. צנוע ויפה.

לדעתי יותר שיעורים והסברים על זה מאשר הערות ושיחות לבנות כי להגיד תתלבשי צנוע בלי להבין לעומק את הבעיה והשלכותיה בנות יעשו את זה לא מרצון ואז מחוץ למסגרת הם יתפרעו עוד יותר. אחרי המערך הזה כל בת מבינה באופן אישי למה היא רוצה להתלבש צנוע. ואם זה לא עוזר זה כבר בעיה. אני אישית התחזקתי בצניעות רק שמישי אמרה לי את כל הדברים האלה ונתנה לי הרגשה מאוד אישית לגבי אני וגופי.

אצלינו הייתי איזה מורה ממש חכמה לדעתי זה גם עזר...גולי =]

הם ישבו במעגל כל הכיתה והיא כזה:

-כולם להרים ידיים
-כולם להניח על הברכיים 

ואז היא כזה מי מרגישה חצאית שתצביע: (בנות הצביעו)

מי מרגישה טייצ שתצביע: (בנות הצביעו)

מי מרגישה ברך שתצביע: (בנות הצביעו)

ואז היא כזה "מי שמרגישה ברך או טייצ שיותר לא תבוא עם החצאםי הזו..

תגידו מה שתגידו! אני ממש אהבתי ת'סרך

לדעתיט!הר

אם זה קצר אבל מתחת לברך לא צריך להעיר. אבל אם זה כבר מעל הברך-חובה להעיר גם בלי קשר לזה שאת חייבת (כמובן רק במסגרת הלימודים)

בכל אופן כל מקרה לגופו לדעתי,לפעמים צריך לשתוק ולפעמים לא.בהצלחה.

....1- חולקת ממש,פלספנית

בעזהי"ת

זה נשמע כמו 'אני לא מסכימה עם הממסד ולדעתי נכון ללכת קצר, אבל אני חייבת להעיר.. אז את יכולה להמשיך, ואני אמשיך להעיר כי מחייבים אותי, אוקי?'

אז לא צריך לצאת זבל;פלספנית

בעזהי"ת

אבל בהחלט לבוא בגישה של

'תשמעי. אני מבינה שקשה לך עם החצאית; אבל אני באמת מאמינה שצריך לבוא ארוך יותר. עוד ארבעה סנטימטר, ככה..'

פספסת את כל הנקודה בלהעיר לתלמידה...SimplePlan

כשמעירים לתמידה על צניעות המטרה היא לא שתבוא לבי"ס כמו שצריך כי ככה המורה אמרה כי ככה המנהל אמר לה לעשות, ואז כשהיא תחזור הבייתה היא תחזור לחולצה קצרה וחצאית שלא מגיעה לברך.
הנקודה היא לנסות לגרום לבנות להבין כמה זה חשוב, ושהן באמת ירצו ללכת צנוע מתוך הרצון שלהן, ולא מתוך ההכרח.

כי זה כלא [ואז רק שם צריך לשמור על החוקים],פלספנית

בעזהי"ת

או שזה חינוך?! 

לדעתי צריך-פזוש

לבוא ולהגיד בדוגרי- תשמעי החצאית שלך קצרה מידי בבקשה אל תבואי איתה יותר... והכי חשוב- לא לחפש ת'בנות ההלא צנועות- רק אם רואים להעיר לא לעדות מסדר צניעות....

הכי חשוב לדעתי זה...ד"ר אריק

בס"ד

לזכור שהן בנות אדם. אז אם מישהי לא לבושה צנוע לא לבוא אליה בדרישות. להסביר, לדבר בנעם, להגיד לה את האמת בצורה יפה, ולדבר בגובה העיניים.

ברגע שמעירים בצורה לא נעימה, פוגעת (לפני עוד בנות לדוגמא...) הדברים נכנסים באוזן אחת ויוצאים בשנייה.

אני לדוגמא שונאת שמעירים לי. אני יודעת מה הכללים של האולפנא ומשתדלת לא לבוא ככה לאולפנא (למשל, אלדין) . אבל אני יודעת מדיונים עם חברות שלי בנושא שהן כן רוצות שיעירו להן כדי שהן ידעו עם מה לבוא ועם מה לא.

לפי דעתי צריך לדבר על הנושא בצורה חוויתית, ולא "אוי לא...שוב מדברים איתנו על צניעות"- לי אישית יש טראומה מכל שיעורי\שיחות הצניעות שעשו לי באולפנא. די, זה חפור, זה מעיק, וכבר יצא לי כל החשק להקשיב למורה שמדברת איתנו על צניעות. אבל אני כן זוכרת פעולה שעשו לי מדריכות מכיתה ו' או ז' שהביאו לנו קטע על זה שבנות הן לא עגבניות בשוק- לקחתי את זה ברצינות, הבנתי, והפנמתי. זה תלוי באיזה צורה מדברים על הנושא. (אותו דבר על הנושאים של בינו לבינה, ופייסבוק...סתם בדרך אגב.). הגוף הוא לא דבר אסור או מכוער, הוא צריך להיות בשבילי, בשביל עצמי- אם אתם משדרים שיש חוקים של צניעות, ואם תשאלי, ואם לא תבואי את תהיה מחוץ לאולפנא שבוע, אתם יוצרים שנאה אצל הבת כלפי הנושא. אם מסבירים שהגוף הוא דבר טוב, ונכון, ויפה- אבל בשביל עצמך, אז אתם לא יוצרים שנאה אצל הבת והיא כן רוצה לשמוע. (וזה מדובר על כל נושא אחר באמונה\הלכה). אישית, אני שונאת שיעורי אמונה רק בגלל זה, אני שונאת שמדברים איתי על בינו לבינה, ועל צניעות, ועל פייסבוק, ועל טלוויזיה- כי יצרו אצלי אנטי... זאת דעתי בכולפן

אם את צריכה להעיר-עשי זאת בארבע עניים,דוסית גאה!

לא כל הכיתה צריכה לראות את הנזיפה!

דבר שני, תערכי הרבה שיעורים שיסבירו מה מטרת הצניעות, איך היא שומרת עלינו, ותסבירי להן את כל ההלכות של הצניעות!!

בהצלחה ושתצליחי לקדש שם שמים

----------בל"חית

(*קצת קשה לי עם כותרות בזמן האחרון..אז עמכם הסליחה)

טויב, אז דבר ראשון...

אצלינו באולפנא, זה בדיוק ככה!!!

פשוט מעירים..ולפי דעתי זו גם ממש לא הדרך...

כי בסופו של דבר..(מניסיון אצלינו) למחרת הבנות מגיעות שוב לא צנוע ואז...שוב...(וחוזר חלילה)

כמו שכמה מכאן כבר אמרו, לדבר בפרטיות עם אותן אלה שלא הולכות צנוע - כמובן בנעימות,

אבל בצורה כזו שתפחיד אותן לבוא למחרת עם אותה חצאית...! > זו הדרך הרגילה,

ולרוב המועילה בפן האישי של אותה בת.

עוד משהו, אם את מעלה את הנושא בפורום הכיתתי, ממש בתור שיעור..

תעשי את זה בדרך כזו שלא תגרום לבנות שלא לבושות צנוע באותו היום להרגיש אי נוחות,

כי זה מביך ומבייש!

כל העניין של ההערות על הבגדים צריך לבוא ממקום כזה שככה דרוש ללכת גם בחוץ, בסניף, בבית, ברחוב ולא רק באולפנא!!!

כי בסוף, נוצר מצב של "בית כלא לצניעות" או "מסדר צניעות",

באולפנא הכל פרפקט, אבל אחרי זה, כשאני הולכת ברחוב המראות לא נעימים...

כל ההערות האלו גורמות לכך, שאותה תלמידה (לא צנועה כביכול) נעמדת בשער האולפנא..

ועושה סריקה מהראש עד הרגליים אם היא מספיק ראוייה ללמוד היום, או שעוד כמה דקות יעיפו אותה הביתה-

זה צריך לבוא מהן! מהתלמידות! תעבירי להן את זה בצורה של פעילות, זה ישמע מצחיק אבל את יכולה גם לעשות להן מערך צניעות (מערך פעולות שעושים בתנועות בדר"כ)!

ואז תראי שלאט לאט, זה יחלחל אצלן! שזה חשוב להן לחיים, שזה קריטי לעתיד!

מצטערת ממש אם חפרתי ואיכשהו גם פגעתי - אבל זו לא היתה כוונתי ח"ו

וכמובן, סליחה על הערבוביה, כתבתי בצורה מבולגנת קצת...מקווה שתסתדרי

אני גם באישי, יומעולה

תודה לכולכן!תאנה.

אני קוראת בעניין את מה שכתבתן.

יש פה הרבה תובנות טובות.

תודה.

אשמח אם תכתבו עוד...

אממ..אולרייט

לא צריך להסתכל על הבנות ולחפש אותן ואת החצאיות/ המחשופים האל צנועות/צנועים..

אם את רואה בנות שלבושות לא לפי כללי הצניעות של ההלכה, תבואי אליהן בצד בצורה יפה ונעימה ותגידי להן שיחליפו חצאית/חולצה, ושלהבא לא יבואו עם פריט הלבוש הזה אם הוא יוצר את המצב הזה שלא נעים לא לך ולא להן ובוודאי שלא ראויגם באופן כללי.

מניסיון שלי, לעולם אל תעשי יותר מדי שיעורים בנושא של צניעות כי זה גורם לבנות להתעצבן על השיעור ואחרי זה הן משליכות את הכעס הזה על הלבוש שלהן.

חשוב לעשות שיעורים על צניעות אבל לא רציפים ולא למשוך אותם למקומות של שאלות שאין עליהן תשובה מספיק חד משמעית או מספיק מספקת.

והכי חשוב שהכל יעשה ברגישות לבנות שלובשות פחות צנוע..

בהצלחה!!

בעיה של בנותשימעלה

אין דברים כאלה אצלנו

>>>נועוש=]]!!

בס"ד

לבוא אליהן בגישה של "מה קרה לך? זה לא מתאים לך" וזה דווקא יעורר את היצר של הצניעות שהן יבינו שהן לובשות דברים שלא מתאימים להן באמת.

ובאמת מה שהכי חשוב- שהכל יעשה ברגישות ובצורה נעימה..

לעודד זה המפתחח!!!באהבה ובאמונה..

לבוא לבת שבאה היו עם חצאית יותר ארוכה ולשבח אותה.. את לא יודעת איך זה עושה בלב טוב.. וכנל לגבי פתוח בחולצה או שרוול ממש ממש הכל.. זה פשוט מחמם תלב ונותן חשק...

לעומת זאת שיטת הלהעיר להעיר להעיר ולהעיף הביתה אם אחרי שלוש פעמים וכדומה לפי דעתי לא נכון בעליל אלא רק לבנות מסוימות מסוימות שאז בלי זה הם פשוט יגיעו לא צנוע לבצפר.. אבל אני חושבת שאם הצניעות באה ממקום ש/ל להכריח בבית הספר ואז כשבבתי אין מי שיכריח אז עושים מה שנוח זה לא המטרה ! המטרה היא שהצניעות תגיע מהמקום האישי הפנימי שלי שאני יחליט להגיע יותר צנועה היום ולא בגלל שאני יצטרך לסבול את המטעים של המורה איקס כל השיעורר..

וגם שיעורים על צניעותתבאהבה ובאמונה..

הרבה הרבה הרבה אנשים לא מודעים מה צנוע ומה לא! פשוט ככה ולכן גם כשמעירים להם הם לא מבינות מה לא נכון בזה והמורה יודעת שזה כביכול מובן מאליו וזה יוצר אי הבנות וחיכוכים לא נעימיםם חבל!!

וגם אם אתה לומד את זה זה יכול להגיע ממך.. וזה הכי הכי חשוב ולא בגלל אף חוק מטופש של בית הספרר!! אלא כי אבא שבשמיים ביקש..

ל(עניות) דעתי---דברי שיר.

בנות שכבר באות למסגרת שהיא דתית ודורשת יותר יודעות בעצמן מה קצר ומה לא.. אם הן לא עומדות בגבולות זה כבר משו אחר.. ואז צריך לחפש (עוד הרבה לפני שמעירים..) מאיפה זה נובע -דווקא בגלל שצניעות זאת נקודה כ"כ רגישה אצלינו (: ואני גם בטוחה שבאמת באמת לכל אחת בפנים יש את הרצון להיות צנועה ובסדר --(אם לא ,זאת כבר בעיה אחרת) אני חושבת שיש בנות שהכי נכון אצלן יהיה דווקא להתעלם כי זה דבר רגעי וחולף --משבר גיל ההתבגרות-- ויש גם כאלה שלא מבינות באמת למה זה אסור .. עוד ס"מ פחות ס"מ את מי זה כבר מעניין?!..ובשביל זה חשוב לעשות שיעורים כלליים לכיתה..זה תורם ומחזק  גם לבנות שכבר הולכות מטאטא --(מניסיון..:]) .. -ב"הצלחה-

אני לא זוכרת כ"כ איך זה הלך...סטיגידיש

בכיתה ו' (לפני אלפי שנים..) המחנכת עשתה לשנו שעת חברה על צניעות וסיפרה לנו את "התמונה".

אני לא זוכרת איך הלכה הפעילות אח"כ אבל אם אני עד היום זוכרת את זה ועדיין הולכת צנוע כנראה שזה עבד...

חיפשתי את הסיפור וזה מה שמצאתי. אני חושבת שבבית יש לי בנוסח קצת יותר ארוך וסיפורי ואולי המסר בו מועבר יותר חזק... אבל זה מה שמצאתי בינתיים.

וקבלי ח"ח על האכפתיות שלך. זה לא ברור מאליו.

"בארץ לא רחוקה, בעיר קטנה ליד הנהר

גר צייר לא מוכר.

צייר צעיר, מאוד מוכשר

שנהג לצייר את הנוף באזור שהוא גר.

הוא חי בעיר שנים ארוכות

אך מעולם לא פרסם תערוכות.

כשהיה בן 30, נפטרה אמו היפה

וכדי שיצליח תמיד לזכור אותה

צייר את תמונתה.

מגיל 30 ועד גיל 40

כך במשך 10 שנים

ישב הצייר לילות וימים

טבל מכחול בכל הצבעים,

בדיוק רב סימן כל קו

בעיניו בחן, כל נקודה, כל הזמן.

כי אינו מצייר סתם איזו דמות שאינו מכיר

אלא את אמא שלו שאהב והוקיר.

10 שנים השקיע הצייר

בסופו של דבר הציור נגמר.

תמונה לתפארת יפה ומדויקת

כן, זאת אמא שלו בתמונה ולא אחרת.

חבר שקפץ אז, אותו לבקר, התלהב ואמר:

זאת לא סתם אמא, זה הרבה יותר.

ובלי לספר, התקשר החבר למועצת העיר

ואמר: "רבותיי, אפשר איזה קיר?"

ענו לו: " אדון, נבוא ונבדוק את העניין

אם זה יפה נמצא לך בניין.

הגיעו לבית הצייר במפתיע

ראש המועצה, סגניתו וגזבר שהודיע:

"צייר יקר, הציור מקסים!

מעולם לא ראיתי דבר כה מדהים.

זה מושלם אין כמוהו בכל העולם!

על הקיר במגדל העיר נסדר לך מקום מיוחד,

שם יראה את התמונה כל אחד.

כל מי שחושב שזה טוב, כל מי שעובר ברחוב,

יכול לבוא ולהסתכל בתמונה.

אז תגיד לי צייר, מה דעתך?"

אמר הצייר,  בבכי חנוק בגרון: "לא ולא, לא בשום מוזיאון.

לא במגדל העיר וגם לא בסתם איזה קיר.

את אמא שלי אני לא תולה, בטח לא כדי שכל אחד יראה.

זאת אמא שלי, אמא פרטית

ודברים פרטיים לא שמים

כמו בחלון ראווה שכולם רואים.

את התמונה היפה לעצמי אני שומר,

תודה ויום טוב,

שזה בינינו  יישאר"

>>>[=!!smile

לדעתי, לא רק מה שכתבו למעלה.. אלא גם--

כשהחצאית קצרה לא יעיפו בנות הביתהלהחליף חצאית, אלא נגיד הן יקבלו מהאול' חצאית או משו כזה.. כי אצלנו, לדוג', המורה לא הסכימה לבת מסוימת להשתחרר-- אז אותה הבת פשוט הרימה את החצאית מעל הברך (-בצורה משמעותית..) ואז המורה אמרה לה ללכת הביתה להחליף חצאית, וככה היא קיבלה את מה שהיא רצתה (-שחרור..) והלכה הביתה..

<<<(=א.ש=)

בעיקרון אני בכלל לא מסכימה עם הדרך הזאת של להעיר, לתת עונשים, לשלוח הביתה בדיקות של האורך .. וכו..

לדעתי זה סתם גורם למטרה ההפוכה ..וודאי שזה לא משפיע על אותו בת להתחיל להתלבש בצניעות... וגם אם היא תבוא לאולפנא כמו שדורשים ממנה אז בחוץ היא תלך כמו שהיא רוצה! ואז מה בעצם האולפנה השיגה פה?!..

זה יוצא בדיוק כמו בחינוך החרדי שהכי חשוב לו איך שמסתכלים עליהם בתור מסגרת.... ולא חשוב להם המשמעות האמיתית של הצניעות...

אני בעיקר יכולה להגיד לך מה לא כדאי לעשות כדי שלא יגרום את המטרה ההפוכה..

לא לעשות שיעורים ארוכים וחופרים על הנושא הזה- לא משיג כ-לו-ם!, לא להעיר לבת שוב ושוב אם רואים שגם ככה היא לא מתייחסת, וכומבן אם כבר מעירים אז כמו שאמרו מעלי- בצורה יפה, בגובה עניים ולא לפני כולם..

><אור15

אני חושבת שעדיף להתעלם ושזה יעבור עם הזמן...אלא אם כן הילדה ממש ממש ממש מגזימה ואין ברירה להוציא אותה החוצה להגיד את זה בכמה משפטים ולעזוב...

אני חושבת שזו טעות לעשות שיחות ארוכות על "ערכה של הצניעות" ועל "כמה שחשוב להישאר במסגרת האולפנא" התוצאה היחידה שיוצאת מהדבר הזה זה שמגלגלים עיניים ואומרים אוווווף עוד פעם?! גם כן אלה! ולא מקשיבים בכלל הן גומרות את השיעור מותשות, בלי לדעת על מה דיברו בכלל ככה שחוץ מבזבוז זמן מוחלט ותגובה נרגזת מצד הבנות לא יוצא מזה כלום!!! אם את כ"כ כ"כ רוצה להעביר את זה לבנות תחפשי דרך מעניינת, מקורית, שבאמת תזיז להן!!! בלי להגיד לבנות קודם את הנושא...אין לך מושג כמה תגובות שליליות זה מעורר!!!! שונאים שיחות!!!!! זה חופר ככה שברגע שקולטים שזה מה שהולך להיות לא מקשיבים בכלל!!! לפעמים אצל בנות מסוימות זה עושה חשק לעשות דווקא... כנ"ל לגבי השיטות הקשוחות ולהשעות/ להעיף בנות מהאולפנא....מה הקטע?! זה לא עושה חשק לאף אחד להקשיב!!!!! זה גורם לרגשות מאוד אמממ...שליליים!!! אני בעד שתעזבי אותם ואם ממש מגזימים תעירי בנפרד...זאת הדרך הכי טובה לפתור את זה...

אז היא תתעלם? תתן להם להמשיך להתלבש לא בצניעות?~מישי~
אני אנסה לעזור...~מישי~

קשה. אני לגמרי מבינה. אני תלמידת כיתת י' ואני זוכרת שנה שעברה איך היה למחנכת לא נעים להעיר על לבוש וזה באמת קשה. אני חושבת שמנקודת המבט של תלמידות הם מסתכלות גם בצורה ממש לא נעימה על מורה שמעירה ובאופן כללי על זה שמורות מעירות. בסגנון של- מה נראה להם? שאני אחליף את הבגדים שלי? ומה זה כ"כ משנה? וכד'. וזה באמת עצוב. אולי כדאי לעשות שיעור חינוך אבל כזה של דיון, כי זה לא יעבוד טוב ואף אחת לא תרגיש בנוח להגיד את מה שהיא רוצה וגם לא באופן של הרצאה למה צריך להיות צנועה כי יחשב כפלצני. אולי מה שכן כדאי זה ללמוד ביחד מקורות על צניעות זה יכול לעבוד. עוד אפשרות היא להגיד לבנות לעשות עבודה. לכוון אותן עם מקורות ולשהם יקראו, ילמדו ויסיקו מסקנות- למה כדאי? מה מטרת הצניעות? וכד'. 
וחוצמזה כמובן לעלות את הנקודה שזו ההלכה, ובדיוק כמו הלכות אחרות, גם אם לא אוהבים זה מה שצריך לעשות. את לא תגידי לא מתאים לי לא לדבר בפלא' בשבת אז אני אחליט לעצמי שאני אדבר בו, נכון? ובעצם אפשר לומר ה(תתקנו אותי אם אני טועה) שמי שלא הולכת בצניעות בעצם מבטלת מצווה (זה מצווה מהתורה, נכון?) ואז את בעצם מומר למצווה אחת של התורה (וצריך כמובן להסביר מה זה ומה החומרה של זה). טוןב זה נכון אבל רק אם מצוות צניעות היא מדאורייתא וזה אני לא יודעת. היא מדאורייתא??? 

תשובה ל~מישי~דברי שיר.

בעיקרון הצניעות היא לא מצווה מדאורייתא הדבר היחיד שכתוב זה על "לא ילבש איש כלי אשה וכו'.." (מצטערת אם לא ציטטתי טוב.. אני חושבת שאם זה היה מהתורה זה היה הרבה יותר ברור מאליו.. אבל בכל מקרה זו הלכה כמו שאת אומרת ..(נראה לי שאיי פעם למדנו למה זה ככה.. אני יכולה לנסות להזכר אם זה מעניין)

תודה=)~מישי~

ואור, יש משהו בדבריך... בכ"מ אפשר להביא דף מקורות על צניעות בשיעור חינוך...

~מישי~אור15

סורי אם זה קצת חסר טקט אבל...את באמת חושבת שזה מעניין מישהי?

לדעתי אם כבר מעבירים צריך לעשות את זה בדרך מקורית שתעביר מסר חזק שבאמת יגרום לרצות ללכת בצניעות בלי קשר לאולפנא...וכמו שאמרתי קודם בלי להגיד את הנושא מההתחלה כי זה מעורר תגובות מאוד מאוד שליליות...

אור יש לך רעיון לדרך יצירתית ומקורית?!דברי שיר.
אממ...אור15

לא יודעת זה כבר משהו שצריך לחשוב עליו יותר ברצינות... (וזו גם לא הייתה השאלהחיוך)

עבודה?!אור15

באמת ניראה לך שאם יתנו לבנות עבודה הם יתייחסו לזה ברצינות וזה יגרום להן לרצות להיות צנועות גם מחוץ לאולפנא?!?!?! רואים את זה בתור עונש.....עוד דרך להכניס את זה בכוח....

אם הן לא מבינות אני חושבת שבשלב כלשהו צריך להענישענבל

כן עבודה!

אם בת מסוימת רואה שאף אחד לא אכפת לו (וכשלא מענישים זה נראה ככה...) היא תמשיך לעשות את זה.

נכון שצריך להסביר ונכון שהמטרה היא שגם בחוץ ילכו ככה (אגב אצלינו גם כשיוצאים צריך ללכת נורמלי ואם לא אז בערך מענישים אבל רק אם זה ממש ממש קיצוני בדרך כלל לא מעיפים אצלינו), אבל! אי אפשר כל הזמן רק להעיר ואותה בת לא שמה על זה!

זה לא עובד ככה!

מכירות את המשפט "חושך שבטו שונא בנו"?

נכון שזה מדבר על אבא ובן אבל אני חושבת שזה מתיחס לכולם.

לפעמים יש צורך להשתמש ביד קשה ואותה בת צריכה לךהבין שבזה שהיא בחרה לבוא ללמוד פה היא צריכה גם לכבד!

וכמו שלא תלכי עם בגד ים במאה שערים ככה אל תבואי לבית ספר בצורה לא מכבדת.

נכוןאור15

הציעו לתת סתם עבודה כדי להכניס את זה לראש של הבנות. אמרתי שזה לא יעזור.... אם מביאים את זה בתור עונש, לילדה ספציפית זה משהו אחר.... זה לא שאני בעד חצאיות קצרות אבל זה פשוט מתיש שבגלל בנות כאלה גם אני צריכה לעשות עבודה (כי הציעו לעשות את זה לכל הכיתה) או להיות בשיחות....(ואני לא אוהבת שיחות!! זה דבר חופר!!! תמיד אותו דבר במילים שונות!!)

פשוט לומר לה את כל האמת שלך -אנונימי (פותח)

תאמרי לה שלא נוח לך להעיר, ואם את לא מאמינה בדרך הזו אז גם תאמרי לה את זה.

אבל, את מייצגת את האולפנה - ומתפקידך הוא לוודא שקוד הלבוש של כל אחת ואחת מהמשתייכות למוסד הלימודי הזה

עונה על ציפיות ההנהלה או מה שזה לא יהיה.

.זה מה שמורה אמרה לי פעם באיזשהו עניין, וקיבלתי את זה.

אמרו לי - את רוצה להמשיך ללמוד פה? בבקשה! רק יש לנו כללים פה. תיאלצי למלא אחרי הדרישות.

אף אחד לא מכריח את אותה ילדה להשאר ללמוד שם. אם סגנון הלבוש לא מתאים לה - היא יכולה לעבור מוסד.

בתור אחת שהעירו לה...אנונימי (פותח)

אני יכולה להגיד בוודאות, שזה פוגע, ובכל זאת יש בזה משהו טוב..

נכון, כשהמורה נגשה אלי ואמרה לי את זה, הייתי בשוק. וגם הייתה גם תק' שממש שנאתי אותה, ורק בגלל זה...

רק עכשיו, אחרי כמה שנים טובות, אני מבינה שהיא רצתה בסה"כ לטובתי..

נכון, מחוץ לאולפנא המשכתי ללכת עם אותה החצאית כי אני אישית לא רואה בה בעיה.

אבל ככה ממבט לאחור, אני באמת שמבינה את אותה המורה.

וגם לקראת סוף אותה שנה,  הבנתי שזו באמת רק חצאית, והיא עצמה מורה מדהימה. ושזזה בכלל לא סותר את העובדה..

מה כן, חשוב לך להעיר להן בצורה יפה. ושהן יבינו שאת רוצה אך ורק לטובתן. ושזה בכלל לא קשור לאישיות שלהן...

אני זוכרת שכשספרתי את זה לאמא שלי, היא נתנה לאותה המורה חתיכת קללה, ורצתה ללכת להתלונן עליה בהנהלה, וגם להעביר אותי אולפנא..(בסוף היא לא עשתה את זה כי ממש התחננתי..) אז ככה שתהיי מוכנה גם לזה..

dangerous >> מה השגנו בזה?נועוש=]]!!

בס"ד

זה באמת לימד אותך להתלבש בצניעות? זה באמת עזר? עובדה שגמרת את האול' ואת עדיין עם אותה החצאית כי "אין בה בעיה לדעתך.. " אז המורה השיגה את המטרה שלה?

הרי כל ההקפדה על צניעות באה באמת כדי שבנות ילכו צנוע יותר .. לא רק בבי"ס.

לא בכעס. ממש לא בכעס. ולא ברע.Slow motion

לי, בכיתה נמוכה, הלכתי עם חולצה קצרה.

וה'מחכנת' ה'מדהימה' שהייתה לי צעקה עלי על זה, שזה לא בסדר ושזו עברה וכו'...

עד היום יש לי טראומה מזה. ברצינות!

תנסי להסביר להן, וגם להגיד שזה מכבד אותן יותר, ותסבירי להן גם את הטעם של זה, אבל בעדינות ומאהבה.

זה לא כ"כ קשור, אבל מה שאני חושבת שחשוב במחנכת, זה שהיא תבין את הבנות, ותלמד אותן מתוך אהבה, לא כי זה המקצוע שלה. מחכנת שאכפת לה =]

ככה יהיה לכולן הרבה יותר נחמד.

הייתה לי מחנכת כזו, והיא הצליחה ממש לגבש אותנו ולהשתלט גם על הבנות הכי מופרעות.

מצטרפת לכל הדברים החכמים שאמרו פה...חפרנית גאה=)

יש לי כמה דברים להגיד על הנושא לאחר ששוחחתי עם בנות שבאות לא צנוע...

א. להיות עקביים. בת אמרה לי יום אחד מעירים לי יום אחד לא ....

ב. לבוא בנעימות... אפשר למל להחמיא לבת על החולצה שנורא יפה וגם צנועה ואז להגיד לה שחבל שהחצאית קצרה או משהו בסגנון...

ג. להעניש אם זה כבר מוגזם בת אמרה לי מעירים לי אבל לא עושים כלום אז מה אכפת לי לא צנוע?!

ד.לשוחח עם בנות על הנושא.. להסביר את ההלכה בנות רוצות לדעת!!!!!

אםםם נראה לי שכבר אמרו פה מלא דברים ממש נכונים אז חבל לחזור עליהם...

אהההההה עוד משו..... לתת יחס שווה לכל הבנות בנות אמרו לי שהן מרגישות שאליהן 'נטפלים' יותר מאשר אל בנותאחרות להן יעירו על חצאית מסויימת ולבת אחרת על אותה חצאית לא יעירו...

והעיקר שיהיה ב"הצלחה....

את לא המורה שלי במקרה?אנונימי (פותח)

היה מוכר לי מה שכתבת פה.. וסליחה על השאלה אבל ממתי מורות נמצאות בנוער וגיל ההתבגרות?

לא נראה לי...תאנה.

זה לא משהו שפתחתי לפני התלמידות.

אני באמת לרוב לא נמצאת כאן,

אבל ראיתי שזה נושא לא פשוט לי, 

והיה נראה לי הכי נכון לשאול את מי שמתמודדת עם זה מהצד השני,

וזה אין לי ב"נשואות בלבד"...

תגובהקופיקו=)

אמנם לי אין ב"ה בעיה בעניין. אני אוהבת ארוך וזה נוח לי ככה.

אבל למרות ההרגל והכל אני אוהבת את ההסברים, זה נותן לי מה לענות לחברות ששואלות, ולכן לדעתי תציעי להן (כיתתית, לא ספציפית לבנות שלא מתלבשות בסדר) לקרוא את הספר "מכתבים לטליה". הספר לא מדבר על זה, אבל זה נכנס בכל מיני מקומות, העניין הזה. ובכלל, הספר הזה הוא נכס מטורף!!! הוא מדהים! קראתי אותו מ-ל-א  פעמים  ויש בו קטעים כ"כ מחזקים  ותשובות מצוינות לשאלות של חילונים, ובכלל הוא כתוב בצורה טובה, מעניינת ומעוררת חשיבה.

תגובה 2קופיקו=)

קראתי את כל התגובות והיתה נקודה שקצת הפריעה לי.

לדעתי יש איזשהו גבול בקטע של "בעדינות" ברור שבכעס זה לא יעבוד אבל, אוף קשה לי להסביר. אני פשוט אתן את הדוגמא של מה שהרבה תגובות הזכירו לי.

היתה לי מחנכת, אחת שכולם אוהבים, חבר'מנית, מבינה את כולם, פתוחה, לא מעירה... בקיצור, עד כאן מה רע?

הקטע הוא שנגיד אם מישהי התלבשה לא בסדר והמנהלת העירה לה אז היא היתה אומרת משהו כמו "מה לעשות?" בצורה ששידרה "אני איתך" סליחה, כאילו המורה צריכה לשדר ש"זה בסדר, אבל המנהלת קשוחה?!"

זה ממש צרם לי.  

משהו ששמעתיאילה שלוחה

שמעתי ממחנכת אחת שכשתלמידה מגיעה יום אחד בצורה צנועה (למשל בת שהיתה מגיעה עם חצאיות קצרות ויום אחד מגיעה עם חצאית ארוכה) מקבלת חיבוק מהמורה.

ובקשר לאיך מעירים:

כמובן באהבה וכו'.

לומר שאלו הכללים של האולפנא. לאולפנא יש מסגרת וצריך להתלבש בהתאם (יש גם מקומות עבודה וגם בתי"ס בחו"ל שיש בהם קוד לבוש)

וחוץ מזה שיש גם את העניין של צניעות - שאותו צריך לבנות.

ז"א יש כאן שני רבדים

1. רובד נמוך - של מחוייבות מקום ולכללים

2. רובד גבוה יותר - שזה מה שצריך להיות

האולפנא בשאיפה שכל הבנות יהיו ברובד הגבוה אבל אי אפשר לחכות לזה ואולפנא צריכה להראות כמו אולפנא ולכן למי שעדיין קשה לה שתח את זה כחוק של המקום.

נראה לי שזה ממש יפה שהעלית את השאלה כאן...

את יכולה להחליף את שמך בפורום ל"עלה תאנה"arale44
המורה שלי העירה על זה השבוע בצורה*חזרזיר*

נעימה, טובה, יפה ויצירתית לענ"ד.

היא אמרה לנו, ש"היא עדין לא הספיקה לספר לנו אבל יש לה אלרגיה, רגישות למשהו, והיא ממש תשמח אם נעזור לה להתגבר על הרגישות הזו

היא ממש רגישה ללראות ברכיים! זה גורם לה לפריחה ולפעמים לקוצר נשימה. וזה ממש...

ובמיוחד בשיעור חינוך שיושבים במעגל, אז השולחנות לא מסתירים, והיא בכלל נהיית כולה אדומה וכ'ו.."

חח, היא נהיתה אדומה כשהיא אמרה לנו את זה והיא קצת צחקה, לכולנו עבר המסר בצורה נעימה, באמת שזה היה טוב. ב"ה.

אני כיתה יא, זה גיל שאפשר להבין את כוונת המורה אפילו אם היא קצת צוחקת, ודרך ההצגה שלה..

זה כיתה שלא רחוקה מכיתה י'.

המון בהצלחה! ויישר כח גדול!

ואגב כמו שאמרו מעלי, חשוב לדבר איתם בגובה העינים, ולא רק בנושא הזה, אלא בהכל!

מממ.. כיתה י"א כן רחוקה מכיתה י'.בת של מלך.

וזה גם מאד תלוי בסוג אולפנה שאת מלמדת..

ובסוג הבנות, כמובן- וכל אחת שונה לגמרי..

בעניין של צניעות באופן כללי, לכל אחת יש את המקום שלה.. אחת הולכת עם מכנסיים, אחת מתחילה לכסות את המרפק.. באמת כל אחת במקום אחר.

כשאני הייתי יותר קטנה (היום אני בי', בערך בכיתה ז-ח..) והעירו לי, הייתי יוצרת סוג של אנטי כזה. דווקא לא, דווקא לקצר.. פשוט כי הייתי סוג כזה של בן אדם צריך פשוט עם כל אחת לדבר בשפה שלה.

אם את מורה שפיצית ואת מדברת באמת בגובה העיניים (מאמינה שכן, עצם העלת השאלה כאן ממש גורמת לי להעריך אותך!), אפשר אפילו להקדיש שיעור חברה לזה. פשוט להסביר מהי צניעות, בשביל מה בכלל צריך אותה..

לדעתי גם צריך להבהיר שצניעות זה לא רק חיצוני, ושהצניעות החיצונית כ"כ מדוברת פשוט כי זה דבר שהוא בולט לעין, ח י י ב י ם להסביר מהי צניעות פנימית, ושזה כ"כ חשוב! ומנסיון- צניעות פנימית מובילה לצניעות חיצונית. בדוק ;)

אם הבנות קצת פחות יתחברו, פשוט להסביר להן שאלו החוקים של האולפנה, ופשוט בגלל שהן בחרו להיות שם- הן צריכות לכבד.. תגידי שבאמת- גם לך קשה להעיר ולא נעים בכלל. להרבה הרבה חברות שלי יש "חצאיות אולפנה" ו"חצאיות בישוב", נכון שזה לא אופציה לתת לזה ליגטימציה, אבל זה עדיף. פשוט לכבד את האולפנה, ומתוך זה הרבה פעמים גם מכבדים את עצמך, גם ביישוב.. (;

ב"הצלחה ממש, שבע"ה כולנו נתחזק בצניעות חיצונית- ובעיקר בעיקר פנימית.. 

לילה טוב

בדיוק היום דיברתי עם בנות בכיתה ח' על זה..פצפונית

שבאמת בתכלס הבנות אצלינו באולפנה צריכות להבין.. שאף אחד לא מחייב אותן לבוא לאולפנה הזאת דווקא..

הן נמצאות באולפנה כי הן בחרו בכך!

לכל אחת הייתה בחירה חופשית לבחור איפה היא רוצה ללמוד..

וכנראה שזו הייתה הבחירה שלה!

בנוסף לכך, הן בחרו את המסגרת הזאת?! יופי! אבל לכל מסגרת יש כללים!

ואם הן רואות שהכללים של האולפנה לא מתאימים לה,לרוחה לרצונותיה.. השער הדלת והכל פתוח לקראתן.

וזה יעשה להן טוב, למורות, ולכל שאר התלמידות שמרגישות לא בנוח שהן הולכות בצניעות בגלל שהרוב כבר לא הולכות בצניעות ר"ל..

זאת כמבן את בתור ממורה לא יכולה להגיד! אבל זה דבר שרבץ לי ממש על הלב כאשר חזרתי מהחופש.. וראיתי כיצד הופעתן של הבנות באולפנה שלי רק הולכת "ומשתפרת"..

שנזכה לחזור בתשובה!

(הדברים שנאמרו נאמרו מתוך כאב אמיתי לחלוטין ולא במטרה לפגוע/לתקוף וכד' -מחילה אם פגעתי תקפתי או כל דבר אחר!! )

עוד נקודה חשובה לענ"ד שטרם עלתה כאןעוד מישהי

בס"ד

שלום לך,

מבינה מאד את חוסר הנעימות שלך מהתפקיד שהוטל עלייך, להיות "שוטרת צניעות"גם אם זה לא באמת כך, זאת הרגשה שיכולה להיווצר)

אז קודם כל נכון מאד מה שאמרו פה רבים לפניי, שכל אחת שונה, ולכל אחת מעירים בדרך המתאימה לה.

אך לעניות דעתי יש כאן משהו עמוק יותר שטעון בירור, והוא מה מפריע לך בעצם? אם היית רואה בת שבקביעות פוגעת במישהי אחרת, היית מרגישה הכי נוח להתעלם? או במקרה אחר של זילזול בערכים חשובים או במצוות? למה דווקא על צניעות כל כך קשה לנו להאיר?

אז נכון שישר עולות לראש תשובות שלופות ומוכנות, אך הייתי מציעה לך לעזוב אותן רגע בצד ולהתבונן בנושא לעומק. רק כאשר אנו מודעים לכל מה שנושא כזה מעורר בנו, ומשפרים את הטעון שיפור (אם זה בגישה שלנו כלפי העניין, אם זה שאנו עצמנו לא תמיד מרגישותץ מספיק צנועות להעיר, ועוד אלף אופציות אחרות) ניתן לפעול בדרך של "דברים היוצאים מן הלב נכנסים אל הלב".

ועוד נקודה, כל עוד תחשבי שאת חייבת להעיר כי זה חלק מהיושרה המקצועית שלך כלפי המנהל המוסד וכ' זה לא יילך!!! שהבנות יחונכו לצניעות זאת טובתן הישירה. אם תלמדי לראות בכל אחת את הטוב שבה, נקודות חוזק, ולרצות באמת בטובתה, תוכלי להאיר ממקום אכפתי באמת מבת ישראל שביכולתך להשפיע עליה, וזה חשוב הרבה יותר מהגדרות תפקידך הנכבד.

לגלות בתוכך את האהבה לכל בת, לראות את המעלות שלה כבעלת נשמה יהודית, ולכאוב את האופן שבו היא מתלבשת. אם מגיעים למקום כזה בנפש, מה שתגידי בע"ה יפעל את פעולתו. כי מידת האכפתיות שלך מהאדם שאת רוצה להאיר לו (וכן, גם לילד פרטי, וגם לבעל ולכל רחד אחר) חשובה הרבה יותר מהמילים הספציפיות שתאמרי. יודעת שזה רף גבוה, אך לי הייתה מורה כזאת. בהצלחה רבה!

תודה על ההערה, עזרת לי לחדד...תאנה.

בכלל לא מפריע לי להתעסק בנושא הצניעות. להפך.

זה נראה לי חשוב מאד.

להעביר על זה שעורים מעניינים, לדבר על זה בעומק.

זה באמת כואב לראות בנות שאני אוהבת הולכות לא צנוע.

אבל כל השיטה שאומרת "לא באת עם חצאית ארוכה - לכי הביתה להחליף".

נראת לי לא נכונה (ברוב מוחץ של המקרים).

הרי אני לעולם לא אגיד לבת:

"העלבת עכשיו את חברה שלך - לכי הביתה, תשטפי את הפה בסבון וחזרי לכיתה".

אני אדבר איתה בעדינות על פגיעה בחברות, על יחס נכון וטוב וכו' וכולי.

יש משהו בפתרון הנקודתי הזה, שהוא פוגע בדרך הארוכה והאמיתית.

אני מחנכת באולפנא ולדעתי-אנונימי (פותח)

יש עניין בזה שבנות הולכת צנוע באולפנא ואפילו אם זה "חיצוני" ובבית הן מתלבשות אחרת, בגלל שככה הן מקבלות לחיים נורמות של צניעות. ברור שלכל אחת יש בחירה חופשית אחרי ומחוץ לאולפנא להתלבש איך שבא לה, אבל לדעתי התפקיד והחובה של מוסד חינוכי, הוא לתת אמות מידה וערכים עקרוניים.

כמובן ששיחות על צניעות זה חשוב, אבל תכל'ס- אפילו בי"א בנות לא תמיד בשלות לקבל את המסר העמוק של הצניעות (ובינינו- העבודה על זה לא נגמרת גם שנים אח"כ...) ולכן להסתמך רק על זה ואת כל הצניעות להשאיר שם- זה קצת חוסר אחריות חינוכית בעיני. בת שיוצאת מהאולפנא שבה אני מלמדת- יודעת מצוין מה מותר ומה אסור, ויותר מזה, היא גם רגילה לראות את עצמה צנועה, וזה הרגל לחיים, כי הרבה יותר קל להתמודד בחנות עם חולצה פתוחה  ולא לקנות אותה כי זה לא צנוע אם את רגילה לראות את עצמך ואת חברותייך עם חולצות צנועות, ואם ראית את המורות שלך מטפלות בנושא ברצינות (למרות שזה כזה מבאס לעשות את זה ולהעיר!!!! מניסיון!!!).

במקום שבו מתייחסים לנושא הצניעות "חפיף" ולא מעירים ברצינות- רואים את ההבדל אצל הבוגרות. גם בנות ערכיות ורציניות מתלבשות בצורה שבכלל לא תואמת את ההלכה ולא מרגישות שמשהו לא בסדר- כי "זה לא כזה חשוב" והעיקר הפנימיות וכולי.

בקיצור- אני רוצה לחזק אותך שהתפקיד הלא נעים הזה של להעיר לבנות בסופו של דבר משפיע לטווח הארוך, ולמרות שאת לא רואה את זה פה, בשמיים רואים, וזה העיקר, לא?

צודקת ממש!!!כנרית על הגג=)

אבל צריך להיזהר, כי אצלנו נגיד כבר נשחפו והתחילו לחייב לבוא עם אורך שזאת חומרה, צריך לבוא בגישה של זאת ההלכה, ולא בגישה של זה מה שהאולפנא מכריחה... כי זה הורס את כל הפואנטה...

2 הצעות חריגותנחשונית

לעשות בביה"ס:

1. סדנת תפירה צנועה - משהו כייפי חד פעמי.

2. יריד בגדים צנועים אופנתיים שווים. אולי יד שנייה?

שתי ההצעות יקרות ומסובכות. אבל אולי אם תרימו את זה יחד כל הצוות והבנות זה יקרה. נגיד לר"ח חשוון / כסלו.

הנה רעיון: נא לבחון אותו עם מחנכים...המדינאי

להסביר לתלמידות שלבוש צנוע זה גם יפה.

יש כמה הוכחות מתורתנו הקדושה:

בשולחן ערוך הלכות שבת כתוב שמי שהוא מאוד עני ואין לו בגדים מיוחדים לשבת, לפני שבת ימשוך קצת את הבגדי שייראו יותר ארוכים, ויותר ארוכים זה נראה יותר עשיר. הנה אנחנו רואים שבגדי ארוך נראה יותר עשיר וככזה גם יותר יפה.

ובכלל התחושה שלי היא כשבת לובשת בגד שרק בקושי עונה על דרישות ההלכה, זה נראה כאילו מישהו התקמצן על הבד של הבגד. זה נראה עניות וקמצנות.

להסביר את זה בלי להתייחס ללבוש מסויים של בת מסויימת בכדי שלא להעליב.

זה הזכיר לי ציפורנייםנחשונית

להבדיל מיליארד הבדלות: על אשת יפת תואר כתוב: "ועשתה את ציפורניה" וכנערה בא-רור שחשבתי שהכוונה שהיא צריכה לעשות מניקיור עם ההדבקות הכי ארוכות / שוות / אופנתיות. רק שנים אחרי זה הבנתי שהכוונה בדיוק ההפך: שעליה לגזוז את ציפורניה הארוכות, כי זה מה שנחשב לפחות צנוע / יהודי / יפה. וכשהיא עושה את המעבר מאשה גוייה שבויה ולפעמים לא צנועה בכלל, לאשה גיורת צנועה, זה אחד השלבים בתהליך. ממש עולם הפוך. ממש רואים פה איך התורה מכוונת לחשוב הפוך. אבל בעצם זה הנכון לנפש.

זה הוחכות לבינישים.צחקן

למה לביינישים?ענבל

הרב שלנו באמת עשה שיעור והביא את כל ההוכחות מהתורה, המשנה והגמרא אני אישית נהניתי למרות שלא הייתי צריכה את השיעור הזה.

השאר קצת כעסו אבל מה אכפת לי?

לפחות אני נהניתי |אגואיסטי|

פעילותיניבא

כמו שאמרו לכל מקום בו נמצאים יש דרישות, במקומות עבודה שעבדתי בהם היו קודי לבוש, היתה הגדרה של - "לא להגיע לעבודה כמו לחוף הים" - שזה אמר לא כפכפים, מכנסיים\חצאיות קצרים ולא גופיות. כיוון שרצו שבעבודה תהיה אווירה של עבודה ולא אווירה אחרת. אמנם קצת שונה מדרישות בת אולפנה אבל יש דרישות.

אם דיברו על רעיון לפעילות,

ניתן להציג בפניהן תמונות של אנשים בלבושים שונים ולנסות לחשוב מה העיסוק שלהם.

להבין שאנחנו שופטים אנשים שאנו רואים לפי המראה החיצוני. להבין שהלבוש מציג אותי בצורה מסויימת. להבחין איך ח"כ, שדרנים פקידים וכו' מתלבשים בצורה מכובדת. ואיך לבוש לא מכובד יכול לגרום לזלזול.

לחשוב מה אני מייצג מה אני רוצה להראות וכד'.

מעולה!נחשונית
לדעתי...בלהבלה123

בתור אחת שסיימה באולפנה והדריכה אח"כ בש"ל באולפנה אחרת...

הדרך לעשות אתזה שה שהבנות יבינו למה זה חשוב, ויעשו את זה כי הן רוצות ומאמינות שצריך לעשות את זה.

דרך של כפייה בלי שהבת מבינה למה זה כ"כ חשוב למורה איך שאני מתלבשת... בחיים לא תעזור!!! להיפך, זה רק יוצר אנטי.

כמובן שההערה צריכה להיעשות בעדינות, ולא כשעוד אנשים שומעים. לדעתי כדאי להוסיף נימה אישית או קריצה שהבת מבינה לבד, וכך יותר קל לה לעשות את זה בשמחה!

למשל- "נראה לי שכדאי שתחליפי חולצה..."- עם קריצה וחיוךחיוך

ברגע שאת אומרת לה את זה בחיוך, ולא בעצבים או כאילו שאת באה מעליה- זה יותר כיף לה לשמוע את הביקורת...

בנוסף, כדאי לשים לב שלא מעירים יותר מידי פעמים לאותה בת- לא כל בוקר, ולא כל פעם שאת רואה אותה... צריך לפעמים להעלים עין... (אפשר גם לסמן בידיים תוך כדי קריצהקורץ )

וגם לא להעיר מלא על דברים קטנים ולא משמעותיים, אלא על דברים אמיתיים... כי אחרת זה נתפס כקטנוניות וגם יוצר אנטי....

ב"הצלחה!!!

לדעתי.. תאנה, יש לי שאלה.......אנונימי (פותח)

אני אישית לומדת באולפנא שנלחמים  בה על נושא הצניעות, אני אולי נראית דוסית, אבל כל או רוב השכבה שלי ממש לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! נראות ככה. ככל שהמורות מעירות יותר, הבנות מתמרמרות יותר, מתעצבנות יותר, והרבה פעמים עושות דווקא. אני חושבת שאחד הדברים הכי גרועים!!!!!!!!!!!!!!!!!! זה להעיר לבנות, וזה מנסיון ענק - לפחות אצלינו. מה הקשר בין המוסד הלימודי לבין הצניעות של הבנות? כשאתה מגיע לתיכון, נמאס לך שמכתיבים לך את החיים, ואתה רוצה לבחור בעצמך בלי כבילות. לדעתי כללי צניעות לא אמורים להיות בתיכון! אפשר לנסות לעורר, לכוון, וכו' אבל לא להכריח.                                                                                                                   מה הקטע לעשות כללים אם לא עומדים בהם, וזה גורם לעשות דווקא?             תודה (מקווה שלא כתבתי חריף מידי או משהו כזה, סה"כ, אני תלמידה בתיכון ולא אמורה לחנך ת'עולם)        יום כיף!

צריך מסגרת במקוםענבל

אני חושבת שכן צריך לעשות כללים ברורים.

בת שלא מתאים לה שלא תבוא לבית ספר הזה אבל גם בבית ספר שאין כללי צניעות יש כללים אחרים.

זה כמו שתגידי בבית ספר חילוני אל תאסרו הבאת סיגריות\אלכוהול ושימוש בהם במסגרת בית הספר.
זה לא הגיוני.

בדיוק אותו דבר בבית ספר דתי יהיו גבולות בין אם מחמירים יותר ובין אם לא.

מי שיש לו תלונות יכול ללכת ללמוד בבית ספר אחר.

מישהו שלא רוצה את הבית ספר אני מניחה שגם הבית ספר לא ירצה אותו. (מהסיבות האלה כמובן)

כללי צניעות זה חשובאנונימי (פותח)

ואפילו הכרחי אם רוצים ליצור אווירה של אולפנה, ואווירה תורנית וצנועה.

אבל אם לא מקפידים לשמור על הכללים - זה לא שווה כלום.

לכן, באמת זו חובה (אולי מאד לא נעימה) להעיר ולדאוג לשמור על הצניעות. 

כמו שכבר כולם אמרו ברור שהדרך להעיר היא ביחידות, ובעדינות, מתוך אהבה.במטרה לגרום לבת להבין למה חשובה הצניעות.

אבל,

לפעמים נתקעים על הצניעות, רק על זה מדברים,לומדים,מעבירים שיחות......ולא מגיעים לשאר הדברים שאפילו אולי קצת יותר חשובים לבת ישראל...

עבודת ה', אמונה, תפילה, הלכה וכו'..

נקודה למחשבה..

בהצלחה!!

אה, ועוד משו- עד כמה שזה קשה- חשוב להיות עקביים, אם מעירים- אז עד הסוף. להעיר לכולן, כל יום...שיהיה פייר...

לשוקולד חלב~מישי~

מסכימה מאוד גם בקשר לזה שנתקעים עם צניעות... וגם בקשר לזה שצריך להעיר לכולן. אם אתה מעיר רק לחלק את יוצר אצלן מרמור וכעס מאוד גדול על המסגרת ואצל האחרות שאתה לא מעיר להן הן מרגישות סבבה- אין לי בעיה ללכת איך שאני לבושה...

מוסיפה...~מישי~

בתור אחת שמכירה גם את האול' של לוליש... זה באמת הבעיה הכי גדולה. כשהאווירה היא אנחנו מכריחים אתכם לעשות את מה שנראה לנו לנכון בלי להסביר לכם למה, בלי לתת לכם הזדמנות לדבר- אז זה גומר בנות. באמת האווירה היא הדבר הכי חשוב. אם המורה היא לא נגד התלמידה אלא בעדה יש לה הרבה יותר סיכוי עם התלמידות. והרבה פעמים זה מגיע למצב של עימותים בין המורה לתלמידה וזה באמת לא טוב. זה צריך לבוא מתוך דיבור של המורה עם התלמידה ולא מתוך רק הערות והעפות הביתה כי זה לא ישפר את המצב במיוחד שבגיל הזה יש המון מרדנות. עם המורה תשוחח עם הבת על הבעיתיות במה שהיא עושה זה יכול לעזור.

ולענבל- אין בעיה עם כללים ברורים, הערות והענשות אבל לפחות בהתחלה זה צריך לבוא ממקום שבו המורה כביכול מזדהה עם הבת ומנסה לעזור לה. ב"ה אנחנו בדור שהמורים הם לא האויבים של התלמידים. יש המון קשר אישי. כמו שעושים שיחות אישיות על לימודים ובעיות בכל מיני נושאים, אפשר לדבר גם על זה מתוך באת רצון לעזור ולא רק לקיים את תפקידך כשוטרת צניעות באולפנא.

חשוב!אנונימי (פותח)

לא חייבים להעיר , חשוב לחנך . כי אם לא , אז אולי את לא במקצוע הנכון

אני לא יודעת אם אמרו את זה כבר-ל*ל!א*ת!

אבל נראה לי הכי נכון זה להגיד לבת בדוגרי- זה הכללים של האולפנה. את בחרת ללמוד פה אז

את צריכ הלכבד את הכללים של האולפנה. את לא חייבת להסכים כמובן אבל זה מה שהאולפנה מחליטה...

וכן, לעשות, ולהסביר למה צריך להתלבש צנוע. אבל אני ל אמתכוונת על שיעור משעמם כמו לקרוא קטע של הרבי הזה או הרב הזה אלא לדבר, לעשות דיון וושכל אחת תגיד את דעתה- למה..?

המוון המוון בהצלחהה!

בהרבה אולפנות זה נכון...~מישי~

אבל צריך לדעת מתי זה לא. אם האולפנא נותנת אווירה של תעשי מה שאנחנו אומרים או שתעזבי- אז להרבה בנות רע שם ומי שיכולה- עוזבת. (ולא תמיד יש באמת אפשרות לעזוב...). 

הערה לצניעותאנונימי (פותח)

מה דעתך:כל טיפת זעה נשמרת אצל הקב"ה/מתחת כסא כבודו

הערות בסגנון יהודי עתיק וטוב ולא נרתע מלומר את הדברים אבל בדרך אחרת

זה משדר שאת מבינה את  הקושי .

גם הסדנאות להשוואה עם עובדים,הבאת סטייליסטית דתיה מאד וכל הדוגמאות לשיעורים-כולם חשובים

והכרחיים.וכמובן משכנעים ומעמיקים.

אגב את השוואת בחורה לעגבניה כתבה תלמידת אולפנא שהיתה בתיכון מורדת וגם אחרי. רק אחרי גלגולים רבים וכואבים היא הגיעה לתובנה. מהיכרות אישית

מורה יקרה, הציגי זאת כ"נורמות וסטנדרטים"אנונימי (פותח)

אני מציע לך לשלב את העיניין הזה כחלק משיחה על נורמות וסטנדרטים של האולפנה הזו.

להציג את הדרישות האלה על רקע של צניעות היא בעייתית משתי סיבות

א. נורמות הצניעות הן שונות יש המחמירים יותר ויש המחמירים פחות

ב. את עצמך מעידה שאינך מאמינה בנורמות הצניעות שאת נדרשת להחיל על התלמידות

הצגת הדבר כנורמה וסטנדרט של האולפנא כמו הדרישה להתייצב לשיעור בזמן, תקל עליך לדעתי את העברת העיניין.

בהצלחה

לשמעון שומכר~מישי~

זה נראה לי קצת בעייתי מה שאתה אומר לגבי הצניעות (לא לגבי ההצעה כשלעצמה אלא לגבי מה שאמרת על צניעות)
א. זה נכון שיש כאלה שמחמירים פחות או יותר אבל בסה"כ יש הלכה מקובלת ברוב ישראל (מרפק וברך) ואי אשפר שהבנות יפטרו את זה בתור שאנחנו יותר מקילות כי בסופו של דבר יש הלכה אחת מקובלת.

ב.אני לא חושבת שלזה היא התכונה. אני חושבת שהיא התכוונה לזה שהיא לא בטוחה שזה נכון להעיר...

ובכ"ז משהו לגבי הצעתך- הבעיה היא שכללי האולפנא הם כן מצד ההלכה. ולפי דעתי לפחות זה קצת באסה אם בנות ישמרו את ההלכה כי זה כללי האולפנא ולא כי זה כללי ההלכה ואז גם המורה לא השיגה כלום כי מבחינתם הן לא מבינות שהז כללי ההלכה ואחרי ביה"ס ילכו איך שבא להן בלי אפילו לחשוב על כך שזה לא בסדר.

לענ"דונסי

ב"ה

לא נעים לשמוע הערה על איך שאתה נראה. גם אם היא סתמית. ולא קשורה בכלל לצניעות.

עד כמה שאני זוכרת מהתיכון:

קודם כל: להעיר זה התפקיד שלך. לא הבת שירות, לא הבנות החברות לא הרבנים.

המחנכת.

הערה על צניעות משמעה, הוקעה. "את לא משלנו" "את לא צנועה".

זה מעליב. זה פוגע. וזה מסוכן.

זה מעמיד את צוות ההוראה כנגד התלמידה.

אני נגד הערה על צניעות. כלומר: עדיף לא להעיר מאשר להעיר יותר מדי. ומכיוון שאת "איתי" בדיעה זו-

אני סומכת על הלב שלך שידע לפנות לבנות בצורה שתפתח אותן אליך.

אבל- לא עניתי לך על השאלה.

כי לפעמים שלא מעירים ואז הכל מתפרץ בבת אחת, אז זה בדיוק כמו להעיר כל הזמן.

בין השאר כי התלמידות לא יודעות מתי יתפרצו עליהן.

מה שלדעתי כן טוב הוא: לדבר על ההלכות. אפשר במסגרת "הלכה יומית" שתי הלכות ביום, ללמוד שבוע במרוכז נושאי צניעות ולפתוח בשעת חינוך.

בצורה הכי "דוגרית" ישירה. לא לפחד ממה שתשמעי. 

("אחרי האולפנא אלך במכנסיים", "בבית אני בשרוולים קצרים") 

השיעור הכי מחזק שזכור לי היה רב, שאמר הלכות בנושא. הוא דיבר בצניעות. והוא לא יודע כמה זה השפיע. כן, גם בלב.

אבל אולי כדאי גם

לשאול את הבונת מה הן מרגישות כלפי ההלכות.

לא לסיים נושאים במשפטים כמו "עכשיו כולם יודעים שציך ללכת עם שרוולי שלושת-רבעי" כי מותר לשאול  שוב ושוב את אותה השאלה. בשביל זה את המורה שלהן.

ובבקשה, המטרה שלך שהן יצליחו לסיים את האולפנא ולהשאר צנועות.

זה לא רק "לכבד את המקום ולבא צנועות לכיתה."  (והצעד הראשון הוא האמת, להיות צנועה אחרי שעות הלימודים, כי בסייום התיכון כבר אין לך שליטה).

אני כותבת בדמעות בוכה

[כי זה לא מובן מאליו, למרות שהציבור המדהים שלנו צועד וצועד בתורה]ברוך השם

ואל תשכחי , אין כזה דבר "הבת הזו שלי סמנתי אצלה וי, ועל זו צריך ללחוץ על דוושת הגז".

צריך לתת מקום לכולם לשאול שאלות.

למה כתבתי כ"כ הרבה? זהhttp://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=10604&cat_id=3930

ינותן מענה חיזק למה ששאלת, לא? 

שבוע טוב!

אפשר אולי לבקש. לא להעיר.אני17

לבקש צורה חברית, אבל סמכותית.

באמת דילמה...סעדיה

אני אישית ממש שונאת שמעירים לי על דברים כאלה כי זה עושה לי משהו ואח"כ חושבת על זה כל היום.

אני חושבת שאם תעשי את זה בצחוק ובקלילות יהיה לך הרבה יותרנעים להעיר לך והם יקבלו את זה בצורה אחרת (במובן הטוב) למשל "וואי החצאית שלך מממממש ארוכה חבל שהיא מטאטא את הרצפה"

אם זה לא עוזר אז תסבירי להם שממש קשה לך להעיר להם ושחבל שהם יגרמו לך לעשות משהו שממש מכביד עלייך.

מקווה שזה יעזור...

טוב, מזל שמישהי מבינה.....אנונימי (פותח)אחרונה

כל מה שהצעתם, לדעתי לא יעזור באולפנא שלנו.

המורות ממש לא נגדינו, וממש לא נעים להם להעיר,

אבל זאת עובדה.

וכשכמעט אולפנא שלימה הולכת ככה, אז כבר באמת אין מה לעשות,

ובמיוחד לא בגיל הזה.

לכל אחת יש את הצניעות שלה, והגבולות שלה,

גם אם זה לא נראה ככה, ולפעמים צריך לדעת מתי להרפות,

ולעבוד בצורה עקיפה, ולא ישירה.......

ןלפעמים חברות טובות יכולות להשפיע בעדינות הרבה יותר מצוות שלם ביחד......

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך