צניעות של בנים?דינמית

כל הזמן אני רק רואה מאמרים ותמונות של איך בת ישראל צריכה להראות,

אז סיקרן אותי (ולצערי אני שואלת מבורות) מה הצניעות של הבנים? אני אשמח לתשובה מפורטת

כל אחד צריך להתעניין בתחום שלו(נראלי)...מתנחבל 2007
יש כל מיני שאלות,חמסית
שבפורום כזה עדיף לא לשאול בפומבי.
אם זה באמת מעניין אותך- תפתחי קיצוש"ע, שאלי את אמא או את חברה שלך.
נתמקד:דינמית
מבחינת לבוש יש כללים?
אין לכם ספרי הלכה בבית?חמסית
בואי נחשוב בצורה הגיונית:
איך חרדים נוהגים להתלבש? מכנס שחור וחולצה לבנה. (פינגוו'ינים..) מה כבר יכול להיות הטעם של זה? חוסר התבלטות, לא נשמע מתאים. הם לומדים תורה כל היום (טוב, אמורים.), אז כניראה שזה כדי להיראות יחסית מכובדים- כבוד התורה ובלה בלה בלה.
איך ביינ"שים נוהגים להתלבש? חולצה מכופתרת ודגמ"חים (,לא?). אם תשאלי אותי- זה גם משום כבוד התורה.
איך ילדים ממצפה-יריחו הולכים? שורש וגרביים! זה קשור לבית-כנסת, משהו, שלא מכובד בלי גרביים ובלה בלה.
האם את רואה הרבה מאוד דתיים הולכים בגופיות? לא ממש. מדוע? אולי כי מישהו דתי אמור ללמוד תורה וגופיה זה לא מכובד. ראית הרבה דתיים הולכים ביום יום בלי חולצה? גם אני לא. אותה סיבה.
תמשיכי לבד.
כן, יש כלליםמ.מ.י.ר
בס"ד

כמו למשל אורך השרוול. באופן כללי, מקומות מכוסים - לא לגלות אותם. וכתפיים נחשב לצורך העניין מקום מכוסה. אבל צניעות זה דבר הרבה יותר עמוק מאשר אורך השרוול, אורך השרוול זאת רק ההופעה החיצונית של הצניעות.
לדוגמה, ראיתי שאלה האם מותר ללכת עם ג'ינסים משופשפים? התשובה לא אבל יש בגדים שרוח חכמים אינה נוחה מהם. גם ג'ל זה לא ממש מומלץ. הרב יעקב אריאל שליט"א כתב "שנהיה לראש [בלי ג'ל] ולא לזנב"... פשוט לא להיגרר אחרי אופנות שיש ברחוב.

הצבע השחור של הבגדים הוא נראה לי בגלל "אם רואה אדם שיצרו מתגבר עליו, ילך למקום שאין מכירין אותו וילבש שחורין ויתעטף שחורין ויעשה מה שלבו חפץ ולא יחלל שם שמים בפרהסיא" (חגיגה טז.). וגם כבוד התורה.

אבל את האמת צבע הכיפה וצבע הבגדים הוא פחות משנה.. כל עוד השולחן ערוך לא אסר, אין בעיה.

אכן, הצניעות של הבנות מתבטאת ביותר דברים. אבל שוב, הצניעות שייכת גם בבנים וגם בבנות, ויש עוד הרבה מה להרחיב ולהעמיק בנושא ולא כאן המקום.
חח.. יצורה..קומי אורי
לגבי החרדים, זה בגלל שהם גלותיים..

ולמה דווקא מצפה יריחו?! מה קשור??..
במחילה, אבל מה שייכות יש ל"גלותיים"?מ.מ.י.ר
יש הרבה ביינישים והרבה רבנים וראשי ישיבות שהולכים עם חולצה לבנה ומכנסיים שחורים.
התכוונתי יותר ל..איך קוראים לזה?קומי אורי
הכובעים עם הפרווה, והחלוקים האלה שקושרים [ממש סליחה על הבורות! אני מרגישה כמו איזה חילוני שאין לו מושג מה זה דתיים..]
אלה לבושים גלותיים, שהיהודים הוכרחו ללבוש בגלות, והם לקחו את זה כסמל לגאווה הלאומית במקום להעלב [הכי טוב!] אבל כשהגיעו לארץ, המשיכו להתלבש כך כאילו הם עדיין חיים בגלות..

חולצה לבנה ומכנסיים שחורות זה סבבה, זה משדר כבוד לתלמיד חכם וכו' ובאמת, אין לבנים הרבה ברירות מה ללבוש - מכנסיים, חולצה וציצית, אז ללבוש מכובד אין הרבה אפשרויות - חולצה לבנה מכופתרת ומכנסיים שחורות..
שטריימל, קפוטהמ.מ.י.ר
שטריימל=כובע פרווה (שצריך 30 שועלים בשביל שטריימל אחד, ולכן הוא יכול לעלות כמה אלפי דולרים, ולכן יש קונים מלאכותי)
קפוטה=מעיל ארוך

המקורות ללבוש הזה:
א'. השטריימל - ש"י עגנון סבר שמקורו של השטריימל בגזרה של מלך פולין שיהודי יהיה חייב לקשור לכובעו בשבתות וחגים זנב של חיה טמאה. השתדלנים היהודים הצליחו לדחות גזרה זו לאחר גיל הנישואין והתחכמו לה על ידי כריכת הזנב מסביב לכובע.
ולפי סברה אחרת - השטריימל מגיע מרוסיה, וכשהצאר הרוסי הוציא צו שעל גברים יהודים נאסר לחבוש כיפה (הגברים הרוסים באותה תקופה חבשו את השטריימל בגלל האקלים הקר), היהודים עטפו סביב הכיפה פרווה על מנת להסתירה.
ב'. הקפוטה - יש כמה סוגים של קפוטה. לדוגמה, הבעקישע שימש פעם את המעמד הבינוני והאצולה של פולין. הז'יפיצע היה מעיל שלבשו הגברים הפולנים מכל השכבות מלפני 400 שנה בערך. החלאט שימש שבטים טורקיים שהיו במזרח אסיה ומזרח אירופה. הקאפטן (זה לירושלמים) - זה כמו גלימה.

אבל הרי מצינו את מרן הרב זצ"ל לובש שטריימל. ויש לומר, שכיוון שכך נהג עוד בחוץ לארץ כשהגיע לארץ לא שינה את לבושו. וכן לא ראינו את מרן הרצי"ה זצ"ל או את תלמידי מרן הרב זצ"ל לובשים שטריימל.

האמת?דינמית
חרדים לובשים את ה"פנגווינים" וטוענים שהם לא שינו ממלבושי אביהם (שכולנו יודעים איך הסתובבו אנשים במאה ה10 לפנה"ס)
ביינישים? תלוי כל אחד ומה שנוח לו השאר זה סטיגמא
ילדי מצפה יריחו? אני לא ממש נוהגת להסתכל להם (או לאנשים בכלל) על הרגליים...
האמת שהנושא הבעייתי העיקרימשה
הוא בדיוק צניעות הבנות, או ליתר דיוק - היעדרה.

כל פעם אני מחפש מחדש לאן לתקוע את המבט שלי, כשאני מוקף בפרגיות בנות-עשרה, שמתחו את חוף הים לכיוון המקום בו אני נמצא באותו רגע, והחליטו כי גופן הוא נחלת הכלל.

בעעעעעעעעע
ת-ר-ג-עאנונימי (פותח)
אתם הבנים אל תעירו לנות לכם אין יותר מידי בעיות בנושא אז שבו בשקטת אתם אולי לא יודעים כמה זה מעצבן שצריך ללכת צנוע רק בישביל לא לגרום לכם לחטא! תתגברו על היצרים שלכם...
ל מ ה  נראה לךקומי אורי
שאת עושה את זה רק בשביל שהבנים לא יחטאו בזה??
ואם את במקום שיש בו רק בנות מותר לך להתלבש כפרוצה??
זאת אחת הטעויות הגדולותמ.מ.י.ר
כמובן שזה דבר גדול ונעלה לעשות משהו בשביל מישהו אחר. אבל זאת לא הצניעות, הצניעות היא כלי עמוק ואמיתי לבטא את עצמנו.

Admin  זה בדיוק למה התחלתי את השירשורדינמית
עניין אותי איזה בדיוק צניעות יש לבנים שאתם כ"כ מצליחים בה עד כדי כך שאתם באים לחזק אותנו, הבנות.

לא נעים לי שזה ישמע מגעיל אבל, מי אתם שתעירו לנו? ברצינות! אני רואה כ"כ הרבה ספרים של רבנים על צניעות האישה עד שזה כבר כואב. כאילו אין לכם חוקי צניעות שאתם עוברים עליהם? אתם יודעים שהחוקים האילו קשים אז במקום להתמודד איתם אתם באים בהאשמה כנגד בנות. צודק, יש בנות שמתלבשות לא צנוע, אבל זה לא אומר שיש לכם את הזכות להעיר לנו.

תשובה שאני מקווה שתספק את כולםאנונימי (פותח)
לבנים אין חוקי צניעות חיצוניים כלאמר בעיקרון מותר להתפלל ליד בן שלובש בוקסר בלבד...(סליחה על הבוטות) לי בנות לא צנועות ברמת העיקרון בכל דרך שהיא - אסור...
עכשיו לגבי מה שדינמית אומרת היצרים לצערנו הרב מחולקים ל2 לבנים יצר ההסתכלות ולבנות (ואל תגידו שלא) יש את יצר האיך נקרא לזה... יצר חוסר הצניעות וההתלבשות היפה ומושכת העין לכן בנים צריכים לשמור על העיניים ובנות על הבגדים. מקווה שפתרתי את התהיות של כולם אל אף שזו אינה התשובה המספקת ביותר בעולם....
קל מאוד לכתוב על צניעות האישהמשה
כי זה צועק מעל הראש.

לכן זה לא מפריע, אבל לבנים (שמקפידים) זה נורא ואיום. אי אפשר אפילו ללכת ברחוב.

ואגב, אני לא חושב שנכון לרדוף אחרי בנות כמו שזה נעשה. במילא הבעיה היא לא הבנות הדתיות אלא אלו שאינן כאלה - ושם אף ספר ושטיפת מוח לא יעזור.
מסכים בהחלטאנונימי (פותח)
רק רציתי להבהיר את נקודת ה"אני מסכנה" של הבנות שגם לבנים יש מצווה ואם הן אומרות לבנים אז תתגברו על היצר אז אני אומר בחזרה תתגברו על יצר ה"להראות יפה" כי בת'כלס אם לא מנסים להיות יפים וחתיכים אין קושי כה גדול בשמירה על הצניעות... וכך לבנים יש פחות יצר הסתכלות
לא להגזיםאנונימי (פותח)
אני לא מתכוונת להתלבש מגעיל אלא נוח ונורמלי-חולצה גצרה.חצאית קצרה=ולא חושפני וכו' מידי..
תשובה, אני מקווה, לדינימית ופופקומ.מ.י.ר
שאלתן איזה צניעות יש לבנים? טוב, אני לא יודע אם זה היה ראוי לכתוב את זה מלכתחילה, אבל אם כבר שאלת. אין צורך להיכנס יותר מדי לפרטים וזה לא מתאים, אבל לדוגמא שמירת הראייה זה אחד הדברים היותר קשים (המאוד קשים) שבנים צריכים לשמור, ובנות לא צריכות.

אני מניח שבקיץ קשה ללכת עם חולצה וחצאית ארוכה (אגב, גם לבנים קשה ללכת עם ציצית בקיץ, ולהניח תפילין קפואות בחורף). ובאמת, אם בנות לובשות ככה בשביל הבנים, אז זה באמת מתסכל. שוב, זה ערך מאוד נעלה לעשות משהו בשביל מישהו אחר, אבל במקום מסוים זה מתסכל. בנות לא מתלבשות כך רק בשביל הבנים, הצניעות היא כלי שמאפשר לנו גישה עמוקה אל עצמנו. והדרך הנכונה לבטא את עצמנו בלבוש, זאת הדרך שבורא עולם קבע לנו והיא בוודאי הנכונה ביותר (כי הרי ה' ברא אותנו ויודע מה הכי טוב בשבילנו!), ולכן חולצה קצרה וחצאית קצרה, אפילו לא חושפני - זה לא מתאים לנו.

אני מעתיק כמה פסקאות (מתוך הספר של הרבנית דינה הורביץ הי"ד), על הצניעות. זה שייך גם לבנים וגם לבנות. אולי לא היה עדיף לכתוב את זה כאן ואולי כן, אבל זה מוכרח אחרי התגובות שנכתבו.

"הצניעות מכוונת אותנו לא להתרשם בראש ובראשונה מן החוץ, אלא קודם כל להתחבר אל עצמנו בכל הרבדים, גם הפנימיים ביותר.

כשאנחנו מסתובבים בחוץ ורואים כלב - איננו נדהמים ואיננו נגעלים מעצם העובדה שהוא מסתובב ללא בגדים. אמנם יש לפעמים 'פודלים' שהבעלים שלהם מלבישים אותם, אבל בכל זאת איננו באים בטענות כלפי אותם כלבים שאינם מתלבשים, להיפך, אפילו קצת מוזר לראות כלב לבוש. מדוע אנו מגיבים כלפי אדם שהולך בלי בגדים בצורה אחת וכלפי בעל חיים שהולך בלי בגדים בצורה אחרת, הרי שניהם הולכים ערומים בלי בגדים?!

כאשר אנחנו עוסקים בפעילות גופנית, כגון שחיה בבריכה וכדומה - אנחנו מתלבשים בהתאם. מקובל ללבוש פחות בגדים במקומות הללו, וגם סוג הבגדים ואופיים שונה ממה שאנחנו רגילים ללכת בדרך כלל. אבל תארו לכם אדם שמקבל פרס נובל על הישג אינטלקטואלי שהשיג בעבודתו, בגאונותו השכלית, וכאשר מכריזים את שמו בטקס קבלת הפרס, הוא עולה לבמה בבגד-ים. זה לא מתאים. אנחנו נהיה מלאי תדהמה, לשם מה הוא מפגין את הצד הגופני שלו, כאשר הוא מקבל עתה פרס נובל על הצד השכלי שלו?!
מדוע כאשר אנחנו בבריכה אין אנו סולדים מאדם שלבוש בפחות בגדים, ואילו כאשר אותו אדם עולה לבמה לקבל פרס נובל עם בגד-ים, כולנו חשים שדבר זה אינו מתאים?!

מתוך כל הדוגמאות האלה אני רוצה לומר, שיש קשר של התאמה בין היכולת שלנו לראות בּשֵׁנִי יצור שיש בו מעֵבֶר לצד הגופני, לבין המידה שאנחנו מצפים ממנו להתלבש.

כלומר, ככל שיש לנו ציפיות עמוקות יותר שהצד השני יופיע לא רק את צדדיו הגופניים אלא גם את הצדדים היותר עמוקים ורוחניים שבו, כגון הצדדים השכליים, הרגשיים, החברתיים ועוד - כך יש לנו ציפייה שהוא יהיה לבוש יותר.

לכן, איננו נרתעים ונגעלים מבעל חיים שמסתובב בלי בגדים, כיוון שאין לנו שום ציפייה ממנו מעבר לצד הגופני שלו.

לכן כאשר אנחנו עוסקים בפעילות גופנית, כגון שחיה בבריכה וכדומה, אין לנו רתיעה מללבוש בגדים מתאימים שיהיו נוחים לפעילות הזאת, כיוון שכאשר אנו עוסקים בדבר גופני איננו מבליטים את הצדדים העמוקים שבנו אלא את הצדדים החיצוניים יותר, וממילא סגנון הבגדים ואופן לבישתם איננו מעורר כל הרגשת דחייה. אבל כאשר עולה חתן פרס נובל לבמה על הישג שכלי שהוא השיג כשהוא לובש בגד-ים - הדבר מעורר סלידה, כיוון שעתה אנו מצפים להיפגש עם הצדדים שמעבר לצד הגופני שבאדם, ואילו הוא עומד ומבליט במעמד זה את הצד החיצוני הגופני שלו, לכן אנו חשים שדבר זה איננו מתאים.

נמצאנו למדים, שהבגדים אינם רק עניין פונקציונאלי - כאשר קר לי אני מתלבש וכאשר חם לי אני פושט את הבגדים - אלא כאשר אנחנו מכסים את גופנו, אנחנו מעבירים מסר דרך הבגדים: "אני לא רק מה שנראה כלפי חוץ, אני לא רק מה שאתה פוגש בעיניך, אני לא רק הגוף שלי. אם אתה באמת רוצה להכיר אותי, תצטרך לחפש מעבר לצדדים החיצוניים. אינני רוצה שיכירו ויעריכו אותי על בסיס היופי החיצוני שיש לי או אין לי, אלא אני רוצה שהקשר שלי עם אנשים יהיה מתוך כך שירצו להכיר אותי, את הפְּנִים שלי".
תקשיבו-החיפושית
נראה לי שכל אחד צריך לעשות את ההשתדלות שלו הפרטית.

הבנים- של הבנים.

והבנות- של הבנות!
כל הכבוד!דינמית
הפתעת אותי כשהבאת מספר של הרבנית הורביץ!

המטרה של השירשור לא באמת הייתה שתפרטו לי כאן על צניעות הבנים, אלא שהבנים יתחילו לחשוב על הצניעות שלהם ויפסיקו להעיר כל הזמן רק לבנות.

פופקו jew -מתנחבל 2007
עבר עריכה על ידי צעיר ושרוט בתאריך כ' אדר ב תשס"ח 00:00
את הייתם יודעות עד כמה זה קשה לישמור את הברית היום לא הייתם מדברות!!!
במיוחד על כל האלה שחושבות "זה בעיה שלהם"!!!
(שלא תחשבו שאתם כאלה ...)
מתנחל 3 דבריםדינמית
1: עד כמה שזה מעניין אותי אם אתה מצליח לשמור או לא, התגובה שלך הכי ילדותית שיש.
2: אנחנו ממש לא חושבת "זה בעיה שלהם" אבל כשכל שניה, בכל מקום מדברים אתנו על זה (ואני אישית מקפידה להתלבש בצניעות אבל מה לעשות שעד אחרי המרפק לא מספק לפעמים אנשים ואז הם מחליטים להעביר אותנו סדרת הרצאות) זה מחרפן! ואז באמת בא כבר לומר "תעזבו אותנו בשקט.
אני מתלבשת בצניעות לא בשביל שלא להכשיל את הבנים, אתם לא מעניינים אותי. יש עניין של להיות בת ישראל שזה מה שצריך להוביל כל בת שלבושה בצניעות.
3: בקשר למה שכתבת בסוגריים, בגלל שנראה לי שאתה יותר מגיל 10, תחשוב טוב טוב למה המילה שאמרת נחשבת למעליבה ופוגעת במין הנשי ותתנצל.
האמת שלפי דעתי התגובה האחרונה של פופקו לא יפהסיון 456
יש דברים ששומרים בלב (ככה אני חושבת בכל אופן )
ובקשר לשירשור זה נכון - קשה גם לבנים וגם לבנות אבל מי קבע שלהיות יהודי זה קל
הלואי וניזכה להיתלבש כמו שההיינו צריכות( ולפי המצב היום אנחנו מאוד רחוקות מיזה)
ולדעתי זה נושא שלא צריך לדבר עליו כ"כ בפתיחות בכזה פורום
לילה טוב ושיבוא הגואל בימהרה אמן
..דבורל'ה
שאלה קטנה אליכם הבנים- איך אתם יודעים שאנחנו לא מתלבשות צנוע? חשבתי שאסור לכם להיסתכל על בנות?!!?..

[מתנחבל- חבל שאתה מיסתכל רק על החיצוניות..]
הגזמת!אנונימי (פותח)
בס"ד

יש ביטויים יותר עדינים ונורמלים.
לא כל כך צריך את זהשם היה לי
מטבע הדברים בנים נמשכים הרבה יותר לבנות מאשר בנות לבנים כלומר בנים יותר מחפשים יופי כבר כתוב בגמרא שאסור לאדם לקדש את האישה עד שיראנה שמא ימצא בה דבר מגונה ולגבי האישה כתוב טב למיטב טן דו מלמיטב ארמלו[פירוש:טוב לאישה לשבת עם איש ומלשבת אלמנה(אלמנה בלשון הגמרא זה גם רווקה)] כלומר את האישה פחות מעניין איך בעלה יראה לבעל יותר מפריע לכן נשים צריכות לשמור על עצמן צנועות כי גברים נמשכים ובנות פחות נמשכות לבנים לכן אין כללי צניעות אצל גברים (מה לעשות זה המצב!!!!!!)
בגלל זה עושים ברית מילה.אנונימי (פותח)
זהו, עכשיו אני שותקת עם הביטויים הלא רצויים.

*סורי משטרת הצניעות! [:
משטרת הצניעות-gust me
לדעתי תמחקו את הכינוי שלכם או שלך..
כל אחד צריך משמרת צניעות לעצמו
אני ממש לא אוהב את זה...
ולבנים יש צניעות כמובן שלא כמו בנות
ולא צריך להרחיב על זה בגלל שזה לא שייך
כנראה לא הבנת את המטרה האמיתית שבגללה פתחתי שירשורדינמית
לא התכוונתי שתרחיבו כאן על צניעות של בנים, אלא שתלמדו תם אותהה ותתעסקו בה במקום לדבר כל הזמן רק על צניעות של בנות
אז מהgust me
אני גם לומד צניעות של בנים
ומי אמר שאני מתעסק עם זה כל הזמן?
מאיפה אתם מוציאות את זה??
התפקיד שלכם ללכת צנוע-כי ככה אלוהים ציוה ולא בגלל הבנים...
אותי פשוט עיצבן הקטע של "משמרת הצניעות"
סבבה אבל,דינמית
תשים לב לכמה ספרים והרצאות יש לבנות על צניעות (ושים לב כמה מהם ע"י בנים)

אני פשוט רציתי להעלות את המודעות גם לזה שיש לבנים דברים אחרים ללמוד ולהתעסק בהם (למשל, הצניעות שלהם)
הלוואי שכל העולם היה הולך בשיטה שלך: התפקיד שלכם ללכת צנוע-כי ככה אלוהים ציוה
אם זה היה ככה, היו הרבה פחות חפירות לבנות בקטע הזה.
דינמיתgust me
את ממש ממש צודקת...
אמרתי את זה למישו
לנו עשו הרצאה על****
אבל פעם בשנה!!!!!
זהו!!
לבנות כל שבוע עושים את זה!!!{כל חודש.. סבבה?}
ומה עם הבנים??
{והבנים יודעים בדיוק על מה אני מדבר}
זה ממש מוזנח הקטע הזה
ואני ממש לומד צניעות של בנים
ודינמית-יש כל כך הרבה ספרים לבנים של צניעות{תלכי לישיבה תיכונית}
אצלנו לפחות זה ככה....
זה עצוב אבל ממש ...
האמת, עכשיו אמרת דבר טוב.דינמית
שיש הרבה ספרים והרצאות שלא על הבנות.
תנסה להבין באיזה מצב נמצאת בת כשהיא צריכה לסבול כל חודש הרצאה + ספרים על צניעות כש98% מהם מועברים ע"י גברים.
איך תגיב אם יביאו לפנכם אישה (אפילו אם היא רבנית צדקת שמאחורי מחיצה ולא מביטה בכם וכיד הדמיון האריאלניקי XD)
שתרצא לכם על צניעות של בנים.
מעוות נכון?
סיבה פשוטהמשה
אצל בנות - זה צועק לשמיים. לבוש לא צנוע או על הגבול צועק בראש חוצות ובולט בעין של המורה או הרב.

אצל בנים - לרוב העסק נעשה במסתרים, באין רואים (או אפילו בראש חוצות, אבל רחוק ממכרים) מה שמקל על חיי החוטא ומקשה על חיי מחנכיו.

כרגיל
חוסמים ונלחמים במה שקל, ולא (בכל ) מה שנצרך.
ולמען הסר ספק - במסתריםמשה
אין הכוונה דווקא בחדרי חדרים, הכוונה בעיקר להתנהגויות שניתן להסתיר אותן כשהרב עובר, בעוד שבנות לא יכולות להחליף חולצה כשעוברת המורה או הרב.

דיבור בוטה, חוברות תועבה, סיפורי פח-אשפה וכו' ניתן להסתיר הרבה יותר בקלות מאשר לבוש לא צנוע או צעקני.
אז מה לדעתך הפיתרון?דינמית
להביא לבנות בן שידבר על צניעות? בייחוד בנות בגיל ההתבגרות (גיל הדווקא)
זה סתם חוסר רגישות.משה
אגב, אישית - ברגע שדיברו על נושאים לא לעניין קמתי ויצאתי מהחדר.

gust me - סיפורי החוויות (אגב, ב-90% מהמקרים - בלוף) זו הבעיה העיקרית בעיניי. אם יש בפלאפון או על נייר משהו מגעיל זה עניינו של בעל החוברת או המכשיר.

הקדוש ברוך הוא חילק את הפושעים, והחוטאים, וכל השאר שווה בשווה.
משה{נכון?}gust me
אני ממש מסכים איתך
מנסיון היה אצלנו את "החוברות" האלה
וגם כל הסגנון דיבור הוא ככה
חוץ מזה אצל בנים אם מדברים על זה-אז זהכולם ביחד ומספרים גם"חוויות" ובפלאפון יש סרטי*****
וזה מאד קל להלחם עם משו שבחוץ{מחשוף בחולצה חצאית קצרה }
מאד קשה להלחם על משו שלא רואים אותו חיצונית
אשריך שיצאתgust meאחרונה
.. תקשיב-זה הבעיה של אותו ילד ששם את בפלאפון
אבל ברגע שזה חוברות-שהוא מראה לכולם
או מראה להם תסרטים בפלאפון-זה כבר בעיה{במיוחד שזה קורה בפנימיה שלך ואתה לא יכול לגרש ... אין מצב לגרש...} ולצאת ? אני יוצא משם.. אבל זה מעצבן שזה ככה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך