שאלה לדיוןאות והדר

ידוע שיש ת"ח שאוסרים את האינרנט יש מתירים ע"י סינון ונראה שלפי כל הדעות הדבר לא חלק בכלל.

כיום רווחת הדעה שמי שיש לו צורך בדבר, מותר ע"י סינון כמו רימון או נתיב וכו'.

יש כיום משהו שנקרא פייסבוק, רשת חברתית, קשה להצביע על תועלת כל שהיא שיש בו חוץ מאולי דיבוק חברים (גם לא רצויים) ואולי ואולי הפצות בתחום היהדות. ע"פ נראה שמשמש בעיקר לשיחות בטלות ושטויות וכדו'. בכל אופן, לא פעם פגשתי סופרים שיש להם מנוי לדבר הזה וגם מפרסמים את סחורתם או כשרונותיהם בו.

האם ראוי לסופר שיהיה לו שם מנוי? מה אתם אומרים?

כמו כל דבר תלוי מה אתה עושה איתוhaim770

ב"ה

טלפון שהיום אין עליו עוררין שמותר, יכול לשמש גם לכל מראין בישין (לא אתן דוגמאות, כדי לא לתת רעיונות לצעירי הצאון) אבל ברמז יש סדרות של מספרים שניתן לצור איתם קשר רק אם בעל המנוי נתן לזה אישור מיוחד. יכול לשבת בין אדם יום שלם ולדבר לשון הרע וכו'. וד"ל

אפשר לעומת זה להעביר דרכו שיעורי תורה, לבקש בשלום המשפחה הרחוקה פיזית וכו'.

כנ"ל לדעתי לגבי פייסבוק, הוא בעיקר משמש למראין בישין, אבל לא רק, הוא הצליח להוריד את מחיר הקוט'ג !!!

לי יש חשבון, ואני, כעיקרון לא מאשר חברות, למעט עתים רחוקים מאוד, הסיבה שפתחתי, היא שלאחר שכתבתי ריבוי מיילים לאחיניות שלי הגרות בחו"ל ולא קיבלתי שום תשובה, לעומת זה, כתיבה על ה"קירות", קיבלה מיד תשובה !!!

אני לא בא להתיר, אבל סנגורן של ישראל, רבי לוי יצחק מברדיטשוב פנה לבורא עולם ואמר: "אם הייתה מכניס את העולם (מלשון העלם והסתר) לספרים, ואת התורה בחוץ לעיני כל, היו הרבה יותר ת"ח והרבה פחות פושעים !!!"

ובלשון רבנו הבעש"ט: "כל דבר שאדם רואה או שומעים, צריך להפיק ממנו הוראה בעבודת ה'"

פייסבוק הורא מסוג הדברים שקשה להפיק מהם הוראה בעבודת ה', אבל יגעת ומצאת תאמין.

בשום פנים ואופן (חיים בעדינות....)shaik
הצגה נחמדה!אות והדר

רקע ירוק הרג אותי.

לא הסתכלתי עוד על הסרטון כי גם אין עוד רבhaim770

ב"ה

שהתיר השימוש ביוטוב.

בקשתה בעדינות, אז אני אשתדל, לא נראה לך מוזר ביותר שאותו רב שיוצא נגד ה"שרץ" במודעה שהסרטון שלו יופץ באותו שרץ !!!!

זה זה לא נראה מוזר, זה נראה זילזול באינטליגנציה של הציבור הרחב.

חיימק'ה, אם היית מקשיב אז היית רואה ש:shaik

שאלו אותו את זה והוא ענה שזה לא הוא מעלה (מן הסתם)!

לו יש את האתר שלו , ואנשים לוקחים משם ויכולים לשים בכל מקום וגם אין לו שליטה על זה .!!!

(חיים בלי ראש קטן , אתה יודע שכל אחד יכול לעלות מה שהוא רוצה לפייסבוק, גם את הרבי...זה לא אומר שהרבי העלה את זה....)

מבקש להקשיב למה שהוא אומר, ולמרות שאתה לא מת עליו , לדמיין שזה לא הוא אומר אלא 'מישהו אחר' אומר את הדברים ואז זה אולי ישמע אחרת.

יקירי ברוך , קוראים לזה זיכוי הרביםshaik

מנפנף

בגלל שאני רואה שאתם "צמאים" לעוד אז הנה:shaik

למותר לציין שמעלה הסרטון זה לא הרב...ואפשר גם לראות משגיאת הכתיב "טומעה" במקום "טומאה"...

אבל למה רקע ירוק?אות והדר

בא לי להקיא מזה

שי. ק ידידי, הסביר לך משהוhaim770

ב"ה

אני בעצמי פרייר גדול, כל מה שאומרים הרבנים משתדל לשמוע.

אבל כואב לי נוראה, עד עמקי נשמתי שיש מיליוני פריירים כמוני, נשמות טובות, שאצלם הרבנים הם נר לרגליהם.

אתה אוהב אני חושב את הבדיחות שלי, אז כך , אחת בחינם:

יהודי נכנס לבית כנסת בנ.י., שאל את הרב אם הוא יכול להגיד קדיש?

הרב אמר לו שניה אני מסתכל ביומן, יכול להיות שתוכל אפילו לגשת לעמוד אם הוא פנוי !, למי יש לך יארצייט?

היהודי אומר לכלב שלי, ואז הרב ברוגז מלווה אותו לדלת ומצביע על טמפל רפורמי מעבר לכביש, תוך כדי שהוא צורח אולי שם יסכימו שתגיד קדיש על כלב !

היהודי לאחר תגובה הנסערת של רב, שואל אותו כבוד הרב, אתה חושב שתמורת 20.000$, הם יסכימו?

ואז הרב טופס אותו יד ביד, כמו זוג יונים, מכניס אותו חזרה ואומר לו בשיא הרוגע, למה לא אמרת לי מלכתחילה שהכלב של יהודי !!!!!

חשבתי שרמז יספיק אבל צודקים לדעתי, השמואלנים כשהם אומרים שליהדות החרדית יש שלושה עקרונות , יהרג ועל יעבור והם: כסף, כסף ועוד כסף.

ואני לא אתפלא אם הסיבה של ההתנגדות הגורפת, שכביכול מתלבשת באיצלה של תורה איננה מונעת, מאינטרסים של שליטה ועל אינטרסים כלכליים (פרשת מירס כשר, שכמעט עלת לרב אמנון בחייו, אם ביריוני חסידות גו"ר.)

חיימק'ההההההה אתה נהדררshaik

אם הבנתי נכון , השורה התחתונה במה שאתה אומר היא:

"אני לא אתפלא אם הסיבה של ההתנגדות הגורפת, שכביכול מתלבשת באיצלה של תורה איננה מונעת, מאינטרסים של שליטה ועל אינטרסים כלכליים"

האם אתה מתכוון לכך שהרב אמנון יצחק מנסה להשתלט על חברת פייסבוק??????????????

כי אם כן זו בדיחת השנה .

נ.ב:  http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1%D7%91%D7%95%D7%A7

(!!!!!!!!!!!!!!!!!)

לאות והדר יקירי: תפקיד המסך מאחורה זה שיהיה בעתיד לעשות הנפשות וצבעי רקע על הרצאות מצולמות, עד אז בינתיים תדמיין דשא ירוק........

נ.ב אחרון: אין לי מניות אצל הרב יצחק....

אינטרסים כלכליים - של העיתונות החרדית הכתובהמשה

שנאבקת על תקציבי פרסום מול האינטרנט.

זאת אומרת, לפי דבריכם ,shaik

שבעצם אין שום אמת בדבריו של יהודי יקר ומזכה הרבים הזה:

* הפייסבוק חיובי

*לא הורס מדינות

*לא הורס משפחות

*לא הורס את הנוער (ישראלים במקום גבוה בשימוש בו..)

*לא פוגע בפרטיות

*מתאים לציבור הדתי

יש עוד הרבה כוכביות...אבל אם אני צריך להשתדל פה אז מצבם של הקוראים תגובה זו לא משו משו בהבנה...

אתם מרוב ראייה צרה לא מקשיבים אפילו לדבריו, תקשיבו נטו למה שהוא אומר, נשאלה פה שאלה למעלה גם אליה אינכם מתייחסים!! האם לציבור דתי , האם לסופרים (!!!!!) מתאים חשבון פייסבוק??

אז "נגיד" שיש לרב נגיעות "נגיד", זה הופך את דבריו ללא נכונים???

חומר למחשבה רבותיי!!!

פנייה לבעל האכסנייה, (ADMIN), משה היקר, אם התכוונת לעיתון "ארבע כנפות" , הרי ששוב עין צרה מחבלת.... הרב יצחק הדגיש פעמים רבות כי העיתון איננו בבעלותו וכי היא חברה נפרדת משופר ששמה "שופר ניוס" ומתנהלת בנפרד(ועכשיו אפשר לגחך אני לא כועס...) נא להיות "מבין" לפני שעוברים שלב ללהיות "מגיב".

נהדר

לא בא לי טוב הדיון הזה בכלל כ"גרחמים-

כ"ג אלול והנושא לדיון "רבנים" או "חלקם" או "אחד מהם" לא זורם לי

אינני חסיד של הרב אמנון יצחק ... אבל הוא רב.... רגע...  הוא יהודי (חיים!  איך תמיד בדיונים האלה צץ "יהודי" ? )

הכיוון ברור או שצריך להאריך?

לשיקה אחי היקר (בעדינות)

זה לא בסדר אבל גם לא סוד שיש אנשים שקשה להם לקבל מרבנים מסוימים, ולכן היה ברור עוד בווידאו הראשון שהעלית, שבלי לשים לב עשית "שינוי שם" לשרשור .

במקום לאמר "תדמיינו שזה מישהו אחר מדבר" אתה יכול פשוט לסכם נקודות ענייניות שהרב דיבר עליהם (סקרים וכדומה) אפילו בלי להזכיר בשם מי. כי הביטוי "קבלו האמת ממי שאמרה" כנראה....

מקובלני שהדברים היו נשמעים במסגרת הדיון אם היית מציג אותם כך

כתיבה וחתימה טובה לכולםחיוך

קיבלתי את דבריך רחמים, למעשה :shaik

כשאני מסתכל על זה בדיעבד , אם הייתי יודע מלכתחילה שזו תהיה התוצאה , כי לא אוהבים להקשיב לאנשים טובים אף פעם...., אז באמת הייתי מסכם את הרב במילים שלי...

אבל היה לי כנראה יותר קל להעתיק ולהדביק את הקישור... אז...

טוב אני פרשתי לילה טוב

(הרמב"ם כותב שלפני ראש השנה צריך לחזור בתשובה גם מ"דעות" לא נכונות. זה הזמן חברים)

דעתי ?רחמים-

לא כ"כ מכיר

ממה שהבנתי שיש הרבה חסרונות

ושגם מי שמחובר רק למי שהוא רוצה נשאר שעות מול המחשב (לא הבנתי למה.9

כדי לחיות חיי חברה צריך לחיות בחברה ולא מול מסך מחשב ולחשוב שזו חברה

מה היתרונות?

יצאתי בור ב"ה

מסקנה

אין לי ולא חסר לי

שי. ק. אתה ידידי לכן חשוב לי שתבין אותי נכוןhaim770

ב"ה

נתחיל מהסור מרע, ולאחמ"כ נעבור לועשה טוב.

אני לא יודע אם אתה זוכר את הפרשיה של הטלפונים ממירס, חסידי גור והרב אמנון, אז כמה נקודות כלליות:

נתחיל אם מה שהיה על פני השטח:

• חסידי גור, עשו הסכם אם חברת מירס על ייצור של פאלפונים כשרים (דור -3.5). עד כאן לגיטימי, חצר חסידית רוצה להנות משירותי טלפון אלחוטי במחירים זולים, כך נולד הטלפון ה"כשר".
  • הרב אמנון גילה לעיני כל, שכל ה"תרגיל", הזה הוא בלוף אחד גדול: הפלאפונים לא יוצרו ע"י חברת מירס בצורה כשרה, אלה לקחו מהמחסנים של מירס טלפונים שלא היה להן הופכים, וע"י ניתוק אלחמה מסוימת, היה בלתי אפשרי ליתחבר דרכם לאינטרנט, והרב אמנון לקח מהנדס שאילחים בשניות את החוט והפך אותו למכונת גלישה, אז אין כאן טלפון "כשר", יש כאן הטעיה של הציבור. וע"ז הוא כמעט שילם בחייו, לפחות כמה מנאמניו קיבלו מכות נחרצות ברחובות בני ברק, ע"י ביריונים גור.
  • ואני התמימים שואל: האם המניע לייצר טלפונים "כשרים" הוא הדאגה לצאון, או הדאגה שכמה מהעסקנים יגרפו הון מחברת מירס !!!!!
  • קיבלתי תקנון של הישיבה של בני, שם רשום במפורש: לא יאושרו טלפונים רגילים, רק טלפונים כשרים. מס, לבירורים, תנחש מס. לא כשר !!!! התקשרתי ואמרתי למשגיח ביום שיהיה לך טלפון כשר, תאסור על הבן שלי טלפון רגיל !!! חינוך זה דוגמה !!!
  • בלתי נסבל ולא משנה מי שלא יהיה, להטיף לעם מוסר על איסור נשימוש באינטרנט ובעצמיך לנהל אתר, לתלות פשקאווילים נגד ידיעות אחרונות ובחצי שעה לאחר מכן להדפיס עיתון שלך באותם מכונות דפוס !!!
  • בעברית קלה, אני קורא לזה צביעות, וחז"ל הזהירו אותנו מהצבועים !!!!

אחרי הסור מרע הערוך הזה נעבור ועשה טוב:

באחת משיחותיו הרבי מליובאוויטש התיחס לקלקלתו של הדור: נהגות מוניות (זה לא צנוע וכו') אבל באותו נימה אמר שקלקלתו של הדור זהו תיקונו: מהיום אישה שצריכה לנסוע במונית לא צריכה לעלות אם איזה כושי היא יכולה להזמין נהגת ולנסוע בשלוה.

בעבר היותר רחוק, ביקשו מהרבי לחתום על קול קורא האוסר לנשים ללכת לחוף מעורב, והרבי סירב לחתום, וסיבתו: בדיעבד דבדיעבד זה יכול להחשב כטבילה , לא הכי מהודרת, אבל בזכות זה כמה ילדים יולדו בטהרה.

זה ענין של גישה, הרב גרוסמן רבה של מגדל העמק, לפני עשרות שנים, היה בלילי שבת, במקום לשבת עם משפחתו לסעודת שבת היה עושה סבב של "דיסקוטקים" !!!!! (זה לא טעות) ועושה להם קידוש במקום. ובעצמי שמעתי מכה אנשים, במילים האלו: "התחרפננו לראות רב צעיר אם שטריימל , נכנס לדיסקוטק, ומדבר איתנו בגובה העינים", הרב גרוסמן למי שלא יודע ילד בתי ההונגרים בשכונת מאה שערים וגדל שם.

רבים רצו להלחם נגדו ולפסול אותו, עד שהגאב"ד של העדה בא לעשות סיבוב במסודות מגדל אור, והרוחות נרגעו.

מי שלא מבין שיש אנשים שהגישה עליהם היא רק דרך "הדיסקוטק", לא יגיע אליהם.

כל העולם הזה הוא ערבוב של טוב ורע, ויש דוגמאות לכאן ולכאן, מקומות רעים ביותר שאפשר להוציא מהם את הנשמות הטהורות ביותר, ומקומות קדושים ש"רבנים" עשו בהם עבירות יותר גרועות מב"דיסקוטקים" (למי ששכח, נא לעיין בהיסטורית הרוצח של הרב אבוחצירה זצ"ל, אם המנקות שהזמין לבית הכנסת ולביתו).

ולסיום מכיוון שאני רואה שידינו רחמים חזר לפני שיבקש ממני הנה סיפור:

יהלומן אחד הגיע לאדמו"ר הרש"ב (האדמו"ר החמישי בשושלת חב"ד, אביו של הריי"צ) ושאל אותו למה יש מסביבו אנשים פשוטים ביותר, שבקושי יודעים לפתוח סידור כדי להתפלל, והם מגושמים ביותר?

הרש"ב לא ענה על זה, הוא רק אמר לו , הרי אתה סוחר ביהלומים, הואיל נא בטובך להכנס אלי שוב לפני נסיעתך חזרה לביתך ותראה לי כמה יהלומים. ובזה הסתיימה הפגישה.

לאחר חודש החגים היהלומן נכנס שוב והציג לפני הרש"ב כמה קופסאות של יהלומים, ועל כל קופסא, הרבי , הראה אי סביות רצון, ואמר אין לך משהוא יותר יוקרתי, ואז הסוחר אמר, היהלומים האלו מאוד מאוד יקרים, והרבי בשלו, הם לא לטעמי, ואז הסוחר אמר, רבי ביהלומים צריך להיות "מבין", לא כל אחד יכול לא=האחליט מהו יהלום יוקרתי ומה לא.

ואז הרבי אמר לו, אתה יהלומן "מבין" ביהלומים, אני רבי "מבין" בנשמות ישראל, כדי להחליט מי נשמה גבוה ומי מגושם, לא כל אחד יכול, צריך לזה להיות רבי !!!

חיימק'ה את שלי הצלחתי לעשות, וזה לגרום לך :shaik

להפציץ ב 6 סיפורים שונים בתוך 12 שעות!!!!!!!!! צוחקאני את שלי עשיתי (מי יודע אולי אחרי תגובה זו יבוא עוד אחד)

טוב לדעת שהרב אמנון מוציא ממך סיפורים עכשיו בלנ"ד תקבל אחד כזה כל יום ואני אקבל 6 סיפורים...

שוב אני שואל : מה הפואנטה בחלק של ה"סור מרע" בתגובתך?? שלרב יש נגיעות בזה?? נגיד שכך...האם זה הופך את דבריו למנותקים מהמציאות??? עזוב אותו עכשיו התרכז בדבריי

הוספה קלה ותיקון לדבריך: הרב אמנון מעולם לא אסר ויצא נגד שימוש באינטרנט מוגן לאלו המותרים בכך כי אם כן היה סוגר את אתרו במקביל כמו שיצא נגד הזמרים ומחק את שיריהם מהאתר ואיננו משמיע את שיריהם אפילו בהרצאותיו (כבעבר..) , אי אפשר לומר שהרב צבוע, אם כל הכבוד. לתלות פשקווילים נגד עיתון מסויים ולעשות עיתון כשר עם דברי תורה וזיכוי רבים משלך זה דבר פסול??? או שאתה בעד "ידיעות אחרונות" חיימק'ה?... (וכבר כתבתי בתגובה קודמת שהבעלות על עיתון ארבע כנפות של חברת "שופר ניוז" איננה בבעלותו של הרב כמו שניסה לרמוז פה בעל האכסנייה מחוסר ידיעתו)

בקיצר חיימק'ה תנסה לראות את הדברים כאילו הם כתובים על דף , ולא כאילו אומר אותם הרב , כי ברגע שאתה מתרכז בו אתה לא מסוגל להקשיב כי אתה עוד זוכר לו "עוונות ראשונים"...(לא צריך לפרט פה)

מהפייסבוק (READ MY LIPS) א-י   א-פ-ש-ר    ל-ה-ו-צ-י-א    א-ת   ה-ט-ו-ב !!!!! 

זו חיה אחרת רבותיי, לא להתעסק עם זה במקום להתעסק באינטרסים של רבנים מסויימים נתעסק באינטרסים של חברת פייסבוק , לשם שינוי! למה אף אחד לא מזכיר אותם? 

נא להתייחס לדברים בלבד!!!!  אם הייתי יודע מה תגרום העלאת הסרטון באמת לא הייתי מעלה , אלא הייתי מסכם דבריו ואני בטוח שהייתם מגיבים אחרת אז נא להפסיק להיטפל לטפל.

תודה

כתבה ששלחו לי בעקבות תגובותיי באתר :shaik

10 דברים שפייסבוק רוצה שתעשו בה

תיוג מותגים, לחיצה על לייק, פרסום תמונות חושפניות, ועוד שבעה דברים שמארק צוקרברג רוצה שתעשו בפייסבוק

פייסבוק, הרשת החברתית הגדולה בעולם אמנם מספקת לנו שירות חינמי אבל בתמורה היא גם רוצה להרוויח מזה כסף ולא מעט. לכן, יש מספר דברים שהיא מאוד רוצה  שנעשה עבורה כשאנחנו  גולשים בה – לפניכם 10 מהם - שנעזור לה?

1. שתשתמשו בנתונים אמיתיים

כדי לשמר את חווית השיתוף, הבינו בפייסבוק כי המצרך הכי חשוב שלהם הוא האמון הקיים בקרב הגולשים לגבי הנתונים באתר ולכן הם מקפידים מאוד שכל הנתונים שאתם מזינים לפרופיל שלכם יהיו אמיתיים.

תחשבו איזו חוויה לא נעימה זו לחפש מישהו שאתם מכירים, לזהות אותו בתמונה ולדעת שכל מה שהוא רשם בפרופיל זה שקר.

אם זה יקרה באופן קבוע לגבי מספר רב של פרופילים, סביר להניח שתחוו תחושת בגידה בעוצמה מסוימת, האמון שלכם בפייסבוק יפגע ובסופו של דבר רמת השיתוף שלכם תרד עד שתעזבו את הרשת לגמרי.

ומה זה יעשה לפייסבוק? מלבד הירידה במספר המשתמשים והמצטרפים החדשים שיאטו את גדילתה ובאופן ישיר יפגעו ברווחיה, הפרטים האישיים שלכם הם הכלי החזק ביותר של פייסבוק  לאסוף עליכם מידע ולחשוף אתכם לפרסומות.

אם היא יודעת שאתם מאורסים, כי עדכנתם את הססטוס הזוגי שלכם, היא תמיע לכם פרסומות של אולמות, מארגני חתונות ועוד. אם כתבתם שאתם רווקים בני 18, כנראה שלא תקבלו פרסומות לחיתולים וחדרי ילדים (אף על פי שזה קורה מידי פעם). 

הפרסום הממוקד הזה מוזיל מאוד את מחירי הפרסומות וגם משאיר את המפרסם מרוצה יותר, כי הוא מרגיש שהגיע לקהל היעד, וזהו אחד היתרונות הגדולים של פייסבוק לעומת חברות אחרות שאין בידיהן  את הפרטים האישיים הכי חשובים שלכם.

2. שתחשפו את הפרטים הכי אישיים שלכם

עבור אתר הבנוי על שיתוף מידע בין גולשים, קיימת צלע נוספת וחשובה לא פחות מיצירת אמון והיא מידת החושפנות של הפרטים, או במילים אחרות, עד כמה הם צהובים.

שם, טלפון, כתובת, דואר אלקטרוני ותמונת פרופיל זו רק ההתחלה. פייסבוק רוצה שתחשפו את המקסימום המותר בגבולות החוק כולל תמונות חושפניות על גבול הפורנו וסיפורים אישיים שלא נחשבים כפלילים.

בנוסף, תוכלו לגרום להנהלת האתר שמחה בלב אם תלכלכו על בני הזוג שלכם, הבוס, הקולגות שלכם לעבודה או ללימודים, המרצה שלכם, נהג המונית, נציג השירות או כל פרובוקציה אחרת שתחשבו עליה.

למה? מלבד ההסבר המפורט בסעיף הקודם לפיו הם רוצים לדעת עליכם הכל, פירסומים "שערורייתיים" במיוחד עושים להם להם יחסי ציבור בחינם. בת 12 פירסמה תמונות חושפניות והאבא תובע את פייסבוק? התקשורת תחגוג על הסיפור, אישה נעצרה על ידי המשטרה כי עשתה למישהו POKE? סיפור שבטוח יגיע לחדשות. ותמיד חשוב לזכור, פרסום רע, אין דבר כזה. 

3. שתתייגו מותגים 

אם עדיין לא גיליתם זאת, פייסבוק היא לא עמותה חברתית ללא מטרות רווח. בדיוק ההיפך הוא הנכון, למרות שלכאורה מדובר באתר שנותן שירות חינמי, פייסבור היא אחת החברות המסחריות המצליחות ביותר שעושות הרבה מאוד כסף.

המודל הכלכלי של פייסבוק אינו שונה מהמודל הקיים בעולם הפיזי. מצד אחד יש את המותגים שמשלמים לפייסבוק כסף על פרסום ומצד שני יש גולשים שהם הצרכים שמתייגים אותם.

פייסבוק עושה כסף מפרסום וממניות שמעלות את הערך שלה ואילו יצרני המותגים גם הם מרוויחים בצורה עקיפה מעלייה במכירות של מוצרים.

4. שתלחצו לייק

כלי נוסף ואף נפוץ יותר לקידום האינטרסים של פייסבוק הוא כפתור הלייק הפופולרי שמאפשר לכל גולש להביע את חיבתו למאמר, תמונה או סיפור בתנאי כמובן שבעל האתר הטמיע את הקוד הנכון.

הבעיה היא שהוא פוגע בפרטיות הגולשים ויש אף מומחי אבטחה כמו ניקול עוזר, מנהל מדיניות באגודה לזכויות האזרח של צפון קליפורניה הטוענים כי אם אתם מחוברים לפייסבוק בזמן גלישה היא יכולה לנטר את נתיב הגלישה שלכם באתרים בהם מותקן כפתור ה'לייק' גם בלי שלחצתם עליו.

ואם זה לא מספיק, מזהיר תילו וייכרט, ראש המרכז העצמאי להגנת הפרטיות של מדינת גרמניה הצפונית שלזוויג הולשטיין, כי הכפתור של פייסבוק פוגע בפרטיות הגולשים והוא אף מאיים לתבוע כל בעל אתר בגרמניה שיתקין את הקוד בסכום של 50,000 אירו.

עבור פייסבוק הלייק לא נועד רק כדי לרגל אחרי המשתמשים אלא בעיקר להעמיק את שליטתה ברחבי הרשת, כשכל בעל אתר משלב אצלו את הכפתור האהוב.

5. שלא תדאגו לפרטיות

איך שיתוף מידע באינטרנט ופרטיות הולכים יחד? זהו, שהם לא. בפייסבוק יודעים זאת ולכן החליטו לפתור את הדילמה באמצעי פשוט, לשכנע אותנו הגולשים שאין מה לדאוג. הרבה מאוד פעמים מספרים לנו שיש פגיעה בפרטיות, איסוף נתוניםף מעקב ועוד. אנחנו כמובן לא באמת חשים את זה ולכן לרוב לא דוארגים. חשוב למיין כי בשנים האחרונות עם העלאת המודעו לנושא, אנשים החלו לשקול בכובד ראש את ענין הפרטיות ודואגים להגדיר את הפרטיות וגלישה בטוחה יותר   אבל היות ואנחנו לא רוצים להיות בוטים בהקשר זה, רק נזכיר לכל גולש שקורא מילים אלו כי מהרגע שפותחים חשבון בפייסבוק, כל המידע שתעלו אליו יהיה חשוף באינטרנט. ולא משנה מה ימכרו לכם.

לפייסבוק יש תנאי שימוש. לא, זו לא המצאה או גילוי אלא המלצה. תקראו אותם. למה? כיוון שלאחר מכן לפחות תדעו את העובדה העצובה שבמציאות המשפטית של ארה"ב לפייסבוק מותר לעשות כל מה שהיא רוצה (כמעט) עם המידע שהעלתם לאתר. אם אתם מאלו שזה לא מפריע להם, ניחא. אבל אם אתם מאלו החרדים לפרטיות שלהם, תשקלו לסגור את החשבון או לפחות, להפעיל עליו צנזורה.6. שלא תקראו את תנאי השירות

7. שתתייגו את עצמכם ואת החברים שלכם בתמונות

לאחר שהזכרנו את תיוג המותגים, עכשיו נרחיב את היריעה ונספר כי אחת המטרות של פייסבוק היא שתתייגו את עצמכם ואת החברים שלכם כמה שיותר פעמים. מדוע? בגלל העובדה שתמונה אחת שווה אלף מילים ותיוג תמונות מגביר את השיתוף באתר, מעלה את כמות הכניסות אליו, מאפשר לפייסבוק לקחת יותר כסף על פרסום ובסופו של דבר אמור להעלות את ערך ההנפקה של החברה בקרוב ואת ערך המניה בעתיד.

אחד השימושים העיקריים באינטרנט הוא הדואר האלקטרוני ולאחר שראו בפייסבוק את ההצלחה של גוגל עם שירות הג'ימייל, החליטו בשנה שעברה להיכנס לתחום עם שירות מייל עצמאי בסיומת ‎@facebook.com.  אם היינו מנחשים את המשאלות של אנשי השיווק בחברה, אחת מהן הייתה רישום המוני לשירות המייל. ועדיף כאלו שעזבו את ג'ימייל. 8. שתעזבו את ג'ימייל ותעברו לדואר של פייסבוק

9. שתתקינו אפליקציות ומשחקים, וכמה שיותר.

אם יש ניצוץ גאונות בפייסבוק זו ההמצאה של פלטפורמת האפליקציות והמשחקיםבאתר האחראית עד היום על מרבית הפעילות בו. רק תדמיינו איך היו נראים החיים בפייסבוק בלי הפוקר, הפארמוויל ובלי אפליקציות כמו לוח שנה של ימי הולדת. מבחינתו של צוקרברג לפחות, מדובר על סוס מנצח. לעומת זאת, עבור הגולשים מדובר על דרך נוספת לפגוע בפרטיות שלהם מאחר ולא מעט חברות שפיתחו אפליקציות נתפסו מעבירות נתונים אישיים לחברות פרסום ומחקר. 

10. שלא תצאו מפייסבוק  

פייסבוק לא רוצה שתצאו מהאתר שלה ותגלשו באחרים, ולכן היא דואגת לספק לכם את כל הצרכים האינטרנטיים שלכם אצלה באתר. אם זה על ידי המשחקים, שירות המוזיקה, הצפייה בסרטים ועוד, הכל כדי להפוך למרכז המדיה העיקרי שלכם, ושחס וחלילה לא תצאו ותיכנסו בטעות לגוגל פלוס.  

לפני סיום רק נציין שמלבד הוויתור על הפרטיות וחשיפה לפרסומות, הייתם נאלצים לשלם כסף עבור השירות הזה שנקרא פייסבוק. 

אות והדר מחק את הקישור בכתבהshaik

מי ששלח לי שכח למחוק כמו שמחק את יתר הקישורים שהיו...

בלי סיפוריםhaim770

ב"ה

שי תקרא שוב את התגובה הראשונה שלי.

בשום אופן לא באתי להצדיק את השימוש בפייסבוק, רק נתתי זווית ראיה שמכל רע אפשר להוציא טוב, ולזה צריך גדלות דמוחין. ההיפך ממה שיש ל"בעל האנטנות", שמציג את הטוב להטיב, אם מקל ומצייר בעיני עם ישראל, את הרבונו של עולם כאכזר ביותר שמצפה לבשל כל יהודי ב-1200 מעלות בגיהינום (ג'נם בלשונו).

מצטער אבל הקב"ה, דימיוני, שקיים רק בראשו המוגבל !!!(קטנות דמוחין) שהוא מאמין בו, אני כופר בו !!!

הקב"ה כזה לא קיים !!! הדבר שבו פותח הרמב"ם את ספרו היד החזקה היא לידע שיש שם מצוי ראשון ובו אני צריך להאמין, לא בדימיונות של "בעל האנטנות".

השאלה היאאות והדר

האם ראוי לסופר, שהוא עוסק במלאכת שמים, שהוא צריך להתנהג ביתר קדושה ופרישות (עיין בלדוד אמת) להחזיק בדבר הזה (שהוא הרסני בהגדרה אע"פ שהוא משתמש בו רק לטוב)?

שאלה שלי לא קשורה לרבנים כאלה ואחרים אלא לסופר ולדמותו הכללית. אם הייתי צורף, אולי הייתי מפרסם בפייסבוק ולא הייתי חושב פעמיים

אם הייתי ר"מ ישיבה לא נראה לי שהייתי מתקרב לזה, לא רק בגלל דוגמא אישית אלא גם בשביל הדמות של הר"מ בישיבה.

חיימק'ה תדפדף קצת אחרי העמוד הראשון ברמב"םshaik

הוא גם מדבר על גהינום!!!

יש בש"ס "מסכת גהינום" גם! לא רק מסכת גן עדן, והיא כולל תיאורים מחרידים איומים ונוראים של מה שקורא בגהינום , חז"ל שיקרו?  

מה לעשות זו המציאות ואתה לא באמת מצפה שמי שגולש בפייסבוק ואיפה שלא צריך(....) לא יעבור שם? 

(חיים ביקשתי מיליון פעם רד ממנו!!!  זה לא הנושא עכשיו להתנגח ברב אמנון יצחק ובדרכו!!  הבנתי שאתה לא סובל אותו הבנתי!!! בחיי שהבנתי ושוב, הבנתי . עוד פעם? הנה- הבנתי!.)

אני מבקש מעתה לרדת מהרב המדובר 

ה-ו-א        ל-א      ה-נ-ו-ש-א!

האינטרנט לא פחות הרסני מפייסבוק !!!haim770

ב"ה

אבל משום מה כולם משתמשים בו.

נכון שזה לא היתר לכשעצמו כי גם אם כולם יתאבדו, זו לא סיבה להתאבד.

ואני חוזר ואומר כל דבר תלוי איך נגשים אליו ואיך משתמשים בו.

מאור של פרה אפשר להפיק בתים של תפילין וגם להבדיל אלף אלפי הבדלות, נעלי נשים בעלי עקב המשמשות הנשים העובדות על הכבישים.

מצ'אט אפשר לקבוע בגישות מפוקפקות או לשוחח אם חברים (נכון שי?).

מהאדמה אפשר להניב פירות ותוצרת המשמשת להחיות בני אדם או לקבור בה מתים.

ואין ספור דוגמאות, בלשון החסידות, זה נקרא כליפת נוגה, להבדיל משלושת קליפות הטמאות, שיבוררו רק ע"י מלך המשיח ולאחר התגלותו, כי הטוב שבהם עד כדי כך מוסתר שאין בכוחינו לבררם לעת עתה.

שייקה, (עם קריצה ענקית), בקשת ממני לרדת ממנו, ואני אם העברית האילגת שלי חשבתי לתומי שבקשת ממני מיליון פעם לרדת עליו !!! סליחה טעיתי !

סיכום (לטעמי לפחות)shaik

סופר סת"ם לא יפתח חשבון פייסבוק ולא יטמע בטומאה הנוראה הזו.

כתיבה וחתימה טובה לעם קודש

אתה יותר מידי נאיביהרש

אין, אבל אין, דבר שאין לו שימושים טובים. כי דבר שכולו רע לא יכול להתקיים במציאות.

אבל מה זה קשור?

אני מביע הסכמה מלאה עם האמירה שלא מתאים שלסופר יהיה חשבון פייסבוק.

אני רוצה מידות, יר"ש, לא רק כתיבה יפה.

וכן, זה פגם.

נקודה לבירור נוגה בפייסבוקרחמים-

אם אין בזה שום תועלת אז השימוש בזה שווה ערך לישיבה עם אחינו יושבי הברזלים (יושבי קרנות)

אולי אפשר ככה לתקשר עם האחיינית הרחוקה אבל כמה כמוך ר' חיים יש עם משמעת עצמית כזו גבוהה שישתמשו בכלי הזה  אך ורק לבירור קליפת נוגה??

האם זה שווה? לברר ניצוץ ולהפיל עוד כמה וכמה?

ציטוט מדבריך "פייסבוק הוא מסוג הדברים שקשה להפיק מהם הוראה בעבודת ה', אבל יגעת ומצאת תאמין."

למה לחפש בכוח? מי שחייב שישאל רב. אבל למה לחפש היתירים כדי להכנס לביוב? רק בגלל שאולי יש שם איזה סתימה לשחרר או קליפה לברר?

ר' חיים בהסתמך על כך שעוד לא כתבת תפילין אני שואלאז מה אם כולם עברו בר מצווה)

היית קונה לבן שלך תפילין מסופר שיש לו פייסבוק?

היית שואל אותו בכלל אם יש לו?

היית מחפש סופר שבדווקא יש לו חשבון פייסבוק כדי שיוכל לברר קליפות?

לענ"ד (המסורה מפי רבותי אם הבנתי נכוןן) תפקידנו לברר ניצוצות וכו.. אבל החיים מזמנים לנו לברר בדיוק את מה שקשור אלינו ולא צריך לחפש נסיונות ואכמ"ל

או במילים אחרות אני מחזיר את הדיון לנושא המרכזי (לא פייסבוק אלא) "פייסבוק לסופרים"

חיים עכשיו אחרי חימום אני צריך ממך טובה

צריך סיפור עם הרבה אור לכבוד כ"ה אלול יום שנאמר בו יהי אור

רחמיםhaim770

ב"ה

ראשית אתן גם את הסיכום לשלי שהוא נוגד את הדעה הרובחת כאן בפורום.

ניניח שמטרת  האתר פייסבוק, היא כמו שהיה כתוב באחד הקישורים: שפייסבוק יהפוך לאתר היחיד שהאנשים יפתחו, בלי שום צורך לפתוח אתרים אחרים, ויש יהודי אחד בכפר נידח שעונה לקטגוריה הזו, שירכוש מזוזה מדף של סופר שפרסם שם את יצירותיו, ולא היה מגיע אליו למעט בדרך הזה.

כל הנאמר לעיל , איננו היתר לסופרים לפתוח חשבון בפייסבוק, אבל זה נקודה למחשבה.

ושוב הזכיר את הרב גרוסמן, רבה של מגדל העמק, שנסע מעבר לים ע"מ להדליק חנוכיה בפתיחת המשחק של אליפות הכדוררגל, האם אתה חושבים שהוא הפך להיות האוהד הראשי של מכבי תל-אביב???

לא ולא, הוא יודע ששם במגרש יש המון יהודים, ואולי אחד מהם ידלק מאורות של חנוכה, חנו כ"ה, ולכן כדאי לרב מכובד, לוותר על כבודו ולהכנס מול טלויזיות כל העולם בשיא הסמל של התרבות הייוונית, במרכז האיצטדיון ולהדליק את אור המכבים.

המסתכל מהצד אם קטנות דמוחין, ישר יגיב "הוא התחרפן" !!!

שאלת פעם את עצמיך למה רבי אליעזר בן דורדיא, זכה להיכנס לעולם הבא?

כי הוא העלה ניצוצות שאף אחד לא היה מסוגל לעלות, רק הוא !!! בגלל שרק הוא הגיע עד לדרגה נמוכה כזו. זה לא עבודה של כל אחד ולא כ"א מסוגל לזה אבל מי שכבר הגיע לשם לפחות שיעלה משם את הניצוצות.

סיפור טרי שקראתי היום, בקיצור נמרץ אם הספיק, ולא נראה לי אשלח לך אותו לפני שבת:

שליח טרי יצא לאחת מהרי ארה"ב, ביום הראשון של ר"ה, הלך לעשות תשליך אם חבר, חבירו חשב שהוא מכיר קיצור דרך ולבסוף התברר שהדרך שלקחו הייתה יותר ארוכה, בדרך פגשו יהודיה, ששמחה מאוד, לאחר ששברה את הרגל, זסה היום הראשון שהיא יצא מהבית, וזאת גם הייתה הפעם הראשונה שהיא לא הלכה לבית הכנסת לשומע תקיעת שופר.

השליח הטרי הטצער מאוד על הטעות שלו, שהוא לו לקח איתו שופר, ולא היה פנאי לפני השקיע לחזור לביתו ולהביאו, לכן התנצל, והמשיך בלב מלא חרטות לכיוון תשליך.

למחרת ביום השני, במקום לאכול אם משפחתו, צעד שוב לכיוון המקום של המפגש של אתמול, הוא לא ידע כלום, לא את השם ולא את הכתובת. לאחר כמה שעות של חיפושים הוא דפק בדלת, וגבר פתח וצרח: "מה אתה רוצה?, תסתלק מכאן !" וטרק את הדלת.

השליח הטרי, היה מבולבל לגמרי, עד שהאישה סימנה לו מהחלון, ואז הוא סיפר לה מה קרא, והיא אמרה, זה בעלי, אני אדבר איתו בו אפתח לך את הדלת. הבעל נכנס למטבח וסגר על עצמו, השליח תקע בשופר, ואז האישה אמרה לו שבנם חזר בתשובה ומסרב לבוא לאכול אצלם את סעודות החג, כי זה לא מספיק כשר.

השליח נגש לבעל ושאל אותו אם בנם יביא איתו את האוכל שלו האם יסכים לשבת אם בנו, הבעל אמר שכן, ואז השליח הבטיח לתווך במוצאי החג בניהם.

הבעל התרכך כליל וביקש גם הוא לשמוע את השופר, לאחר מכן הוא נתן לשליח את מפתחות הרכב ואמר לו שיש לא אח שגר לא רחוק וגם הוא לא שמע, בא ניסע אליו, השליח הסביר לו שהיום חג ואסור לנסוע אבל הוא מוכן ללכת לאח רגלית, ושניהם יצאו יד ביד לכיוון דירת האח.

כשהגיעו הבעל הסביר לאחיו שיש כאן רב נחמד, שמוכן לתווך אם הבן הסורר, והם באו להשמיע לו קול שופר.

האח אמר רגע, ויצא את הבית לאחר כמה דקות חזר מלוה ב-25 חברים ושכנים שגם לא שמעו !!!!

חבר מביא חבר, כמו בפייסבוק צוחק

חיים שווה להדליק אותךרחמים-

יצאתי בריווח של סיפור מאיר

אני אחזור על מה ששמעתי מרבותי

לענ"ד (המסורה מפי רבותי אם הבנתי נכוןן) תפקידנו לברר ניצוצות וכו.. אבל החיים מזמנים לנו לברר בדיוק את מה שקשור אלינו ולא צריך לחפש נסיונות ואכמ"ל

כל הדוגמאות שהבאת הם לא הדרכה והנהגה אלא מקרים שא"א ללמוד מהם אא"כ אתה כבר בתוך הקליפה ....אז תברר

אבל חכם מברר מראש אם שייך לו הבירור הזה

מחאה (מאהבה)רחמים-

בס"ד אור  לכ"ד אלול יום פטירת ר' ישראל מאיר הכהן מראדין

בעל האנטנות === יהודי ת"ח בעל זכויות עצומות בקירוב רחוקים (אז מה אם דרכי לא כדרכו)

תגובה שקיבלתי באישיאות והדר

כרגיל לא רוצה להפריע... אבל כן רוצה לענות משו

פייסבוק- בנוי בצורה של רדידות

אפילו לכתוב שם פיסקא שלמה של מחשבה עמוקה- אי אפשר. רק משפטים קצרים

אבל פה בערוץ למשל- אפשר לכתוב ממש "מגילות" בהודעה עם הרבה עומק ומחשבה

("הכלי הוא המסר")

כלקוחה-

לא הייתי רוצה סופר שיש לו חשבון פייסבוק

זה משדר אי-רצינות, להיות "אין" ועדכני במקום להיות קדוש

איפה עם ישראל??????????????רחמים-

פניה נרגשת לכל חברי פורום ערוץ 7  באשר הם

אמת הדבר  !    עולם סופרי הסת"ם הוא עולם קסום ומרוחק ולכן תמיד כיף להציץ ולא להיראות..

אז יש לי בקשה :

עד שיש שרשור בלי ר"ת ל"מ חתו"ס וידועים רק לחכ"ס אנא הביעו דעתכם כי "הלקוח תמיד צודק"

לפני שחיים ישנה פנים וישאל, אז פירוש..

"שרשור בלי ראשי תיבות לא מובנים  חתומים  וסתומים וידועים רק לחכמי סתם\סוד"

בדיעבד אפשר במסר דרך או"ה (ר"ת בכוונה)  אבל מיותר..

פשוט 

בואו בהמוניכם רמקול

גם אני מוחא בשיא האהבהhaim770

ב"ה

יש שני אנשים שלפני שנהיו רבנים, היו חלק מהבוהמה התל-אביבית, אחד אחרי מות קדושים, לכן לא הזכיר אותו, ובעל הזכויות. וההתקרבות שלהם לאבינו שבשמים, התחילה מבור שהם שתו ממנו, והם יורקים לתוכו, וד"ל.

לא ידח ממנו ידח, גם הוא לבסוף יחיזור בתשובה.

גם אני רוצה למחות קצת (לא באווירה הארצית ...)shaik

בעל האנטנה== יהודי מזכה הרבים שבכיסו 1,000,000 בעלי תשובה (מי שעוד לא יודע שיבדוק) תוך 30 שנה.

בין פעילויותיו:

*הפצת דיסק "האינציקלופדיה האינטראקטיבית"- על כל שאלה ביהדות תשובה מעל ל300 שעות של צפייה בדברי תורה (חולק בכל הארץ בחינם כ 1,700,000 עותקים אם אינני טועה)

אבל עכשיו הוא לא נח:

* בימים אלו מופץ בחינם בארץ דיסק שמכיל את כל התורה: ש"ס עם פירוש חברותא מפרשים שו"ע...ועוד ועוד ועוד

וזה על קצה קצהו של המזלג , כל יום הרצאה ביישוב אחר בלי הפסקה

לסיכום, הייתי מת לאנטנה כמו שלו.........

שבת שלום

שי'קהאות והדר

אתה ממשיך לשבח את הרב יצחק ומסתמא אתה יודע שעוד שניה ייאמרו דברים שלא תרצה לשמוע. מה שאתה עושה זו דוגמא קלאסית של אבק לשון הרע (לכבודו של חפץ חיים)

לעצם העניין, ברור שלפי ההלכה אין איסור להחזיק פייסבוק. השאלה שפתחתי לדיון לא מתעניינת מה דעתו של הרב זה או אחר אלא מה דעתכם והרגשתכם בעניין.

באופן כללי, יש לרבנים אחריות להציג את צדדי עניין ואולי להדגיש את הנזק העלול להתרחש, אבל אי אפשר לאסור את מה שמותר (כל עוד אדם לא נופל בו).  

אתה צודק אני מצטער (אתה יכול למחוק שלא יפתח דיון..shaik

של לשון הרע.

1000.000 בעלי תשובה????haim770

ב"ה

חמישית מאוכלוסית ישראל היהודית, אני במקומו הייתי רץ לראשות הממשלה !!!!

ולוקח אפילו מול אבו מזן ויחימוביץ ביחד.

הצלחת לשנות את דעתי, כמות כזו גדולה של תומכים ולא רץ בבחירות, באמת, צדיק - גמור.

טוב על זה חייב להגיב, חיים ,שוב אתה לא בקיא בפרטיםshaik

בסקר שנעשה יש לרב יצחק כ  28 מנדטים והשאלה שנשאלה: "אם הרב אמנון יצחק ירוץ לבחירות האם תצביע עבורו" הסקר מנבא 28 מנדתים והכל שריר ובריר (וסקרים לא משקרים), כששואלים את הרב אין ספור פעמים למה הוא לא רץ , הוא עונה ש"מי שנכנס לבוץ לא יכול שלא להתלכלך , אז אני לא רוצה להתלכלך, אני עושה את שלי מהבמה הזו".

בפעם האחרונה ששאלו אותו הוא ענה אותו דבר עם הוספה: "מי יודע אולי עוד חזון למועד" כך שמעתי מפיו

אז כן, יש 1,000,000 בעלי תשובה של שופר בארץ + בחו"ל למה להטיל ספק בעובדות??

(אות והדר צדקת אני מצטער............עצוב.)

חיים למה בזמן האחרון הפסקת לבדוק לפני שאתה מגיב???????

שבוע טוב  (כן אין לי כח להקטין בחזרה את הפונט, אז...)

תיקון : 22 מנדטים וזה לא מעט!!!!!!shaik
מ-484 חברים בקבוצה: "אני אוהב את אמנון יצחק", פייסhaim770

ב"ה

לא מגרדים אפילו 1/2 מנדט !!!!

שייקה תפסיק לחיות באשליות, הליכוד והעבודה לא מגיעות ל-22 מנדטים !!!!

וגם כל הציבור הדתי/חרדי בימי האפוריה בתקופת שמיר, קיבלו השיגים מרשימים והגיעו כולם ביחד ל-18 מנדטים בלבד !

תבדוק בעצמיך:

http://www.facebook.com/group.php?gid=20754565757

ולשאלתך, לא, אני לא אצביע בשיבלו, גם אם אני יודע שקולי יכריע את הכף.

שבוע טוב.

עוד חזון למועד .shaik

יאללה חלא'ס בלנ"ד לא יהיו פה יותר "סרטוני אמנון"

סרטני אמנון?הרש

זה לא דג?

יש !!!!haim770

ב"ה

שייקה אתה מרים ידיים יותר מדי מהר.

אני תמיד אוהב לשחק אותה הכוח הנגדי. (חפש בגוגל מושג צרפתי "l'avocat du diable"' בתרגום חופשי העו"ד של השטן).

למדתי את זה מהסופר הנודע אלי ויזאל, שכתב באחד מספריו שאם לא היו מתנגדים, החסידות לא הייתה פורחת כ"כ.

ועוד משהו קטן: הרייטינג עבר את דיו לנצח !!!haim770אחרונה
אייל קלף - מי מכיר מי יודע?הכותב

האם למישהו יצא להשתמש בקלף של אייל קלף? חוויות מנסיונכם?

שבוע טוב ובשורות טובות

פשוט תנסהאות והדראחרונה
שאלה על ספר שערי הלכההכותב
עבר עריכה על ידי הכותב בתאריך כ"ז באב תשפ"ה 10:47

בתמונה המצ''ב מתוך שערי הלכה לרב חזות. לכאורה זו לא ההסבר הקלאסי לחק תוכות, ואף לא הזכיר עניין גרירת דיו ומחיקה אלא שינוי אות לחברת ע''י הוספת דיו. פספסתי משהו?

לא מכיר פרשנות כזאתעזריאל ברגר

נראה לי שגוי לחלוטין.

(למדתי סופרות-סת"ם)

בפורום אחר השיבוני כךהכותב

כך השיבוני. ועדיין אין הדברים מתיישבים היטב בלשון המחבר:

אסביר את הענין ומקווה שלזה התכוון בספר שציינת,

אכן כל אות צריכה להיות ע"י מעשה כתיבה כצורתה ולא ע"י חקיקה או אמצעי אחר שאינו מעשה כתיבה (כמו נפלה טיפת דיו ונעשה אות או חצי אות,

חק תוכות הגדרתו חוקק תוך האות או סביבתה וע"י זה נוצר האות, אמנם נחלקו האחרונים (ב"י ורמ"א באה"ע עם הרד"ך) אם חקק חצי אות והשלימה ע"י כתיבה או שנפלה טיפת דיו ונעשה חצי אות כגון גג וא"ו או יו"ד והשלים את האות (עשה לה ירך) ע"י כתיבה אם אזלינן בתר הסוף, שסיים האות ע"י מעשה כתיבה או שכיון שחלק נעשה בפסול ולא כל האות נוצרה ע"י כתיבה הכל פסול (ע משנ"ב סי ל"ב סע י"ז ס"ק ס"ז).

אבל ישנו עוד דין שמובא באחרונים שנקרא ח"ת ע"י כתיבה כלומר שגרם לאות לעמוד בצורתה והכשירה ע"י כתיבה אע"פ שבאמת זה לא ע"י חקיקה מ"מ קרי ליה חק תוכות ע"י כתיבה, כיון שגם היא לא נוצרה ע"י מעשה בגוף האות עצמה, אחת הדוגמאות לזה היא: כתב כ"ף כפופה מתחת לכ"ף פשוטה וצד ימין של הגג נגע בירך הכ"ף שלמעלה באותו רגע הכ"ף פשוטה נעשתה לכ"ף כפופה גדולה ופסולה, אלא שאם ממשיך בכתיבה אחת את צורת הכ"ף כפופה כבר ניכר שלמעלה זו כ"ף פשוטה ולמטה זו כ"ף כפופה רק שנוגעת קצת והרי להלכה אפשר להפריד אותיות שנדבקו אם ניכרת צורתן, רק כאן נעשה שינוי צורה לרגע אחד והסכימו רוב ככל האחרונים (מלבד היריעות שלמה) שהסת"ם פסול כיון שנעשה ח"ת ע"י כתיבה ואסור להפריד ובתו"מ אין תקנה ובס"ת צריך לגרור הכ"ף שלמעלה ולכותבה מחדש. (מיהו גם הרב מועלם מסכים לעצם הדין של השינוי צורה רק שאם זה היה ע"י מעשה כתיבה אחד בלי שהגביה ידו כיון שהיה שינוי צורה לרגע אחד ובאותו מעשה נכשר שרי לתקן). וישנם הרבה דוגמאות לזה ולכן צריך זהירות.

אבל לשון הרב הנזכר שצטטת לכאורה מורה שכל שעשה אות שאינה שלימה ואחר"כ הוסיף עליה הוי ח"ת ובפשטות זה אינו נכון מדין חק תוכות אלא מדין כסדרן בתו"מ אם המשיך לכתוב.

אלא אם כן כוונתו שהאות הראשונה היתה לא לשמה או לא ע"י מעשה כתיבה שאז באנו למחלוקת שהזכרתי למעלה בין הרד"ך לב"י והרמ"א.

לא פספסתאות והדראחרונה
ההסבר הזה לא קלאסי ולא מודרני אלא שיבוש. 
קלף ירושלים - שאלההכותב
תחת איזו השגחה עומד הקלף שלהם? ומה החוויה שלכם מהקלף? 
זה קניגסברגאות והדראחרונה

בעל החנות זאב גפני יהודי מיוחד שמבין בקלף, מוכר דברים טובים. 

נראה לי שבהכשר של הרב מועלם

היי רציתי לשאולאנונימי (פותח)

בתור סופר מתחיל עם כתב לא רע בכלל ביחס לסופרים אחרים וותיקים(לא מילים שלי, כך שאיני נגוע בדבר) האם אפשר לקבל על מזוזה 250 ש"ח מסוחר?

ואם מישהו מבין בנושא אשמח לשאול כמה שאלות בפרטי

קשה לענות בלי לראותאות והדראחרונה

אפילו לא כתבת איזה כתב אתה כותב

אבל בכל מקרה אני לא מבין גדול בעולם הסוחרים

הידורים והמלצות בתפילין פצפונותהמצפה לישועה

שלום!

על מה כדאי להקפיד בתפילין פצפונות?

ראיתי כל מיני כאלו שכותבים 50 הידורים...אני לא מזלזל אבל לא מתלהב מכותרות בלי הסברים.

נ ב. גם מבחינת גודל האם יש נפ"מ בגדלים 2.2 2.4

אשמח להרחבה כמה שניתן.

ברוכים תהיו!

פספסתי את הודעה הזאתאות והדר

יש את הדברים החשובים בכל תפילין, שזה כתב הלכתי, ללא דיבוקים עם תגים שחורים וברורים וכו וכו

תוספות חשובות לפצפונים:

1. קלף של תפילין של ראש, צריך להיות דק מאוד (במיוחד קדש ו והיה אם)

2. כדאי שהפרשיות הנל שיהיו גם קצרות כמה שאפשר.

3. לגבי גודל הבתים רש"י ורת ביחד לא יהיו יותר מ 8ס"מ ביחד עם תיתורא ומעברתא. כדאי שרשי יהיה מעט גדול יותר מר"ת

יישר כחהמצפה לישועה
ברוך תהיה
כנס לאתר של מכון בית אלמחיר תפיליןאחרונה
עבר עריכה על ידי אות והדר בתאריך כ"ט באייר תשפ"ה 10:10

באתר יש רשימה מפורטת של 60 או 70 הידורים וזה רק בפרשיות התפילין. אולי יש שם גם רשימת הידורים בבתי תפילין צריך לחפש..

יש פה מתייגים?אנונימי (פותח)

אשמח לדעת אם תשתפו מה התשלום עבור

מזוזה

יריעת ס"ת

תפילין

תיוג יפה ומדויק 

תודה רבה

המלצותאנונימי (פותח)
מחפש המלצות ללימוד סת"ם (מכון או אדם שמלמד באופן פרטי עם העדפה גדולה לפרטי)  באיזור המרכז אם מישהו מכיר אדם ירא שמים או מכון של אנשים יראי שמים אשמח לשמוע או לקבל מספר טלפון🙏
מצטרף לבקשה, גם באיזור המרכז👆מתנות באדם
אין כלום ?מתנות באדם
יש כמה מלמדים בבני ברקאות והדראחרונה

אני ממליץ ללמוד באופן פרטי או בקבוצה קטנטנה

אם תרצה תפנה אלי בפרטי ואוכל לתת לך מספרים של מלמדים בכתב אשכנזי. 

פרסוםאנונימי (פותח)
היי רציתי לשאול, מישהו פה פירסם/חשב לפרסם את זה שהוא סופר סת"ם? פרסום בעיתון/בדיגיטל בעיקר

אולי יעניין אותך