קבלתי הרגע צו ראשון.ט!הר

להתייצב עוד שבועיים. ואני לא מתכוונת לשרת מצד צניעות. ולמרות שאני לא משרתת יש לי צביטה בלב..כי אם היה מותר הייתי רצה על זה.

למה כ"כ הרבה הגבלות?

(שלא תתבלבלו.אני לא מתאבלת על זה..אני מאושרת במקום שלי)

סתם נקודה לדיון.

להיות דתי זה תמיד קשה...אנונימי (פותח)

זה מה שלקחנו על עצמנו.

תנוח דעתךמשה

אין לצבא באמת מה לעשות איתך. בכלל!

משה זה לא נכון~nhykb~

אם הייתי חיילת הייתי עכשיו נפגעת. 

יש הרבה מאוד חיילות שעושות תפקידים חשובים מאוד! 

אז אולי לבנים יש יכולות פיזיות יותר טובות ולכן עדיף אולי שבנות לא יהיו בקרבי.. 

אבל מבחינה שכלית אין שום סיבה שבן יוכל לתרום ושבת לא.. 

ככה שבכל הדברים שהם לא קרביים הבנים והבנות יתרמו אותו דבר

אז להגיד שאין לצבא מה לעשות איתך- זה לא נכון 

אם לא היה להם מה לעשות עם החיילות לא היו עשרות אלפי חיילות... 

אני חושבת שגם אם בנות לא נופלות ברמתן השכלית מבניםענבל

עצם הענין של בנות שמשרתות ביחד עם בנים וכל הבעיות האחרות שקשורות לצבא ובנות זה כבר מקלקל.

לא משנה מה תהיי.

בת בצבא זה דבר מזיק! (וכן אני מכלילה)

סבא שלי תמיד אומר..asw

שבאמת אין לבנות מה לעשות בצבא, גם בשביל פקידים ואפילו בשביל המודיעין וכו'- כל התפקידים של בנות בצבא- יכולים להעשות ע"י בנים.

הכניסו בנות לצבא כדי לא להפליל וכו- בשנות ה"ת"ח-ת"ח" אבל זה ידוע, שזה דבר שלא כ"כ טוב לצבא, קחו דוגמא מכל הצבאות החזקים בעולם- אין שם בנות. (ברטניה וכו')

עד כמה שזה נשמע מגעיל וכו'- נכון, שיש דברים שבנות עושות יותר טוב מבנים, ויש בנות ויש ויש..

צריך להפסיק עם כל הקשקושים של "שוויון זכויות" וכל שאר ירקות.

עד כאן דברי סבא

אני מכירה המון חיילות, והרבה חברות שלי מדברות על שירות בצה"ל בתור אידיאל וכו'...

נראה לי שפשוט צריכים להסתכל על זה בצורה הנכונה, ולדעת מה הגבול, ואיפה לתת ל"גברים" לנהל את העסק.

לכו תעשו טוב במקומות אחרים, צריכים אתכן..

(אל תתתנפלו, זו דעתי האישית, היא לא חייבת להיות נכונה..)

ונ.ב.- אני גם בדיוק קיבלתי צו ראשון, בהתלבטות מה לעשות עם זה..

(לא מבחינת להתגייס, אלא לגבי עתודה וכו'..צריך לבדוק..)

אין להם מה לעשות, אבל כל חייל יוצר תעסוקהצחקן

לעוד ועוד חיילים שלא צריך אותם. אז ככה הצבא מתנפח.

חיילות עושות תפקידים חשובים זה נכוןמשה

אבל על כל בת שעושה משהו יעיל יש עוד 2 בנות שמתבטלות, ועוד 2 בנים שמתבטלים בתפקידים מומצאים.

כל המערכת של שרות חובה מעוותת מיסודה, ומעודדת הקצאות כ"א לא מקצועיות.

משה. לא מסכימה איתךט!הר

יש לי חברה שאמא שלה הייתה בחיל המודיעין.. זה לא חסר תועלת.. ואצלינו התווכחנו על זה בשבת והגענו למסקנה שלבנות כן יש מה לעשות בצה"ל...

מה שמפריע פה זה שבנות צריכות ללכת לצבא!כנרית על הגג=)

גם אלה שלא מגדירות את עצמן "דתיות", למה הן צריכות ללכת? אם כבר לעשות משהו טכני, משרדי או לא יודעת מה...

זה פשוט בושה שבנות בצבא! גויים מכבדים את צניעות האישה, למה דווקא היהודים לא???

סליחה מכל האנטים, אבל אין מה לעשות! אישה מקומה במטבח! כן, היא לא צריכה להיות עקרת בית, אבל לעשות דברים שמתאימים לאופי שלה!

מה לעשות, אישה לא בנויה לצבא, כמו שצב לא יכול לרוץ מרטון!

גם ביכולות הגופניות, זה לא אותו דבר בן ובת, טבע האדם, זה לא סתם שכשמשהו כבד קוראים לבנים לסחוב, זה הטבע! ככה ריבונו של עולם ברא אותנו!!!

אבל לא רק זה, גם בנפשיות יש הבדל עצום! בנות בכללי יותר פחדניות מבנים! שמרו אצלנו בשכונה פעם חיילות, אני בטוחה שאם חס וחלילה היה קורה משהו ואבא שלי או כל גבר אחר היה עובר שם, הוא היה גומר את המחבל תוך כדי שהיא צועקת "אימלה!!!"...

גם היה פה באיזור פעם שקבוצת חיילים, וביניהם חיילת, רדפו אחרי ערבי שניסה לפגוע, אבל באמצע המרדף הם היו צריכים לעצור כי החיילת לא יכלה להמשיך והם איבדו את הערבי... כמה זה מועיל, אני לא כל כך רואה...

קיצור- תגידי תודה שההלכה מציבה לך גבולות! זה לא קטע כזה לדפוק אותך, זה לטובתך!!!

וחוצמזה שכבר הפסיקו לגייס בנות..יויו2

הכניסו מכונות קפה לבסיסים

סתם,לא להיעלב

אהמ אהמ!גולי =]

נכון שצבא זה לא מקום לנשים

נכון שלאישה לא טוב להיות קרבי

אבל זה לא נכון שאין מה לעשות עם הנשים האלה!
אני מכירה מישהי (מי שמכיר אותי לא להגיד מי, היא בקשה לא לחשוף את זה XD) 
שעשתה צבא! כי היא באה מקיבוץ (דתי) וטוב מאוד תרמה! היא הייתה מורה חיילת!
מה ההבדל בין זה לשירות לאומי?! למה לכולם ברור שאת זה בן יכול לעשות ועדיף בהרבה שזה יהיה בן, אבל בת שירות לאומי שעושה פא"י אותו הדבר אפ'חד לא חושב להחליף אותה בבן?!?

נכון-שלמרות הסיפור הזה אני לא אלך לצבא! אבל זה יהיה מסיבות דתיות! לא בגלל שאני ארגיש שם מיותרת...

אה ותרשו להגיד- יש גם בנים שמיותרים לצבא!! למה אותם לא להוציא שיעשו שירות לאומי?!

--asw

צודקת, אולי באמת שהבנים המיותרים ילכו לעשות שרות לאומי...

מורה חיילת זה לתרוםפ לצבא?ענבל

טוב לדעת.

יש לי מורה למתמטיקה שהיא מורה חיילת ותסלחי לי אני קצת כועסת עליה.

היא חיה על חשבון המדינה.

שירות לאומי הן חיות על חשבונן כמובן עם כסף שהן מקבלות מהמדינה.

אבל היא מקבלת משכורת מהמדינה ולא חיה על חשבונה הפרטי (לפי מה שאני מבינה המדינה גם נותנת לה תקציב לדברים אחרים אני טועה?)

והיא לא ממש תורמת כמו בצהל.

למה להיות מורה על חשבון המדינה?

לכי,תלמדי להיות מורה ותעבדי!

אם היא הולכת להיות מורה חיילת אז למה שלא תעשה את-משה ר-

זה כבר בשנת שירות? העיקר לשים מדים?

אם את הולכת לעשות משהו שהוא לא להרים נשק,כנרית על הגג=)

אז לא אמורה להיות עם זה בעיה... אבל אם כן- זה מעוות בטירוף!!!

השובניזים חוגג פה...ד"ר אריק

בס"ד

תרגעו, ומהר.

הבדיחות שלכם לא מצחיקות בכלל, ולקראת ר"ה...תחשבו שוב לפני שאתם מוציאים מילים מהפה שלכם.

יש מפקדות, ויש קרביות, ולא חסר חיילות. זה אומר שאני מסכימה עם זה? לא בהכרח...

אבל להגיד שהן מכינות קפה?! עברו מאז 60 שנה, להזכירכם. איפה הגבול שלכם?!

אני לא מתחרטת בכלל על זה שאני לא מתכוונת ללכת לצה"ל, אני אסתדר מצויין בלי 3 שנות שירות, אבל יש נשים שזה מתאים להן. הצד ההלכתי לא קשור. לידעתכם, התורה מאוד מכבדת נשים, אז מי שחושב את עצמו "צדיק" והוא שובניטס, שיחשוב שוב.

מרתיח אותי השטויות שרצות פה.

"בנים הם כמו פיטר פן, לא מתבגרים בחיים." -אוי, כמה שזה נכון...

אויש נו אריאלי, לא צריך להתעצבן על כל שטותשיראל.

שרצה פה..הכל בחיוך ובהומור, אל תקחי ללב

"שוביניסט"ענבל

מישהו רוצה להגיד לי ממתי התחילו לסווג ככה אנשים?

אה וואלה מהדור הזה!

מה קרה?

יש דברים שאת תחשבי שהם שוביניסטים ואני אחשוב שהם באמת הדבר הנכון לא משנה מה הם אומרים על הנשים.

אני יכולה להגיד את כל מה שאת אמרת על הפמיניזם.

מרתיחות אותי השטויות של הפמיניזם.

כן! זה שטויות!

תפסיקו להרגיש לךא שוות!

תתחילו לשמוח במה שיש לכם במקום להילחם על דברים קצת מטומטמים כמו צבא לבנות.

סליחה שאני כזאת אבל כמו שלך נמאס מ"שוביניזם" לי נמאס מ"פמיניזם" אבל כנראה שלעולם לא נגיע לעמק השווה כי אני שוביניסטית ואת פמיניסטית.

אה ולמי שעדיין לא הבין\יודע אז אני בת וגאה במה שאני ואני לא מחפש דברים לריב עליהם אלא חיה בהשקט את חיי כבת!

נשים בצבא מעוילות בצבא רק בשלוש דברים-צעיר רענן

2 קפה 1 סוכר..

אחד הלא מצחיקים.בת של מלך.

ומצטערת על הבוטות- זה רק מצביע על חוסר ידע. וכפי שאמרו כבר גדולים ממני, "אם אתה לא יודע - תשתוק." או בגירסה החז"לית יותר, "סייג לחוכמה שתיקה".

אני לגמרי אתכם בעניין של קרביות. לודעת כמה יש להן להועיל, מעצם העניין שגברים, פיזית, פשוט יותר חזקים.. ב"ה יש לנשים יתרונות משלנו, וחוזק פיזי זה לא כ"כ אחד מהם. אבל אני באמת לא יודעת, ויש קבוצות שעושות עבודה מעולה.

אם לא מסתכלים על העניין של הדת, לנשים יש, כ"כ יש מה להועיל.

ב"ה- שכלית? בורכנו! אנחנו יכולות כ"כ להועיל במקומות שצריך בהם שכל; מודיעין, למשל. 

כריזמטית?יש בנות מדהימות! להיות מפקדות שפיציות חבל"ז.

בעניין הדתי- פשוט צריך להיות בן אדם מאד מאד מסויים בשביל ללכת לצבא. גם בנים! בעיקר בנות.. צריך להיות בנוי נפשית וחזק בדעה שלך ולא להתכופף. זה קשה-אבל וואלה, יש אנשים שיתנו יותר בצבא.

ותכלס, השאלה שלנו, זה "איפה אני יכול לתת יותר לעמ"י." אז לא יודעת אם התשובה זה צבא, שירות לאומי או משהו אחר, אבל כל אחד יודע לעצמו איפה הוא יכול לתת מעצמו לאחרים (מבלי לפגוע בעצמו כמובן..) הכי הרבה.

וצעיר רענן, נשמה טובה.

אפשר להגיד את זה על כל בת שבאה להיות מורה. כל בת שעושה הרצאה, כל בת שמעבירה שיחת ערש"ק בבנ"ע.

הנשים לא צריכות להחביא את עצמן כי הבנים "מסתכלים ומתענגים". ברור שלא צריך למשוך תשומת לב יתירה, אבל תעשה לי טובה.. "גוש בשר", למען ה'.

שבוע נהדר (;

הבעיה שאת תמימה...צעיר רענן

זה מז-ז-ע-ז-ע לשמוע אבל יש המון מקרים שהוכיחו את הבנות בתור גוש בשר, מגעיל מגעיל.

1 קפה זה היה בציניות- אבל יש בזה מן האמת, אולי יכולות לתרום שיכלית[שק"ם,משרד וכ'..]

אבל הבעיה העיקרית זה הצניעות,

שאלה:
האם עדיף שנשים לא ילכו לצבא למרות שהן יכולות להועיל בתחומים שונים?
האם לא מגיעה להן הזכות לתרום למדינה בתחום הצבאי?
ומה בכלל דעת ההלכה נשים המשרתות בצה"ל?

תשובה:
מוסכם על כל רבני ישראל שאסור לנשים להתגייס לצבא והסיבה העיקרית היא משום צניעות. יש סיכון גבוה להתקלקלות בעיקר בתחום של הקשר בין הבנים לבנות.
אמנם ישנם הרבה תחומים בצבא שבנות יכולות לתרום ולהועיל, אך הנזק המוסרי עולה על התועלת. על כן התרומה של הבנות למדינה צריכה להיות בדרכים אחרות ולא במסגרת הצבא.

תשמע.בת של מלך.

אני יודעת, שיש עכשיו קבוצה חדשה שנקראת "אלומה" (או עלומה.. או אלומע, או עלומא, חחח לא סגורה על זה(; )

שזה קבוצה רק של בנות. ואם תהיה היענות- אני בטוחה שיפתחו עוד..

לא העניין. עוד לא בד'קתי לעומק את העניין, הזה, יש לי עוד 3 שנים ככה.. (;

ברור לי שיש חוסר צניעות. ברור לי שזה לא תמיד מתאים ושמתדרדרים רצח.

אבל, להגיד שכל מה שנשים טובות בו זה בלהכין קפה- זה פשוט לא מתאים, בכלל..

לא משנה מה דעתך על הצניעות.

מבין, זה לא שנשים לא יכולות להועיל בצבא.

הן יכולות, פשוט העניין של הצניעות מקשה על זה.

הנה משהו שכתב דתיצעיר רענן
ז טבת תשס"ה

שאלה:
הצילו! אני משרת בצבא בשירות קרבי רגיל והאווירה בבסיס היא של הפקרות גמורה מבחינת עריות. בנות מסתובבות בלבוש מינימלי ומנסות אותנו, הדתיים. מה אני יכול לעשות?

תשובה:
פנה דחוף! לראש אכ"א, לאפי איתם ולרב דרוקמן.

אבל כאלו יש בכל מקום..בת של מלך.

וזה זוועה. אבל אני מניחה שזה לא הבנות הדתיות..

א. בנות בכללי עם מדים זה דבר שמגרהענבל

לא משנה שבנות בכלל זה מגרה אבל בנות עם מדים שבדרך כלל המדים לא ממש צנועים (לפחות האלה שאני ראיתי) הרוב הולכות עם החצאיות הקצרות שלרוב הן גם צמודות ואלה עם הארוכות בדרך כלל הן מורות או מזכירות.

ב. אולי בנות מקומן לא רק במטבח אבל הן יכולות גם ללכת לחדר כביסה אם זה עוזר לך P:

סתם.

בנות מקומן הוא בטוח לא בצבא ובנוגע לאיפה הוא כן זה כבר דיון אחר.

יש חיילות שמשרתות במסגרת דתית!!! מכירה אישיתט!הר

מה הבעיה שלכם.?.לא הבנתי..

יש לנו הלכה ורבנים..צעיר רענן

ברי סמכתא..

לא מתגאים ברבנים ש...

[שותק]

מה יש לכם??צעיר רענן

במה בנות יכולות לעזור בצבא??

אולי בשק"ם ובמשרדים..

אבל מורות חיילות..

אני אגיד את זה בצורה הכי בוטה - כשחייל נמצא במסגרת כמעט בלי נשים - ובאה "מורה" שהיא בדרך כלל בגיל שלו.. ומסבירה דברים נראה לכם שהדבר היחיד שהוא עושה זה להקישב לשיעור?

מספיק כל הסיפורים שחילות בבסיסים זה כמו גוש בשר.. שחיילים מסתכלים ומתענגים.. ג-ו-ע-ל נ-פ-ש ..

חחחח הצחקת אותייבחוש חרצוליים
בטח שבנות מועילות בצבא..הן לא רק מוזגות שתיה!!!ט!הר
כל מי שיגיד שוב שבנות מועילות/לא מעילות בצבא -שיראל.

תגובתו תמחק!

די כבר עם השטות הזאת..זה בסה"כ בצחוק,ואם לא מבינים את הצחוק - אז גם ה"בצחוק" לא יהיה.

פמניסטית...ד"ר אריק

בס"ד

יש לי רק מילה אחת למי שאומר עלי שאני פמניסטית: גיחי!!!! מצחיק ביותר!שופך! תתחילו לגרד אותי מהרצפה.

לא שיראל, אני לא מתעצבנת משטויות, אני מתעצבנת מדברים אמיתיים.

אני לא פמינסטית, גם אם כולכם תרצו נורא שאהיה. אבל- הזלזול הזה פה בנשים עובר כל גבול של איזה שהוא טעם טוב. אני לא מרגישה מקופחת מצד אף אדם, לא בתור אישה, ולא בתור מי שאני. אני לא מחפשת להיות מסכנה שרוצה לעשות תפקידים גבריים. ממש לא. יש לי מספיק כוחות בתור אישה. יש דברים שאני, בתור אישה, יכולה לעשות, ומה לעשות שגברים לא יכולים לעשות אותם? (למשל...ללדת ילדים.) ואותו דבר הפוך. יש דברים שגברים יכולים לעשות ונשים לא יכולות לעשות. נקודה. אנחנו (גברים ונשים) לא נמצאים באותו "גרף". אין דבר כזה שמישהו יותר טוב ממישהו. זה שטויות במיץ גזר. כל אחד שיעשה את הדברים שהוא טוב ושהוא צריך לעשות.

אבל- השובניזים פה עבר כל גבול הגיוני. כן, אני יודעת לצחוק גם בקשר לזה, אבל יש לי גבול.

מי שחושב שאישה תפקידה במטבח כל החיים, שיכנס למטבח הוא בעצמו. וזה 1 קפה, בלי סוכר בכלל. בכבוד.

ענבל, אני חולק על דעתך!sasad52

לא שחובה שיהיו וילחמו, הן יכולות לעמוד על הקשר, דיווחים, מטבח (יאמי), ועוד' ועוד' (אני עדיין ילד...).

תפקידה במטבח כל החיים? לאענבל

אבל, תפקידה ואישיותה בנויים לבית.

אישה תפקידה הוא לטפל בבית והבית צריך להיות אצלה עדיפות ראשונה ולכן גם היא לא יכולה לאצת לעבוד בעבודה שדורשת הרבה כשהיא יודעת שזה יבוא על חשבון....

עבודה כגון: רופאה, אחות או כל עבודה שדורשת משמרות שאי אפשר להמנע מהן זו עבודה שצריך להאשיר לגברים.

לכל הבנות המתלבטות, אני חיילתאנונימי (פותח)

השאלה כאן היא לא האם בנות מועילות בצבא או לא, האם הן מספיק טובות ומוכשרות או לא.

מה שבאמת כל אחת צריכה לשאול את עצמה זה אם היא מוכנה להציב את עצמה מול הנסיונות של הצבא.

אני עשיתי תפקיד מאוד חשוב שהמחיר הרוחני שלי היה גבוה מאוד וכלל חילול שבת (תחת תירוץ של פיקוח נפש), סביבה מאוד לא צנועה- אפילו השיחות בין הבנות היו מזוויעות ובנוסף לכל זה הייתי הדתיה היחידה אז אף אחד לא הבין מה כל כך קשה לי. אחרי מעל שנה הצלחתי ב"ה לצאת משם ועכשיו אני עושה תפקיד שקרי אבל לפחות הסביבה יותר נורמאלית.

את הדברים האלה צריך לקחת בחשבון. הצבא הוא גוף קשה ומתסכל נורא.

אם מישהי רוצה להתייעץ אני כאן, בשיחה אישית.

יש לה הרבה חברות דתיות שבצבא...והם עושות הרבהרות014

דברים מאוד יעילים..

לא נעים להגיד, אבל אין כאן מקום לשיקול עצמי.מחפש את האור..

99% מהרבנים אוסרים באיסור חמור ומפורש על בנות ללכת לצבא. זה לעבור פשיטא על דברי חכמים.

יש לך אומץ לעמוד מול כמעט כל הרבנים, רק בשביל השיקול הפרטי שלך? מצטער...זה קשה...במקרים כאלו, כל אחד צריך להכפיף את השיקולים הפרטיים שלו לדעת תורה, וכן, דעת תורה במקרה הזה כמעט בכלל ללא עוררין (למעט מעט מאוד ובאופן זניח לגמרי, רבנים, שבמצבים מסויימים וכו', וגם זה, לא כהוראה כוללת אלא כמקרים פרטיים, יתירו לבנות לעשות שירות צבאי), שאסור לשרת בצבא.

יותר מזה - ידעתן שגם בנוגע למקום השירות השירות לאומי יש צורך להתייעץ עם רב, כי לא כל מקום מתאים מבחינה הלכתית? קל וחומר הצבא...

שנה טובה!

אתה צודקאנונימי (פותח)

ואם כל הבנות היו מקשיבות לרבנים אז מצבנו היה אחר.

כרגע יש מצב שלמרות האיסורים שציינת עדיין יש בנות שמתלבטות

ובמיוחד בשבילן יש עוד דברים שכדאי לשקול ולקחת בחשבון ואולי זה מה שיעזור

מישהו ביקש ממני לפרסם (אגב תזכורת אפשר לפנות אלינוענבל

אם לא רוצים לפרסם בעצמכם כתחליף לאנונימי )

כמעט כל מדינות העולם מבינות שלנשים ככלל אין מה לחפש בצבא, והן אינן נצרכות שם, לא מבחינת הצבא ובטח שלא מצד הנשים. (ראו בויקפדיה בערך על שירות נשים בצה"ל:   

ישראל היא בין המדינות הבודדות בעולם שבהן מונהג גיוס חובה לנשים).

מעבר לכך, רוב גדולי הדור ראו בגיוס נשים לצבא גזירה של 'יהרג ובל יעבור' - כפי שהתייחסו לשירות לאומי בכפייה. לא 'איסור קל' אלא כאמור - החמור שבאיסורים (ראו בערך על הנ"ל בויקיפדיה:

בשנת   1953   נחקק חוק שירות לאומי, הקובע כי כל בת דתייה שקיבלה פטור משירות בצה"ל חייבת לשרת בשירות לאומי. חוק זה עורר את התנגדותם הפעילה של גדולי הרבנים בציבור החרדי (ביניהם החזון איש, ר' איסר זלמן מלצר ואף הרב יעקב משה חרל"פ, מגדולי תלמידי הרב קוק) שאף הכריזו כי השירות אסור באיסור "יהרג ובל יעבור" (אליהם הצטרף גם הרב הראשי דאז ר' יצחק אייזיק הלוי הרצוג).

כך גרס גם הרב צבי פסח פראנק.

יש להדגיש כי הן הרב חרל"פ, הן הרב הראשי - הרב הרצוג והן הרב פראנק, שנמנה על מייסדי הרבנות הראשית - לא נחשבו לרבנים 'חרדים' קלאסיים ובטח שלא קיצוניים המתנגדים למדינה, וגם הרב מלצר - מידידיו הגדולים של הרב קוק - לא נמנה על חוגי הקנאים. אם דעתם היתה כזו על שירות לאומי בכפייה - לא קשה לנחש איך הם ראו שירות נשים בצה"ל - דבר חמור עוד יותר.

הנקודה העיקרית פה היא - מה אנחנו: האם אנחנו עבדי ה' - ודרך זה מסתכלים על העולם ובוחנים את צעדינו, או שאנו עבדי המדינה, והתורה היא רק פרט זניח שניתן לצמצמו ולהקל בו כשהוא 'לא מסתדר' עם רצונות המדינה.

לפי התשובה שבה נענה לשאלה זו - נוכל לדעת איך להתייחס למציאות הנ"ל.

בתור חייל קרבי../shimi11

שעכשיו יושב במוצב מול עזה וכותב לכן את התגובה הזאת...

את רוצה לתרום לעם ישראל את המיטב שלך?

את רוצה להרגיש ולהיות אידיאליסטית?

אל תלכי לצבא.

לא תשיגי בכך כלום. וגם עם ישראל לא.

עם ישראל צריך בחורות אידיאליסטיות חזקות וקדושות. ולא בחורות שמעלות את המצב רוח לחיילים.

וכן זה בוטה, אבל תשאלו כל אחד שבצבא...

יש מספיק בנות בצא, כן יש מספיק תצפתניות, ומודיעי ןלמרות שזה נשמע מאוד מפוצץ, זה בסה"כ לניילן מפות.

ואני לא אחווה את דעתי על משקיות הת"ש....

וכמה שההודעה שלי נשמעת גסה, תאמינו לי שזה ממש רק קצה הקרחון, ואני כותב לכן ככה כדי להמחיש לכן מזה צבא.

מי שרוצה אשמח לענות על כך בפרטי.

מסכים ^tomerittal
חיילות בצבאאנונימי (פותח)

גילי הוא בערך פי ארבע וקצת יותר משאר הכתבנים והכתבניות.

שרתתי בצהל כ- 30 שנה בסדיר ובמילואים לא בקבע.

שרתתי במגוון יחדות, צנחנים, קשר שיריון, אבכ . רוב הזמן ביחידות שדה.

לימדתי במשך כ-40 שנה אם לא יותר סטודנטים וסטודנתיות.

היו סטודנטיות יותר מוצלחות מסטודנטים והיו ההפך..

גם בצבא היו חיילות אשר תפקדו במשימות שונות בצורה יעילה לא בנשיאת משאות  ולא בלרוץ על הג'בלאות.

בזמני אף אחד ונדמה לי אף אחת לא חשב שהאידיאל של בחורה זה לצטופף בטנק עם 3 חברים. לשמש בתור מטקית , טען קשר, או נהג..להיות כלוא בטנק עם באימונים, תרגילים או בכוננות ימים שלמים. איך עושים צרכים, איך מתרחצים ?

הצוות גם צריך לחמש את הטנק כלומר למלא את ה"בטן " בכמה טונות של תחמושת פגזים, ארגזי פעולה,, להתקי ןאת המקלעים פריטים מאד כבדים להערכתי פעולות אלו לא מתאימות לנשים. נשים לא מתחרות בהרמת משקלות למשל

גם לצטופף בנגמש עם 10 חברים זה האידיאל לבחורה.

גם לשבת בטנק או בנגמש כאשר הם דוהרים על העצים והאבנים לא אידיאלי לבחורות,להערכתי פחות אידיאלי לבחורה. ניעור הקרביים ולבחורה גם הרחם לא מוסיף לבריאותה . גם נסיעה בהמר בדרכי עפר או סתם בשטח לא נראה לי אידיאלי.

אגב, מי מחליף גלגל  ? אני זוכר את הגלגלים של הקומנדקרים .. כאשר היה צורך להעביר מחשב בכתה משולחן אחד לחברו  הסטודנטיות כיבדו את חבריהן . אני מציע לכל הנערות אל תתנו לפמניסטיות המתוסכלות לזבל לכן את השכל . תנו לנשים למצות את עצמן בתחומים שיש להן יתרון או לפחות שבאופן בסיסי  אין להן את הנתונים.

אולי עוד הערה .

לנשים נתונים מסוימים שאין לגבר ולעיתים די קרובות הן משתמשות בנתונים אלו כדי להשיג מטרות מסוימות. סכנה זו קיימת בכל תחומי החיים אם באוניברסיטה ואם בצבא. מבחינה זו הצבא אינו יחידאי.. המערכת הצבאית יותר מלחיצה לכן הפיתוי להשתמש בכלי זה גדול יותר. על זה נאמר אל תביאינו לא לידי נסיון ולא לידי בזיון..

אגב, עולי העליה השניה ראו בעבודת כפים אידיאל. דת העבודה. הקיבוץ הדתי נגרר אחרי הבולשביקים החילוניים אשר חשבו שאם אינם עובדים עם טוריה אינם ציונים..במדה מסוימת העתק המודל לצהל . גבירותי ורבותי חשוב להפעיל את השכל. הקיבוצים כבר הבינו זאת. אני מציע שגם הבחורות יבינו.

אגב דובר על קפה. אני לא הרשיתי למזכירה שלי להכין לי קפה , גם לא תה. כל אחד מכין לעצמו.

לכי לשירות לאומי!!!בלהבלה123

אם את באמת באמת רוצה לתרום לעמ"י, זה המקום!!!

אין לך מה לעשות בצבא. ש"ל זה המקום בו נערה יכולה לתרום לעמ"י הכי הרבה בצורה הזאת!!!

(כמובן שלהתחתן תורם גם, וזו השליחות הגדולה יותר, אבל אם את רוצה לתרום בדרך פורמאלית, זו הדרך.)

אני אישית לא חושבת שאני יכולה לתרום כ"כ הרבהט!הר

בשירות...לצבוע כרזות ולגזור דפים?????

למה את חושבת שכל הב"ש הן בגנים/ביה"ס/אול'??שיראל.
חוץ מזה, שגם זו תרמה.שיראל.
*תרומהשיראל.
שירות לאומי זו הצלת נפשות!!!ממש לא גזירת כרזותBatelB

תיכננתי לשרת בצבא אך קיבלתי פטור כי אני נשואה ואשת קבע בכירה הציעה לי ללכת לשירות לאומי אם אני כה נחושה לשרת.

בחרתי לשרת בבית ספר.

לא אלאה אותך בדברים אבל במהלך כל השנה גזרתי אולי 2 וחצי ניירות כי הדגש היה על הפן הרגשי לימודי

והמנהלת ידעה זאת.

שירתתי בחטיבת ביניים וכיתות ו' בעיקר (אך גם א')והצלתי עתיד של ילדים.

לא אני לא מגזימה כי כשילד בא ואומר לך "תודה לך ,בזכותך התקבלתי לישיבה שרציתי בשנה הבאה במקום ללכת לתיכון המקומי" זה פשוטו כמשמעו להציל חיים. גם ללמד ילד לקרוא בעידן שבו הרבה ילדים מגיעים לחטיבה מבלי שאף מורה שמה לב שהם לא קוראים זה הצלת חייים והקניית ביטחון עצמי והערכה עצמית.

זה להיות שם אוזן קשבת הרבה יותר מסתם ללמד חשבון וללמוד חשבון זה חשוב מאוד.

זה לחזק ולהרים להם את הביטחון העצמי , לעזור להם לבנות ולייצב את האישיות ובכך בעז"ה להכשיר אותם להיות חיילים ואזרחים איתנים.

אז שירות לאומי או צבא? שניהם חשובים באותה המידה. לא משנה מה תבחרי האחד לא נופל מהשני, העיקר לתת בלב שלם.

...שימחווש

שווה לך לנסות לכי לצו ראשון תיראי מזה אם את רוצה תילחי לצבא אם את לא רוצה ללכת את יכולה ללכת לשירות לאומי.

שימחווש א"א ללכת ולבדוק, אם הולכים אזשייטת

שירות לאומי ממש לא רק לגזור ולצבוע, זה תלוי גם איפה עושים...

אני עשיתי הרבה דברים וזה היה ממש ממש שולי. ( וגם ממש נהנים מזה בשעות הלילה כשאת עם חברותייך)

וד"א כדי לך להצהיר ואחר כך לחשוב על זה ואם את בכל זאת רוצה צבא אז תלכי...

אם תעשי ההפך את מסתבכת עם מסגרת קשה מאוד!!

לשיחווש אם הולכים אז אי אפשר להתחרט.שייטת

צבא זה לא שירות לאומי שאפשר ללכת...

גם אני קיבלתי צו ראשון!~!~!!!ברכוש!!!
חאלס!!!!אריאל דל"ת

מה זה כל הפמיניזם הזה?!

אולי עוד מעט גם תדרשו שהגברים יולידו ילדים ויהיו גננות?!

אתם כנראה לא מעריכות מה העולם היהודי נתן לכם בתור אישה, ולכן אתם כ"כ מושפעות מהעולם המערבי של ימינו... אולי כדאי שתבינו שהתורה לא מקפחת את האישה, להיפך- היא מרוממת אותה למקום שבשום תרבות בעולם היא לא הצליחה להגיע, ואתם רוצות להחליף זהב- בברזל מעלה חלודה?!.!?!?!?! מה הולך איתכם?!

בכייאת! אתם יכולות לנסות שניה להשתחרר מתרבות המערב הזאת לגמרי, ואז אולי תזכו להבין שאשה זה משהו נשגב, ולא איזה חפץ פשוט...

אצלינו חברות שלי קבלו......... היה מצחיקבתותי

קראתי את הדפים שלהן בשיעור מתמטיקה והתפוצצתי מצחוק מ-סליחה על המילה- טמטום של אנשים.

ואצלינו בנות לא הולכות לצבא ורובן גם לא ילכו לש"ל......  מעודדים אותנו להתחתן/ללמוד מקצוע בשביל להחזיק בית..........

יש בנות שבהתיעצות עם הרב-הולכות לש"ל-אבל הן מועטות.

הפתרון פה כנסי =)!!בלבב פנימה

תראי ..אם את מרגישה רצון לתרום למדינה לכי עם זה עד הסוף

ופשוט תעודדי את בעלך ליהיות בצבא קבע.. בקרבי כמובן!!

ככה תתרמי את הכי טוב שאת יכולה זה בטח יותר טוב ממשקית הוראה או מנגנת בתזמורת צהל חיוך גדול

מי אמר שנשים לא מועילות בצבאאנונימי (פותח)

ראשית אני רוצה לציין ששרתי 25 שנה בחיל האויר ביחידת תוכנה שעסקה בפיתוח של תוכנה מבצעית. ביחידה שירתו בערך שני שליש בנים ושליש בנות. בתוקף תפקידי יצא לי לעבוד מול הרבה בנות, והן כלל לא נפלו ברמתן מהבנים. אולי אפילו להיפך, בנות ידעו לעבוד טוב יותר בצוות, הבנות השקיעו הרבה יותר באופן יחסי והן התקדמו לכל תפקיד אפשרי בזכות ולא בחסד.  

סופסוף מישו כותב לעניין.ט!הר
לא מסכימה..hodaiad

גברים בצבא יכולים לעשות הרבה הרבה יותר דברים מהנשים(יש להם הרבה יותר כח פיזי...)

הנשים שבצבא רק מפריעות להם לעבוד..

אגב-אבא שלי קצין והוא מספר על כל המפקדות שמול החיילים הם ''גבר'' ואח''כ הם מתפרקות ובוכות שהם סתם מבזבזות את הזמן שלהם...

טבעה של האישה הוא עדינות.ובצב''א צריך להיות ההיפך מעדינים ובצדק.

ולכן זה לבנים..

לא הבנתי מה הבעייה ליהיות חיילת בת?אנונימי (פותח)

אני לא מבינה ביגלל שאני בת אני לא יכולה לשרת בצהל (כבוד)???

אחת הסיבותאנונימי (פותח)אחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך