שאלה למשתתפי הפורום - דמי כיסיהודית פוגל
מדובר בנערה כמעט בת 14 שרוצה לקבל דמי כיס בסכום של כ-200 ש"ח לשבוע. היא מקבלת בבית את כל צרכיה בעין יפה, כמו חינוך, ביגוד מזון נסיעות ובילויים מסויימים עפ"י החלטת ההורים. סיכמו איתה שיעלו את הנושא לדיון בפורום ואולי יגיעו לפשרה כלשהיא לפי הנורמות המקובלות אצל משפחות אחרות. היא הבכורה בבית ולאחריה עוד 3 ילדים שאומרים אם היא מקבלת אז גם אנחנו. הורים בעלי נסיון מתבקשים לתת עיצות ורעיונות. תודה.
שתחפש עבודהאנונימי (פותח)
אני בגילה כבר עבדתי בכל מיני עבודות מזדמנות :ביביסיטר, שיעורים פרטיים, מועדונית אחר הצהריים לילדים וכו', ומימנתי לעצמי את כל הדברים הללו. נראה לי מגוחך שנערה בגיל כזה עדיין צריכה לבקש דמי כיס מההורים.
אם היא מקבלת את כל הדברים הנ"ל אז זה כבר חוצפהבילי
היא יודעת בכלל כמה זה 200 שקל??? זה הון תועפות למשפחות מרובות ילדים ועוד כל שבוע??? מאיפה הגיע לה הרעיון הזה, סליחה שאני נסערת אבל זה ממש מקומם אותי.
בלי לבדוק אני בטוחה שרוב המשפחות לא נותנות דבר כזה. והאחים תכלס צודקים אם היא מקבלת למה הם לא?
לדעתי היא הגזימה לגמרי. אם יש משהו מסויים שהיא רוצה שתבקש וההורים ישקלו אם לתת לה או לא.
או שתעבוד...

אגב גם אם להורים יש את הכסף, רק בשביל העניין החינוכי לדעתי לא רצוי לתת לה אותו.

שתלמד קצת להתאמץ, להתחשב, להסתפק במועט (שלא נשמע מועט כ"כ אצלם), וכו'
800 ש"ח בחודש דמי כיסכמעט אמא
זה נראה לי מאוד מוגזם. אני בעד דמי כיס, כי אני חושבת שזה מחנך את הילדים לאחריות וגם טוב להם לדעת שההורים מאפשרים להם להוציא כסף באופן עצמאי. מובן שטוב שנערה תעבוד, אבל אין זה סותר דמי כיס מההורים. בכל אופן, 800 ש"ח בחודש זו ממש משכורת עבור אנשים מסוימים. אני לא יודעת כמה מרוויחים ההורים, אבל זה נשמע כאילו אין לה תחושה של ערך הכסף. אולי אפשר לשמוע ממנה למה היא חושבת שהיא צריכה כל כך הרבה כסף, להציע לה את מה שההורים מסוגלים לתת ולסייע לה למצוא עבודה כדי לממן את שאר ההוצאות. בד"כ ברגע שאדם מתחיל לעבוד הוא מתחיל להעריך כל שקל ושקל.
דמי כיס לנערהיהודית פוגל
די מקובל עליה וגם על ההורים שתמצא עבודה כמו בייבי סיטינג וכו' כדי לממן את עצמה. ועכשיו ההורים מבקשים חוות דעת בקשר לגובה הסכום. להם נראה יותר משהוא בסביבות 50 ש"ח. כמה אתם מקציבים לנערות שלכם?? גם לי נראה ש-200 ש"ח זה מוגזם ועלול להוביל את הנערה לבזבוז והוללות. אבל כמה כן מתאים וסביר? ואם היא תרוויח יותר מבייבי סיטינג אפשר כמובן לחסוך למענה את הכסף.
הרעיון שהורים צריכים לתת כסף לילדים שלהםאנונימי (פותח)
נראה לי עקום.
למה ההורים חייבים לילד משהו?
(לא להתנפל עלי... רגע) הם נותנים לילדה שלהם אוכל, משלמים על החינוך, קונים לה בגדים נחוצים (וגם יותר מנחוצים- לפי הנתונים...) למה הם צריכים לתת לה כסף נוסף?
אולי לשאול אותה למה היא צריכה את הכסף?
אני כמובן מסכימה עם כל הטוענים קודם שהיא יכולה לעבוד, וכך להבין את הערך של הכסף. אבל באותה מידה אפשר לשתף את הילדים במחשבות על ניהול הכסף בבית, וככה הילד מתחנך לנהל כסף נכון.

אמא שלי הייתה אומרת- תגידי מה את רוצה- אם באמת צריך את זה, אני אשמח לתת לך את הכסף, ואם זה מיותר- אני לא רוצה שתוציאי את הכסף הזה אפילו מכסף שלך.
ואמא שלי תמיד צודקת.
D-: אהבתייוקטנה
גם את הגישה, וגם את המשפט: "ואמא שלי תמיד צודקת" D-:
(הילדים שלי עוד קטנים, ככה שאני נהנית ללמוד על הנושא מנסיונכם)
זו חוצפהאנונימי (פותח)
אני בגילה קיבלתי 250 ש"ח לחודש וזה היה נחשב לטוב מאוד אני באה מבית במצב סוציו-אקונומי בינוני עד גבוה ורק 4 ילדים שאני הקטנה ביניהם אם היא רוצה יותר שתעבוד
...הללוי'ה
אני חושבת שזה מוגזם ביותר, אני בת 17 ומעולם לא קיבלתי דמי כיס, דברים שהייתי צריכה ההורים שלי נתנו לי, ובשביל מותרות עבדתי...
נראה לי שזה לא בגלל שלהורים שלי אין מליונים ויש להם הרבה ילדים אלא ענין חינוכי, שיהיה להם המון בהצלחה!
לדעתי זה מוגזם בצורה מופרזת!אנונימי (פותח)
אולי אני לא מאותו הרקע, אבל כל המו"מ הזה בכלל לא נראה לי. משום מה ראיתי שבבתים שהיתה משמעת יותר חזקה, הילדים גדלו לאנשים יותר מאוזנים ויותר מחונכים. קשה לי לדמיין בת למשפחה מסוג זה ש"דורשת" דמי כיס. פשוט קשה.
המילה "דמי כיס" נשמעת לי לא כ"כ טובה.אני12345
נשמע לי יותר חינוכי לעודד אותה לעבוד בדברים שהיא יכולה.
אני אמנם לא נשואה, אבל אני מרגישה על עצמי שהייתי מרגישה יותר אמונה בעצמי ועם יכולות ,אם הייתי מרוויחה מעבודה של עצמי.
נגד דמי כיסאנונימי (פותח)אחרונה
אני בעיקרון נגד דמי כיס (וברוך ה' הילדים שלי לא דורשים כסף ואפילו מתרעמים על הנוהג הזה שקיים אצל חלק מחבריהם) ,אבל אם הילדה הזו הגיעה לכאלה רמות של דרישה צריך לבדוק קצת לעומק מה עומד מאחורי זה.האם אלה הנורמות של החברה בה היא נמצאת והיא ילדה שנלחצת מציפיות החברה? אולי היא מחפשת יותר קשר עם הוריה? לא עלינו ,ישנם אפילו ילדים שנתונים לאיומים וסחיטה מצד ילדים אלימים (ואני מניחה שלא מדובר במקרה כזה קיצוני אבל קשה לדעת בפורום אינטרנטי עלום פרטים מזהים) .כדאי גם לברר אצל הורי חברותיה מהן הנורמות המקומיות ,כדי לקבל פרופורציות.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך