מכירים את האמרה "תרבות הגויים"?
היום,נשים וגברים קונים הרבה בבמותגים מחו"ל .
זה נחשב לתרבות הגויים?
ואם כן, אז איפה לקנות? הרי כל הבגדים שמיוצרים בישראל כ"כ יקרים ביחס לאלא שמיוצרים בחו"ל?
מכירים את האמרה "תרבות הגויים"?
היום,נשים וגברים קונים הרבה בבמותגים מחו"ל .
זה נחשב לתרבות הגויים?
ואם כן, אז איפה לקנות? הרי כל הבגדים שמיוצרים בישראל כ"כ יקרים ביחס לאלא שמיוצרים בחו"ל?
נתחיל בנקודה הנוספת ואז נעבור לעיקר. הנקודה הנוספת היא שללא קשר למה שאמרת, ראוי לקנות בגדים ודברים, בישראל, כי ככה מפרנסים יהודים ולא סינים...
אבל לגופו של עניין - הכל תלוי בגישה, האם אתה קונה "מותג" או אתה קונה "חפץ שיש לי בו שימוש". ואני אסביר. כשאני באופן אישי, הולך לקנות נעליים, אני הולך במטרה אחת - לקנות נעליים שיהיו נוחות לי, שיחזיקו מעמד הרבה זמן, שיתאימו לשימוש המתבקש מהם (טיולים/ריצות, וכו'...) ומדד אחרון, אולי, במקרה של דוחק כלכלי - שתהיינה זולות יחסית.
עכשיו, אני מגיע לחנות ומחפש נעליים, אני לא מסתכל מה המותג שמופיע עליהם, אלא בוחן את הפונקציות שלהן עצמן, כדי לקנות לי את מה שאני צריך, ולא את מה שמותג. עכשיו, אם היה ויצא וקניתי משהו שנחשב באמת מותג, זה לא בגלל תרבות הגויים או נהירה אחרי מותגים גויים ("יואו, קנית דיאדורה? איזה מאגניב, אתה מה זה בעניינים...זה בדיוק מה שהולך עכשיו בתרבות הגויים..."
). אצלי זה בכלל לא הפונקציה הנדרשת. אני מחפש מתאים, לא מותג. ואם המתאים הוא מותג, מעניין את הסבתא שלי (זה לא באמת מעניין אותה, כן?
) - אני קניתי חפץ שימושי, ולא מותג. ואין בזה נהירה אחרי תרבות הגויים.
אבל, הבעייה מתחילה כשאתה קונה בשביל ?המותג עצמו, בשביל להיות כמו כולם ולהיות באופנה ולפי מה שהולך עכשיו בעולם, ולא לפי מה שבאמת מתאים לך ולנפש שלך, ולהלכה כמובן...
לכן העניין לא נעוץ במה קנית, אלא באיך קנית אותו, כך אני חושב...
ב"ה
בוא נהיה כנים, רוב הבנות(לפחות אלה שאני מכירה) קונות בגדים לא רק לידי שימוש פונקצונאלי..אלא גם בכדי להראות טוב, ו..שיהיה משהו בארון..(ד"א אני בניהם)
ואם נקודת המבט שלי היא היא כן במה קניתי ולא באיך...אז איפה אני יכולה למצוא דברים אחרים?
לא אמרתי שהלהראות טוב, לא יכול להכנס כפונקציה.
בהחלט בת צריכה(!) לקנות בגדים שיראו עליה טוב (בצניעות כמובן, אבל לא חייבו אותכן להיות מכוערות וללכת עם בגדים מכוערים. כיום יש גם בגדים צנועים רצח שלעיתים, כמה שלא נעים לומר, בנים שרואים בת כזאת שלבושה ככה הם גם מעריכים אותה טילים, וגם - וזה הצד הלא נעים, מנסיון - זה גורם לה מצידם יותר "לבלוט" בשטח אם את מבינה אותי...) - השאלה מתחילה ב: האם קנית את החולצה הזאת בגלל שהיא נוחה לך, יפה לך, מתאימה לך ולגבולות ההלכה - או שקנית אותה בגלל שאת יודעת שכולם היום קונות חולצה מהמותג הזה והזה, ודברים בסגנון...
לקנות חולצה כשצריך, לפי הנתונים המתבקשים, זה בסדר - לקנות חולצה רק כדי להיות כמו כולם, להיות "אין" ולהיות ממותגת - זה כבר בעייתי ויש בזה משום חוקות הגויים...
בנוגע לבגדים שיהיו בארון - שוב, נתעלם רגע מהבעייה הכספית (מי מממן את זה לדוגמא?
) - כי בכל זאת ידוע שזה קריטי לבנות... (בנים, רובם, מצידם ללכת עם חולצה מהשוק במשך שבוע שלם...כה זה לפחות בישיבות, אצל החבר'ה שלא שמים על מותגים... נכון, מסריח, אבל אמיתי
). אם את קונה כדי שיהיה בארון, אבל משהו שאת באמת רצית ורוצה ללבוש בגלל, שוב, הפונקציות שלו שמתאימות לך - זה בסדר. אם קנית כדי שכשיפתחו לך את הארון יראו בגדים מהמותגים הכי שווים - זה בעייתי...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים