חבר'ה!!!! דיי נמאסתם!!!!אנונימי (פותח)

ההודעה היא כתובה בלשון זכר אבל מיועדת גם לבנות!!!! ועוד סליחה אחת מצטער על האורך של המכתב!!!!

חבר'ה באמת אבל באמת הגזמתם נכון זה פרום של גיל ההתבגרות ובגיל ההתבגרות יש הרבה בעיות אבל לא כל בן אדם צריך לפרט לנו כמה החיים שלו הכי קשיים והכי מסובכים!!!! אני מתלבט עדין אם לכתוב את זה כאן בפורום או לא אבל אני אכתוב כדי תבינו!!! יש פה חבר'ה עם כל מיני בעיות כמו יצרי מין(סליחה על המילה) ועל כמה שבא להם להתאבד!! כן זה קורא כמעט לכל אחד בחיים, אז מה אז הוא יכתוב את זה???? כן גם לי זה קרה ולא פעם אחת!!!! אוקי אז אני נולדתי עם מום בלב עברתי 2 ניתוחי לב פתוח ואולי ה-3 בדרך! אבא שלי נפטר מסרטן לפני 4 חודשים וסבתא שלי(אמא של אבא) נפטרה חצי שנה לפי כן גם מסרטן!!!! אז אני לא כותב את זה כדי שתרחמו עלי בכלל לא כי אני לא צריך את זה כי ב"ה ה' יש לי חברים ומשפחה תומכת!!! אני כותב את זה כדי שתבינו שלא כל בן אדם שמרגיש רגע של זוועה והוא רוצה להתאבד אז הוא צריך לכתוב כאן!!!! מה שכן צריך לראות איך אפשר לעזור לכל אחד!! ובזה אני יכול לתת לכם כמה פטרונות שעוזרים לכל דבר!!! וכמובן בדוקים ומנוסים!!! ואלו הם: לכו תתבודדו ותדברו עם אבא(שבשמים) על הכל פשוט תשפכו לפניו הכל. תדעו הוא מחכה לזה שתעשו את זה!! ולכם זה רק יעזור. אפשר גם ללכת לכותל או לקברות צדיקים שם יכול להיות יהיה יותר טוב!!! ואבא תמיד שומע וגם הרבה עוזר! עוד דבר אני בטוח שלרובכם אם לא לכולכם יש משפחה וחברים טובים, אז תדברו איתם עדיף שתמצאו לכם חבר אחד שקל לכם לדבר איתו ודברו איתו על כל מה שמציק לכם ותעזרו בו איך לפתור את בעיתכם!!!! אני עושה את זה וברוך ה' אני מאושר!!!

וסתם לכל החבר'ה בנים בנום שרוצות חבר/חברה עזבו שזה בכלל אסור לפי 99% מהרבנים!!(תתקנו אותי אם זה לא 100%) זה לא טוב ולא בריא לשני הצדדים!!!! זה גורם אחר כך להרבה אי נעמיות בעתיד!!! עזבו את זה תתבגרו תגדלו ואז תרצו תכירו מישהו/הי ותתחתנו איתו/ה!!!

אז צדיקים שיהיה לכם חיים מאושרים תהנו מהם הכל לפי רוח התורה וההלכה!! ואם עדין מישהו נתקל בבעיה קשה שאין עליה פתרון מוזמן לפנות אלינו כאן בפורום או אם אתם רוצים אליי במסר אישי!!

תראה, אני מבינה שזה מעצבן,אבל...אחת שנמאס לה
בלי להעליב אתה באמת לא חייב להיכנס אם זה לא עושה לך טוב, סכ"ה- על מה אתה רוצה שנדבר פה אם לא על גיל ההתבגרות??
גיל ההתבגרות לא דווקא אומר - שפיכת צרות.תפוזה 1
בס"ד

אני נמצאת בפורום הזה הרבה זמן (בלי להתגאות) והיו פה כבר המון נושאי שיחה שונים. בזמן האחרון זה נהיה כזה "אופנה" לא יודעת איך לקרוא לזה, שכל אחד שופך את הצרות שלו.
מסכימה איתו בהרוב.
גם אם כבר דניםאנונימי (פותח)
כדאי לשמור על הפה
אני לא חושבת שאתם כ"כ צודקים..לאל
כאילו, נכון שאולי לכל בנאדם זה קורה, אבל מה לעשות לא לכולם פה יש איפה לפרוק את כל הרגשות והכאב והכל, אז הפורום זה המקום היחיד שלהם, ואחרי הכל- למה לא?? זאת המטרה של הפורום הזה לא?? ראיתי פה הרבה מקרים, שאני יודעת שהם אמיתיים, ויש המון אנשים בפורום שמרשים לעצמם לצחוק על אותם אנשים מסכנים.. אז חברה, קצת רגישות!!!! נכון שזה בהחלט יכול להיות שלא הכל אמיתי, אבל לא חייבים לכתוב ת'זה!!...
זה נכוןאנונימי (פותח)
מה נכון?לאל
עלו פה כמה דעות.. על מי מהם אמרת מכון?......=)לאל
אגב להזכירכםשם היה לי
זו בעצם מטרתו של הפורום שיהיה לאנשים מקום להוציא מה שיש להם בלי לחשוש שמכירים אותך ולהתביש בגלל זה זו מעלה גדולה בפורום הזה אפשר לעזור בלי לדעת למי והנעזר אינו יודע מי עוזר לו זה ממש בבחינת מתן בסתר הכי טוב שיש לכן אני חושב שאין מקום להיתלונן אומנם הייתי שמח אם היו מספרים פה גם על דברים טובים שקורים אבל את זה לא איכפת להם לספר לחברים לכן את זה אין להם צורך להוציא אז את זה אנחנו פחות שומעים אז באו נקבל על עצמנו לספר גם דברים טובים ולשמח אחד את השני כל טוב סלע בהצלחה לכולם בכל
אני לא פה ממש הרבה זמן, אני לא יכולה להגיד מה היהישה"ז=]
פעם, אבל כשאני הגעתי לכאן פעם ראשונה, באמת ראיתי את זה כמקום שבאמת אני יכולה לפרוק פה דברים ובאמת לשפוך את מה שקורה...
--אמרת שבשביל זה יש משפחה וחברים וכו'.. אבל אם רושמים את זה כאן כנראה שאין אפשרות לדבר על דברים כאלו עם חברים/הורים....
ואני לא בטוחה אבל אני חושבת שמי שכותב פה על "הצרות שלו" לא כותב את זה בשביל שירחמו עליו, אלא בשביל שיעזרו לו להתמודד עם הצרות שלו...
לי אישית, הפורום הזה עזר-והמון!!!!!
ב"הצלחה ללכולם...
***חיימאושרים..!!!!**
אני לא חושבת שאת צודקת כי אנחנו לא יועצים וזה לא האנונימי (פותח)
ההמשך....אנונימי (פותח)
עניינים שלנו כל הבעיות שלכם אז לכו תספרו את זה לחברים שלכם
אפשר לספר קצת אבל לא יותר מידי....
אני חושבת-אנונימי (פותח)
בחלק מהדברים מסכימה, צריך קצת לסגנן את השאלות, ואין עניין סתם לשפוך את הצרות שלך.
אבל, אם יש איזה צרה (וזה כולל התאבדות)- למה לא לכתוב אותה ? בשביל מה הפורום נועד?
בכל זאת, אנשים, תחשבו כמה פעמים לפני.
ועוד טיפ- יש אתר נפלא שעונה על כל שאלה שלכם, קוראים לו "חברים מקשיבים"-
www.makshivim.org.il .
בהצלחה
לא התלוננתי עלאנונימי (פותח)
בס"ד

לא אמרתי שאנשים לא צריכים לכתוב לבטים. רק שישמו לב לכתוב בצניעות....
אני ממש מסכימה!!אנונימי (פותח)
ועוד עיצה קטנה...דיברתי עם משהי חילונייה שכל החיים שלה זה מסיבות ובנים וכו...
ושאלתי אותה מה הקטע להתחתן עם אתה כל הזמן נמצא עם בנים ומתמזמז איתם(סורי פשוט צריך להראות את הזוועה)...

והיא באמת אמרה שאין טעם להתחתן והנה יש לה 2 אחים גדולים +30 שלא התחתנו וכל שני וחמישי עם משהי אחרת אז תבינו שאין קטע לזה עכשיו זה הורס את כל המחוייבות וההתרגשות שאחרי החתונה
מיש שיש לו דיעה אחרת שיגיד לי במסר"ש חשב לי...

לילה טוב...
...יודוך עמים!!
אמממ...
אנשים כאן לא כותבים בעיות כדי להיתלונן
אלא כדי להיתיעץ עם אנשים, כדי לספר
כי נגיד יש להם בעיה ממש... נגיד אבא שלהם מרביץ או משו... אז הם לא יגודו את זה לחברים שלהם כי אחרי זה יצא להם שם...
קיצר אז כאן הם יכולים לכתוב בלי שאנשים ידעו מי הם ויעבירו לכולם
וככה אולי זה מחזק אותם שיש מישו שתומך, שמיעץ...
אכפת לכם שאנשים כותבים ת'צרות שלהם????sara139
זה מפריעה לכם??
לא אוהבים ת'דרך הואתי אז אל תיכנסו לכאן ואל תיכתבו!!!.
לכם יש אנשים שאתם יכולים לשפוך להם ת'לב?? לכם יש הורים שאתם מרגישים איתם חופשי?? אשריכם!!! אבל יש פה הרבה שהם לא כאלה!!!!!

זה שזה לא הדרך שלך זה לא אומר שזה דרך לא טובה!!!!
ואשרי הדור הזה שיודע לשאול שאלות!!!!!!

לא אמרתיהמלך!!!!
לא אמרתיהמלך!!!!
שצריך להיתאבד אבל החיים לא הכי טובים לי
אתה פשוט חוצפן.גייטל רייזל
מצטערת.
יכול להיות שזה מעצבן אותך שכל אחד כותב את הצרות שלו [והנה, גם אתה כתבת. לא במטרה שירחמו עליך..כן, כן..אבל כתבת גם] ומה שמציק לו בחיים.
אז חשבת על פיתרון פשוט?
לא להיכנס לפה.
בחיי, שונאת שאנשים מתלוננים על דברים שהם גורמים לעצמם. לא טוב לך לקרוא את ההתביכיינות של אנשים פה, אל תקרא. אתה לא עושה טובה לאף אחד. מקסימום לעצמך שתדע איך להיות קשוב כי יכול להיות שמה שמישהו מתלונן פה, זה בדיוק מתחת לאף שלך בחיים שלך.

סליחה שיצאתי תוקפנית, אבל באמת, חביבי, יש דברים שלא אומרים סתם ומומלץ בכלל לא להגיד ולכתוב אותם.

תהילה.
בסדרהמלך!!!!
אני נכנע אבל למה להיתצבן?
פשות אים פעם אחת תיראי איך האולם שלנו ניראה
אז תדברי
באמת תיסתקלו איך האולם שלנו ניראה
האולם שלנו מהמם!!גייטל רייזל
אפילו אני מתכוונת לעשות בו את החתונה שלי..

*עולם

מלך, עולם כותבים עם ע' לא א'.
לאאא [!!] אולם אלא עולם.

את ההבדל בין המילים עיין במילון.

*להתעצבן
*פשוט
*אם
**עולם
*תסתכלו
*נראה

אתה חייב להתחיל לקרוא ספרים לשפר את ההבעה שלך בכתיבה לאל שגיאות כתיב.

בהצלחה!!!
מה אני יעשההמלך!!!!
לא דיברתי על שגיעות כתיבהמלך!!!!
אבל מה אם "העולם"????????????
תסתכלו
חחח תהילהיודוך עמים!!
לא יפה ככה לרדת על אנשים... גם עם את מעוצבנת עליהם...
וגם לא בצורה כזאתי...
פשוט עושים:
תיקון שגיאות: עולם...
לא לרדת... אני גם הייתי כזאת וזה פשוט מעצבן שיורדים עליך!!!!!
נו!!!!!!!המלך!!!!
זה לא ניקרא לרדת בסך הכל מאוצבנים קצת
אהה ילדה תרגעי..[:HoDi
מה את חושבת ת'צמך? את חושבת את יכולה לרדת על כל אחד? יאללה לא כדאי שנפתח עליך ת'פה..
זה היה לתהום..[:HoDi
אפ אפ אפ.....יודוך עמים!!
וואי וואי נשמה תרגיעי...
לא צריך הכל בעצבן!
תמיד אפשר ברוגע!
ומה כבר אפשר ליפתוח ת'פה על תהום?
מה עשתה ?
בסך הכל היתעצבנה כמו כל אחד פה... ומוצדק...
קיצר...אנשים להרגיע!
הכל בסלנות..
מה זה משנה!!!!המלך!!!!
תמיד שבנאדם מיתצבן הוא שופך את כל מה שיש לו להגיד
נו אתם רואים? רק את זה יש לישפוך עלי
אתה דיי צודק, אבל לפעמים אנשים חייבים לכתוביסכלוש2
את מה שעל ליבם..
ותדע לך, שלצערנו הרב, עוד המון אנשים יכולים לכתוב הודעות "שפיכת צרות"..
ברוך ד' יש המון בני נוער בפורום הזה... ואלה שמפרסמים הם המעט מן המעט...
אני פשוט מציעה לכל מי שמרגיש צורך עז לפרסם את מה שעל ליבו לעיין בתגובות להודעות אחרות.. ומניסיון- יש שם לפעמים תגובות שממש יכולות לפתור ת'בעיה..

ב"הצלחה לכולם!
יסכוש.
אני איתך!!!!!!!!!!!!!!!eliya
אני כבר הרבה זמן נתלבטת אם לכתוב את זה, אבל עברתם את הגבול, אתם מאמינים לכל האנשים שממציאים שסבתא שלהם נעלמה, והיא על ארואין ברחה ממוסד סגור של גמילה... אנשים , זה פ-ו-ר-ו-ם ב-א-י-נ-ט-ר-נ-ט-!!! תקלטו את זהה!!! אנשים עובדים עליכם, יש אנשים מסכנים שמחפשים צ-ו-מ-י-!!!! לא כל אחד שמספר שדודה של אבא שלו מאמריקה קפצה בנג'י ומתה והוא לא יודע מה לעשות משברון לב דובר אמת!!!!
הלווווו?????????????????????????יודוך עמים!!

מה ניראה לך שפה? אם פי שלוש מיוזיק? או מה? שעובדים על כולם בעיניים????
ומה מפריע לך שאנשים כותבים ת'בעיות שלהם? מחפשים דרך לשפוך, לפחות יש מענה, יש היתייעצות...
את לא רוצה אל תיכנסי לכאן!!! אנשים רוצים חיזוק מנסים למצוא אחד שיתמוך...!!!!
אז אנשים תרגיעו....!!!
מה קרה? ואם אנשים באמת משקרים? מפריע לך? שיהיה חיים ארוכים ושיהיו בריאים! נהנים? לבריאות... מקנה שאין לך דמיון כל כך פורה כדי להמציא שטויות? באסה!!!!!
אז יאללה כדאי שתרגעי ותינשמי עמוק.... תיקחי גם כוס מיים ורטלין!!!
העיקר שתרגעו אנשים!
אחי, אני באמת מצטער בשבילך...יעמ"ל
אבל זה לא אומר שאין פה אנשים שכ ן צריכים עזרה בלפרוק את הצרות שלהם.
יש פה אנשים שהכתיבה משחררת אותם, ואתה יודע מה?
לפעמים מקבלים תגובה מעודדת, שממש עוזרת להם.

אני בתתתת!!!!!יודוך עמים!!
ונכון... אולי זה עוזר אבל לא צריך חהגיד שנימעס לך ליראות את כל ההיתלוננויות האלו...
מה מפריע לכם????????
רק תסבירו לי!!!!!!!
ראיתי פה הרבה עצות טובותננסי
אני רואה את הפורום כמקום אמיתי-לא ראינו משך הזמן שהוא קיים הרבה ספורים בדויים. ראינו כאב אך גם פירגון והרבה עצות טובות. אני לא חושבת שהמטרה היא רק להתבכיין-וזה גם לגיטימי כי לפעמים חייבים, אך הרבה פעמים יש עצות ועידוד ונסיון להתמודד עם בעיות של יום יום. וזה חשוב. נער או נערה שלא מסתדר עם ההורים זה כאב גדול ולפעמים אפשר לעזור.
בגדול ראתי את התגובות!(סליחה על האורך אבל זה חשוב)אנונימי (פותח)
עם חלקם אני מסכים ואם חלקם בכלל לא!!!
אז ככה את/ה לפני שאתם רצים לפתוח שירשור חדש על כמה שקשה לכם/ן תסתכלו בבקשה בשירשורים אחרים אולי יש שם דברים שמאוד יעזרו לכם/ן ואם עדין אתם צריכים עזרה ואתם רואים מקרה דומה לשלכם אז תפנו במסר אישי אל הבן אדם שכתב על המקרה ואולי בגלל שהוא קיבל הרבה עצות בטח הוא כבר הסתדר ואולי יש לו רעיונות טובים איך לפתור את בעיתכם!!!
אם כל זה עדין לא הספיק לכם אז תפדל תפתחו שירשור חדש ובכייף נעזור לכם/ן!!!
בעז"ה שנמע רק בשורות טובות!!!

עצה טובה שלימדני רבותי:
קורה לכם משהו?? זה בטוח לא יד המקרה או בגלל שה' שונא אותנו!
סיכוי טוב שאם דבר רע קורה לנו זה בגלל שאנחנו לא בסדר! ואני מדגיש לא בכל הדברים זה ככה אבל בהרבה אם לא ברוב! אז פשוט כדאי לנו לשבת עם עצמנו לראות במה אנחנו לא היינו בסדר! פשוט לעשות חשבון נפש עם עצמך ולראות איך מעכשיו אני יהיה בסדר איתי ועם הקב"ה! בעזרת ה' ככה הרבה מהדברים נפטרים על הצד הטוב ביותר!! ועוד דבר הרי אנחנו לא יודעים את מחשבותיו של הקב"ה, אז אל תנסו להכנס לו לראש(להבדיל אלף אלפי הבדלות) ולהבין למה ה' עשה לי את זה הרבה פעמים ה' עושה לנו טוב בזה שכרגע אנחנו רואים רע ואפילו אם את הטוב לא נראה בחיים! ............אז -
עוד עצה(כמו מישהו שאמר את זה כבר) כמו שנחום איש גם זו או ר' עקיבא אמרו: כל מה שה' עושה הכל לטובה!!
אז תנו חיוך ותדעו שכל מה שה' עושה לטובה!!!
N M Kאנונימי (פותח)
אני חושבת שבגדול מה שכתבת בפסקה הראשונה זה נכון אבל לגבי הפסקה השניה: אם קורה לנו משו לא טוב זה ממש לא בהכרח כי אנחנו לא בסדר, גם לא רוב הפעמים. אולי יוצא שהרבה פעים כן אבל מה אתה חושב? כשנהרגו שמונת הקדושים בפיגוע במרכז לפני חודש, אז ההורים שלהם והחברים שלהם וכל הסובבים אותם היו ציכים לחשוב שהם לא בסדר??? הפצועים שם או כל אדם אחר שקורה לו משו צריך לחשוב ישר שהוא לא בסדר?? לא לימדו אותך בשיעור מחשבת על צדיק ורע לו??
אז זה נכון ששום דבר לא קורה לנו סתם, וכל דבר במיוחד אם הוא רע צריך לעורר אותנו לחשבון נפש (זה לא מזיק לעשות את זה גם בשגרת יומנו האפורה....) אבל מכאן ועד לאמירה של "סכוי טוב שאם קורה לנו משו רע זה בגלל שאנחנו לא בסדר" אני ממש לא מסכימה. זה אולי נכון ברמת הציבור אבל כמו שכתבת ככ יפה אנחנו לא יכולים להכנס לראש של ה' ולכן לפי זה אנחנו גם לא יודעים למה ה' עושה לנו כל מיני דברים. בכל מקרה לדעתי צריך לחשוב מה ה' רוצה להגיד לי בזה? אבל לא לצאת מנק' הנחה שזה קרה לי כי הייתי לא בסדר. אלא: איך אני מתקדם הלאה להיות איש יותר עובד ה', יותר נחמד לסביבה שלי...
סליחה על החפירה ויום נעים...
את צודקת!!! תיקון טעות למה שכתבתי למעלה!!אנונימי (פותח)
לא רוב הפעמים אבל כן הרבה פעמים זה בגלל שאנחנו לא היינו בסדר אבל מה שכתבתי אחר כך: "קורה לכם משהו?? זה בטוח לא יד המקרה או בגלל שה' שונא אותנו!........ועוד דבר הרי אנחנו לא יודעים את מחשבותיו של הקב"ה, אז אל תנסו להכנס לו לראש(להבדיל אלף אלפי הבדלות) ולהבין למה ה' עשה לי את זה הרבה פעמים ה' עושה לנו טוב בזה שכרגע אנחנו רואים רע ואפילו אם את הטוב לא נראה בחיים! ............אז -
עוד עצה(כמו מישהו שאמר את זה כבר) כמו שנחום איש גם זו או ר' עקיבא אמרו: כל מה שה' עושה הכל לטובה!!
אז תנו חיוך ותדעו שכל מה שה' עושה לטובה!!!
מקווה שעזרתי במשהו!!!
ערב טוב!
שם משתמשאנונימי (פותח)
איך משנים...
תודה!!
מצטער.יעמ"ל
לי זה לא מפריע.
אדרבא, אם זה עוזר...בשמחה.
במחילה ממך, לא ידעתי.
תראי מה יכול לקרות מזה....אנונימי (פותח)אחרונה
כבוד הרב.
הצילו!!
היום נודע לי שאני בהריון כמעט חודש. אני מסובכת עד העצם. אני בהריון. אני לא יודעת מה לעשות? אני בהלם!!
לא יודעת איך זה קרה לי. דוקא פעם הייתי שומרת נגיעה. שמרתי על עצמי. מה קרה. רק אחזנו יד ביד. אחר כך התחבקנו קצת ליד הבית. ונפלתי. חשבתי שאוכל לשמור על עצמי. הייתי בטוחה בכך. פתאום לא יכולתי לעצור לא אותו ולא את עצמי. ועכשיו אני מרגישה כל כך מושפלת וכל כך מלוכלכת.
אני יודעת שאפשר להפיל. אבל לא רוצה להפיל!!! ראיתי פעם סרט על תינוק ברחם אימו. ואז החלטתי שלעולם אני לא אפיל. זה ממש רצח!!. אני לא אהרוג את הילד הזה. הילד שלי (?) עשיתי כבר שטות אחת וזה מספיק ויותר מידי.

כבוד הרב. אני ממש מרגישה טיפשה. כשקראתי את כל התשובות שהזהרת מנגיעה ולא ללוות בלילה, לא הבנתי אותך. חשבתי שאני חזקה. אני באמת נחשבת לבחורה חזקה. והנה נפלתי. עכשיו החיים שלי הרוסים. עזור לי!! מי יתחתן איתי כשיש לי ילד מחוץ לנישואין?
והבחור (האבא) הוא עוד לא יודע כלום. אני לא יודעת אם לספר לו או לא? מה לעשות? אולי הוא לא ירצה אותי בכלל. אם הוא יגיד לי שזה אולי ממישהו אחר. אני אתאבד!!
האם לספר להורים?
מה יגידו החברות בכתה?
מה יגיד הבחור?
אנא, הרב תעזור לי!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך