שלום!!אני שמיניסטית,ורציתי לשאול אם ישנה אפשרות שללהיות אני

קומונה עם תקן בוקר באולפנית/אולפנא ללא פנימיה....אשמח לתשובות...אם אפשר לפרוס את כל האפשרויות זה ממש יעזור...וגם באישי!!פשוט אני רוצה לדעת ולהבין אם זה אפשרי,ויש כאן כאלה שעשו ככה?איך זה היה לכן??זה היה טוב?גרוע?אנא שפכו...ותסבירו למה כן/לא...אז עזרו לי בבקשה עם 2 התחומים האלה.......תודה רבה!!!

תזכו למצוות!!!!!!!

אצלנו עכשיו יש מישי שהיא מדריכה באולפנה ואחה"צ קומנדנדה כתומה.

קומונרית..

לאיודעת אם טוב לה..

מוזמנת לקבל עוד פרטים באישי..

מה? אמרו לי שהמדריכות אצלכם משלבות את נגה..רחלקה
המדריכות אצלנו לפעמים משלבות את נגה..נדנדה כתומה.

לפעמים תקן אחה"צ בישובים שונים..

השנה יש 3 מדריכות- אחת משלבת עם נגה, אחת בגרעין באריאל, ואחת קומונרית

איזה קטערחלקה

בעזהי"ת.

אני יודעת שלא תמיד המדריכות משלבות את המדרשה... אני קצת מעורה בזה

פשוט הבנתי שהשנה המדריכות רק בנגה.

ניחא =]] מעניין איך הן מסתדרות עם השילובים האלה... קצת קשה ועמוס...

נראה לי מטורף.אוסנת

אלא אם את הולכת לסניף ממש קטן ופשוט (ומפסידה קומונה משמעותית. את בעצם כמו מדריכה...).

אני ממש לא מסכימה (ואפילו נגד) מה שכתבתעוד חוזר הניגון

בס"ד

קומונריות לעתיד יקרות: הסניפים הקטנים זקוקים לכן!

בעיני, להיות קומונרית של סניף קטן (ו"פשוט"?) זה ממש לא להפסיד קומונה משמעותית.

קומונה בסניף יכולה להיות משמעותית מאוד ולפעמים זו יכולה להיות אפילו שליחות יותר גדולה מאשר קומונה בסניף גדול מסויים.

קומונרית של סניף קטן יכולה ממש לדחוף אותו קדימה. לדעתי, דווקא בגלל שהוא קטן יש לה הרבה יותר יכולת השפעה (כי יש פחות את הקיבוע והמרובעות של "ככה זה אצלנו") חוץ מזה שיש את היתרון שסניף קטן זה משפחה, אפשר להיות בקשר ממש טוב עם כל חניך ומדריך בסניף. וסניף קטן זה בדרך כלל גם אומר להפוך להיות חלק מקהילה חמה ומשפחתית.

בקיצור,. אני יוצאת בקריאה בשם כל הסניפים הקטנים:

לא חכמה ללכת לנסות להתקבל שווקא למקומות הפופלריים, שיש להם עודף פניות. החכמה היא להיות איפה שצריך אותך! סניף קטן שנתקע לשנה בלי קומנרית בדר"כ סובל מאוד. את זו שיכולה להפוך את עתיד השנה הזאת משנה כושלת לשנה משמעותית מאוד- גם בשבילך וגם בשביל הסניף!

תלוי במקום.. יש אולפנות שלא מקבלות קומנוריותשירה .ל.

אני בתקן אולפנית וזה לא אפשרי, לפי דעתי...הודיה...=)
סליחה ממש. לא התכוונתי לזה.אוסנת

בכל סניף יש עבודה שונה, ואין דומה עבודת קומונרית אחת לעבודת חברתה.

אך בסופו של דבר, יש את הרמה הבסיסית כדי שהסניף יתפקד - הדברים הטכניים.

אם את הולכת לסניף קטן, את יכולה להחזיק אותו - אבל לא מעבר.

ויש כל כך הרבה מעבר...

(ואולי זה לא הגון ללכת להיות קומונרית ולהסתפק בניהול הטכני של הסניף)

זה כ"כ לא נכון להגיד את מה שאמרת-אסנת..רותי7

זה פשוט טעות ענקית! אני באה מסניף קטן! והתפקיד של הקומונרית הוא לא רק שהסניף יתפקד טכנית! אלא ליזום פעילויות, ליצור גם דברים חדשים, להרים את הסניף!!(וגם-ואני מדגישה,גם מהבחינה הטכנית..)

אני הייתי בסניף שתפקדנו שנה בלי קומונרית.. פשוט כשיש קומונרית זה יותר קל-כי יש אחת שמרכזת את כל הדברים..מחליטה עליהם וכו'...ולא המון מדריכים שעושים את זה..

זה ממש לא מה שאמרתי.אוסנת

תקראי את כל השרשור ותביני את ההקשר.

כתבתי למי שרוצה לשלב קומונה ושירות - שלדעתי זה אפשרי טכנית רק בסניף קטן, אבל אז לא תורמים משמעותית בסניף וגם לא בהדרכה.

מה עדיף-מבחינת עומס ובכללי-אולפנא או קומונה?להיות אני
זה דבר אישי...אוסנת

איזה סוג עבודה יותר מעניינת אותך?

למה את יותר נמשכת?

אני מציעה שתבדקי את שני האפשרויות.

לפעמים כשאת בודקת, את מגלה שזה בכלל לא מה שרצית...

או שאת מוצאת בדיוק את התפקיד והמקום שתפורים לך ואת אוהבת אותם.

היה תקן כזה באולפנת צביה רחובות.רחלקה

בעזהי"ת.

לא יודעת אם הוא עדיין בר תוקף.

תבררי אצל הרכזת שם.. [רחל פאוסט, לא זוכרת את הפון שלה]

אני מאולפנת צביה רחובות..גרר

ובאמת היתה שנה שהיתה מדריכה שהיתה גם קומונרית..היא היתה מדריכה שלי וזה היה פשוט גרוע!!!

2 התקנים מאוד עמוסים ואי אפשר לשלב בניהם..אני חושבת שצריך להחליט ובאמת איפה שבחרת להיות שם100%..כמה שאפשר..יש לפעמים רצון לעשות עוד ועוד שזה רצון טוב ממש..אבל חבל..בסוף יוצא שמשהו מתפספס ובאמת חבל!!

"תפסת מרובה לא תפסת"..

המדריכה שלנו לא באמת הדריכה אותנו..היא עשתה רק פעולת פתיחה!!!לא יותר מזה..

שום דבר אחר..אף פעילות או ערב..משו לקראת החגים..כלום!!!!

ובאמת שלמדריכה יש הרבה מה להוסיף ולתת..במיוחד באולפנת צביה!!

אני ממש ממצליצה..אין על האולפנא הזו

שיהיה ההצלחה..אם בא לך לשמוע עוד..

את מוזמנת!!!

היה אצלינו את זה, עד[-]

שהאולפנה החליטה שזה לא כל כך הולך.

אלו שתי תפקדים שדורשים הרבה, ולכן קשה לשלב אותם. האולפנה ראתה שהקומונרית נמצאית עם הראש תמיד בסניף, והעניינים מתחילים להסתבך- תחשבי שחלק מהשכבה בסניף הזה, חלק בכלל לא בתנועה הזאת, חלק במקופ אחר- זה יכול ליצור מעין תחושה של אפלייה אצל הבנות- למה את מדברת איתה ולא איתי, אה, בטח כי היא חניכה שלך בסניף....

לפי דעתי-מייק

קודם כל, כדאי לך להגדיר לעצמך מה זה לפי דעתך עבודה של מדריכה באולפנית (בלי פנמימייה) / אולפנא (עם פנימייה) ועבודה של קומונרית...

מבחינת שעות עבודה (קומונה- בעיקר בערבים עם טלפונים ועיסוקים במשך כל היום, ואולפנית [בלי פנימייה]- עבודה בעיקר בבקרים עד בערך 4/5),

סגנון עבודה (מול איזה גורמים את נתקלת בשני התחומים),

גיל האוכלוסיה שאת עובדת איתם (לאיזה קבוצת גיל את יותר מתחברת [בקומונה- זה עבודה גם עם חניכות קטנות])

בשירות לאומי זה גם- סגנון הבנות שיעבדו איתך או יהיו איתך בדירה (באולפנית- זה בדר"כ עוד בנות שאיתך באולפנא ובקומנה- זה קצת יותר לבד..) וכו'...

ברור שלשתי הדברים האלה צריך ראש גדול, יכולת עבודה בצוות, יכולת עבודה מול גורמים שונים בעניין הטכני והחינוכי, אבל לכל דבר יש גם את היחודיות שלו והדגשים שלו בעבודה...

עכשיו תחשבי למה את יותר מתחברת מבחינת עבודה..

אני אגיד לך מנסיון של שתיהם- זה לא אותו דבר בכלל!!

שתיהם עבודות קודש, בסגנון הדרכה, אבל בסגנון הדרכה שונה לגמרי...

אם את צריכה עוד עזרה ולשאול שאלות כלליות על 2 התחומים האלה, את מוזמנת בשמחה באישי,

אני הייתי קומונרית שנתיים והשנה ושנה שעברה- מדריכה בשכר באולפנא.. (אומנם עם פנימייה ולא בשירות לאומי אבל אני יודעת גם מה העבודה של הבנות שירות בבוקר ואחה"צ...)

בהצלחה ענקית בכל ההחלטות!

מיכל.

הבנתי ששניהם ביחד זה לא שייך...תודה.להיות אניאחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך