אני קוראת ובוכה.. Tehilla*

לאבד בעל יקר ותינוק שעוד לא חגג יום הולדת

"הסיוט של כל אמא. ברגע אחד לאבד בעל יקר, אהבה עמוקה, ותינוק קטן שעוד לא חגג יומולדת". מיכל פרץ על גיסה ואחיינה אשר ויונתן פלמר.
פרסום ראשון: 27/09/11, 13:37
מיכל פרץ

אשר פלמר ובנו יונתן ז"ל
אשר פלמר ובנו יונתן ז"ל
באדיבות המשפחה
{C}

בדיוק הבוקר לפני שנה קיבלתי הודעה משמחת כל-כך, בה נודע לי שגיסתי היקרה, פועה, ילדה בן בכור.

מתנה מרגשת לכבוד השנה החדשה. ובברית, נפגשנו שוב כולם, שנה אחרי החתונה, שתי המשפחות המורחבות- פרץ ופלמר, נרגשים כולם עם אשר ופועה והרך הנולד.

יונתן הם קראו לו, ולתינוק היו פני מלאך.

בכל מפגש משפחתי התווכחנו בצחוק למי הוא דומה. "הוא כזה פלמר", טענתי בקביעות, "תסתכלי על עיניים שלו, ממש אשר!", והגיסות האחרות טענו שרואים שהוא ממשפחת פרץ, פנים כאלו עגולות, הם הסמל המשפחתי לנו.

אשר נכנס למשפחה לפני למעלה משנתיים, כשיוסף, אחיה של פועה החליט לשדך בין חברו הטוב, מתקופת הילדות, ובין אחותו, ולא היה מאושר ממנו כשחברו הטוב הפך במהרה לגיס.

"אמרו לך פעם שאתה דומה לבן ארצי?", שאלתי אותו כשפגשתי בו לראשונה, והוא רק צחק במבוכה ושאל מי זה. בחור שקט עם אור בעיניים, חיוך תמידי וצחוק מתוק. אי אפשר שלא להתחבר אליו מיידית, שלא להתאהב בו, במתיקות, בעדינות, שלא לשמוח ולהודות לה' בכל פעם מחדש, שהוא הפך לחלק מהמשפחה, שהוא זכה בפועה שלנו, והיא בו.

שאחרי שנים של פגישות והיכרויות ודייטים זה סוף סוף הגיע והיה שווה את כל הציפייה.

והם היו הזוג הכי מתוק שהכרתי. בכל פעם שראיתי אותם יחד התפעלתי איך האושר שלה מקרין החוצה, מייפה אותה, מרכך. והאושר הזה היה אשר, שהשתלב באופן כל כך טבעי במשפחה שלנו עם האחים והגיסים.

ויונתן הקטן, שכולנו התפעלנו מיופיו המיוחד, זוג עיניים תכולות כמו הים, חיוך שובה לב, ילד של פרסומות. בדיוק לפני חודש, כשנפגשנו כל משפחה המורחבת לעל האש בפארק גילה, גילינו שהוא כבר יודע ללכת, ובנותיי שחר ונועה, התגלשו איתו בלי הפסקה במגלשה בגן השעשועים ולא עזבו אותו לרגע.

כל הדרך חזרה הביתה הן דיברו עליו ואמרו לי שהוא כזה מתוק וכל הזמן הוא מחייך.

קבענו להיפגש כל הגיסות בבית קפה לקראת השנה החדשה, להרים כוסית, לתכנן באיזה יום מימי חול המועד סוכות נפגשים כולם, כמידי שנה, בסוכה הגדולה שלנו.

ושוב, בשורות האיוב בטלפון, יום שישי אחר הצהריים, ושבת שחורה. וכבר לא מסוגלת להתחבר מחדש לעוצמת רגשות כזו מטלטלת, הרי עדיין אין יום שעובר ואני לא חושבת על רותי, חברתי הטובה שנרצחה באיתמר. חצי שנה של געגוע אינסופי, ושוב הכל חוזר.

וכולנו חושבים על פועה, והלב נקרע. זה הסיוט של כל אמא. ברגע אחד לאבד בעל יקר, אהבה עמוקה, קשר כל כך מיוחד שאין שני לו, ותינוק קטן שעוד לא חגג יומולדת.

תינוק יפה תואר שהיה אמור היום לקבל מאימו משאית ומכוניות קטנות במתנה, אותם קנתה ביום שישי כשחיכתה שאביו יגיע איתו לירושלים, אחרי נסיעה מהבית, להורים.

ואח או אחות קטנה שהיו הופכים אותו לאח הגדול. לאח הבכור, בעוד כמה חודשים.

ואיך מספרים לילדים, שבן דודם האהוב כבר לא פה? ומה עונים להם על מטר השאלות? ואיך מסבירים לילדה בת שש מה זה מוות? הרי מוות שייך לאנשים מבוגרים, זקנים, שהגיעו לשיבה טובה, ולא לאשר הדוד האהוב שלהן, ולא לתינוק קטן ומתוק.

ואיך אני מסבירה זאת לעצמי? הרי חשבתי שעם משפחת פוגל מיציתי את מכסת הדמעות והכאב שיכולים מעמקי הנפש להכיל. ומה יהיה איתי שאני כלל לא מעכלת מה קרה? שאני מרגישה כאילו אני בסרט הלא נכון? ואולי זה לא נורא להרגיש ככה, כאילו אני בחלום, ותיכף אתעורר. תיכף יגיע הבוקר, יעלה השחר ועימו כמה קרני שמש מלטפות, של יום חדש, ואני אצחק שהכל היה רק חלום. חלום רע, אבל חלום.

ואפשר להתקשר לפועה ולאחל לה מזל טוב ליומולדת של יונתן, שנולד ממש היום בדיוק לפני שנה.

יאווו!!... יונתן פשוט מתוווק! =[(=א.ש=)
זה פשוט מזעזע לקרא את זהר"ח
לבכות לא עוזר צריך נקמה!!!די"מ
אימלה!!! הוא בונבון!!!!מעפר אני באה

ה' ייקום דמם!!!!!!!!!!

אני מתחילה לחשוב שאנחנו צריכים לעזור לו לנקום!ענבל

אימאלה מה נסגר?!

שמישהו יקום ויעשה מעשה!!!!

הממשלה הזאת כל כך דפוקה?!

שתעשה משהו נגד הערבים האלה!!!

גם אם הבן של ביבי ימות ח"ו הם לא יעשו כלום לערביםתן חיוך....=)

כי הם כ"כ מסכנים!!!!למה אתם לא מרחמים עליהם גם?

(למי שלא הבין הייתי צינית^)

מזעזע כ"כ. פשוט כואב. אין מילים לתאר*חזרזיר*

אגב, אשתו ואמא של הנרצחים איבדה את אחיה בתאונת דרכים לפני כמה שנים. חשבון פשוט אומר ש..כן, היא אבדה אח, בעל וילד. פשוט נורא.

צריך להתפלל שהקב"ה ייתן לה ולמשפחתה הרבה הרבה כח לעמוד בדברים האלו!

בשורות טובות.

"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה"אנונימי (פותח)אחרונה

ב"ה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך