אני קוראת ובוכה.. Tehilla*

לאבד בעל יקר ותינוק שעוד לא חגג יום הולדת

"הסיוט של כל אמא. ברגע אחד לאבד בעל יקר, אהבה עמוקה, ותינוק קטן שעוד לא חגג יומולדת". מיכל פרץ על גיסה ואחיינה אשר ויונתן פלמר.
פרסום ראשון: 27/09/11, 13:37
מיכל פרץ

אשר פלמר ובנו יונתן ז"ל
אשר פלמר ובנו יונתן ז"ל
באדיבות המשפחה
{C}

בדיוק הבוקר לפני שנה קיבלתי הודעה משמחת כל-כך, בה נודע לי שגיסתי היקרה, פועה, ילדה בן בכור.

מתנה מרגשת לכבוד השנה החדשה. ובברית, נפגשנו שוב כולם, שנה אחרי החתונה, שתי המשפחות המורחבות- פרץ ופלמר, נרגשים כולם עם אשר ופועה והרך הנולד.

יונתן הם קראו לו, ולתינוק היו פני מלאך.

בכל מפגש משפחתי התווכחנו בצחוק למי הוא דומה. "הוא כזה פלמר", טענתי בקביעות, "תסתכלי על עיניים שלו, ממש אשר!", והגיסות האחרות טענו שרואים שהוא ממשפחת פרץ, פנים כאלו עגולות, הם הסמל המשפחתי לנו.

אשר נכנס למשפחה לפני למעלה משנתיים, כשיוסף, אחיה של פועה החליט לשדך בין חברו הטוב, מתקופת הילדות, ובין אחותו, ולא היה מאושר ממנו כשחברו הטוב הפך במהרה לגיס.

"אמרו לך פעם שאתה דומה לבן ארצי?", שאלתי אותו כשפגשתי בו לראשונה, והוא רק צחק במבוכה ושאל מי זה. בחור שקט עם אור בעיניים, חיוך תמידי וצחוק מתוק. אי אפשר שלא להתחבר אליו מיידית, שלא להתאהב בו, במתיקות, בעדינות, שלא לשמוח ולהודות לה' בכל פעם מחדש, שהוא הפך לחלק מהמשפחה, שהוא זכה בפועה שלנו, והיא בו.

שאחרי שנים של פגישות והיכרויות ודייטים זה סוף סוף הגיע והיה שווה את כל הציפייה.

והם היו הזוג הכי מתוק שהכרתי. בכל פעם שראיתי אותם יחד התפעלתי איך האושר שלה מקרין החוצה, מייפה אותה, מרכך. והאושר הזה היה אשר, שהשתלב באופן כל כך טבעי במשפחה שלנו עם האחים והגיסים.

ויונתן הקטן, שכולנו התפעלנו מיופיו המיוחד, זוג עיניים תכולות כמו הים, חיוך שובה לב, ילד של פרסומות. בדיוק לפני חודש, כשנפגשנו כל משפחה המורחבת לעל האש בפארק גילה, גילינו שהוא כבר יודע ללכת, ובנותיי שחר ונועה, התגלשו איתו בלי הפסקה במגלשה בגן השעשועים ולא עזבו אותו לרגע.

כל הדרך חזרה הביתה הן דיברו עליו ואמרו לי שהוא כזה מתוק וכל הזמן הוא מחייך.

קבענו להיפגש כל הגיסות בבית קפה לקראת השנה החדשה, להרים כוסית, לתכנן באיזה יום מימי חול המועד סוכות נפגשים כולם, כמידי שנה, בסוכה הגדולה שלנו.

ושוב, בשורות האיוב בטלפון, יום שישי אחר הצהריים, ושבת שחורה. וכבר לא מסוגלת להתחבר מחדש לעוצמת רגשות כזו מטלטלת, הרי עדיין אין יום שעובר ואני לא חושבת על רותי, חברתי הטובה שנרצחה באיתמר. חצי שנה של געגוע אינסופי, ושוב הכל חוזר.

וכולנו חושבים על פועה, והלב נקרע. זה הסיוט של כל אמא. ברגע אחד לאבד בעל יקר, אהבה עמוקה, קשר כל כך מיוחד שאין שני לו, ותינוק קטן שעוד לא חגג יומולדת.

תינוק יפה תואר שהיה אמור היום לקבל מאימו משאית ומכוניות קטנות במתנה, אותם קנתה ביום שישי כשחיכתה שאביו יגיע איתו לירושלים, אחרי נסיעה מהבית, להורים.

ואח או אחות קטנה שהיו הופכים אותו לאח הגדול. לאח הבכור, בעוד כמה חודשים.

ואיך מספרים לילדים, שבן דודם האהוב כבר לא פה? ומה עונים להם על מטר השאלות? ואיך מסבירים לילדה בת שש מה זה מוות? הרי מוות שייך לאנשים מבוגרים, זקנים, שהגיעו לשיבה טובה, ולא לאשר הדוד האהוב שלהן, ולא לתינוק קטן ומתוק.

ואיך אני מסבירה זאת לעצמי? הרי חשבתי שעם משפחת פוגל מיציתי את מכסת הדמעות והכאב שיכולים מעמקי הנפש להכיל. ומה יהיה איתי שאני כלל לא מעכלת מה קרה? שאני מרגישה כאילו אני בסרט הלא נכון? ואולי זה לא נורא להרגיש ככה, כאילו אני בחלום, ותיכף אתעורר. תיכף יגיע הבוקר, יעלה השחר ועימו כמה קרני שמש מלטפות, של יום חדש, ואני אצחק שהכל היה רק חלום. חלום רע, אבל חלום.

ואפשר להתקשר לפועה ולאחל לה מזל טוב ליומולדת של יונתן, שנולד ממש היום בדיוק לפני שנה.

יאווו!!... יונתן פשוט מתוווק! =[(=א.ש=)
זה פשוט מזעזע לקרא את זהר"ח
לבכות לא עוזר צריך נקמה!!!די"מ
אימלה!!! הוא בונבון!!!!מעפר אני באה

ה' ייקום דמם!!!!!!!!!!

אני מתחילה לחשוב שאנחנו צריכים לעזור לו לנקום!ענבל

אימאלה מה נסגר?!

שמישהו יקום ויעשה מעשה!!!!

הממשלה הזאת כל כך דפוקה?!

שתעשה משהו נגד הערבים האלה!!!

גם אם הבן של ביבי ימות ח"ו הם לא יעשו כלום לערביםתן חיוך....=)

כי הם כ"כ מסכנים!!!!למה אתם לא מרחמים עליהם גם?

(למי שלא הבין הייתי צינית^)

מזעזע כ"כ. פשוט כואב. אין מילים לתאר*חזרזיר*

אגב, אשתו ואמא של הנרצחים איבדה את אחיה בתאונת דרכים לפני כמה שנים. חשבון פשוט אומר ש..כן, היא אבדה אח, בעל וילד. פשוט נורא.

צריך להתפלל שהקב"ה ייתן לה ולמשפחתה הרבה הרבה כח לעמוד בדברים האלו!

בשורות טובות.

"כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה"אנונימי (פותח)אחרונה

ב"ה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך