סליחה על הניק האנונימי, פשוט אני רוצה לכתוב גכיתה ואולי עוד כמה דברים ומעדיפה שלא יתפרסם בניק הרגיל.
שלום!
אני התחלתי ללמוד השנה בכיתה ט'.
אצלנו מגמת מוזיקה מתחילה מכיתה י' אבל אפשר להכנס להרכבים כבר בט'.
אני מנגנת על מפוחית פה, נבחנתי וככל הנראה אני נכנסת להרכבים בהקדם.
מוזיקה, כלי נגינה, יצירות ונגינה הם חלק נכבד בהחלט בחיי. אני מתאמנת המון.
ועכשיו נוצרה בעיה קטנה, ההורים שלי לא מרוצים.
הם רוצים שאני אעשה מגמה ראלית- פיזיקה, ואם לא תפתח מגמת פיזיקה אז ביולוגיה. זה לא שאני לא ראלית, יש בי צד ראלי דיי חזק ועדיין, אני מאוד רוצה לעשות מגמת מוזיקה, הרבה יותר מביולוגיה או פיזיקה.
היום ההורים שלי הבהירו לי חד משמעית שאני הולכת לעשות מגמה ראלית ואם אני לא אצליח לשלב בין שניהם (מה שכמעט בלתי אפשרי כי השעות אמורות להיות חופפות ולחץ וכו') אני פורשת ממוזיקה. הם הדגישו שאני אצתרך להשקיע בכל המקצועות יותר מבמוזיקה.
היה דיי קל להתמרד לזה אלמלא העובדה שהם אלו שממנים לי את השיעורי נגינה (ז"א יממנו).
אני לא יכולה לממן אותם בעצמי כי א'- אני לא יכולה לעבוד חוקית. לפחות לא עד החופש הבא. (אני בת 13)
ב'- אני בפנימיה.
יכול להיות שעד כיתה י"א הם ישתכנעו ויתנו לי להשקיע במוזיקה, יכול להיות שהרכזת מגמה תצליח לשכנע אותם, יכול להיות שהם באמת יודעים מה טוב לי אבל-
איך אני צריכה להרגיש או להתנהג? ז"א האם אני בכלל במקום להתמרד נגדם? האם זה יהיה נכון?
אני לא יודעת בכלל מה אני מתכננת לעשות בעתיד. אם ללמוד באקדמיה למוזיקה או אם ללמוד הנדה כל שהיא (למשל חקלאות) וכו'
למקצוע ראלי כמו הנדסת חקלאות וללמוד בטכניון צריך 9 יחידות ראליות.
אשמח לראות את נקודת הראיה שלכם על העניין כי אני מעט מבולבלת...
רב תודות ושנה נהדרת!