הלוואי שמישהו יסביר לי למה, לכל הרוחות, אני צריכה כ"כ להתעמק להבין איזה סבל עברו אחים שלי בשואה, לפרטי פרטים איך הם צעקו, נשרפו, נחנקו, וכו' לא עלינו?????? לא, את לא צריכה להבין דבר וחצי דבר!!!! את מה שאת כן צריכה להבין, את יכולה טוב מאד ללמוד בארץ!
מה שאת צריכה לדעת זה שהיה רצח המוני במספרים שאי אפשר לדמיין, של יהודים בגלות, של אחים שלך, ומה עוד? שאחרי 3 שנים כמה מדינת ישראל!
מה שיעודד את הניצולים זה ממש ממש ממש לא שתלכי לראות איך הם נרצחו שם!! מה שהניצולים רוצים, ומה שה' רוצה ממך, זה שעכשיו תבני את ארץ ישראל ולא תבזבזי אפילו שנה אחת על טיסה לחו"ל!
חס וחלילה, חילול ה' גמור לרדת מישראל לפולין לצעדת החיים ולהגיד לפולנים הנה אנחנו כאן, יהודים, חיים!! חילול ה' נורא!!!!!!! מקומם של יהודים הוא בארץ ישראל, וכשהם מחוצה לה זה בזיון לעם ה', וזאת הסיבה שהייתה השואה, שיהודים היו בגלות ולא דרשו את בניין ארץ הקודש, ירושלם, בית המקדש!!
זה לא עידוד לצאת לפולין, וזה גם לא עידוד ללכת ליד ושם, זה עידוד וחיזוק לבנות את ארץ ישראל היום! וזה דבר שאת יכולה לעשות אפילו מהיום, מעכשיו, את לא צריכה ואסור לך ללכת רחוק!
לא צריך להבין כמה מצבנו טוב היום. כלומר צריך לדעת שה' עושה רק טוב בשבילנו, וזה מוטיב חינוכי מאד יפה לדעת להסתפק במועט, צר לי שרק בפולין הבנת את זה. אבל יותר מזה, צריך לשאוף מעלה, לתקן את המצב היום - כי לא הכל מושלם! כלום לא מושלם!
את רואה בית מקדש בירושלם? לא. אז לא מושלם.
את רואה ארץ שאפשר לבנות בה בחופשיות ושמנסה להתרחב? לא. אז לא מושלם.
את רואה הנהגה יהודית בארץ ישראל? לא מושלם.
את רואה גויים בירושלם, וגויים שהם לא גרי-תושב בכל הארץ? כן, יותר מדי. לא מושלם.
תעשו טובה, תצאו מהראש הזה!! אנחנו לא צריכים לקלוט שהיו אנשים כאלה רשעים, די לנו ברשעים של היום. אנחנו צריכים ללמוד מהעבר כדי להתקדם. זה כמו שנבואה שלא הוצרכה לדורות לא נכתבה, והנבואות שנכתבו הן כדי לדעת כיצד לנהוג היום, לא כדי לבכות על העבר חלילה!
כמובן שגלותיות זה צורת חשיבה, ולזה התכוונתי.. קשה לי לכתוב הגדרה לזה, אבל זה גלותי ללכת להתפלל אצל קברי צדיקים בפולין למשל, כמו ש-jew אמר. זה גלותי לשמור על חוסר מגע בין העדות למשל [אשכנזים-ספרדים], זה גלותי לא לבנות היום בארץ ישראל, ולחשוב שבית המקדש ייפול מחר מהשמיים!!!