ממש מכעיס!לך דומיה תהילה

היום ישבתי לי בבית-המדרש בישיבה ודפדפתי באיזה עלון שבת כלשהו ("גילוי דעת", אבל זה ממש לא משנה). לפתע לכדה את עיני מודעה של ארגון זה, בזו הלשון:

במבט ראשון זה נראה כמו עוד פרוייקט חשוב ויפה לקראת החגים, אבל מה שקומם אותי הייתה העובדה שהוא מיועד רק ל"משפחות בציבור הדתי לאומי". כאילו זה לא מספיק, הם הוסיפו בגדול "לעניי עירך".
וזה מכעיס אותי! מה זה אמור להביע?
חילונים וחרדים הם לא "עניי עירך"?
בוכים כל יום על הפילוג שיש בעם אבל בפועל מפלגים מאחורי סיסמאות יפות?
איפה יש מקור בהלכה, באגדה, במדרש בו נאמר שעזרה ליהודי דתי יותר גדולה מעזרה ליהודי חילוני?
זה פשוט עוול להחליט בשרירותיות כזאת למי מגיעה תמיכה ולמי לא ע''פ קרטריונים לא רלוונטיים בכלל!
זה צדק?!

גם אם יש בציבור הדתי-לאומי מין "אחווה" כזאת, כי סה''כ כולנו מאמינים באותם רעיונות בערך, זה לא תירוץ מספק בשביל להפלות יהודים אחרים שנולדו או בחרו להשתייך לציבור אחר. ואותה דעה יש לי על "פרסי הציונות הדתית" (אבל זה ניחא, שם לא תלויים חיי אנשים)
מישהו יכול להסתכל על ילד חילוני ועל ילד דתי ולהעדיף להאכיל הדתי - רק כי הוא דתי?

מה נהיה?

עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרתרחלקה

בעזהי"ת.

מה, רק בגלל שהוא ירושלמי אני אתן לו? אני אעדיף אותו על פני הילד המסכן התל-אביבי?

כן. ככה לימדנו רש"י.

זאת המציאות...=]]

אבל הוצאו פה דברים מהקשרםלך דומיה תהילה

הגיוני לומר שצריך לעזור למי שקרוב אליך, כי אי-אפשר ללכת רחוק כשהקרובים אלייך סובלים. ואם צריך לבחור, אז נבחר במי שקרוב כי הוא מצוי לידי עכשיו.

זה עוד מובן לי.

אבל פה היחס בין התורם למקבלים הוא אפסי. אין פה קשר ביניהם. סביר להניח שגם דתי וגם חילוני שיקבלו תרומה יהיו מעיר אחרת. מבחינת התורם שניהם זהים.

לא בטוח.בין השורות

אומנם אצל אף אחד א"א לדעת לאן הכסף הולך אבל יכול להיות שהחילוני יוציא את הכסף על שטויות (-מבחינת התורם) בעוד שהדתי יעזר בזה ללימוד תורה (-יאכל יותר טוב וכך ילמד יותר טוב וכ'ו).

מכיוון מחשבה של תורם,כן?

מעבר לכך,אני הבנתי שאנשים פונים בבקשה לתרומות ובהחלט יתכן שהאדם החילוני לא ביקש.

אם יבקש-לא נראלי שיסרבו לו.

לא חושב.לך דומיה תהילה

מדובר על משפחות שנמצאות במצוקה כלכלית. אני לא מאמין שבעל משפחה שנמצא במצוקה יוציא את הכסף על שטויות.

חיב"ס.שיראל.

הלכתי לחלק עם אמא שלי לפני כמה שנים ארגזי מזון (!), וכשהבאנו למישי את הארגזים, ראינו אותה יושבת מול הטלוויזיה עם חבילות סיגריה! שתבזבז ת'כסף שלה על אוכל ולא על סיגריות |זועם עד היום|..

נכון. זה קיים.לך דומיה תהילה

אבל לאו דווקא אצל חילונים. גם אצל דתיים יכול להיות אותו דבר.

ישנו ארגון נוסף, פעמונים שמו, עם אותן מטרות. אך אצלו ההבדל הוא שהוא לא מתחלק למגזרים.

מהאתר של מקימי עולה שוב ושוב הצירוף "דתי-לאומי".

שלא ישתמע מדבריי שאני לא מעריך את המפעל הזה. כל העמותות והארגונים האלה עושים עבודת קודש ואני מצדיע להם על פועלם האדיר. אבל הנקודה הזאת חורה לי.

<<<<אריאל>
"עירך" משמע ע"פ הקרבה. צדקה להורים קודמת לצדקה לדודים וכו'

ארגונים מסוימים במגזרים שונים מוקמים על מנת לעזור לקרובים אליהם. אצל החרדים, בחסידויות, זה יותר נפוץ.
זה לא כזה פסול כמו שאתה מציג את זה....
אני חושבת כמוך .ע*נ2!שאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך