איפה את אשתי?נשמה ישראלית

אחים אהובים, אשתי היקרה,

מה קורה?

אגב, כששאלתי מה דעתכם, לא התכוונתי מבחינה ספרותית. זה פחות מעניין אותי. השאלה היא מבחינת האמת. האם זה שייך? האם זה נכון?

למישהו יש הצעות מעשיות, איך לבדוק אם אני מתאים, איך לעשות את זה נכון (וגם שדוכים...)

שמחה והתעלות, יושר ואמת! 

רציתי לעלות אתזה למעלה, כי זה ירד קצת... יום טוב!נשמה ישראלית
אם אתה רק בן 16 אולי כדאיאנונימי (פותח)
שתחכה עם זה קצת...
למה מסתכלים על החיצוניות? מה זה משנה אם הבן אדם צענשמה ישראלית
למה מסתכלים על החיצוניות? מה זה משנה אם הבן אדם צעיר מבחינת הנורמה הרגילה? אם באדם מספיק בוגר אז הגיל הממוצע לא צריך להפריע!
תקשיב-אנונימי (פותח)
אם אתה רוצה להתחתן כבר עכשיו אתה צריך להיות אחראי. מאוד אחראי.
וגם למצוא כלה אחראית, זה לא פשוט לפרנס אישה וילדים ואם כל הבטחון בה' צריך כסף.
בקשר לשידוכים תבקש ממישהי לסדר לך בת אחראית ואם אתה מתאים אתה תראה את זה כבר בהתחלה... בהצלחה רבה בהמשך.....
אתה באמת מתכוון להתארס בגיל 16???שוש=]
חח מכירים שמקצרים כינוי? אז נשמה- (פאדיחה)מיטל
לדעתי זה שייך וזה נכון.. אני אישית אחת שרוצה להתחתן מוקדם (17 בערך) ולדעתי זה שייך ונכון.

השאלה היא אם מצאת את הבת הנכונה.. כי בגיל הזה ממש קל להתאהב (מנסיון) ואז כשזה עובר, להתאכזב (מנסיון). אם מצאת את הבת הנכונה והיא מעוניינת ונראה לכם שילך אז תתחתנו , למה לא? אומנם זה ממש צעיר אבל זה אחלה דבר!

אל תיכנע ללחץ חברתי שיגידו לך זה צעיר ולא שייך. תעשה מה שהלב וההגיון אומר.

בפורום הזה (ערוץ 7 בכללי) יש הרבה בנות בגיל שלך.. אתה יכול אולי לנסות למצוא אותה פה (גם הפורום פה ידוע בשידוכים שיוצאים ממנו, גם חברים וגם נישואין). ויש עוד הרבה דרכים.. אם הייתי שישיסטית הייתי אולי שואלת את השישיסטיות אצלינו אבל אני חמשושית אז פאדיחות.

בכולופן- שיהיה לך בהצלחה ענקית!!
לדעתי עדיף לא להתחתן מוקדםשוש=]
באמת, מה אתה יודע על החיים שלך???
מה, בן 17, ילך ויקים בית לאישתו וילדיו?!? זה לא הגיוני..וחוץ מזה- לימודים! לפחות לסיים אותם קודם!!!
למה?נשמה ישראלית
למה לא הגיוני?
למודים? העיקר אצלי זה ללמוד תורה ואת זה אפשר לעשות גם אח"כ.
אין לי בעיה של בגרות מאיזשהיא סיבה
בשביל מה לימודים?!אנונימי (פותח)
אם אתה רוצה להתחתן אתה תצתרך לפרנס איכשהוא את אישתך ובעז"ה הילדים קשה לעמצוא עבודה היום בלי בגרות..

נ.ב. 16/17 זה באמת צעיר מדי..
הממ כולנו בוגריםגייטל רייזל
מי במידה זו או אחרת..
אתה מסוגל להקים משפחה?
להיות אבא?
להיות אחראי?
להיות סגור על עצמך?

בעעע היה לי מלא כאלה..ברח..

לא הגיונישוש=]
משום שאתה עדיין ממש צעיר, ויש לך כ"כ הרבה דברים לגלות על החיים שלך!!!
מדריכה שלי היתה פעם ממש קרובה להתארס, אבל בסוף היא לא התארסה משום מה, והיום היא אומרת שזה ממש מזל שהיא לא התארסה!!! היא אומרת שהיום היא אדם שונה ממה שהיא היתה אז!!
איך אתה יודע שגם אתה לא תשתנה במהלך השנים?
חבל- תחכה עם זה, יש לך עוד כמה שנים טובות..
החיים זה לא פיקניק!!!אנונימי (פותח)
חביבי,(באמת) - אני רואה שאתה קצת ובעצם לא קצת מבסוט על החיים אז באתי להודיע לך שהחיים הם לא פיקניק וגם לא בננה. אלוקים הביא אותנו לעולם שיש בו הרבה קילקולים ובעיות ומטרתנו היא לתקן אותם, לעזור לאחרים (והם המון) שעדיין לא הגיעו לכל הדברים היפים שדיברת עליהם, אפילו לא למשהו מהם! יש בעם ישראל ,לא רחוק, רק כמה קילומטרים מכאן, בעצם יכול להית אפילו מעבר לכביש, אולי אפי' מול הדלת... המון ילדים,נערים ונערות בגילך שהחיים שלהם מאד עצובים, החיים שלהם מאד מג'ויפים! לחלק פשוט אין לחם בבית (אני מכיר אישית!) והם הולכים לישון כל לילה רעבים וקר להם : ( חלק רואים כל יום את אבא שלהם מרביץ לאמא ואונס אותה : ( יש שאפילו אין להם איפה לישון בלילה : ( וישנן שאם ירצו לישון על מיטה חמה הן יאלצו לעשות זאת עם עוד מישהו... : ( יש כאלה שמכורים לסמים ולמאפיה שמספקת אותם : ( לעומת זאת יש כאלה שדווקא יש להם כסף(אפילו המון) , כבוד ומוסר אבל הם מכלים את זמנן כל יום מול סוני פלסטיישן מטופש או איזה פאב ש'דופקים שם ת'ראש' ומאד עצוב להם בתוכם הם מרגישים ריקנות גדולה. עצוב הא? יושב לו אלוקים בשמים ושואל: מי מוכן להוציא את בני מהדיסקוטקים,מה'פדלפון' ה'אקס - בווי' ויודע מה - אפילו מהג'ל?
אז קמות כמה תנועות של צדק חברתי, של חזרה בתשובה, עוד כמה אנשים טובים שעובדים עם נוער בסיכון ואיזה תנועת בני עקיבא אחת שפועלת המון ובאמצע כל הקלחת הזאת, כל המאבק התרבותי הזה נגד התרבות המערבית, החיצוניות, האהבה המזוייפת, חוסר הטיבעיות וכל מה שאתה שונא. לוקחת 'נשמה ישראלית' את הרגליים ו-ב-ו-ר-ח-ת! אל ההרים והגבעות , השבילים והעמקים, המעינות והפרחים. לוקחת היא את בת זוגה, את אהבתם את כל ההשגות והרצונות היפים שיש להם ושומרת אצלה. נהנת, חיים טובים!
אבל אלוקים, אוי אוי אוי אלוקים! הוא רוצה שתעזור לעם ישראל שלך! שתשתמש בכל הדברים שלך בכל הכלים שיש לך בשביל האחרים. שכולם יוכלו להגיע את החיים האלה. טוב נראה לי שחפרתי מספיק אבל מתנצל כתבתי בדם ליבי (באמת באמת באמת) כתבתי לא כי רציתי לכתוב אלא כי לא יכולתי לשתוק. הרבה הצלחה- אוהבת מאד מאד - נשמה מעם ישראל. (יורד לי עכשיו דמעות על ע"י) נ.ב. יאוש מעם ישראל - לא בבית ספרנו!!!
הוו..גייטל רייזל
תגיד,
אתה מדריך?
נשמה ישראלית,אני..
קראתי את מה שכתבת לאשתך, כאן וגם בעולם קטן, ואין לי מילים, נהנתי מאוד. וקראתי עם חיוך כל כך גדול.
כל כך הרבה אמונה, תמימות, אמת, פשטות, חיים!
ובא לי לכתוב לך, שרק על סמך דברייך ניכר שבחורים שכמוך יכולים להתחתן גם בגיל 16. ( האמת היא שאחרי שאחותי הגדולה הפנתה אותי למה שקראת בעולם קטן על מנת שאקרא, אמרתי לה שבחור שכזה בטח יתחתן לכל היותר עוד שנתיים.)
גיל נישואים הוא ענין מאוד אינדיוידואלי ואישי, יש כאלה שמתאים להם להתחתן בגיל 18, ויש כאלה שמתחילים להתפתח מבחינה אישית, לצמוח מבחינה רוחנית רק בגיל 18. אני לא אומרת שעל מנת להתחתן צריך לגמור את כל העבודה האישית על עצמך מבחינת מידות, אישיות, עבודת השם או כל דבר אחר, כי תכלס- עובדים כל החיים, גם אחרי שמתחתנים ממשיכים לגדול ולצמוח ולהתפתח. אבל אני כן אומר, שצריכים להגיע לרמה כלשהי מבחינת הבנין האישי, הבשלות הנפשית והאישיותית על מנת שתהיה לך יכולת ממשית לבנות בית כפי שאתה כל כך חולם ושואף ורוצה.
כי חלומות ושאיפות כל כך נשגים ורמים כשלך, זה מעולה ב"ה, לגמרי. אבל צריך לדעת שהשאיפות האלו בע"ה הולכות להתבטא ברמה היותר פרקטית בפרטים הטכניים היותר קטנים שכרוכים בהקמת בית. וזה חלילה לא אמור לייאש, אלא זה אמור לגרום לך להבין, שאדם צריך להתבסס, ולהיות קצת יותר מיוצב, בכדי להתחתן.
ויכול להיות שאתה כבר עכשיו מספיק סגור על עצמך, ויכול להיות שאתה באמת בוגר מספיק. אני תמיד טוענת שבנים בדר"כ צריכים ללמוד קצת בישיבה, לפני שהם מתחתנים, כי כשהם נכנסים לישיבה הם מתחילים להתאפס על עצמם בצורה שאפילו הם לא חשבו עליה, ומתחילים קצת לתפוס כיוון ודרך, וליצב את עצמם מבחינה רוחנית ותורנית. אבל שוב, זה ענין אינדוידואלי לחלוטין, ויש כאלה שיכולים להתחתן עוד לפני.

מכל מקום, אתה כותב מקסים. וכל כך כל כך מתוק.
כיף לקרוא. פשוט כיף!
בהצלחה!
ועכשיו הגרסה המתוקנתאני..
קראתי את מה שכתבת לאשתך, כאן וגם בעולם קטן, ואין לי מילים, נהנתי מאוד. וקראתי עם חיוך כל כך גדול.
כל כך הרבה אמונה, תמימות, אמת, פשטות, חיים!
ובא לי לכתוב לך, שרק על סמך דברייך ניכר שבחורים שכמוך יכולים להתחתן גם בגיל 16. ( האמת היא שאחרי שאחותי הגדולה הפנתה אותי למה שכתבת בעולם קטן על מנת שאקרא, אמרתי לה שבחור שכזה בטח יתחתן לכל היותר עוד שנתיים.)
גיל נישואים הוא ענין מאוד אינדיוידואלי ואישי, יש כאלה שמתאים להם להתחתן בגיל 18, ויש כאלה שמתחילים להתפתח מבחינה אישית, לצמוח מבחינה רוחנית רק בגיל 18. אני לא אומרת שעל מנת להתחתן צריך לגמור את כל העבודה האישית על עצמך מבחינת מידות, אישיות, עבודת השם או כל דבר אחר, כי תכלס- עובדים כל החיים, גם אחרי שמתחתנים ממשיכים לגדול ולצמוח ולהתפתח. אבל אני כן אומרת, שצריכים להגיע לרמה כלשהי מבחינת הבנין האישי, הבשלות הנפשית והאישיותית על מנת שתהיה לך יכולת ממשית לבנות בית כפי שאתה כל כך חולם ושואף ורוצה.
כי חלומות ושאיפות כל כך נשגבים ורמים כשלך, זה מעולה ב"ה, לגמרי. אבל צריך לדעת שהשאיפות האלו בע"ה הולכות להתבטא ברמה פרקטית בפרטים הטכניים היותר קטנים שכרוכים בהקמת בית. וזה חלילה לא אמור לייאש, אלא זה אמור לגרום לך להבין, שאדם צריך להתבסס, ולהיות קצת יותר מיושב, בכדי להתחתן.
ויכול להיות שאתה כבר עכשיו מספיק סגור על עצמך, ויכול להיות שאתה באמת בוגר מספיק. אני תמיד טוענת שבנים בדר"כ צריכים ללמוד קצת בישיבה, לפני שהם מתחתנים, כי כשהם נכנסים לישיבה הם מתחילים להתאפס על עצמם בצורה שאפילו הם לא חשבו עליה, ומתחילים קצת לתפוס כיוון ודרך, וליצב את עצמם מבחינה רוחנית ותורנית. אבל שוב, זה ענין אינדוידואלי לחלוטין, ויש כאלה שיכולים להתחתן עוד לפני.

מכל מקום, אתה כותב מקסים. וכל כך כל כך מתוק.
כיף לקרוא. פשוט כיף!
בהצלחה!
כדי לבדוק אם אתה מתאים:יסכלוש2
בס"ד
דבראשון: תתפלל לקב"ה כל הזמן שיעזור לך ללכת בדרך הכי נכונה וטובה בשבילך!!
2. אם יש לך חבר מאוד קרוב אתה יכול להתייעץ איתו..
3. א. אתה יכול לנסות לדמיין מצבים במשפחה, מצבים טובים ופחת טובים- תדמיין איך אתה רוצה להתנהג בכל מצב ספציפי, ותדמיין איך אתה, כפי שאתה מכיר את עצמך, תתנהג באותו מצב.
ב. וחוצמזה, נגיד שעכשו מצאת מישי שמתאימה לך בול. החלטתם להתחתן. תחשוב עיניינית- חתונה, מאיפו כסף.. וכו'.. (אל תשכח ש "אם אין קמח, אין תורה"..) אתה גם יכול לרוץ קדימה- נולד לכם ילד, אתה בעצמך נולדת רק לפני 17 שנים. אתה חושב שאתה מספיק בוגר נפשית כדי לשאת על כתפיך ת'אחריות הגדולה הזאת??

עכשיו, אם כל מה שחשבת, תנסה לשפר ת'צמך במה שצריך..

אני לא יודעת עד כמה מה שאני כותבת נכון. בחיים שלי לא התחתנתי..

ב"הצלחה!
?!eliya
מה? לא רק תסביר- מ-ה-?-?-?
לדעתי הענויה- כדאי לך קודם לגמור ת'טיפש-עשרה, כי-אחת שנמאס להאחרונה
אתה חושב שאתה יודע- אבל אתה לא יודע כלום... (מצוטט מהסרט "תפוס ת'כריש") -מקווה שהבנת............
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך