פיתות במחבת: יש לקנות קמח מלא אורגני, או קמח כוסמין אורגני,
לשפוך כחצי ק"ג לקערה להוסיף כף שמרים יבשים 2 כפות שמן זית כף וחצי סוכר ומלח לפי הטעם , ללוש לבצק רך ודביק. להתפיח כמחצית השעה במקום חמים,
לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן, לצקת לתוכה כף גדושה מן הבצק ולמתוח אותו ע"ג המחבת למעין פיתה." לטגן -לאפות" על אש גדולה מונמכת עד שהפיתה תופחת ואיפת, להפוך לצד שני ולהוציא כשמוכן. נהדר להגיש עם שמן זית וזעתר או לחילופין עם חמאה.
קינואה עם עשבי תיבול:לטגן בצל לפי הטעם, בינתים לשטוף קינואה לפי הכמות הרצויה כשהבצל מטוגן אפשר להוסיף שום כתוש ולאדות עד שמזהיב, להוסיף הקינואה ולטגן קלות להוסיף מים(2 כוסות מים לכוס קינואה) ולהרתיח, להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה. במש דק' האחרונות של הבישול להוסיף הרבה עשבי תיבול טריים לפי הטעם, שמיר, פטרוזליה, טרגון בזיליקום, מה שאוהבים או הכל יחד... טעים ובריא!
להמשיך עם הרעיון של לאפות לחם , פיתות פוקצ'ה. וכו' להוסיף בזילקום ושום על הבצק ולאפות עם שמן זית.. מעדן!
יש ספר נפלא של אביגיל מייזליק אפיה בריאה והוא עשיר ברעיונות! בהצלחה!
אין לי כוח יותר לכתוב, אבל אם את רוצה עוד שלחי מסר אישי.