סתם, ראיתי כתבה בעיתון, ומעניין אותי לשמוע דעות....
גלעד שליט - ראש הממשלה צודק או לא?
יש שלוש אפשרויות מה לעשות בענינו, ואני אכתוב אותם עם נימוקיםמפורשים האם כדאי או לא, ולמה:
א.לשחרר את המחבלים - מעבר לזה שזה יגרור עוד חטיפות, אז תחשבו: הוא יחזור הביתה (במקרה הטוב), המשפחה שלו והוא יהיו מאושרים, והכול טוב ויפה. רק מה? אחרי חודשיים\חצי שנה\לא יודעת כמה זמן יהיה פיגוע חס וחלילה, ו7 יהודים מתו, 30 נפצעו. ומי עשה את הפיגוע? אחד מאלה ששוחררובעדו. מה תיהיה ההרגשה של גלעד? של המשפחה שלו?
ב. להתעלם. לומר "אין מה לעשות" ולעבור הלאה - (מעבר לזה שכל ישראל ערבים זה לזה, פדיון שבויים וכו') ואז המשפחה של גלעד תקוע. אם הוא היה חי - טוב ויפה. פצוע - אפשר לדבר איתו, לראות אותו, ולרוב גם מחלימים, או לפחות יודעים מה המצב שלו. אם הוא מת - זה עצוב, זה קשה, אבל ממשיכים הלאה - לא שוכחים אותו, אבל חיים, כי החיים ממשיכים. אבל עכשיו, הוא לא מת, לכן הם לא יכולים להמשיך לחיות, ומצד שני הוא לא איתם, הם לא יודעים מה איתו, איך הוא מרגיש, מה מצבו.
ג.פעולה צבאית (או איך שלא אומרים את זה) - נכון, זה לא כ"כ פשוט, זה בעיתי, צריך משהו שהאו"ם לא יגנה וכו', אבל בסופו של דבר זה נראה לי הפיתרון הטוב ביותר. אם יהרגו אותו - אז כמו שאמרתי למעלה - זה עצוב, זה קשה, אבל החיים ממשיכים. ולפחות ניסינו. לא השלכנו אותו כאילו הוא עשה את שלו, ועכשיו אנחנו לא צריכים אותו.
,
תסיכו את המסקנה לבד...
מקווה שסגרתי את כל הקצוות.. ומותר לא להסכים איתי - אבל בבקשה!!! - נמקו!!!!