בנים , יש לי שאלה ,כנסו!!lea..

תגידו, לא מעצבן אותכם שאנחנו הבנות "מסנג'רות" אותכם פווול כי אתם צריכים להיות ג'נטלמנים?!?!

אני אנסה להסביר ת'צמי עוד.. נגיד היום חזרתי מפגישה עם השבט (שבט נעלה, שישיסטים) ואני וחברה שלי שגרות באותו רחוב ביקשנו מעוד 3 בנים אם הם יכולים לבוא איתנו שהם גרים דיי באמצע העיר ואנחנו בסוף.. והם באו ,באו בכייף באמת אבל זה לא קצת מציק לכם?! כילו לא מעצבן אותכם?!?

מאודolam70
אממ, אף פעם לא הבנתילך דומיה תהילה

את מנהג ישראל ללוות בנות הביתה. גם לא יצא לי.

אבל חזרה לשאלתך:

מבחינתי, זה לא נורא כל-כך ללכת מרחק מסוים. ואם המרחק באמת היה רחוק והם לא היו מעוניינים לבוא, הם פשוט יכלו לומר שרחוק להם וזו סיבה מוצדקת. לא "דחקתם אותם לפינה". 

אבל אם לא נעים לכן שהם מלווים אתכן כ''כ רחוק, למה ביקשתן?

נראה שאת מבינה שמשהו פה לא תקין.אנונימי (פותח)

אז אולי זה נק' למחשבה לבנות יותר.

הגיוני שבנים יגידו לך שזה גם לא מפריע להם

כי חוץ מזה שיש להם רצון טוב-

זה עוד הזדמנות לצאת ג'נטלמנים..

אגב- במיוחד אם מבינים שזה לרוב מה שמניע בנים

(בעיקר בגילאים האלו!) זה סוג של ניצול של ה'חולשות' שלהם..!מת

פחח.. זה רק הבנים אצלכם כאלה.. לא אצלנו לפחות..~n אני~
ללך דומיה תהילה--מישהי חמודית

בנות הם עם פחדן...ובת שהולכת לבדה ברחוב בשעת לילה מאוחרת מועדת לפרענות...

דווקא זה טוב כי זה נותן להם הזדמנות לחוש את עצמםרות014
מה הבעיה בזה??<יוני>

אם הם הסכימו כנראה שלא אכפת להם ללות אותכן.. |שכל...|

תראה,רעות [=

בסניף של חברה שלי, זה מסוכן לבנות לחזור לבד הביתה מפעולת חב"ב.

זה באמת מסוכן להן.

אז ברור שהבנים מלווים.

כאילו, זה לא לכיף או משו, והם גם לא הולכים מעורבבים, בד"כ הבנים די מקדימה והבנות מאחוריהן, אבל עדיין, לבד באמת שמסוכן להן ללכת.

אז כן יש היגיון ללוות בנות הביתה, תלוי מתי ולמה..

ת'אמת!<אריאל>

בחודש ארגון בדר"כ הייתי המלווה הבן היחיד של כל החניכות...אוו זה היה מתיש.

זה פחות בגלל שאני ג'נטלמן, זה יותר בגלל שאני מפחד על העתיד שלכן... 

כאילו: "אההההה! חתול! " --"אהההה! כלב" .  והכי אירוני, כשיש הרבה ערסים באחת הכיכרות: "זה בסדר אריאל,

נעבור את זה.."   אחחח, בנות!  תתאפסו!.. 

מעצבן שזה בסניפים מסוימים, תירוץ כדי לדבר עם הבנים/להיפך בפאן יותר אישי.

לא אכפת לי ללוות את אחותי......חגי לנדסברג

אבל אסור לכן לבקש מבנים ללוות אתכן סתם!!!!

אתן מנצלות את החולשות שלהם!!!

חחחחחח אריאל קרעת אוותי XDאנונימי (פותח)
צריך להיזהר...מחפש את האור..

דווקא בדברים האלו, כדי שזה לא יגרום לבן לעשות את זה לא רק כי הוא ג'נטלמן, אלא גם כי הוא רוצה שהבת תסתכל עליו ככה וככה...כלומר, שהוא מתנהג ככה רק בגלל שהיא בת והוא בן...כי אם זה ככה, זה כבר נוגד את ההלכה נקודה.

שנה טובה!

למה לדעתי זה מתוק אבל זה רק דעתידניאלהה
יש מתוק ויש הלכה.מחפש את האור..

ויש להבין שהמתוק האמיתי הולך על פי ההלכה ולא על פי הנורמה...

גם כשבן מחבק את המד"שית שלו שבוכה בזמן שהם מדברים בגלל כל דבר שהוא בעולם, זה גם נראה מתוק, אבל לא נכון הלכתית ולא טוב נקודה...

אבל שלא יובן לא נכון מדבריי - ברור שאם יש עניין מסויים שבגללו הבן צריך ללוות את הבית הבייתה - כגון שמדובר בעיר מעורבת, או בעייתית (מישהו הזכיר נתניה?קורץ), שהחשש ללכת בה בשעות מאוחרות לבד, ועוד בת, הוא מוצדק - אז וודאי שניתן לסמוך על הקולות וללוות, אבל גם להקפיד על ייחוד (ואם לא ידעתם - גם להיות ברחוב חשוך לבד בלילה, כשהסיכוי שמישהו יצא בשעה כזאת לרחוב הוא קלוש - גם זה יש בו משום חשש ייחוד...) ועל שאר מרעין בישין (שלאתמצאו את עצמכם עומדים עוד שעה וחצי ברחוב מדברים על דה ועל הא, לדוגמא...). הבעייתיות מתחילה כשמדובר במקום שלא נצרך באמת ללוות - כגון יישוב וכו', והליווי באמת רק כדי ל"סנג'ר" את הבן, ויכול להוביל למקומות לא טובים...

^^^^^ ולא מחפש אף אחד לא הזכיר נתניה ענבל
|קופץ| הסנה-בוער

טוב אם כבר הזכירו נתניה-

אני בסניף של בנות בלבד, וכשאנחנו עושות פעולות ער"ש- גם אם נרצה אין מי שילווה אותנו.. (אא"כ הערסים מהגן שעשועים מעלינו יסכימו לעשות סיבוב לילי אבל לא ניסינו עדיין לדבר איתם..). ולגלות סוד- לא מתים (ב"ה) מלהסתובב ברחוב בערב שבת (אפילו בנתניה) ב11 בלילה. תקבעו בשעה נורמלית, תקבעו במקום שיש בו אנשים נורמלים, אתן גרות רחוק- תשנו אצל חברה, או ש... אל תבואו. 

אף פעם לא הבנתי את העניין הזה לסיים פעולות ער"ש ב2 בלילה כשיש בנות שצריכות לחזור אח"כ הביתה. ובתור הורה, לא יודעת איך הייתי ישנה בלילה.  ולמה זה צנוע להסתובב מלכתחילה עם בחור מהסניף ב2 בלילה ברחובות החשוכים, הוא עדיין בחור. נשגב ממבינתי.

הסנה בוער..lea..

לפעמים אין ברירה!!

ללך דומיה תהילה.. ולכולם ..lea..

אמרנו להם : יאללה בא לכם ללוות אותנו? והם הסכימו בכייף  

אבל זאת הייתה רק דוגמא מה נתפסתם עלייה? 

אני מדברת על הכללי.. כילו תביא את זה , תביא את זה.. ת'כלס ככה זה ואין מה לעשות.. 

וזה לא שאתם פראיירים אתם נשמות טובות  קורץ פשוט , לא מעצבן אותכם?! 

אה, אוקיילך דומיה תהילה

אני חושב שאין הבדל בין שתבקשי טובה מבחור או שתבקשי טובה מחברה שלך.

זה סתם עוד נתון שלא משפיע על המשוואה.

נראה לי שזה די אנדיבידואלי והתגובה תשתנה מאדם לאדם, בן או בת.

לי, אישית, לא אכפת לתת יד (במובן המטאפורי צוחק).

חי בסרט!שיראל.

אנחנו גרים במין "גטו" בתוך העיר, והייתה לנו חברה שהייתה גרה מחוץ לו [עכשיו היא גרה קרוב, ב"ה..], וכל פעם בלילות שבת כשחוזרים הביתה היא הייתה מבקשת ליווי..לגנותי ייאמר שאף פעם לא ליוויתי אותה לפי מה שזכור לי, ולא אף אחת [חוץ מחברה נשמה אחת, שתמיד מסכימה..]..אין כח..הרבה פעמים היא הייתה צריכה לחזור לבד..

אבל תגיד דוגרי - אם היא הייתה מבקשת מבן ללוות אותה - הוא היה אומר לא? "אין לי כח"? 

למזלינו אצלינו אין מציאות כזאת.."איזה יופי, כמה נחמד, שאנחנו מסניף נפרד" (במנגינת "והעיקר, והעיקר...")..

כל המקור של הג'נטלמניות הוא דפוק...לבן כהה

כאילו, מי שחילק פה בין לצאת ג'נטלמן, לבין סתם לעשות רושם..

אני חושב שזה אותו דבר..

נכון, אפשר להגיד שהבנות בעצם מנצלות חולשה כלשהי של הבנים...

תבינו, כשבת מבקשת משהו מבן, זה לא כמו שבן יבקש ממנו. כשבת מבקשת, הרגש ממש משפיע על השיקול, אם הוא לא שם לב לזה...

והעניין של ללוות, זה עניין אחר, של בטחון...

חולשה של הבנים?! מה הכוונה?!lea..
זה הגיוני, תחשבי על זה...צורניקית

קודם כל- זו כן איזושהי "אטרקציה" בשביל בן לעזור לבת, כי ככה הערך שלו יעלה בעיניה. מהצד השני- ברגע שבת מבקשת מבן משהו, הוא חייב להיות גבר ולעזור לה כי אחרת התדמית שלו תיפגע בעיניה, כביכול, אז הוא גם לא יכול להרשות לעצמו לסרב...

לכן אני חושבת שעיקר הבעיה כאן היא של הבנות. יש עניין כזה שמה שאת מרגישה, זה מה שאת משדרת, לכן אם באמת את צריכה עזרה, אני מאמינה שישמחו לעזור לך, אבל אם את כבר מרגישה שזה ניצול- ככה גם הבן ירגיש והוא ירגיש פראייר... אז פשוט שימי לב לזה...

חולשה בצורה יותר פשוטה-אנונימי (פותח)

סיטואציה שבה הם נמדדים עד כמה הם נחמדים אלייך.

הסבר>>>מחפש את האור..

פשוט מאוד. אני בן. את בת. נעים להכיר.

עובדה פשוטה מספר אחת: בנים ובנות הם שני מינים שונים.

עובדה פשוטה מספר שתיים: בנים אמורים לאהוב בנות. זה טבע העולם.

עובדה פשוטה מספר שלוש: בנים מתרגשים מבנות לפחות כמו שבנות מתרגשות מבנים.

עכשיו תעשי את ההיקש ותביני למה זה "חולשה" כשבת חמודה ונאה מבקשת מבן מסויים שיעשה לה משהו...

ולהבדיל - בקשי משתי בנות שונות, כשאחת היא כמו שתיארתי, יפה, חמודה, וגם צנועה (בכל זאת הבן הוא בייניש), והשנייה איך נגיד...לא הכי יפה...ולא נפרט... בקשי מהן בשתי זמנים שונים שכל אחת מהן תפנה לאותו בן ותבקש ממנו דבר שאת אומרת להן מראש, ואחרי זה שיביאו לך את הממצאים שלהן...

ברור לך מה יהיו הממצאים, לא?

וחס וחלילה אין בדברי בכדי להוציא לעז על עם ישראל, ובטוחני שישנם בנים רבים שמנסים ומשתדלים (כמוני הקטן), לא להכנס לזה - אלא רק אמרתי את טבע העולם וניסיתי להסביר מהי "החלושה" המדוברת...

אין מה לעשות אנחנו אוהבים את זההמלך!!!
גם לזה אינלי כותרת..אני הקטנה

סורי אני לא באה לתקוף!

למה את שואלת את זה אם את נהנת מזה?

אם את חושבת שזה נכון ושזה סבבה לאותו בנאדם אז תבקשי ממנו אבל אם את חושבת שזה ניצול אז...אל תבקשי ממנו את זה...לא ככה? 

בנים נולדו בשביל להיות עבדים של הבנות אם עדיין לאאבודה!

הבנתם שהתחלפו התפקידים ....

סתם

זה בחירה של הבנים שיגידו גם לא...

^^^^......=]...domino
אני >>ע*נ2!ש

הייתי נפגעת עם מישהו שאני מסתובבת איתו שלי לא היה מלווה אותי באמצע הלילה הביתה , זה לא קשור לכלום, זה קשור לדאגה .  

גם וגםאנונימי (פותח)

אם הבן רוצה שילווה חוץ מיזה בנים אם אתם בטרמפים עם בת תנו לה לעצור כי לבנות יותר עוצרים   בדוקבל

כהרגלי, אני לא טורח לקרוא את התגובות שקדמו ליאלישע בן אבויה

בס"ד

אני לא יכול לדבר בשם כולם, אבל אני מלוה גם בנים הביתה אם הם רוצים וזה לא ממש רחוק.

בנות אני משתדל לא ללוות מטעמי צניעות, אבל אם זו מישהי אחת לבד אז לפעמים אני מעדיף ללוות אותה ושזה ייראה רע ולא שהיא תלך לבד ואולי באמת יהיה רע.

באופן כללי רוב הבנים נהנים לדאוג לבנות (הורמונים ארורים), ככה שזה לא ממש מטריד אותם. זה כן עלול להטריד מישהו שמסתכל מהצד ורואה מישהו מפזז ומכרכר בכל עוז לפני מישהי שמנצלת אותו, בתקוה לא מודעת שאולי בסוף היא תחייך אליו.

פעם (אם זה משנה למישהו, זה היה באור לכ"ח אייר האחרון) מישהי נכנסה לחדר שהייתי בו ושאלה למה אין אף ג'נטלמן שמפנה לה מקום. אמרתי לה שזה כי היא תפוסה (בסוף נתתי לה לשבת בכל מקרה, אבל אני חושב שזו סיבה אמיתית (לא שם, אלא באופן כללי)).

...אני שמח סתם!

הבנים פשוט עם טוב.. 
מזה לסנג'ר.. זה לבקש טובה..
ולפעמים זה כייף גם...

איזה עם טוב.. הם מסנג'רים אותנו בדיוק אותו דבר[=רעות=]

לסרוג למשל.. במיוחד לאחים קטנים שלובשים כיפות אוהל

תקראו את אלישע.. הוא הסביר את זה טוב...לבן כהה
כיף.......אנונימי (פותח)

חחחח....... אם הייתי אומרת "שלום" לבן ברחוב היו עושים עלי "חרם" בישוב- אז לבקש ללוות אותי? =)

(לא באמת חרם, לא להבהל, אבל אם.... אז הייתי הבדיחה של כל הנוער).

ככה זה כשגרים במקום דוס..........צוחק חג שמייח!

(לא כזה קשור, אבל בשביל הקטע)

לוליש - לגמרי טובי =][=
הלוואי עליידי"מ

לגור במקום דוס

ברוך ה' אני לא מכיר את זהדי"מ

כי אני לא מחפש קשר עם בנות חוץ מאשתי

ואאו!תתחילו לעשות הפרדהאנונימי (פותח)

בין אין ברירה, ליצר!

צריך לעשות מאמץ גדול מאוד כדי לא להגיע למצב הזה!!

(של סכנה גדולה כ"כ שבת\ בנות מבקשות מבן ללות אותם..)

זה בעייתי בהגדרה.

ושימו לב לשאלה שלה, היא בכלל לא שאלה על מצב של סכנה.

יותר על אי נעימות ומה כיף, הם היו כמה חברות, לא?!

תשובה כנסו!!אנונימי (פותח)

זה לא בדיוק שאנחנו מסונג'רים כי זה פשוט כיף לנו ..כיף לנו לדבר עם בנות כיף לנו ללוות אותם ולשבת איתם ולכן זה לא נקרא סינג'ור.. וגם לי נראה שזה כיף גם לבנות..חוץ מזה שזה גם דבר טוב....

"דבר טוב"?!? למה, כי זה כיף?אנונימי (פותח)
זה נכון אבל זה לא אומר שזה דבר טוב..shira1210
נשמה זה בעייה בבנים של השבט שלך אני באותו גילרון123

ואני לא נירא לי האיתי אולך איתכם עם האית לבד אז אולי אבל בתור טובה לא בתור גלטלמןן כי בן לא חייב ליות שפוט של בנותת אני אומר שבןן יכול ללבות בת כיי איי מפחד וכו... אבל לא כי אין לה ולחברה שלה כוחח ובסיפור שלך זה טלוי במלה פריטים איזה שעה נגיד איזה רמת עיפות היה לאותו בניםם וכוו....

שעה רבע ל1 והם לא היו עייפים..lea..
דברי איתי על זה בן לא צריך ליות סמרטוט שלך אבל ישרון123
חחחח ותלוי איזה בנות מבקשות... זה פריט חשוב....1
נראלי שזה תלוי באיזה בן מדובר...מתנאל96

יש בנים שבאמת רוצים לעזור לבת (ללוות אותה).

ויש כאלה שרק רוצים להיות גנט'למנים...

דעתי בעניין...פלוני0

הנושא הזה בוער לי כבר חודש!וחשבתי עליו רבות...

אני חושב ש"ג'נטלמן" זה המילה הכי מטומטמת ששמעתי בחיים...

מפני שכאשר לדוגמא בת תגיד לבן למזוג לה לפניו מים והוא לא יסכים היא תגיד לו "תהיה ג'נטלמן..." ולרוב הבחור יסכים,למה? מפני שהוא רוצה להרשים את הבחורה(לאו דווקא את הבחורה שביקשה, אבל את אחד הנמצאים בחדר..בטוח הוא מנסה להרשים פה משהי..)...

ואני חושב שלהרשים בנות בכל דרך שהיא-פוזות,התחנפויות,"ג'נטלמניות"...זה דבר מטומטם, כי אם וכאשר היא תאהב אותך זה לא תהיה באמת אהבה זה סתם יהיה בגלל שהרשמת אותה, ואם וכאשר לא תרשים אותה, היא לא תאהב אותך...

ולכן כל מי שעושה את זה על מנת שמשהי תאהב אותו, שינסה בדרך אחרת...

אבל במצב שבת באמת צריכה עזרה, לדוגמא-בת שממש מפחדת ללכת לבד בשעה מאוחרת , אני מסכים עם זה שבן ילווה אותה, ולעניות דעתי מעשה זה אינו "ג'נטלמיות"...

ולכן בנים צריכים להבין שכאשר בת אומרת לו "תהיה ג'נטלמן", אתה לא צריך להקשיב לה ולהראות לה שאתה לא פראייר שלה(זה מצחיק אותי איך הגלגל התהפך בתוך מאה שנה בערך...שפעם בנות היו עושות מה שבנים מבקשים מהם, וכיום בנים עושים מה שבנות עושות מהם...)..

אני מקווה שאני מספיק מובן...

מצפה לתגובות...

^^^^^^^^צודקמתנאל96
גם אני מסכימה(מהצד הנשי )ענבל

אני אעדיף מישהו שכשהוא איתי הוא הוא עצמו ולא אחד שמנסה להרשים.

אני הרבה יותר אעריך אחד אמיתי ולא אחד שעושה פוזות כדי למצוא חן.

ואם מותר לי טיפטיפה לנצל"ש אז- גם מהצד ההפוך אני חושבת שזה ככה.

בנות! די לעשות פוזות ולנסות להראות טוב בעיני הבנים!

אם יש מישהו שאוהב אותך בגלל הפוזות שלך וואלה אני מרחמת עליו וגם עלייך.

מי שיאהב אותי באמת יאהב את מה שאני ולא את מה שאני לא ואני סתם מציגה.

עוד נקודה.מתנאל96

יש חבר'ה שמרוב הגנטלמניות יתרחקו מחברים שלהם.

חבר שלי סיפר לי שנכנסו להם כמה בנות חדשות לצוות הבנות שכבר בצוות

אמרו לבנות החדשות-הוא הכי דוס אח"כ הוא.

הוא הכי גנטלמ'ן והוא אחריו (ככה הם עברו את כל הצוות בנים).

קיצר גם בנים וגם בנות תפסיקו עם הגנטלמניות המטופשת הזאת!!!!

אבל לפעמים צריך את זה...צדיקה אחת
לדעתי זה קורה כי הבנים מבינים כמה הם חסרי שכל!נועה כהןאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך