-----!!!אנונימי (פותח)

הי כולם!

יש לי שאלה שדי מטרידה אותי בזמן האחרון- למה תמיד מרגישים שבציבור הדתי לאומי יש הרבה יותר אהדה לפולארד מאשר לגלעד שליט? הרי לכאורה  מדגישה לכאורה! פולארד הוא אזרח אמריקאי שעשה טובה ענקית לעמ"י אבל היה קודם כל אמריקאי ולא הסכים להעביר דברים שיפגעו במדינה, וכמובן אני מדגישה- בזכותו אנחנו כאן!! חיים במדינה, אבל בכלזאת וגלעד שליט חייל ישראלי אזרח, ששירת בצבא, עשה את "המוטל עליו" ולצערנו הרב נחטף ומוחזק בתנאים לא תנאים במרתפי החאמס, ממש רחמנות! קראתי טיפה בספריה את הספר שכתבו עליו, קראתי טיפה ולא הייתי מסוגלת להמשיך, מה שהוא עובר שם.. וכל פעם שכותבים עליו פה זה כ"כ לא אוהד, אז נכון שהשמאל לקחו את המאבק על שיחרורו ואני בכלל לא בעד שיחרור מחבלים ימ"ש!!! אבל אפשר להפעיל לחץ על הממשלה להגברת הלחץ על הרצועה, והורדת תנאי הבתי מלון בכלא ועד כ"כ הרבה דברים!! שאנחנו לא עושים, למה?.. למה האפליה הזאת? למה לא להתייחס גם לגלעד?.. בנוסף!! לא במקום בנוסף!! לפולארד??? אני לא אומרת לא לעשות דברים למען פולארד- לעשות והרבה יותר!! כי מגיע לו שנעשה הכל בשבילו!!!!!!!!!!אבל אני אומרת יש כאן אולי עוד אפיק שכדאי לחשוב עליו!!
לילה טוב צדיקים!

...כפרעלייך!!=)

עם פולארד אפשר לעשות דברים בעניין, אם ראה"מ יבקש מארה"ב... וזה לא קשור בשחרור מחבלים.

עם גלעד זה יותר מסובך...

הם לא מוכנים לרדת משחרור מחבלים, ולא מדובר פה על יחידים... אלא על מאות.

אנחנו לא מוכנים לשחרר 500 מחבלים (או כמה שזה) שכל אחד מהם רצח וירצח משפחות שלמות... גלעד שווה המון, אבל לא את הדם של כל האזרחים הללו (ואם זה נשמע שאני אומרת את זה בלי רגש- אז זה ממש לא ככה. זה כואב לי מאוד ואין לי מושג אם זה היה אח שלי חס וחלילה(!) איך הייתי מתמודדת עם זה... אבל צריך לחשוב בצורה כללית על כל העם, ולא בצורה פרטית- כי בתור עם צריך לפעמים לשלם את המחירים הכואבים הללו... וזה התפקיד של ראה"מ, להסתכל בצורה כללית מה טוב עבור ביטחון כל האזרחים...)

אפשר אולי לנסות להפעיל לחצים בשאר הדברים שהזכרת, אבל כנראה שהם לא מוכנים לרדת משחרור מחבלים, ואולי דווקא בגלל שהם יודעים שגלעד חשוב לנו כ"כ...

קחי לדוגמה מצב שבו את רוצה להוריד מוכרת ממחיר גבוה של בגד כלשהו, אם את מראה לה שאת ממש אוהבת את הבגד ואין מצב שאת לא תקני אותו- היא לא תוריד לך בשקל!

קיצור, זה כואב מאוד, וזה באמת מפחיד שזה יגיע למימדים פרטיים... אבל אין מה לעשות- צריך לחשוב בצורה כללית על כל העם לפעמים.

נ"ב- לא לשכוח שלפני שאנחנו פונים לראה"מ, לנשיא ואנערף למי עוד... יש מישהו שאחראי על הכל ויכול לחולל ניסים מופלאים- והוא הכתובת הראשונה!

בצפייה לגאולה שלמה ומהירה, בשורות טובות וישועות בעז"ה!

לילה טוב (או שמא בוקר?)

מצטרפת^ אבלאורושקוש

בסופו של דבר אני חושבת שאנחנו לא בסדר-לא עם יונתן פולארד ולא עם גלעד שליט.

תכל'ס אנחנו עושים משהו בשביל מישהו מהם?

זה נחמד מאוד שכשאנחנו נזכרים בהם כואב לנו הלב(באמת!) ואנחנו ממש רוצים שהם יחזרו אבל סתם ככה אנחנו לא באמת עושים משהו כדי שהם יחזרו.

אני לא מסכימה עם כל אלה שאומרים שצריך לשחרר מחבלים אבל מה שכן- הם לפחות עושים משהו, עושים מאבקים.. ואנחנו? לא עושים כלום.

אח"כ אם ישחררו את גלעד שליט תמורת מחבלים נכעס. אבל מה עשינו כדי למנוע את זה וכדי לשחרר אותו?!

פולארדשרוטוש

לדעתי זה ממש הפוך על גלעד עןושים כ"כ הרבה ועל יונתן פולארד בכלל לא עושים כלום בשבילו ועוד שזה הרבה יותר פשוט צריך רק להפעיל לחץ על ארה"ב ואצל גלעד כ"כ הרבה מחבלים צריך לשחרר !!!!1 

אז למה לא עושים כלום בשביל פולארד?????

עוד משושרוטוש

ואם ח וחליליה יביאו לנו את גלעד מת חס וחלילה אז מה????

עץ על מים

אני באופן אישי, רוצה את שחרור גלעד בדיוק כמו שאני רוצה את שחרור פולארד, וכמו שאני לא מתנדבת בכלום למען פולארד כי.... אני לא מתנדבת גם למען גלעד....

כאילו הייתי פעם בהתנדבות מהפורום על פולארד אבל זה כי זה היה ההתנדבות, ובכלייזמרים השנה, הייתי עם [=רעות=] שוקו =) ועוד ואז היה לי מדבקה של פולארד על יד אחד, ומישהי (דווקא ימנית דתייה אני מכירה אותה קצת) נתנה לי מדבקה של גלעד אז שמתי בגאווה על היד השנייה....

אני חושבת שזה ככה, כי פשוט הציבור שלנו חושש שאם נלחם למען שליט זה יחשב כאילו אנחנו מוכנים לשחרר אותו גם בכל מחיר, הוי אומר בעד מחבלים, וזה לא נכון...

ואילו אצל פולארד אין עניין של מחבלים בקטע, 

ועוד נקודה, גלעד שליט לא יודעים את מצבו, פולארד יודעים את מצבו, השכל שלנו עובד בצורה כזאת שאנחנו יותר נלחם למען מי שאנחנו כן יודעים את מצבו, כמה שזה הזוי ככה זה... והשמאלנים גם לא יודעים את מצבו של פולארד, ולא רק השמאלנים, גם בציבור החרדי בנות שהם לא ממש חרדיות, אבל רק סוגשל..... ראו אצלי מדבקה של פולארד ושאלו אותי מזה? מיזה? התחלתי להסביר להם והם היו בשוק.....

אנחנו מודעים לפולארד יותר מלגלעד שליט, מעודכנים במצבו, לכן אנחנו דואגים יותר לו.

השמאלנים לא מעודכני במצב של אפאחד מהם, אבל מודעים יותר לעניין שליט אז הם דואגים לו, וזה לא רק השמאלנים גם שאר הציבור הלא דת"ל... חילונים חרדים וכו'..

אני יודעת שיצאו עלי פה על דבריי אבל תמודדו נכון?

אם נשחרר אלף מחבלים אז בן אדם אחד יחיהידיד

ובמקומו בטוח מתוך האלף מחבלים כמה מהם יצליחו לעשות עוד פיגוע ויהרגו עוד כמה יהודים זה בטוח. זה לא נעים להגיד את זה אבל עדיף שלא נשחרר את גילעד ולא ימותו עוד האנשים אם זה האפשרות היחידה לשיחרורו. לדעתי לא יזיק עוד איזה עופרת יצוקה כזאת בחנוכה ואז ככה נחטוף את גילעד שליט ונהרוג עוד כמה מחבלים ואנשים בחירים בחמס.  וככה החמס לא יחשוב שהוא יעשה מה שהוא רוצה ויחטוף חיליים ואנחנו כמו איזה לא יודע מה לא נעשה כלום

ולגבי פולארד  יש לנו יותר מה לעשות. זהו דעתי אולי אני טועה אולי אני צודק לא יודע.

טוב,תן חיוך....=)

אני אקדים ואומר שאני ממש אבל ממש שונאת את ההשוואות הללו.

ואני חושבת שיש לשחרר את שניהם במהירות האפשרית.

ועכשיו לשאלה שלך:

כל סטטוס הכי קטן על גלעד שליט מעלה (לוידת איך להגדיר) אממ סוג של לחץ על הממשלה להשיב אותו,

אם הלחץ כ"כ גדול עלולים להשתחרר 1000 מחבלים.

מה שאומר שיש סיכוי שגלעד יחזור ויחיה עוד 13218946937 שנים, אבל הוא יחזור, יהיו 1289439 אנשים שלא יחזרו מהמוות ח"ו..

אז אני ממש לא אומרת לא לשחרר אותו, אני אומרת כמה שיותר מהר, אבל תחשבי שניה- כשגלעד בעז"ה ישתחרר, אם ישחררו בעדו 1000 מחבלים, הוא יסכים לזה?
אמא של בניה ריין ז"ל אמרה שבניה ז"ל כתב לחברה שלו לפני המלחמה שבה הוא נפל, שתגיד למשפחה שלו שאם הוא נופל בשבי שלא ישחררו אותו בעד שום מחבל! וכך היו עוד המון חיילים..

אז אני לא יכולה לומר כלום על גלעד שליט! אבל אני לא חושבת שיש לשחרר אותו בעד 1000 מחבלים.

ולסיכום!

אני חושבת שגלעד שליט ויונתן פולארד, שניהם אנשים קדושים שצריך לשחרר אותם בכל הזדמנות אפשרית, אבל כמו שהקודמים לי אמרו-בשביל לשחרר את פולארד לא צריך לשחרר 1000 מחבלים.

לארה"ב גם היה מקרה דומה, והם לא שיחררו מחבלים או מה שזה לא היה, ועכשיו רואים שהם לא "מתפשרים"

בעז"ה נזכה לראות את שניהם פה הכי מהר שאפשר!

תארו לכם את הסיטואציה הבאה-אנונימי (פותח)

גלעד שליט משתחרר ע"י מבצע צבאי/ עסקה עם החמאס ונוסע במונית לירושלים

לטקס עם ראש הממשלה בדרך יש תאונה והוא נהרג. איזה צער....

כל העיתונים חוגגים (או שלא)... אבל תסימו לב שכל יום יש איזה הרוג או שניים

בתאונות דרכים.

אז למה החיים שלו שווים יותר? אנחנו הופכים עולמות כדי להציל אחד

אבל את כל ההמונים שנהרגים בכבישים אפילו לא מזכירים בחדשות.

שכחת להוסיף-ח"וט!הר
מאוד יפה המשל שלך אבל שאלהדניאלהה

מה הקשר?!!?

...במבליק

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/209761

אולי זה יסביר לך....

ואת המחבלים האלו משחררים בעסקה הבאה...שרוטוש
עשה את המוטל עלו????טוביה2
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך י"ג תשרי תשע"ב 22:52

להזכירך היו איתו שני חילים שעשו את המוטל עליהם ולצערנו מתו באותו ים עצם השמעת הטענה הזאת היא פגיעה בזיכרם

אם תגידו לי שהול לא רצה למות מה אתה רוצה מימנו אני אומר שמי שלא מוכן למות שלא ילך לקרבי הוא הלך לקרבי וניכנע והים הולכים לשחרר  1000 מחבלים כדי שהוא יוכל לחזור הביתה מה איתנו כמה מאיתנו ימותו כי הוא לא היא מוכן לעמוד בהתחייבותו לעם ישראל לכן אנו לא סתם מזניחים את המאבק לשחרורו אנחנו נגד שיחרורו בצורה תקפה

ולעומתו יש יהודי צדיק שהתנדב לעזור לישראל בשעות קשות ויושב כבר 20 שנה בכלה וכיום הוא גם חולה מאוד וכל זה כי כאשר הוא נחשף הוא אומנם הצליח להגיעה לתחומי השילטון הישראלי (שגרירות ישראל) והמדינה ירקה לו בפרצוף אלו יש לנו מחויבות

גלעד לא נכנע בהיתקלות מול המחבליםלך דומיה תהילה
עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך י"ד תשרי תשע"ב 01:35

אני לא חושב שמישהו שאל אותו בכלל...

גלעד היה שריונר, טנקיסט. גלעד אמנם היה תותחן, אבל באותו רגע הוא וודאי היה פצוע מכדי להילחם. וגם לו יצוייר שהיה בריא כמו שור, הרי שלתותחן יש שלל מגבלות כמו:

1. מרחק מינימלי בינו לבין האויב

2. חוסר מידע אודות כוחות האויב בשטח (מפקד הטנק, הקשר בין הטנק לשאר הכוחות, כבר נהרג)

3. העובדה שהוא צריך טען כדי לירות (גם הטען כבר נהרג)

4. אין ניידות ואין אפשרות לשנות עמדה. (טנק שמוצב במקום אחד חוטף יותר אש)

כאילו שזה לא מספיק, חיילי חי''ר מחטיבה אחרת, שהיו בכוננות יחד עם הטנק, פשוט ישנו... הטנק היה אמור לשתף פעולה עם החי''ר, דבר שלא קרה. תותחן אחד עם פגז אחד מול קבוצה מכובדת של מחבלים עם טילי נ''ט.

לפני שמאשימים את גלעד בפחדנות, ראוי קודם כל לבחון את העובדות אשר היו קיימות בשטח. דברייך היו מבוססים על פרשנות בלבד. ההערכה לפולארד אינה גורעת את ההערכה לגלעד.

אתה צוחק עלי?טוביה2

היתכוונתי שאם אין לא שום אפשרות לנצח שיקח את הנשק האישי שלו ויתאבד - אם אתה לא מוכן להקריב את עצמך אל תלך לקרבי

אוייש, כ"א בא ומתחיל להכנס לנעלים של חייל בעת קרב.<אריאל>אחרונה

מלכתחילה כולם יודעים להגיד, לצעוק ולצווח, אני מקווה שלא תגיע למקרה כזה- אבל רק שאתה בתוך מקרה כזה אתה יכול להבין מה זה אומר לקחת את הנשק ולירות בעצמך.  

...ב.ש.

הציבור הדתי נוטה הרבה יותר לימין.

תמורת פולארד לא דורשים שום מחבלים.

תמורת שליט - דורשים שיחרור מחבלים.

אמרת שבציבור הדתי לא הכי מתייחסים לגלעד?!?!?!שוקולד קרבי=)

אז כנראה את לא הכי מכירה תדעות של האנשים...

אצלינו דווקא יותר מתייחסים לגלעד מאשר ליונתן פולארד...

אני אוהד את שניהםאנונימי (פותח)
ממש לא מסכימה עם מה שכתבת!מתנחלת קטנה=)

אני אומרת בדיוק הפוך!

מזכירים המון את גלעד אבל לפולארד אף אחד מתייחס!!

ועם כל הכבוד אנחנו לא נשפוט מי עשה יותר ומי יותר חשוב ואם כבר אז גלעד לא עשה איזושהיא פעולה מיודת שתרמה לכך שתשבי בשלווה בביתך! אני ממש לא מזלזלת במי שמתגייס לצה"ל אבל גלעד תרם המון כמו כל חייל אחר!

אבל בזכות פולארד את חיה היום במדינת ישראל!! הוא הציל את המדינה מאסון!!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך