איזה טוב ה'!!
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/227164
אבל למה תמורת 1000 מחבלים? 

ברוך ה'!
אני מקווה שלא יצא מזה רע...
איזה טוב ה'!!
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/227164
אבל למה תמורת 1000 מחבלים? 

ברוך ה'!
אני מקווה שלא יצא מזה רע...
עם כל מילה של gbck630
(אבל מה עם פולארד?)
אם ההיגיון עובד לפי השרים המוזרים אלה...![]()
הלוואי שישחררו אותו, הייתי במאהל שלו,איזה מסכנים ההורים שלו!!
קניתי חולצה שלו, ובדיוק עכשיו אני לובשת אותה!!!
אני יודע שיגיעו תלונות על שחרור מחבלים וכו', אבל בחייאת, אל תשכחו שלמרות זאת, הוא משתחרר, ויש בהחלט על מה לשמוח!
בעז"ה.
אבל אני ממש הזדעזעתי כשראיתי את זה.
1000 מחבלים??
100 מחבלים ושיחרור, או כלום מחבלים וכלום שיחרור???
הסבר-
*הרצון לשחררו בעד כל דבר בעולם הוא לא מציאותי, ולא לטובתנו!
מבחינה הגיונית! לא יכול להיות שישחררו כ"כ הרבה מחבלים (בפועל יהרגו הרבה אנשים!)
וזה ידרבן אותם להמשיך לחטוף! משתלם סה"כ, לא?!
*הלכה- פודים שבוי רק בסכום דמו (אחד מול אחד!)
(בפן האישי, בתור משפ' שליט או כל אזרח עם רגש
ברור שהיינו משחררים אותו בכל הון שבעולם!!
אבל צריך לפעול עפ"י ההגיון!)
אם כי הדין של אין פודים את השבויים יותר מכפי שוובים לא כל כך שיך כאן כי הוא כדי שלא ישבו עוד וכך יהרגו עוד יהודים או יסחטו היהודים סתם (במקרה של ממון) ואילו כאןו צריך לאזן זאת כך שידעו חילי צה"ל שעושים רבות בישביל לשחררם כדי שלא לפגוע במוטיבציה שלהם וצריך לאזן זאת כך שלא יהא כדי לגויים לחטוף יהודים אך בוודאי ש1000 מחבלים זה בהחלט מוגזם
זה בדיוק מה שהם רוציםוככה לחטוף עוד..ץץ
וחשוב לי להדגיש: אני כן רוצה שגלעד שליט יחזור, אבל צריך לחשוב מה יקרה הרגע שישוחררו המחבלים, הם יחזרו לטרור. וגם התורה כותבת שפידיון שבועיים לא משלמים יותר משובי האדם בשביל לא לדרבן אותם לחטוף עוד אנשים (זה הרי משתלם)
כל אחד מהמחבלים האלו צריך לקבל עונש מוות!!
המדינה פשוט מפחדת מהצל של עצמה!! ברגע שקורה דבר כזה (חטיפה\ רצח), התגובה הראשונה שצריכה להיות היא לתפוס את אחד מהרוצחים שבכלא ולהרוג אותו!! זה נשמע נורא, אבל המחבלים שבכלא רצחו לפחות אדם אחד אם לא יותר! אנחנו צריכים להפסיק לרחם על אכזרים!! הרי מה עם "מי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים"?! אנחנו פועלים בדיוק ההפך!!! בזמן האחרון הורידו את רמת התנאים בכלא, לדוגמה במקום שיהיו 10 ערוצים בטלויזיה הורידו ל2 (אני מקוה שאני לא טועה במספרים, אבל הבנתם ת'קטע...)- זה נראה לכם הגיוני?! למה לעזאזל יש להם טלויזיה??? והם עוד העיזו להפגין על זה!!!! יש כאלו שנעצרים בכוונה בגלל שבבית שלהם יש להם תנאים גרועים יותר! הרמה שבה הם מוחזקים בכלא לא תבייש מלון עם 5 כוכבים...
אם המדינה תתפוס את עצמה בידיים ותשתמש בכל האמצעים שיש לה (ויש לה...) אז גלעד היה משוחרר כבר מזמן!!
או המדינה היחידה שעושה הסכמים עם ארגוני טרור , ה' יעזור
לשחרר אותו בדרך הזאת זו פשוט התאבדות!!
לא שאני לא רוצה שהוא ישתחרר אני מאוד שמחה שהוא משתחרר אבל עדיף שיעשו את זה בצורה שונה
החמסניקים בדרך אלינו
ב"ה כל אחד מהם יהיה מרוב המחבלים שבודקים בבית עם המטען עובד ומגלים שהוא עובד... 
ה' ישמור עלנו !
(אני גם לא מסכימה עם המחיר של גלעד אבל אם זה כבר נעשה ואין לנו חלק בשינוי ההחלטה עדיף לקבל את זה באמונה ובבטחון!)
כך כך הרבה אנשים ייפגעו בגלל זה!
לא בגלל שהוא יחזור, בגלל שכ"כ הרבה יהודים ימותו בגלל זה
ראיתם את זה??...חתמו תעסקה לשחרור גלעד שליט!!!...
בעיקרון- זה מאוד שמח! מאוד! אבל...בחייאת...1000 מחבלים..נראה לכם הגיוני????....
לפי מה שמדברים אם זה יצא לפועל הוא יהיה בבית רק בחודש הבא...[מסכן...אפילו סוכות לא יהיה לו..]...
1000 מחבלים שישוחררו לתוך שטחי יהודה ושומרון, וגם ביבי לא יכול לחתום על זה שהם לא יחזרו לטרור.
ע"פ מה שקרה עד עכשיו זה ש85% מהמחבלים ששוחררו חזרו לטרור!
450 מחבלים
ו550 ילדים, נשים ועוד זוטרים כאלה = 1000
השאר סייענים, מפקדים, מהנדסים וכיו''ב שהכשירו את הקרקע לפעולות הרשע שלהם. (כך הבנתי)
מבחינתי, אין כל הבדל.
אבל חשבתי על זה עכשיו....זה רק מוכיח לערבים כמה הם שווים...קלטו תמשוואה הזאת-
יהודי אחד= 1000 ערבים רוצחים....
שימותו הערבים!!
גם אחד יכול לעשות נזק עצום!
פולארד גוסס ובסכנה נוראית וודאית! וחוץ מזה שהוא יושב שם כבר 27 שנה!
נראה לי שלא צריך להשוות את פולארד לגלעד,
כל אחד זה סיפור אחר לגמרה, אז מה אם שניהם בכלא-
אצל פולארד יודעים מה המצב ויש לו עזרה רפואית. [אני יודעת,בכל זאת הוא לא במצב כ"כ טוב...]
גלעד פצוע, לא רואה אור שמש, לא אוכל- כי לא נותנים לו!!!!
לכו תדעו באילו תנאים איומים הוא נמצא!!!
אני לא אומרת שגלעד חשוב יותר, שניהם בני אדם,
ואצל כל אחד- סיפור אחר...
הם חייבים להחזיר אותו שלם ובריא והם רוצים את המחבלים שלהם לכן הם מטפלים בו טוב טוב...
ואיך סבתא שלי אומרת: אני לא אתפלא אם הוא יחזור שמאלני...לכי תדעי מה הכניסו לו לראש בכמה שנים שהוא היה שם ומרוב שטיפלו בו כ"כ טוב הוא יכול להגיד שמעו לא היה כזה נורא.....
אכלתי טוב,ישנתי טוב,התנהגו אלי יפה....
הרי זה מה שמחייב אותם והם רוצים!!!!!
ואני די מסכימה איתה זה באמת יכול לקרות!!!
אולי בהתחלה הקרביצו והתעללו בו אבל באיזשהוא שלב התנהגו בו טוב מאוד!
וכן פולארד לעומתו- חרא יחס(סורי) משפילים אותו,בקושלי לניתוח נותנים לו ללכת וגם כשנותנים זה בלי להתאושש נורמלי,וכמה הרביצו לו וגם כמה אוכל הוא כבר מקבל??????
ואני בטוחה שכשפולארד ישתחרר בעזרת ה' לא ישחררו כ"כ הרבה אנשים!!
מצטערת אבל למה אני בגלל בנאדם אחד צריכה עוד מעט לפחד לצאת מהבית כי יביאו לי 110 מחבלים לשומרון,למה????? מה אני אשמה????
ברור שאני רוצה שהוא יחזור אבל לא בדרך שכל העם יכול להיפגע ממנה????לא חסרות דרכים!!!
וכן אני מפחדת מהערבים אז מה עם אני יהודיה וצריכה להיות לי גאווה????אז מה אם אני צריכה לבטוח ב-ה' עם אמונה??אז אולי יבואו ח"ו עם סכין ליד הצוואר ואני לא יתנגד ואני יגיד אני בוטחת ב-ה' יש לי אמונה?????
ככה נראלכם שאני ינצל???בולשיט!!!!!
המצב שלו לא "מצוין".
לאכול טוב ולישון טוב זה כלום לעומת המצב שהוא נמצא בו. הוא בכלא, לא יודע איפה הוא, אין לו חברה, והוא בפחד מה יהיה איתו. אפשר להשתגע.
אפשר להגיד שהוא בטוח יחסית או מוגן, אבל לא טוב או מצוין.
ואולי באמת נפסיק להשוות את פולארד לשליט? לא משנה איזה יחס הם מקבלים, להשתדל להחזיר אותם אנחנו עדיין צריכים. אין קשר בין היחס כלפיהם לבין החובה שלנו.
הוא אולי בסדר גופנית אבל נפשית.....
פולארד נראלי הפוך ..
ההשוואה בלתי נמנעת ל מה עושים כ"כ הרבה לגלעד שליט ולפולארד שצריך רק טיפה לחץ לא עושים כלום?????
כי יש להם אינטרס להחזיר את גלעד אבלח הם לא רוצים להסתבך עם ארה"ב אז למה לשחרר אותו בנאדם טוב עזר לנו מאד ....וזהו הוא לא שווה את היחס שלנו עם אבצות הברית!!!!!![]()
ביותר רק שניה תתארו לכם שישחררו את שני המחבלים שרצחו את מישפחת פוגל המחבלים שאמרו "לא ידענו שיש עוד ילדים בבית אם הינו יודעים הינו הורגים גם אותם . ומרדכי צודק לפי ההלכה אסור ליפדות אדם יותר משוויו.
ישראל תשחרר כמה עשרות מחבלים עם דם על הידיים שנדונו למאסרי עולם ובעלי פוטנצייאל אירגוני - ליו"ש.
אוי ואבוי למדינת ישראל.
פשוט מזעזע..
שם, גם אם המבצע מסתבך והם הורגים כמה חטופים, עדיין יש את מי להציל!!!
אבל פה, בשנייה שישמעו שצה"ל נכנס הם לא מהססים והורגים אותו! (חס וחלילה ה' ישמור...)
אבל, אני לא מבין איך אפשר לשחרר 1000 מחבלים.
אפילו הרב עובדיה יוסף נוטה להסכים (אז כל אלה שבאים מהפן ההלכתי, הא לכם).
זה פתח לעוד חטיפות ח"ו.
אבל אבקש מכולם להתייחס לנקודה מסויימת לפני שמיד אנחנו (כולל אני) צועקים "זה יהיה זוועה ורצח וחטיפות".
שימו לב שמי שמקבל את ההחלטה הזו זה אנשים שמבינים מבחינה ביטחונית יותר מאיתנו.
כלומר, הם מודעים לכך שיכול להיות שיהיו חטיפות ובכל זאת הם משחררים את המחבלים, אתם רוצים לומר לי שהם לא חשבו על זה? או על זה שיעשו פיגועים ח"ו?
זה לא שאני חושב שממשלה לא עושה טעויות בלי סוף, אבל מבחינה בטחונית, המון המון אנשים חושבים שזה צעד נכון ומבחינת כמות הידע שיש להם - הם יודעים יותר מאיתנו בענייני ביטחון (לא שהם אלה שחוטפים אבנים בדךר הביתה).
בכל אופן, נקודה למחשבה.
שגרמו להרצחם של מאות יהודים.
ורוב ה'מומחים' וכו' משוחדים ומלאים 'נגיעות'.
לא ניתן לסמוך על שיקול דעתם.
ע"ע 'התנתקות'.
עדיין, ציינתי נקודה שעדיין נכונה.
אין לאף אחד עניין שימותו פה אנשים.
הם פוליטיקאים ולכן יש לבהם גם "שיקולים מדיניים" כלומר מה יהיא כתוב עליהם ב'הארץ' וכמובן שאחרי זה אני לא סומך עליהם שהביטחון שלנו חשוב להם יותר מהכסא שלהם
יש לשאול את מרן הגר"ד ליאור שליט"א! ואת הגרז"ב מלמד, ואת הגר"ח שטיינר וכו'!
למשל, בתוקף מצוות יישוב הארץ יש לנו מחלוקות איתו, ובאיסור יציאה מהארץ וכו'...
אני מתאר לעצמי שבכל הפסיקות הללו יש לו על מה להסתמך, אז גם זו הלכה.
אני רק ציינתי שלאלה שטוענים (הייתה תגובה כזו) שאין משחררים שבויים כשזה יגרום לעוד חטיפות (טענה הלכתית) ואמרתי - שיש שפוסקים אחרת. עובדה.
והאמירה שלך -
שבנושאים האלה פוסקים כמו רבנים אחרים היא צרמה כי כתבת בלשון רבים. "לא מקובל עלינו".
אמנם יכול מאוד להיות שרבים הם אלה המסכימים איתך, אבל לצאת באמירה כזו - לא יודע. צרם לי.
שההשקפה של הרב שונה משלנו ולכן נקודות ההנחה שלו ושלנו שונות. ובגלל שהנושא נשען על ההשקפה, לא יהיה נכון בדיוק לנו ללמוד הלכה מהרב בנושא הספציפי הזה.
קלעתי לדעתך?
ו... גם לי האמירה "לא מקובל עלינו" נראתה קצת ישירה מדי.
אבל אנחנו זוכרים שלרב עובדיה היו כבר מספיק טעויות בנושה (והוא אפילו הודה שהוא טעה) ולכן הנכונות שלו להתערב בנושה כאשר כל מה שהוא שומע זה את הנימוקים של צד אחד (הממשלה) בלי לשמעה ולשקול את נימוקי הצד השני (אלמגו"ר לצורך העניין) גומת לכך שהוא אכן לא מקובל עלינו
אם א ני לא טועה הר' עובדיה גם היה בעד הסכמי אוסליו.....
וכמו שראינו עד עכשיו בסוף רואים מי מבין יותר.....אין פה כ"כ מה להבין זה די ברור שהם יחזרו לרצוח ולחטוף ושיקול
של איש אחד מול המון נהרגים הוא ממש לא הגיוני!!!!
יש להם לחץ אז הם נכנעים...!!!
1.אנחנו צריכים להודות ל-ה' שלא אנחנו צריכים להחליט
2.וזה רק מי שבמשפחה שלו מישהוא נירצח יכול אולי להבין (לא חייב לקבל) שכמו שהייתם רוצים שמי שנירצח
יחזור נכון שהייתם מביאים את כל העולם? ככה גם הם רק שהוא יכול לחזור ומי שנירצח לא יכול לחזור.
את כול השאר אתם אמרתם.
(נעמה תקני אוותי=)
אבל- למה?
למה 1000 מחבלים????????????
בחיאת- עדיף להציל אדם אחד "על חשבון" כל העם?!
זה נהפך להיות עניין פוליטי - מי שלא יחתום על ההסכם -זה ייזכר לו לעד, לשלילה.
נראלי קצת חבל שהפכו את זה לדבר כזה.
הדבר הראשון שאני עשיתי היה להיזכר ברמב"ם שלמדתי
לאחרונה (היום למעשה~! הלכות מתנות עניים, הצדקה הגבוהה ביותר היא פדיון שבויים וכו')
שפשט עולה משם שלא כפסיקת הרב עובדיה. לכן לא הבנתי איך הוא הגיע להחלטה כזו..
מצד שני, עדיין הוא פסק ככה.
ובעניין האנשים שמבינים בתחום,
אחריי הסכמי אוסלו למדו כמה דברים, אחריי גירוש גוש קטיף למדו, ועכשיו מיישמים.
-וכמובן שבתגובה אקבל "כן, ילמדו עוד פעם אחרי שמישהו ירצח ומישהו אחר יחטף". -
וב"ה אני מסכים עם הטענה,
אני רק מעלה נקודה, שיש על מה לחשוב לפני שאנחנו קופצים וצורחים. אין לאף אחד עניין שיהודים יחטפו וירצחו. באמת.
זה פשוט להפקיר את הבטחון של כל מדינת ישראל
ויהודה ושומרון בפרט.
אני מצטערת אבל אם כל זה שזה קשה ועצוב שהוא שם-מדינת ישראל לא יכולה לעשות מהלך כזה!
מי אנחנו שנגיד "זה להפקיר את הביטחון של כל מדינת ישראל"?
איך נדע שלא שתלו להם במוח שבב שבודק לאן הם הולכים בכל רגע נתון?
אנחנו זורקים מילים באוויר כרגע.
(אני גם זורק אותן אז הביקורת באותה מידה כלפי עצמי) ובכל זאת, אני לא מנהל הלוגיסטיקה ומכיוון שזה נושא שכל כך ברור מה עומד על הפרק שלע"ד הכניסו אותו לגמריי בשכלול של ההחלטה. לא סתם הצביעו בתקווה שלא יהיו פיגועים.
עם הרצונות האלה הגענו רחוק, גם בגירוש גוש קטיף היה רצון טוב מן הסתאם.
זה ממש לא מעודד!
"ועכשיו מיישמים"?!?!?!?
ע-ל-ק-!
(לא הבנתי מה רצית להגיד בזה שהרב עובדיה פסק כך?אם אתה עצמך לא מסכים!!
ז"א- זה לא עוזר לסנגר על צד השני כי יש רב שפסק גם כמותם,
משום שאתה בצד השני, מצודד ברבנים אחרים!)
כי עובדה שיש רבנים שהתירו.
אכן כן. נתניהו לא מסכים לעשות עוד הקפאה אע"פ שזה מה שדורשים ממנו בארה"ב כמחווה לשבת למשא ומתן. זה נקרא "ליישם".
אחי\אחותי (הכינוי לא ממש עוזר), אני רק מבקש ממך לצאת מקופסא שבה אתה חושב כל היום, ולהסתכל על העניין מזווית אחרת. אף אחד לא מנסה לעודד רצח של יהודים ח"ו. רוב הסיכויים שזו טעות ענקית (ממה שאני רואה ויודע כרגע-זה סכנת נפשות!) אבל אני לא יודע הכל..
אבל מה לעשות? אנחנו בשר ודם... לא אנחנו ולא ה"כל יודעים" שיושבים בממשלה יודעים מה נכון! רק זה שלמעלה, שמגלגל ומסדר את הכל, רק הוא יודע!!!
אבל אם לא נצעק- מי יצעק??? אז זהו? נעביר חלק את הקטע הזה שמחר יכולים לרצוח לי עוד דוד??? לא רוצה להקריב בשקט עוד קרובים, שכנים, חברים...
הצעקה הזאת חייבת להיצעק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לי לפחות.
שום יישום, אז רק תזכיר לי מה זה ההרס של 3 הבתים במגרון!?
אחלה יישום!
סליחה, זה קצת לחיות בסרט.
(נ.ב- את מבין שזה סכנה, אבל אתה סומך על זה שהם למדו מטעויות.
אתה מבין שזה לא בטחוני, אבל אתה טוען שיש אנשים שמבינים מאתנו
ראית בהלכה, אבל אתה נרגע כשרב פסק ההפך--->
?!?)
ושבויי ה' ישבובון ובאו לציון ברינה" קודם כל צריך לשמוח שהוא חוזר למה להרוס את האוירה היפה בויכוח ציבורי בפעם הבאה נתוכח אין לנו הרבה הזדמנויות לשמוח ככה ויופי שגם הם מודים שכ"כ הרבה מהם שוה אחד מימנו רק טוב...
אני פשוט מנסה לצאת מקופסא בה כולם חושבים ולחשוב על העניין מנקודות מבט אחרות.
לא 'סתם' כדי להציק, אלא כדי באמת לחשוב על העניין לעומק.
מי שנוגע בעניין כלשהוא לא יכול לחשוב עליו באמת, הוא רואה רק את הדבר הראשון שקופץ לו לראש.
עי' מסל"ש על העניין עם האכסדרה והחכם וכו'.
אני לא בטוח כמה אנשים פה חשבו לרגע, אפילו לחצי שנייה 'אולי העסקה הזו נכונה וטובה'
תקני אותי אם אני טועה.
בכל העמים שהסוגיה עלתה, אני בטוח שהתגובות היו אותן תגובות (עם טיפה פחות סימני קריאה כי זה לא היה כל כך לחוץ..)
אני מאוד סגור על עצמי, ב"ה.
אבל כדי להיות סגור אני צריך לחשוב על שני הצדדים ואז להכריע.
לא להיות תפוס למשהו מסויים ואיתו להחליט [עם הרבה השפעה רגשית ולחץ ציבורי כבד].
מותר, לשיטתם, אסור לשיטות אחרות.
אבל לפעמים מסתכלים על ההווה ולא על העתיד!!! בהווה- משחררים אח מהרוצחים המתועבים האלה ומחזירים אותו הביתה ברוך ה', בעתיד- מה ימנע מהמחבלים לרצוח אותנו???
אולי זה יישמע תינוקי להגיד את זה, אבל אלה שמחליטים את ההחלטות האלה יושבים להם בווילה שלהם!!! הם לא באים לנחם כל פעם שכן אחר או קרוב משפחה שהנבלות האלה רצחו את הקרובים להם!!!
ברגע שאדם מגיע לגדולה, זה מלחיץ, הרבה פעמים לא חושבים יותר מדיי בהיגיון...
פדיון שבויים- ברגע שאדם הולך לצבא להילחם, הוא לוקח סיכון שהוא יילקח בשבי, בגלל זה לא בכל מחיר חייבים לפדות אותו. (לא אני אמרתי, וזה לא שלא צריך לעשות כלום!!!)
ולומדים מטעויות? עאלק! לא קשור למישהו שנרצח או משהו... אבל לא נראה כל כך שאחרי הטעויות שהם עשו בגירוש מצפון השומרון וגוש קטיף הם למדו משהו... מה עם מיגרון? לא קרה שם כלום?...
כל מי שלמד חשבון בכיתה ב' יודע: 1 לא שווה ל1000!!! איפה הצדק פה??? למה שהם ישחררו אחד ואנחנו אלף???
ולהיפך, זה לא רק שהמחבלים הספציפיים האלה יהרגו אותנו, זה בעצם להביא להם על מגש של כסף מה שהם רצו!!! מה שיוכיח להם שבפעם הבאה הם יכולים לעשות את זה שוב, אבל הפעם עם תשלום יותר גבוה, למה לא?...
את ההחלטה הזו מסתכל על ההווה ולא על העתיד?
מי ישלם את הדין אם משהו יקרה ח"ו?
הם. שר הביטחון והרמטכ"ל וכל השאר. "ברגע שאדם הולך לצבא" זה לא כאילו זו בחירה שלו ללכת! לא פעם ולא פעמיים באו לנחם שרים בממשלה בפיגועים. אל תצאי באמירה כזו בבקשה. גם לקרובי משפחתם לפעמים.
ובמגרון, מצטער אני מרים ידיים. א' כי אני לא יודע מה לענות לך. ב' כי ביישוב שלי עושים את אותו הדבר ואני מרגיש כמוך.
יהודי אחד שווה מיליארד. זה ברור לי כשמש.
שאלה - אם היית יודעת ב100% שאף אחד מהמחבלים האלה לא ירצח והעיסקה הזו לא תוביל לאף חטיפה, לא היית משחררת?
כי בשנייה הראשונה צרחתי בקולי קולות בבית שלא ייתכן שהרב עובדיה מסכים לדבר הזה.
אם מישהו בעניין לחפש, ולקרוא - אשמח.
אבל אתה לא יודע במאה אחוז, ולהיפך- רוב הסיכויים שזה כן מה שיקרה!!! אז מה זה עוזר לי?...
ולגבי הדברים הראשונים שאמרת- אתה צודק, אולי קצת נסחפתי, מצטערת... (זה מה שגורמים פיוזים...)
לצערנו הרב היו המון עסקאות ובכולם הבטיחו ראשי הממשלות שלא יקרה כלום- לא הייתה עסקה שיצאה ללא דם.
מי שהוא פתי תמים והולך בעיניים עצומות אחרי ביבי ופרס- הוא טפש גדול
צודק.
השמחה על עצם השחרור היא של כולנו
ראיתי את השחרור בשעה שאבא שלי ישב על המחשב ונכנס לדף הבית אז ראינו ת'כתבה, גנבתי לו תעכבר מהיד וקראנו ת'כתבה, בשנייה הראשונה צעקתי, מה אלף מחבלים מה קרה?
וממש כעסתי, אבא שלי ניסה לצנן את כעסיו באומרו שבכלא הם מתכננים לא פחות פיגועים ודברים, ומקבלים תנאים של בית מלון 5 כוכבים, עדיף שישבו בעזה ששם אין כלום...
והייתי סקרנית לראות מה הולך בפורום בעניין, וחיכיתי בסבלנות עד שיתפנה המחשב (תאריכו
חח סתם)
נכנסתי לפורום, וצחקתי כזה טיפה, השערתי התאמתה והשרשור של ענבל היה בתחילת הפורום והתחלתי לקרוא תגובותיכם, קראתי מעט....
ופתאום חשבתי עלזה, יאללה בואו נהיה דוגרים (ואני לא בנאדם דוגרי 
)
בעזרת ה', גלעד שליט ישוחרר, ואנחנו מייחלים ומאמינים שהוא יגיע שלם ברוחו ובנפשו בעזרת ה' יתברך! (כולם לענות אמן!
שתפו פעולה
)
אז אנחנו יכולים להתעצבן שזה תמורת 1000 מחבלים, אבל כמה דברים...
א. מישו יקשיב לזה שאתם מתעצבנים??? זה לא שהם בתחילת שלבים של חתימת עיסקה, אלא קצת יותר מתקדמים לפי מה שהבנתי נכון? מישו יקשיב לכם?? היחידים שיקשיבו לנו זה משפחת שליט וכדו' שאם הם יראו את דברינו יהיה להם סיבה נוספת להיות נגד הציבור הדת"ל כי תראו הם לא רוצים לשחרר את גלעד!!! גם אחרי שכבר מתחילים בעיסקה...
ב. המחבלים האלה, לצערנו לא כ"כ טיפשים, ותהיו בטוחים, לא ב10% ולא ב100% אלא בהרבה יותר, שהם תכננו פיגועים גם מהכלא.... ויש להם בכלא פה תנאים יותר משיש להם בעזה, ודברים יותר משיש להם בעזה, והם לומדים פה תארים ונהיים ד"ר וכדו' מהכלא הישראלי, בואו נסתכל על הצד החיובי, עכשיו אפאחד לא יממן להם ת'לימודים, הם יחיו בתת תנאים, וימשיכו לנהל פיגועים, כמו כל הזמן... לצערנו, וסה"כ אנחנו צריכים להאמין שהכל הכל מה' יתברך!!!
זה עצוב, כי גמאני חושבת, שבא נחשוב כל מחבל כמה הוא יכול לחטו, להרוג לפצוע וכו', המווון, וזה מסכן את כל העם, אבל בואו נשתדל להסתכל על הצד החיובי, ולהתפלל שהוא ישוחרר בריא ושלם בגופו ברוחו ובנפשו בקרוב מאד מאד מאד!!! (לכן תדעו הוא עוד יחזור להורים שלו עם סיפורים שהוא נהיה דתי בע"ה בגלל כל מיני ניסים בכלא
אךך הלוואי זה יהיה קידוש ה' מטורף
)
ובע"ה גם יונתן בן מלכה (פולארד) ישוחרר בקרוב בריא ושלם בגופו ברוחו ובנפשו!
צדיקים, לילה טוב,
שנשמע רק בשורות טובות לעמ"י!!
הויכוח הזה מסוכן, נראלי כדאי להפסיק אותו כאן כי הוא לא מוביל לשום מקום חוץ מהמקום של הכעס...
בעזרת ה' יהיה טוב!!! 
נשב כל היום בבית ונתפלל- וה' כבר ידאג לנו לאוכל לחשמל, למים ולכל שאר הדברים האחרים.
זו תפיסה מוטעית לחלוטין - ה' רוצה שאנחנו נפעל בעולם כדי להשיג את המטרה = השתדלות.
זה מזכיר לי איזה סיפור אחד על 2 שעלו לאוטובוס והנהג בקש מהם לשלם, והם ענו לו: "ה' ישלם". הנהג התעצבן, הוריד אותם מהאוטובוס ואמר:"ה' יסיע אתכם".
בעניין א':
יכול מאוד להיות שאנחנו לא נשפיע. אבל כך דרכם של דיונים אקטואליים. יש מי שכותב על מנת לפרוק, יש מי שכאן כדי לשמוע דעות, יש מי שכאן כדי לעצב את דעתו בנוגע לסיטואציה המבלבלת ויש את אלו שלא רוצים להרגיש שהם שתקו.
אני מסכים שלכעוס ולהתעצבן זה קצת מיותר (וגם לא בריא...), לכן כדאי שכל אחד יעשה חושבים עם עצמו למה הוא מגיב.
ו-ב':
כל עוד הם בכלא ומתכננים מעשי זוועה זה דבר אחד. לשחרר אותם לחופשי ולאפשר להם "להגשים חלומות" זה דבר אחר לגמרי. בעזה, בניגוד לכלא, יש להם את כל התנאים לביצוע הפיגועים שהם תיכננו. שנית, המצב בעזה הוא לא כל-כך גרוע כמו שמציירים אותו. יש להם חשמל, פלאפונים, קניון, גן חיות, פארק מים. אוכל? יש מספיק ואפילו יותר מדי. אולי דוקטורים משכילים הם לא יהיו, אבל העובדה הזאת מתגמדת לעומת הפוטנציאל ההרסני שהם יקבלו לידיים.
על כל דבר אני יכולה להגיד למה לדבר על זה? בלאו הכי אנחנו לא משפיעים...
אבל עובדה שאנחנו מתדיינים כי זה מעניין ומעסיק אותנו.
את לא תבואי ותגידי לנו לא לדבר על שום דבר כי זה לא ישתנה נכון?
בכלא אמנם הם קיבלו חמישה כוכבים אבל בחוץ הם יעשו הכל כדי להמשיך לרצוח ויהיו להם יותר אמצעים! הם גם ירצחו בעצמם חלקם לפחות...
אני מסכימה עם כל מי שאמר שגלעד תמורת 1000 מחבלים זו לא משואה.
אמר כבר בפירוש הערב שאחרי העסקה החטיפות ימשיכו עד שבתי הסוהר יתרוקנו מאסירים והוסיף שהמשוחררים ישובו לשפוך דם חיילים ואזרחים. ואיזו מין הסכם שטותי זה שמבטיח שהמחבלים המשוחררים יקבלו חסינות מחיסולים? אנחנו קיבלנו הבטחה כזאת מהצד השני?
סדר הדברים ידוע: הם יחזרו לעזה להכין לנו עוד הפתעות בכניסה הבאה שלנו.
הו, שרק יהיה טוב...
מצד אחד- כ"F שמחה שהוא חוזר! מצד שני- זהכניעה לטרור! זהבושה אמיתית לעמ"י!! לשחרר רוצחים?! זה בושה!!!! אני מתביישת!! אוווף!! למה לא יכלו לעשות פעולה צבאית?
זהו...- כבר נחתמה העסקה של שליט..
*האם צריך לשמוח- הרי גלעד שכבר סובל כ"כ כ"כ הרבה בכלא ח-ו--ז-ר-!-! סוף סוף הוא יחזור לחיים שהם חיים....ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא נחטף כחייל צה"ל... שירת למעננו......!!!!!!!!!!!!!!!!
*אולם מצד שני לבכות- (=לווא דווקא לבכות אלא להיות עצובים..וכוו',)הרי עכשיו משחררים 1000 מחסלים...כן- 1000 מחבלים שחלקם אפילו עם דם יהודי על היידיים..!!!!וסביל להניח שהם יכולים לעשות לנו עוד לא מעט דברים קשים..(בעז"ה נקווה שלא..)..
איך נתייחס לדבר הקשה הזה??
לבכות?? או לשמוח???
מה אתם חושבים על זה??
בשורות טובות..........
שכשהאוטובוסים של האסירים יהיו בדרך לעזה, החמאס ישגר טיל לישראל והוא יפול בול על ה"אסירים המשוחררים".
אמן!!!
חפרנו על הנושא...
כלומר, יש מסמך עם שמות והבטחות שסגורים כבר.
ההחלטה על ביצוע החוזה עוד לא בטוחה. השרים לא יכולים לשנות כלום. רק לומר "כן" או "לא".
מדינת ישראל עומדת לשחרר מחבלים שגרמו לרצח של יהודים- גם אם הם
עשו את הרצח בעצמם וגם אם הם תכננו אותו.
אחרי שמדינת ישראל תשחרר אותם לפחות חלק מהם יחזרו לרצוח יהודים.
עם כמה שיהיה שמח שהוא יחזור, זה פשוט כל כך לא שווה את מה שכנראה יגיע בעקבות התשלום על השחרור הזה... אני גם חושבת שעם כמה שהוא בטח יהיה שמח לחזור הביתה- יכולים להיות לו רגשי אשמה לא קטנים אם באמת יקרו דברים רעים בעקבות השחרור של המחבלים האלה, למרות שזו באמת לא אשמתו... ):
בס"ד
זאת שמחה ענקית מהולה בעצב גדול לא פחות.
פחד מהבלתי נודע.
ברגעים כאלה מה שנשאר זה אמונה.
אמונה,אמונה,אמונה.
שגלעד יחזור באמת הביתה. [רק לחשוב על החיבוק ועל הדמעות שירצו שם..]
ושאנחנו לא נשלם מחיר כבד.
ה' אנחנו צריכים אותך.
איך אתם רואים את המצב ?!
אנחנו נשלם על זה בחיי אדם.
אני רוצה את גלעד כאן, איתנו בבית. אבל.. לא יודעת, לא יודעת.
צריך תפילות, הרבה.
עם כל הכבוד והאופטימיות- אתם חושבים שהוא יחזור נושם
או בתוך ארון?! ואנחנו הולכים לשלם על זה מחיר של עשרות ואולי מאות נרצחים ל"ע!!
מה עדיף- איש אחד שלא איתנו או הרבה אנשים שלא איתנו+ אותו איש?!
שיעשו פעולת חילוץ, אנערף מה?..
שלא ימסרו רוצחים שיחזרו לנקום ולרצוח!!
בס"ד
אני מוצאת את עצמי בוכה.
מצד אחד בכי של שיחרור ושמחה ענקית.
ומצד שני בכי של פחד וכאב וצער על אותם רוצחים מתועבים ..
ה' צריך אותך.
זה ממש מעניין למה נתניהו עשה את זה.
אני רוצה להבין את ההגיון מאחורי הדבר. במיוחד שהוא התנגד לזה זמן מה.
אם יש הגיון.
הוא עשה פעולה ממש גרועה והרסנית!!
יש לו כל כך הרבה דרכים לפעול אבל הוא מפחד והוא לא באמת רוצה לנצח (כמה שזה נשמע הזוי, זו האמת).
הוא רוצה לפעול בדרך הכי גרועה שיש ושתביא להרבה פיגועים (לא שאני רוצה אבל זה ממש מה שהוא גורם, הלוואי שלא) ולאובדן רב מצידנו...
חבל שהוא קובע החלטה כל כך גורלית בדרך נוראית!
את זה.
להתפלל המון שהם יהרגו איכשהו בדרך.. מאיזה טיל של חמאס או משהו..
פיגועים שבוצעו ע"י מחבלים ששוחררו "ללא דם על הידיים" מאז שנת 2000:
12.10.00 – לינץ' בחיילי המילואים ברמאללה, 2 הרוגים.
21.12.00 – פיגוע ירי סמוך לפסגת זאב, הרוג אחד.
31.12.00 – פיגוע ירי סמוך לעפרה, 2 הרוגים.
04.03.01 – פיגוע התאבדות ברחוב הרצל בנתניה, 3 הרוגים.
18.05.01 – פיגוע התאבדות בקניון השרון בנתניה, 5 הרוגים.
27.11.01 – פיגוע ירי בתחנה מרכזית בעפולה, 2 הרוגים.
09.01.02 - פיגוע חדירה למוצב "אפריקה", 4 חיילים נהרגו.
06.02.02 – פיגוע חדירה למושב חמרה, 3 הרוגים.
14.02.02 – פיגוע מטען בציר הכניסה לישוב נצרים, 3 חיילים הרוגים.
26.02.02 – פיגוע ירי בנווה יעקב בירושלים, הרוגה אחת.
27.02.02 – פיגוע באזור תעשיה עטרות, הרוג אחד.
05.03.02 - פיגוע ב"סי-פוד-מרקט", שלושה הרוגים.
07.03.02 - פיגוע חדירה למכינה הקדם צבאית בעצמונה, חמישה נערים נהרגו.
14.03.02 - פיגוע מטען בציר הכניסה לישוב נצרים, 3 חיילים הרוגים.
21.03.02 – פיגוע התאבדות ברח' קינג ג'ורג' בירושלים, 3 הרוגים.
27.03.02 - מלון "פארק" נתניה, 30 הרוגים ו-155 פצועים.
27.04.02 – פיגוע חדירה לישוב אדורה, 4 הרוגים.
05.06.02 – פיגוע התאבדות באוטובוס אגד בצומת מגידו, 17 הרוגים ו-42 פצועים.
08.06.02 – פיגוע חדירה לישוב כרמי צור, 3 הרוגים.
18.09.02 - פיגוע ירי סמוך למבוא דותן, הרוג אחד.
21.10.02 - ג'יפ מתפוצץ ליד אוטובוס אגד בצומת כרכור, 14 הרוגים ו-42 פצועים.
17.05.03 - פיגוע ירי בחברון, שני הרוגים.
18.05.03 – פיגוע התאבדות בקו 6 בירושלים, 7 הרוגים.
11.06.03 - פיגוע התאבדות בקו 14א ברח' יפו בירושלים, 17 הרוגים ו-105 פצועים.
09.09.03 - פיגוע התאבדות בקפה "הלל" בירושלים, 7 הרוגים ופצועים רבים נוספים.
09.09.03 - פיגוע התאבדות בצריפין, תשעה חיילים נרצחו.
26.09.03 - פיגוע ירי ביישוב נגוהות שבדרום הר-חברון, שני הרוגים.
31.08.04 – פיגוע התאבדות כפול בקוים 6 ו-12 בבאר שבע, 16 הרוגים.
03.10.04 – פיגוע חדירה לישוב אבני חפץ, הרוג אחד.
26.10.05 – פיגוע התאבדות בשוק בחדרה, 6 הרוגים, כעשרים פצועים.
מרדכישמחה כי, כן, סוף סוף הילד חוזר הבייתה, אחרי סבל מתמשך- וכן, המדינה הגיעה לעיסקה שיותר נורמלית מהעסקאות הקודמות. --כן יש לאן להתקדם, עסקת שבויים של אחד על אחד לא הייתה פה מימי גולדה מאיר, מי יודע- אולי מתישהוא נצליח לחזור לשם.
עצב? כי אני ריאלי. משפחת שליט שמחה, ואני שמח בשמחתם- אבל באותה המידה אני עצוב על המשפחה הבאה שבנה יחטף ע"י המשוחררים מהעסקה הזו. ואני עצוב על המשפחה הבאה שבנה יהרג מטיל שישוגר ע"י ה'יוצאים לחרות' בעזה.
מה שמפחיד, שעל העסקה, כולנו- יכולים לשלם בדמינו.
ה' יעזור.
מי היה מאמין כמה מדינת ישראל עושה בשביל גלעד(1027 מחבלים) ובישביל פולארד???
גלעד בשבי 5 שנים פולארד בשבי 25 שנה!!
סליחה על ההשואה אבל:
פולארד הציל את מדינתנו הקטנה והאנוכית ואנחנו יכולים לשחרר אותו ללא תמורה!!!
בקיצור מקימם מהל חדש המהאל של פולארד!!!
חפסו בפייסבוק:
FreePollardNow
-עד שליט- אלו שני עסקים שונים לגמרי...
בכל מקרה בשני המקרים, הדבר הכי חכם שהעם יכול לעשות זה פשוט לסתום את הפה ולתת למהניגים לשחרר אותם בשקט (עם הערבים, זה היצע וביקוש ועם האמריקאים זה פשוט שככה צריך לעשות איתם סקים כאה, בשקט- מהש נקרא "מתחת לשולחן")
אני פשוט בשוק מהתגובות שרצות פה בנוגע לגלעד שליט!!
חייל ששבוי חמש שנים בשבי בעינויים איומים משוחררר!!! כן !! משוחרררררר!!! והתגובות של האנשים ברחוב וכאן פשוט מגעילות אותי!! איך אפשר לחשוב על חייל שהתגייס במטרה להגן על העם ונחטף מקבל "הרבה קולות" שיסייעו לשיחרורו. למה אנשים ברחוב לא חסים על חיים של אנשים??? החייל יושב חמש שנים בשבי ויש כאלה שיוצאים נגד שיחרורו!!! נכון- המחיר הוא כבד,כבד מאד!! אבל מצוות פדיון שבויים גדולה לאין שיעור!!! אתם לימדתם אותי שלא צריך לפחד שום מחבלים ושהכל בידי ה'.צריך לשמוח על כך.מה אתם חושבים שצה"ל יניח למחבלים האלו לעשות מה שבא להם??? אין להם חסינות (לא שזה מעודד כ"כ) אבל אנשים...מה איתכם??? אני ברגע ששמעתי את הבשורה כמעט בכיתי...אתם יודעים מה זה (כנראה שאנשים צכ'ים להתנסות בנסיון כזה כדל להבין מה זה-(ח"ו)) חייל שעונה בלי סוף משתחרר.. הוא עשה הכל למדינה שלו וזה מה שהוא מקבל??? נכון-אין מה לעשות העיסקה נחתמה אבל בבקשה...תחשבו על התגובות שלכם לפני..נכון שאני לא הייתי רוצה שישחררו עלי 1000 מחבלים (ח"ו כמובן) אבל קצת קצת קצת בתחשבות בחיי אדם..אני מזועזעת!!!!!!!
כולם איפשהו שמחים שהוא משתחרר, אבל המחיר הוא כבד....
ונכון, צריך להראות יותר את השמחה, אבל חשוב איכשהו להדגיש שזה מחיר גבוה מידי....
הנושא שלך בילבל....
כן יש בזה משו מאוד משמח שהוא יחזור סוף כל סוף הביתה.
אבל העצב מאפיל לגמרי על השמחה. לגמרי.
המחיר הרבה יותר מדי גבוה.
נכון או לא נכון, קשה לי לשמוח כשמשתחררות כרגע חיות שרצחו כ"כ הרבה אנשים שאני מכירה.
יתומים, אלמנות, הורים ואחים שכולים שאני מכירה אישית..מי שעשה את זה משתחרר עכשיו מהכלא!!
וזה לא שהם חוזרים לעזה!! הם חוזרים לכאן, ליהודה ושומרון, ליד הבית שלי!!
מצטערת, העצב גדול מהשמחה.
אתה אמרת ש"חייל שהתגייס במטרה להגן על העם"
איזו הגנה על העם יש יותר מלהקריב למען העם?!
למה החיים שלו יותר שווים מחיים של אנשים אחרים?!
ומי יבוא לאמא שלי וינחם אותה אחרי ש(ח"ו) יחטוף אותי אחד מהמשוחררים מעסקת שליט?!
מה אתה תגיד לה???!!!
פשוט אנשי כאן קצת חושבים , ומבינים שאי אפשר לנהל מדינה רק על פי הרגש.
זה לא שאנחנו אדישים , או שלא איכפת לנו מחיי אדם .
להפך ! הדבר שאנחנו הכי רוצים זה כבר לראות את גלעד בבית !
אבל לא במחיר כזה.
אם תחשבי קצת , משוחררים עכשיו 1000 מחבלים , 250 [ אנ'לא ממש זוכרת , משו בסביבות] עם דם על הידיים.
קודם כל ,זה נותן לגיטימציה לאירגוני טרור או מי שלא יהיו , לחטוף עוד חיילים ..
וגם תחשבי כמה פיגועים עוד יכולים להיות .. 1000 מחבלים !!
אז נכון , יש משו במה שאת אומרת ,שאנחנו רק מתעסקים בקטע הזה של השיחרור מחבלים ,וגם אני אמרתי ,שכאילו מה שנגיד עכשיו כבר לא יעזור , צריך רק לשמוח ולהודות לה' על זה שהוא חוזר אלינו
אבל לא לשכוח באיזה מחיר ..
בעז"ה שבוע טוב ! מועדים לשמחה 
אנשים צכ'ים לרסן את התגובות שלהם!!! זה נשמע שהוא אויב של מישהו!!!
פדיון שבויים מצווה גדולה מאד!!!!
זה סיכון די ברור לשאר אזרחי המדינה. זה לא כזה פשוט לאפשר להם לחזור לטרור (אין שאלה בכלל, הם יחזרו) ולפתוח בפניהם את האופציה לשוב לסורם. עסקת החלפות היו בעבר והן, במידה מסוימת, מקובלות עליי. אבל עד גבול מסוים שלא יצא שכרינו בהפסדינו.
שלא נחזור לאותם ימים בהם חששו לעלות לאוטובוס. אנחנו לא בגישה של לנקום בהם.
הם בכלא - הם מסוכנים.
הם מחוץ לכלא - הם מסוכנים יותר.
ועוד לא דיברנו על המוטיבציה לערבים...
[ותודה לויקיפדיה
]
"חרף חשיבותה של מצווה זו, קבעו לה חכמים מספר סייגים, שהבולט בהם הוא:
| אין פודין את השבויין יתר על כדי דמיהן, מפני תקון העולם. ואין מבריחין את השבויין, מפני תקון העולם. | ||
| – משנה, מסכת גיטין ד, ו | ||
ומוסיף הרמב"ם:
| אין פודין את השבויים ביתר על דמיהן, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים רודפין אחריהם לשבותם; ואין מבריחין את השבויים, מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים מכבידין עליהן את העול, ומרבים בשמירתן. | ||
|
– רמב"ם, הלכות מתנות עניים, ח, יב
אחת הדוגמאות הבולטות לסוגיה זו היא פרשת מאסרו של המהר"ם מרוטנבורג גדול רבני אשכנז במאה ה-13 אשר על פי המהרש"ל אסר לפדותו מהכלא, מפני התקנה הנ"ל, אף שעל פי ההלכה היה מותר לבזבז עליו כספים רבים."
אגב, המהרי"ם נפטר בכלא, והוא לא הסכים בשום פנים לקהילה היהודית לשחרר אותו, למרות שהם רצו מאוד. הוא טען שאז יהיו עוד חטיפות רבנים והקהילה תתרושש. ואכן לאחר שנפטר פסקו חטיפות הרבנים.
| ||
בינהם רוצחיו של נחשון וקסמן הי"ד אילן סעדון הי"ד וסספורטס הי"ד ועוד רוצחים שביצעו אלפי פיגועים וגרמו למותם של אלפי ישראלים, זה הרבה יותר מזעזע..
אותי יותר מזעזע שראש הממשלה הסכים לעסקה המפלצתית הזאת!
נכון אני שמחה שגלעד חוזר וכלנו שמחים!
כולנו ציפינו והתפללנו לשחרורו, אבל לא במחיר כזה!!!
א. הלכתית זה אסור בתכלית האיסור
ב. מבחינת השכל!
איך משפחת שליט תסתכל בעיניים למשפחות שבניהם נהרגו על ידי המחבלים המשוחררים?
איך היא תסתכל בעיניים למשפחות שבניהם הולכים לההרג על ידי המחבלים האלה?
ובואו לא נהיה תמימים המחבלים האלה יחזרו לרצוח ולחטוף.
זה מזעזע אותך? שאנחנו רושמים שהעסקה לא הייתה צריכה להתבצע?
צריך לזעזע המחיר שאנחנו הולכים לשלם,
והמחיר הזה הוא תמורת חייל אחד! אחד!!!!
זה נראה לך משואה: חייל אחד=1000 מחבלים?
זה נראה משואה?!
איפה ההיגיון?!
חח זה דווקא מגניב ,תחשבו כמה שווה חייל שלנו חייל ישראלי .. ואוו , 1000 מחבלים !!
]
ותראי את הסרטון ששדרותי העלה.
אבל אתמול בדיוק שמעתי אחות של נפגעת טרור שהרוצח שלה משתחרר והיא אמרה שהיא במקרה הזה יותר בצד של שליט.
אני לא יכולה לחשוב מה אתם הייתם עושים במקרה כזה (ח"ו שלא יקרה).
אבל אני חוזרת שוב-התגובות של האנשים מזעזעות אותי!!!!! ועל זה אין ויכוח. אנשים צכ'ים לחשוב קצת על התגובות שלהם זה נורא...לפי התגובות זה נשמע כאילו הוא רצח מישהו....הוא התגייס בשביל להגן על העם וזה מה שהוא מקבל????
כן ואין לי ת'אומץ לחזור על התגובות של האנשים כי הן לא נתפסות!!!
אנחנו אוהבים את גלעד ורצים אותו בבית למה אף אחד פה לא קולט את זה?!
אנחנו רוצים אותו בדיוק כמוך אבל עם המחיר הוא כזה אז לא!
במחיר כזה אני לא רוצה לקבל אף אחד!!!
ענבל ואם באלך יש לי מלא טיעונים למה כן צריך לשחרר אותו ובמחיר הזה...
רק כי היא חושבת אחרת ממך, על אותו משקל אני יכול להגיד לך שאת לא אוהבת את עם ישראל כי את דואגת לאדם אחד ולא מרחמת על אלפי אנשים אחרים..
בין כל הדיון הזה-אפחד לא הבין אותי כמו שצריך!!!!
הדגשתי את מה שהיא אמרה...כדי להדגיש שאני לא חושבת כמוה אבל שדרותי- ממש לא מה שאתה אמרת!!
אנחנו רוצים שגלעד יחזור, שמחים על זה מאוד, אבל מצוערים, כועסים ואפילו נזעמים על הדרך שבה החזירו אותו, ועל זה התגובות הכאובות שלנו. קפיש?
וראוי להביא כאן את דעתו הייחודית של אחד מחשובי הפוסקים במדינת ישראל, הרב שאול ישראלי ז"ל29, שהיה שנים הרבה חבר בבית הדין הרבני הגדול, המסתמך על הכלל האומר שלא הגבילו חכמים את זכות האדם לפדות את עצמו:
|
כיון שאלה [חיילנו] יצאו למלחמה בשליחות המדינה ומטעמה, להגנת העם היושב בציון, הרי קיימת ועומדת התחייבות בלתי כתובה, אבל מובנת מאליה, שכל טצדקי [=אמצעים] שיש בידי המדינה עליה לעשות (בגבולות סבירים שאינן פוגעים בבטחונה הכללי) כדי לפדותם במקרה שיפלו בשבי. וכשם שקיימת התחייבות במקרה של היפגעם חס ושלום במלחמה, הן לא נופל מזה החיוב לנקוט כל פעולה שהיא לשם הוצאתם מן השבי, "דכולהו איתנהו בה". וכיון שמה שהמדינה יכולה לעשות בזה הוא מכוח החיוב שקבלה על עצמה תמורת השירות שלהם, הרי אין זה אלא כאילו הם פודים את עצמם, שבזה כמבואר לעיל לא קיימת שום הגבלה, ולא שייך בזה התקנה ש"אין פודין את השבויים יותר על דמיהם". |
| נמצא שדעת הרב ישראלי היא ששום מחיר לשחרור חיילים שבויים אינו מופרז. |
"(בגבולות סבירים שאינן פוגעים בבטחונה הכללי)" -
זה גבולות סבירים זה? זה "לא פוגע בבטחונה הכללי"? |יוצא מדעתו|
לאחר שיצא השבוע הגיליון הראשון של עולם קטן המגזין, פיניתי לעצמי זמן והתיישבתי לקרוא אותו.
כבר בעמוד הראשון (שאחרי הפרסומות) ראיתי מדור הנקרא שוטי הנבואה, כותבי עולם קטן מנבים מה יהיה בשבוע הקרוב.
אני קורא את "הנבואה" הראשונה של דעה גלעדי, ואני פשוט לא מאמין!
היא כותבת על היום שבו גלעד ישוחרר|
ושימו לב, העיתון הודפס כבר בשבוע שעבר, כך שהיא לא ידעה שום דבר על העיסקה...
ואל תגידו שזה לא הזוי...
חג שמח 
ועשו דיונים סביבה על ה"עיסקא" והיא לא הבינה למה כל הזמן אומרים את השם שלה...![]()
http://www.sos-israel.com/index.asp?catID=57143&siteLang=3
התקשרו עכשיו לשרי הממשלה לעצור את העסקה המסוכנת!!!!
הלילה (יום ג) תיערך הצבעה בממשלה על עסקת ענק לשחרור ארכי-מחבלים מסוכנים ביותר מן הכלא
ישראל הסכימה לשחרור רוצחים כבדים זוהי סחיטה בדם קר מטעם החמאס שחטף לשם כך את גלעד שליט. הרבה ישראלים, כולל ילדים ותינוקות, יקפחו את חייהם וכך היה גם בעבר.
יש לסמס מייד מייד לשרי ישראל לדחות את עיסקת המוות הזו - להצביע נגד
הנה ההסברים של נתניהו בעצמו מדוע עיסקת המוות הזו היא אכן עיסקת מוות
מי שרוצה לשמור על הציבור ולמנוע שיהיו עוד הרבה משפחות פוגל ועוד הרבה לילות סדר כמו במלון פארק - לסמס מייד - כל הלילה, בכל שעה שהיא -- לשרים שמצביעים מתישהו הלילה
מסרון לדוגמא: לא לשחרור רוצחים סדרתיים!! שמור על תינוקות וילדי ישראל,הצבע נגד!!!!
בברכה
שי גפן
052-3477701
ניידים של השרים - העבירו הלאה:
משה כחלון M. Cachlon 050-6845584 * יולי אדלשטיין Yuli Edelstein 050-3334298
גלעד ארדן Gilad Erdan 050-5936500 * בוגי יעלון Bogy Yaelon 050-6625555
גדעון סער Gideon Saar 050-6343111 * יוסי פלד Yossi Peled 0525003060
יובל שטייניץ Yuval Steinitz 052-3853280 * סילבן שלום 0506208500 Silvan Shalom
ד"ר בני בגין 0506234538 Benny Begin * ישראל כץ 0506233939 Israel Katz
עוזי לנדאו Uzi Landau 054-2424454 * סופה לנדבר Sofa Landver 050-4357060
אביגדור ליברמן 0548000333 0506203006 Avigdor Liberman
פרופ′ דניאל הרשקוביץ 0506202119 Daniel Hershkowitz
אלי ישי Eli Yishai 0545444444 0506240933 0506240925
אריאל אטיאס Ariel Atias 0549900011 * לימור לבנת Limor Livnat 0505-200-050
סטס מיסזניקוב Stas Miszanikov 0503833776 * יצחק אהרונוביץ Yizhak Aharonovich 0505603158
משולם נהרי Meshulam Nahary 0507440120 * יעקב מרגי 0504963737 Yakov Margi
We are very sorry to report that Israel′s ministers will be voting tonight (Tue) on what is literally
a proposed bloodbath
Netanyahu himself has time and time again explained what a bad idea this is
Globes: Israel has agreed to release "heavy-weight" murderers
Jerusalem Post: the numbers of released arch-murderers "reflect Hamas demands" -http://www.jpost.com/
Please run to your cellphones
SMS to all the ministers -- cellphones are above
Example message:
SPARE US ANOTHER PARK HOTEL MASSACRE,אני לא הייתי מצביעה בעד העיסקה אבל לבוא ולהילחם נגדה?! תחשבו בתור ההורים של גלעד..
לא צריך לבוא לעשות הפגנות. תשמעו איך זה נשמע: לא לשחרר את גלעד שליט..
נכון. גם לדעתי- לא בכל מחיר. אבל בכל זאת! קצת רגישות!!!
מצטער, אבל דמו של גלעד לא יותר אדום מדמם של עוד מאות יהודים...
כרגע, דמו של גלעד ממש אדום בשבי, לעומת מישהו שעדיין עוד לא נרצח.
בס"ד
ואם את נגד העסקה - אז תילחמי נגדה..
בשבי אנחנו מוציאים רוצח אחד להורג.. זה לדעתי הסכם הוגן!
עד שנחתמה העיסקה היה צריך לבוא נגדה, מרגע החתימה, יש רק לתמוך!
אבל כל מי שתמך שלא יעיז אפילו להתלונן על הפיגועים שח"ו ישטפו את המדינה
האם אתם מוכנים להיות הקורבנות הבאים אחרי משפחת פוגל ?
ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) קורא לספח את בתי הדין הצבאיים לתיאטרון הבימה.
"אין סיבה שתקציב הביטחון יושחת על קרקס של משפטי סרק", טוען בן ארי.
הפסוק המלא: אין אדם נוקף אצבע מלמטה, אלא אם כן מכריזים על כך מלמעלה" (לא היה לי מקום לפסוק המלא |דורש לטפל בעניין| <צ>
גלעד שליט, שישב כ"כ הרבה זמן בכלא אצל החמאס, הולך להשתחרר בסיעתא דשמיא , שמחה עצומה, אבל....>>>תמורתו 1000 מרצחים לא עלינו.
1000 מרצחים אשר יכולים להזיק לנו, והמדינה שלנו נראית עכשיו חלשה כ"כ כלפי הערבים, נתנו להם לגיטמציה מטווורפת להמשיך ולחטוף חיילים לצערינו.
אחים יקרים שלי, זה כואב לי, כואבלי שככה המדינה שלנו עושה, כואב לי מאאד!!!
אני כבר לא יודעת אם לשמוח או לא, גלעד שליט הולך לחזור הביתה, אבל מה יהיה תמורת זה??? כמה עמ"י יסבול???
כ"כ מבולבלת, לאיודעת מה לומר.....
אבל....
יש למעלה בשמיים, אבא, אבא אוהב, אבא מרחם, אבא שרק לפני כמה ימים חתם את מה שיהיה השנה. והוא חתם גם שמה למעלה בשמיים,על העסקה הזאת, וואלה? תודו מגניב.
מה קרה הקב"ה נהיה בצד של ביבי ופרס ויורם כהן? ולאיודעת מי עוד עומד שמה???
אבל רגע ה', בהלכה שלך, בתורה שלך, כתבת לנו שאסור, שפדיון שבויים או רק נפש בעד נפש, אז מה מה עכשיו? אני כ"כ מבולבלת, שכבתי במטה בלילה, ורציתי לשאול את ה' לעצור אותו, רגע רגע אבא ,גלעד הולך לחזור, אבל איפה התורה שלך?? זה אתה אמרת לנו!!!
מה פתאום אתה קובע אחרת??
לא קבלתי תשובה, אתם יודעים, אני לא נביאה ולא בעלת רוח הקודש (אהמממ תתפלאו
)
אבל, אני משתדלת להאמין, להחזיק בה', בעיניים עצומות, לדעת להאמין שאבא זה מאיתו, הוא אבא, וזה ממנו, וזה לא משנה שבפועל על דף ההסכם לא תתנוסס חתימה בשמו של ה', (אולי כן? תודו שזה יהיה מגניב |נסחף בדמיון|)
אבל ה' חתם על זה בשמיים, חתימה לעד, חתימה לנצח, זה באישורו, זה בשליטתו, הכל בשליטתו!!!! נכון, אנחנו צריכים להשתדל, להשתדל, ושוב להשתדל, אבל זהו, באיזשהו שלב מגיע השלב שבו ה' אומר, אתם את שלכם השתדלתם, עכשיו אני המלך, בשלב הזה צריך להוריד ראש, להבין שאנחנו לא מבינים מהלכי שמיים, ולתת לה' לסובב את הכל, לתת לה' לסובב את העניינים מלמעלה, בדרך הנכונה ביותר! האמיתית ביותר..
ולהשתדל ברגעים האלה, להתגבר, להתאחד, כל העם, כל העם, אחדות, אהבבבבתתתת ישרראאאאלל בנששששמהההההה!!!! לצעוק את זה, להרגיש את זה, להרגיש שאתה אוהב כל יהודי, להרגיש שאת אוהבת כל יהודיה, באשר הם!!!!!
חתמו על הסכמים, הסכם נוראייי לכלל העם! הסכם שאנחנו כ"כ עצובים שהוא נחתם, כי מי יודע מה יקרה בעקבותיו, אבל על ההסכם הזה ה' חתם, ה' למעלה חתם, חתם עליו, חתם על זה שככה יהיה, ואנחנו בנים, בנים אהובים, אבא אוהב אותנו, תאמינו תאמינו שזה יהיה לטובה, אל תתעצבנו עכשיו על חותמי ההסכם, תאהבו אותם, דווקא ברגעים האלה, תעריכו את זה שיש לנו מדינה בכלל, שאנחנו לא תחת שלטון בריטי תורכי נאצי ספרדי או לא יודעת מה, אנחנו תחת שלטון יהודי!!! נכון, הם לא שומרים תורה ומצוות לצערינו, לא כל מה שהמדינה עושה הוא ע"פ דרך ההלכה, ולצערינו כמעט ולא, הם עשו הרבה דברים שהזיקו לעם, אבל הם יהודים!!!
יהודים, בנים של ה', בנים מובחרים, בדיוק כמוני וכמוך, שנבחרו להיות האלה שיחתמו על העסקה לשחרור גלעד, מגלגלים זכות ע"י זכאי, וחובה ע"י חייב, אנחנו צריכים להאמין, שזה שהם דווקא חותמים ולא אחרים, זה כי זה מה שה' החליט, ה' שדן בשמיים, לפני כמה ימים רק, הוא החליט על כל זה, קדימה צדיקים, הבא נתפלל, נתפלל לגאולה שלמה!!!!! למשיח!!!! לבית המקדש!!!! אהבת ישראל בנשמההה!!! איפה אתם אחים צדיקים שלי???
איפה? איפה? איפה???
הניצחון האמיתי של החמאס, והערבים, יהיה אם הם יפגעו בעם באחדות העם!!! זה יהיה הניצחון האמיתי, אתם רוצים לתת להם לנצח גם בזה??? אני לא!!
אוהבת את כולכם באהבת ישראל אמיתית!!!!
להערות/הארות וכל דבר באמת בשמחה באישי
(כדי לא לפתח ויכוחים מיותרים בפורום
)
שנזכה לישועות!!!
חג סוכות שמח!!!!
"רבות מחשבות בלב איש, ועצת ה' היא תקום, עצת ה' לעולם תעמוד" (תודה רבה לסבתא רוחלה על העזרה במציאת פסוק קשור
) - תזכרו שגם מזה יכול לבוא טוב, בואו נתפלל לזה!!!
ברגעים האלה, להחזיק תאמונה חזק חזק!!!=] ולזכור, שאנחנו יכולים לחשוב הרבה, אבל בסופו של דבר ה' קובע!
והוא יכול להחליט עכשיו על ביטול העיסקה גם, והוא יכול להפוך את זה לדבר הכי הכי טוב בעולם.... ל-ה-א-מ-י-ן זה הסוד!
בהצלחה לכולנו....
ידידכולנו רוצים את גלעד בבית אבל לא במחיר כזה.
אני לא מבינה איפה ראית פילוג.
מצטערת לא התחברתי.
אני יודעת שאמרת באישי אבל אני דווקא כן רוצה להעלות את זה לפורום.
תראי, הכל לטובה ואני יודעת את זה אבל משמעות הכל לטובה לא אומר שהדבר הזה ספציפית הוא טוב אלא שהוא יוביל לדבר טוב.
כמו שלפני בוא המשיח יהיו חבלי משיח.
החבלי משיח הם לא טובים הם רעים לנו אבל הם יובילו לדבר נפלא שהוא המשיח.
העסקה הזאת לא טובה בכלל לא טובה אבל היא תוביל למשהו טוב זה בטוח.
חוץ מזה שגם זה לא בטוח.
לפעמים ה' מעניש אותנו ואז הטוב הוא שאנחנו חוזרים בתשובה אם למדנו את הלקח.
איך אמר אבא של נחשון וקסמן?
לאבא מותר גם להגיד לא!
אני לקחתי את זה למקום של לאבא מותר להעניש
הוא אבא שלנו.
ברור שאני רוצה את גלעד בבית,
אבל לא במחיר של 1000 מחבלים שימשיכו לעשות פיגועים כשישתחררו!!!
אנחנו שמחים!!!!! שגלעד חוזר!
אבל לא שמחים על העסקה המפלצתית הזאת!
את גלעד כולנו רצינו ורוצים בבית,
אבל את המחבלים אנחנו רוצים בכלא!
דבר ראשון אני רוצה לבקש סליחה,ואני מודה שטעיתי וחשבתי שכולם כאן שמחים שיש את העסקה.(ככה הבנתי מהמנהלת אבל אח"כ התברר לי שאני טועה.)אם פגעתי כאן במישהו סליחה!!!!(גם אני מתנצל על ההכללה).
דבר שני מעניין איפה הרגש של התקשורת במשפחות האלה היה עד עכשיו????(וניראה לי שהשאלה תמשיך לייהות למה להם אתם לא נותנים את הכלים לבכות עם כל הציבור???)
בעשרים ושמונה בפברואר 1991 ליל פורים היה אלחנן אתאלי בן 26 בדרכו ברחוב הגיא בעיר העתיקה להיפגש עם חבריו שהמתינו לו. במרחק של מאה מטרים ממנהרת הכותל ארבו לו שני מחבלים. הם התנפלו על אלחנן שלא היה חמוש, ואף שנאבק בחוזקה הצליחו לדקור אותו 13 פעמים, והרגו אותו.
אחיו, עמיחי אתאלי, הכתב לענייני התיישבות של העיתון מעריב, מספר הבוקר בבלוג האישי שלו על התחושות האישיות בעקבות הכוונה לשחררם בימים הקרובים את רוצחי אחיו.
בפעם הראשונה נסענו לטיול משפחתי לחרמון בחג חנוכה. הגענו להר המושלג, משפחה שלמה ומחוייכת. שכבות על גבי שכבות של בגדים וכשירדנו מהרכבל בראש ההר התחלנו מלחמת שלג.
אלחנן אחי הגדול היה אז כנראה חייל משוחרר. הוא פוצץ אותי בשלג כמו שאח גדול מפוצץ את אחיו הקטן. אני זוכר את הבכי שלי בשירותים של הקפיטריה המחוממת ואת מילות הנחמה של אמא שלי שדאגה, כמו תמיד, להביא בגדים להחלפה מהבית.
בדיוק לפני עשרים שנה. בסוכות של שנת 1991 נסענו שוב פעם לחרמון. הפעם היינו משפחה מנופצת. שבעה חודשים לפני כן ארבו יוסף חלאס שהיה אז בסך הכל בן 18 ומאזן עלאווי, בן 21 באחת מסמטאות הרובע המוסלמי בירושלים. הם החליטו לרצוח יהודי בסכינים עם הידיים ואלחנן, אחי שעבר שם, היה הקורבן לטירוף שלהם.
באחד מעשרות האלבומים בבית, יש לנו תמונות מהטיול השני לחרמון. כולם מחייכים חיוכים מאולצים. יושבים ברכבל ותחתינו ההר יבש בלי טיפה אחת של שלג, ממש כמו העיניים שלי. את אותו בכי של הטיול המושלג כמעט לא שיחזרתי מאז. כילד בן 11 שקיבל בוקר אחד בשורה שעצרה את ילדותו, היה לי קשה מאוד לבכות מאז. את רוב מילות הנחמה מאז, אמא שלי נדרשה לומר לעצמה.
כשהגענו הביתה בחזרה מהצפון חיכתה לנו הודעה דרמטית במזכירה האלקטרונית. שוטר מתחנת העיר העתיקה ביקש שאבא שלי יגיע בהקדם לתחנה. כשחזר, אבא נכנס הביתה ובירך בקול "ברוך אתה ה' אלוקנו מלך העולם הטוב והמטיב". מייד הבנתי מה קרה. אבא הוזמן לתחנה כדי לשמוע שהרוצחים של אלחנן נתפסו.
בעוד שלושה ימים יוסף חלאס ומאזן עלאווי יוצאים מהכלא. מהבירורים שהצלחתי לעשות, הם לא חוזרים הביתה למזרח ירושלים אלא הולכים לרצועת עזה. אני לא מדינאי ולא ביטחוניסט. אין לי מושג מה ההשלכות האסטרטגיות של העיסקה הזאת אבל לי, כמו להרבה מאוד בני משפחות אחרים בישראל, היא כואבת מאוד. אני יכול לכעוס על גלעד שליט ואולי גם על בנימין נתניהו שהיה יכול להיות קשוח יותר, אבל בעצתו של האבא החכם שלי, כשהעיסקה כבר סגורה, אני משתדל לא לטבוע בתהומות שאני לא יכול להם.
לכן ביום הזה אני פשוט מרכין ראש. אני בוחר לכאוב את ילדותי שנקטעה בעיצומו של חג פורים, את הפחד ואת דפיקות הלב המואצות שהיו לי כשבסך הכל רציתי לטייל במרחק של כמה רחובות מהבית, אבל האנדרטה של אחי הזדקרה מול עיני.
אני כואב בשמה של אמא שלי האהובה שעד היום, עשרים שנה אחרי, מתקשרת אלי כל יום כדי לבדוק איך אני מרגיש. כואב את כאבה שכששואלים אותה אם אפשר להביא עוד אורח אליה הביתה היא עונה בחיוך עצוב שבטח, כי לא משנה כמה אנשים יהיו, תמיד יהיה אחד חסר.
אני כואב את כאבו של אבא שלי שלקח על עצמו להרים משפחה שלמה על הכתפיים, עשה את זה בצורה מפוארת אבל בכל ראש השנה כשהוא קורא את הפיוט על אברהם אבינו שהוליך את יצחק בנו לעקידה הוא נשבר ופורץ בבכי.
אני כואב את כאבם של אלפי נפגעי טרור אחרים ומתפלל שכתוצאה מהעסקה הזו, לא יצטרף אלינו, לרשימת הנפגעים, אף לא אדם אחד. לצד כל זה, בראש מורכן, אני שמח בשביל משפחת שליט שכאבה יתחיל להירגע.
היום הזה הוא לא יום חג. ביום הזה כדאי שכולנו נשמח בלב בשביל גלעד ומשפחתו, אבל נזכור את אלפי ההרוגים ואת עשרות אלפי בני המשפחות. את אלפי האמהות שבשבילן מישהו תמיד חסר, את האבות שמשתדלים לספק לכולם חמצן ואת האחים שמפחדים לפעמים ללכת ברחוב.
בעוד שלושה ימים יעלו שני הרוצחים של אלחנן על האוטובוס ובפעם הראשונה מזה עשרים שנה, יעזבו את כותלי הכלא. הם בטח יסמנו "וי" מבעד לחלון ואני שקצת למדתי לבכות מאז, אזיל בשם אמא בשם אבא ובשמי, דמעת כאב אחת קטנה.
חג שמח
בזכות השחרור המטומטם שלו, כולנו יכולים להירצח כאן... ח"ו.. אסור להיות כאלו, תסתכלו בכתבות תראו את מי הולכים לשחרר. ימח שימם!!!!!!!!!!!!!!!!!
הוא ממש לא בסה"כ בנאדם!!
הוא בנאדם ענק! שמגיע לו הרבה! גיע לו להשתחרר ולראות את המשפחה שלו.
כי הוא יצא להגן עלינו, אם הוא (נכון, לא רק הוא, עוד כמה..אבל בכ"ז..)לא היה יוצא למלחמה אנחנו לא היינו חיים ח"ו..
אבל בהחלט לא בעד 1000 מחבלים שמאחוריהם עומדים כמה אלפי משפחות שאיבדו אנשים מאיתם.
בקיצור!
יש שמחה ענקית שגלעד שליט חוזר!
בתוך השמחה יש עצבות שלא ניתן להתעלם ממנה, והיא על שיחרור 1000 ויותר חיות מסוכנות עם עבר נוראי ועתיד לא מבשר טוב..
מה שנשאר לנו, אחרי כל העוול שנעשה עם המשפחות השקולות ואחרי שהעסקה נחתמה- זה רק להתפלל לה' שיחזיר את געלד שליט חי, בריא ושלם (מה שלא כ"כ נרא מציאותי.) וישרוף את כל אותם חיות ימ"ש איך שגלעד יהיה בבית.
חג שמח!
מה איתנו תושבי הדרום?
נצטרך גם להיות בבית כי יהיו הפגזות...
ומה עם תושבי יהודה ושומרון גם הם יהיו בבית כי אם הם יוצאים לרחובות..יש פיגוע...
קיצרר..
שנשמע רק בשורות טובות בעז"ה...!
ובגלל זה יאבדו עוד מלא בני אדם, ואולי הם יהיו גדולים ?!
כי אני יודעת שבעקבות השחרור של אח אחד שלי, יירצחו עוד המון אחים שלי. ויפגעו עוד המון אחים שלי. וייחטפו.
זה משפיל בטרוף שאנחנו צריכים לשחרר כמות כזו של מחבלים בשביל בנאדם אחד.. ברור שאני שמחה שהוא חוזר אבל:
1. זה ממש נגד ההלכה לפדות שבויים יותר משווים (ובנאדם אחד לא שווה 1000 אנשים!!!)
2. החאמס יבינו ששווה להם להמשיך לחטוף כי הם מרוויחים מזה!
3. המחבלים שישוחררו ימשיכו לרצוח
4. ערבים לא יפחדו לרצוח- הרי בסופו של דבר גם ככה הם ישוחררו בעסקה זו או אחרת..
(קצת חומר למחשבה..)
מיצד אחד צריך לשחרר את גילעד שליט כי הוא אח שלנו וצריך לשחרר אותו. מיצד שני לשחרר 1000 ערבים שעשו דברים נוראים שהם אם דם על הידיים שרצחו את האחים שלנו זה קשה לחשוב שמשחררים אותם זה נורא ...וב"ה אני לא ראש מימשלה. כי תמיד יש שני צדדים. אז אני לא יודעת וגם אם תופסים מחבל בלי לחשוב הרבה להרוג אותו בלי להיתמעמע.....
ביבי רוצח!!!!!!!!!!!!!!!!
ואז תגיד שהוא רוצח
תחשוב כמה קשה זה ליהיות ראש ממשלה של ישראל
וחוץ מזה תאמין שהוא מעוצבן על הערבים בדיוק כמוך.... הוא אח שכול . לא כל אחד יכול להתייחס בכזאת סבלנות לאנשים שרצחו את אח שלו
אתה פתי גדול מדי!
כנראה הם יודעים דברים שאתם לא יודעים, ואתם לא יודעים מה הם יודעים כדי לפסול אותה... ותחשבו מה היה קורה אם גלעד היה אח שלכם-כולכם ההיתם מאושרים עכשיו!!!
ואמרו שזה רק יועיל לעם ישראל, זה הועיל?? לא!!!!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...