כמה הערות לפני שאתם קוראים-
א. אל תזכירו שמות של אולפנות פה..זה יכול ליצור אי נעימויות...
ב. אני לא באה להתגאות במה שרשמתי ולא באה לעשות פוזות על אף אחד!! באמת השאלה הזאת חשובה לי...
כמעט כמו כל מישהי רגילה התחלתי אולפנה חדשה (כיתה ט') ...
כמו ברוב האולפנות אצלנו גם יש בנות שמעשנות רק שאצלנו די יודעים מי אלו..(אני לא אומרת שזה טוב..)
פעם כשהייתי עם בנות מהשישית הציעו לי ולקחתי שכטה ומאז לא נגעתי בזה..
יום אחד ברחתי עם חברה לירושלים קנינו סיגריות עישנו ועשינו שטויות..(לא מתגאה בזה בכלל!) האולפנה גילתה אותנו (בכל זאת חזרנו ב-2:45 לפנות בוקר..) העיפה והחזירה אותי על הסכם שאני לא מעשנת יותר בשטח האולפנה...
אבל איך אומרים – זה מתחיל משכטה וממשיך ..
אז שנה שלימה עישנתי.. השנה קיבלתי את אחת המדריכות שלאט לאט הוציאה לי אותם מהראש, הפסקתי.
רק דבר אחד אני לא מבינה לפני שעישנתי ולפני שעשיתי שטויות הייתי ילדה טובה, התייחסו אלי כאל בוגרת דיברו נורמאלי אבל מאז שקצת עשיתי שטויות התחילו להתייחס שונה.
מה , מי שעישן ועשה שטויות בחיים מגיע לו יחס שונה? אני לא אומרת שמתייחסים מגעיל אבל ירידות יש וזה דבר שאני לא סובלת!
כאילו, אין סיכוי בכלל לשנות את הסטיגמה שיש עלי?
משנה שעברה כאילו נהייתי "הילדה המדורדרת"..
לפעמים אני ממש לא מבינה אנשים, בנאדם השתנה אז למה להתייחס לעבר שלו ולא להתייחס אליו כמו מי שהוא עכשיו..
אותו דבר גם כנגד מי שמדברת עם בנים או מי שמדבר עם בנות מתייחסים שונה...
אני מבחינתי יודעת שעישון זה מזיק לגוף אבל עם זה שזה עוזר לחלק מאנשים זה עובדה, אז למה להסתכל עליהם שונה?
בתכלס אינלי מושג למה הפסקתי (או שזה נמצא בתת מודע שלי...) אז עדיין אני לא מבינה למה זה רע חוץ מבחינה גופנית לפי דעתי כל אלה עם העניין שמי שמעשן בורח מעצמו זה שטות, כל אחד יודע מה האמת שלו.
אז אני כמו שהתחלתי - הפסקתי..
ואני עדיין לא מבינה למה מסתכלים עלינו (לא מזמן הייתי חלק מהם..) שונה....
אני הקטנה...
) ולכולם יש נפילות!... לכל אחד בתחומים אחרים...
..