....לא היתה לי כותרת...אני הקטנה

כמה הערות לפני שאתם קוראים-

א. אל תזכירו שמות של אולפנות פה..זה יכול ליצור אי נעימויות...

ב. אני לא באה להתגאות במה שרשמתי ולא באה לעשות פוזות על אף אחד!! באמת השאלה הזאת חשובה לי...

כמעט כמו כל מישהי רגילה התחלתי אולפנה חדשה (כיתה ט') ...

כמו ברוב האולפנות אצלנו גם יש בנות שמעשנות רק שאצלנו די יודעים מי אלו..(אני לא אומרת שזה טוב..)

פעם כשהייתי עם בנות מהשישית הציעו לי ולקחתי שכטה ומאז לא נגעתי בזה..

יום אחד ברחתי עם חברה לירושלים קנינו סיגריות עישנו ועשינו שטויות..(לא מתגאה בזה בכלל!) האולפנה גילתה אותנו (בכל זאת חזרנו ב-2:45 לפנות בוקר..) העיפה והחזירה אותי על הסכם שאני לא מעשנת יותר בשטח האולפנה...

אבל איך אומרים – זה מתחיל משכטה וממשיך ..

אז שנה שלימה עישנתי.. השנה קיבלתי את אחת המדריכות שלאט לאט הוציאה לי אותם מהראש, הפסקתי.

רק דבר אחד אני לא מבינה לפני שעישנתי ולפני שעשיתי שטויות הייתי ילדה טובה, התייחסו אלי  כאל בוגרת דיברו נורמאלי אבל מאז שקצת עשיתי שטויות התחילו להתייחס שונה.

מה , מי שעישן ועשה שטויות בחיים מגיע לו יחס שונה? אני לא אומרת שמתייחסים מגעיל אבל ירידות יש וזה דבר שאני לא סובלת!

כאילו, אין סיכוי בכלל לשנות את הסטיגמה שיש עלי?

משנה שעברה כאילו נהייתי "הילדה המדורדרת"..

לפעמים אני ממש לא מבינה אנשים, בנאדם השתנה אז למה להתייחס לעבר שלו ולא להתייחס אליו כמו מי שהוא עכשיו..

אותו דבר גם כנגד מי שמדברת עם בנים או מי שמדבר עם בנות מתייחסים שונה...

אני מבחינתי יודעת שעישון זה מזיק לגוף אבל עם זה שזה עוזר לחלק מאנשים זה עובדה, אז למה להסתכל עליהם שונה?

בתכלס  אינלי מושג למה הפסקתי (או שזה נמצא בתת מודע שלי...) אז עדיין אני לא מבינה למה זה רע חוץ מבחינה גופנית לפי דעתי כל אלה עם העניין שמי שמעשן בורח מעצמו זה שטות, כל אחד יודע מה האמת שלו.

אז אני כמו שהתחלתי - הפסקתי..

ואני עדיין לא מבינה למה מסתכלים עלינו (לא מזמן הייתי חלק מהם..) שונה....

אני הקטנה...

אין מה לעשות- עישון זו הדרדרות!מתנחלת קטנה=)

את ממש לא יכולה להתעלם מזה שעישון זו הדרדרות!!!

זה לא מועיל לאף אדם!! בנאדם שכבר נכנס לזה כבר לא יוכל להסתדר בלי זה, יכאב לו הראש, הוא יעשן וזה יעבור, זה עדיין לא נקרא מועיל! אם הוא לא היה נכנס לזה הוא גם לא היה צריך את זה... בנאדם רגיל עם כאב ראש, לא יועיל לו לעשן!!!

מי שמעשן עושה את זה ממש בניגוד להלכה, יש כל כך הרבה אנשים שחולים בסרטן וממש לא נראה לי שהם נהנים... למה אדם בריא צריך לגרום את זה לעצמו?!

ואני אומרת את זה מקרוב, סבא שלי עישן הרבה ונפטר לפני 10 שנים בגיל 59 מסרטן בריאה (אצלו זה לא היה רק מעישון, עוד לפני היו לו בעיות בריאות (מלשון 2 ריאות, לא מלשון בריאות)....

ואוו... מי שפתחה את השירשור דברי איתי באישירות014

הייתי באותו מצב שלך..

אולי גם היום בעצם.

יש לי הרבה דברים לשתף אותך.

ולהסביר לך..

ופה בגלל שזה פתוח מדי- ואנשים שמכירים אותי יכולים לקרוא אני מעדיפה באיישי

מתנחלת לא מסכימה איתך..רות014

יש כל כך הרבה אנשים שאני מכירה שהתחילו בגיל מאוחר או לא מהתדרדרות שלהגיד שכולם מדורדרים זה ממש לא נכון..

יש המון אנשים (רבנים, זמרים, אנשי ציבור, הורים של חברים.. סבאים וכאלה שמעשנים)

שלהגיד שחצי מהעולם שלנו מדורדר זה קצת הזוי..

אני יכולה להגיד לך שיש לי חברה שכך הכי קל לה ללמוד..

זה סוג של רטלין בשבילה..

אולי התדרדרות זאת לא מילה מתאימה...כנרית על הגג=)

אבל נפילה זאת בהחלט כן!!!

נפילה, שאחרי זה נורא קשה לצאת ממנה ואז כבר ממשיכים...

וגם החברה הזאת שזה עוזר לה בלימודים- איכשהו היא הייתה צריכה ליפול ולהתחיל עם זה כדי לגלות שזה עוזר לה, לא?...

וזה שאת נותנת דוגמאות של מבוגרים ומכובדים זה לא סותר!

אנחנו כולנו בני אדם (כן, גם זמרים! מפליא?...) ולכולם יש נפילות!... לכל אחד בתחומים אחרים...

אבל למה להחליט שהאדם כבר לא יכול להשתנות ..טובי =][=

מסכימה איתך לגמרי אחות יקרה..

כן,כל אחד טועה.

ואני לא חושבת שעישון,או כל דבר אחר צריך לקטלג אדם!

ואין מזכירין לחוטא את חטאו אחרי שעשה תשובה..

אבל החברה קשה .. וכדי שהיא תבין שעשית שינוי,אתה צריך גם להראות לה את זה .

כי לא  קל לה לצאת מהסטיגמות שהיא קבעה.

אבל זה אפשרי! אולי תנסי להסביר לחברות שזה שובר אותך .. הלוואי וזה יעזור.

ואני מאמינה שבעזרתו יתברך תצלחי לשנות את דעתם של אחרים

מוזמנת באישי..

לאחר דיוק מעמיק עם טובי=][= אני רוצה להבהיר משהו-מתנחלת קטנה=)

כנראה לא הובנתי נכון-

מדובר ב3 דברים שונים:

א. האם עישון הוא הדרדרות.

ב. איך מתייחסים למישהו שמעשן.

ג. איך מקבלים מישהו שעישן ואח"כ חזר להיות ילד טוב ירושלים.

והגענו למסקנות הבאות:

א. כן, עישון הוא הדרדרות.

ב. כאשר מישהו מסביבתנו מתחיל לעשן, צריך להתייחס בשיא הרגישות, לפנות לו מקום כדי לחזור ולעזור כמה שיותר (כמובן בלי להעיק וכמה שיותר לקבל...)

ג. כשמישהו חוזר בו צריך לנסות כמה שיותר להתייחס רגיל ולנסות לא לזרוק כל מיני משפטים שיפגעו... אבל מה לעשות וטבעו של האדם הוא שלפעמים יוצא והוא פולט משהו, כל אדם צריך לעבוד על עצמו ולהשתדל שלא יקרה וגם מי שמקבל את הערה צריך להבין שלמרות שהוא חזר בו, אי אפשר לצפות מהחברה לשכח הכל ולשכח שהיה משהו מהסיבה הפשוטה שהיה משהו ואפילו שעכשיו לא, עדיין זוכרים...

אשמח לענות באישי אם לא הבנתם (וגם אם כן)

לילה טוב!! ותודה לטובי...פרח

בתור אחד שמעשן כבר כמעט 3 שנים בצורה קבועה...הסטלן הקטן

לדעתי אין שום בעיה בעישון מעבר לזה שזה מזיק לגוף...

אבל בעיקר אצל בנות (וגם אצל בנים אבל בצורה הרבה פחות גורפת)עישון הוא סימפטום להדרדרות בדברים אחרים. לא העישון הוא ההדרדרות אלא הוא רק סימן..ולכן מי שמעשנת אוטומטית אנחנו מקטלגים אותה כמדורדרת....

ומתנחלת קטנה....כתבת שאם מישהו מתחיל לעשן אז-----

ב. כאשר מישהו מסביבתנו מתחיל לעשן, צריך להתייחס בשיא הרגישות, לפנות לו מקום כדי לחזור ולעזור כמה שיותר (כמובן בלי להעיק וכמה שיותר לקבל...)

ג. כשמישהו חוזר בו צריך לנסות כמה שיותר להתייחס רגיל ולנסות לא לזרוק כל מיני משפטים שיפגעו... אבל מה לעשות וטבעו של האדם הוא שלפעמים יוצא והוא פולט משהו, כל אדם צריך לעבוד על עצמו ולהשתדל שלא יקרה וגם מי שמקבל את הערה צריך להבין שלמרות שהוא חזר בו, אי אפשר לצפות מהחברה לשכח הכל ולשכח שהיה משהו מהסיבה הפשוטה שהיה משהו ואפילו שעכשיו לא, עדיין זוכרים...

וזו הבעיה הכי גדולה!!!!!!שהפכו את העישון לאיזה דבר נורא ואסור ולכן אוטומטית כל מי שמעשן מודבקת לו סטיגמה של ילד רע וכשיש על אדם סטיגמה לרוב הוא מתאים את עצמו אליה...

וגם בגלל שהפכו את העישון לדבר נורא ו"מרד" הרבה אנשים שרוצים למרוד בסופו של דבר מתגלגלים אל העישון...
חוץ מזה שבעצם זה שהפכו את העישון לדבר כ"כ נורא אז כל ילד שרוצה לעשות קצת פוזות על חברים שלו הולך ומעשן...

כתבת גם מה עשות במקרה של מישהו שעישן ואח"כ חזר להיות ילד טוב ירושלים...למה זה לא יכול ללכת ביחד??אני מכיר המון אנשים שהם ילדים טובים ירושלים אבל גם לא עלינו  מעשנים או עישנו...

וסתם לידע כללי שלך...זה שסבא שלך עישן זה לא הופך אותך למישהי שמכירה את זה מקרוב...

מצטער אם כתבתי בצורה קצת בוטה...הסטלן הקטן
לעזאלסולי הגינגי"

למה בציבור שלנו כל מי שמעשן זה כאילו הוא כבר פחות טוב אצל החרדים אין בעיה לעשן זה לא מוריד אותך מדרגה כאילו תכלס אני לא בעד שאנשים יעשנו בגלל הקטע הבריאות ותכלס גם הכסף זה טוחן כסף אולי הסיגריה קצת ותחת יותר כאילו יהיה לך יותר קל לעשות שטויות וכאלה 

אצל חרדים זה מוריד אותך ממש ממש!!אנונימי (פותח)

אין לך סיכוי למצוא "שידוך" אם אתה חרדי מעשן..

זה נוראי

סולי הגינגי- עובדה שבגלל זה הם מעשנים הרבה יותרמתנחלת קטנה=)

מב"ציבור הדתי" כמו שהגדרת את זה!!

בגלל שאצלנו מתייחסים אל זה "עקום" אז מי שמעשן לא מרגיש עם זה נח! אצל חרדים נותנים תחושה טובה למי שמעשן אז הוא לא יהיה ממש לחוץ על להפסיק...

תראי לי בת חרדית אחת שמעשנת ולא מסתכליםילדה סוכר

עליה הפוך!!

ת'אמת לא קראתי הכל...כנרית על הגג=)

אבל הספיק לי המשפט הראשון:

אין שום בעיה בעישון מעבר לזה שזה מזיק לגוף???

למה אתה צריך רשימת בעיות? אולי זאת בעיה אחת, אבל זאת הבעיה!!! מה יש לך בעולם הזה אם לא הגוף והנשמה???

הנשמה- ריבונו של עולם ציווה עלינו להישמר מאוד לנפשותינו.

הגוף- חראם עליו! זה כל כך כל כך מזיק, אי אפשר להבין את גודל הנזק!!! גם למי שמעשן וגם למי שבסביבתו...

(לא מתכוונת לפגוע או משו... כן?!)

כמו שכבר אמרוnobody

כמו שכבר אעמרו העישון הוא רק סימפטום אבל בהרבה מאוד מקרים בציבור שלנו (לא ממש מכיר את האחרים) מי שמעשן הוא ברמה נמוכה יחסית (ממש לא כולם גם אני מכיר כאלה שמעשנים והם הרבה יותר שפיצים מכאלה שלא ובכל המובנים הם שפיצים) אבל מה לעשות שאם אתה הולך לעשן אם מישהו לרוב הוא ברמה דתית נמוכה יחסית והוא יכול לדרדר אותך וגם כשסתם אתה מבקש סגריה ממישהו אוטמתית מתחילים לדבר וכו' וכו'

אני לא חושב שמי שמעשן בצורה מבוקרת (גם כמות נמוכה ובעיקר עם מי הוא מעשן זה לא בעייתי בכלל)

לתגובות עדיף באישי כי אני לא נמצא כאן הרבה.

כנסן!!תפוזית

סבא שלי לא עישן שלושים שנה(!!) ואחרי שלושים שנה הרופא אמר לו שהריאות שלו שרופות לגמרי!!!!!!!!!!!!!!

למרות שהוא לא עישן שלושים שנה!!!!!!! זה הרס לו את הריאות!!!!!!!!!!!!!!!

איןnobody
עבר עריכה על ידי nobody בתאריך י"ד תשרי תשע"ב 13:33

אני רוצה שתסביר/י לי מה באת/ה להגיד בזה שהראות של סבא שלך היו שרופות למרות שלא עישן

הוא עישן, אבל גם אחרי 30 שנה הנזק עדיין קיים...כנרית על הגג=)
הבנתיnobody

בהתחלה חשבתי שהוא/היא רוצה להגיד שהבעיות בריאות לא תמיד קשורות לעישון

לפי דעתי..אש להבה

תראי להם שהשתנית!! לכל בנאדם מגיעה הזדמנות חוזרת!! אל  תוותרי!

סליחה- עם כל הכבוד, אני לא אתייחס רגיל למי שמעשן!מתנחלת קטנה=)

אני כן אתן לו תחושה שזה לא בסדר!! אני לא מתכוונת לעודד אף אחד לעשן!!!ממש לא! אני אעודד להפסיק וממש לא להפך!! אני אומרת את זה חד משמעית!!

וכשאני הולכת עם חברה שלי ומישהו יעשן לידי אני אגיד לחברה שלי בקול מספיק חזק כדי שהוא ישמע משהו כמו "איכס, אני שונאת שמעשנים לידי" או משהו בסגנון!

וכן, עישון זה נוראי!! רוב האנשים לא מתחילים עם זה כי זה עושה להם טוב, אלא כי זו בריחה/ לחץ חברתי/ דאווינים וכו'...

וחוצמזה אני מכירה גם לא רק מזה...

אחד שמכיר מעצמו ומקרוב והרבה בעולםevyatarla

את המשפט הבא:

"אם מישהו לרוב הוא ברמה דתית נמוכה יחסית והוא יכול לדרדר אותך"

אני רוצה להוקיע בצורה הכי חריפה ובוטה שיכולה להיות, אני שם לב שרובכם פה ילדים די צעירים שנמצאים במקים די שיפוטי ומגזרי מפחדים מהצל של עצמם, כמובן מתוך רצון לקדושה, שצריכה להתברר, ומחשבה שכל המתרחק הרי זה משובח.

אז דעו לכם רבותיי הצדיקים, אני לא ציני, שבתור הצעה חברותית וידידותית אל תגידו משפטים כמו הנ"ל ואל תעשו הכללות כאלה, אנשים מכל העולם בכל הצורות מעשנים או לא מעשנים, המדד הזה לא קובע בכי הוא זה את רמת המוסריות שלו ו\או רמת ה"דתיות" שלו. 

למדתי במכון מאיר, הייתח שליח בני עקיבא הסתובבתי בעולם ובארץ =] ותאמינו לי, אין זה משנה בכלל אם אדם הוא מעשן או לא, יש אנשים שמעשנים קצת ויש הרבה, ויש מי מהם שמחזירים את כל העולם ואחותו ואח שלו ודוד שלו בתשובה שלמה מאהבה או מיראה.

גם הילד שלכם אם יעשן [רחמנא ליצן לא עלינו בכלל לא יעלה על הדעת לא בא בחשבון אנו נראה לו מי המחליט בבית הזה] צאו מהסרט הזה מהר, ואל תדביק על אף אחד תווית כזאת או אחרת, ריבונו של עולם קרוב לקוראיו, ויש כאלה שקוראים לו עם סיגריה ויש כאלה בלי סיגריה, וכמו אתם הייתם רוצים שיישפטו אתכם לכף זכות ולא חובה ובטח לא במקום שייכול להראות, ואני מדגיש, להיראות למראית עין בלבד של איזה עובר אורח אחד ממליון ברחוב, שלא ידון את רמת המוסריות או התורניות שלכם אל תעשו כך.

ואל תדונו אף אחד עד שתגיעו למקומו. משנה מפורשת. תפסיקו להצטדק ולחשוב בצורה סכמתית מערבית. כל מקרה הוא לגופו. לגמרי.

בעז"ה אחותי היקרה, אל תפחדי משום הסטוריה שלך, אם הפסקת לעשן ב"ה, תמשחי בזה. ופה הדבר החשוב, תבטחי בה' יתברך ויתעלה עילת העילות וסיבת כל הסיבות שלך ושל כל העולם, ואת תלכי בדרך האמונה והנקיות ותסמכי עליו שיביא לך את אישך הצדיק שיאהב אותך עם כל ההסטוריה ה"מטורפת", ואת במצב ישתבח שמו נשמע אחלה ב"ה, ולא יעניין אותו שעישנת איזה סיגריה או שנה שלימה, ותדעי שזה רק יצר הרע גורם לך ככה לפחד, והוא גם עושה פה אחלה עבודה על חברי הפורום פה ששופטים כאוות נפשם ומכוונים חצים וטילים לכל מיני כיוונים יודעים רגילים וסטיגמאטיים לגמרי. כולנו צריכים תשובה על זה. מי שלא לומד את זה בדרך אהבה ה' ילמד אותו בדרך אחרת, או דרך עצמו או דרך הילדים שלו. העיקר שיבין מה זה ללמד זכות ולתת מקום לכל בריה לפי מקומה רגשותיה דרכיה וכן על זה הדרך.

אני כותב מתוך כאב על הדרך שמתבטאים פה. אוהב אותכם ושמח שדנים על זה.

אל תעשו מחיצה בניכם לבין אף אחד. אא"כ הוא מחלל ה' בפהרסיה דרככם. לעשן איננו חילול ה'. מובטח.

אני נגד לעשן, זה לא בריא.

יש לי חברים שיכולים להיות הרבנים של כולנו יחד ומעשנים, יותר או פחות. אני מעשן קצת ולא יכול להיות רב ש אף אחד =]

שבת שלום, חג שמח. באהבה ואמונה!

אני יכולה להגיד לך שזה נושא שממש כואב לי!!עמוק בפנים.

ראי שם-משתמש, וחתימה,

אבל שמעי נשמה, החיים הם בטבעיות ככה. מה אפשר לעשות?

ויש לי כמה חברות עם סיגריות (אני לא אוהבת להגיד מעשנות...) וכל מי שיודעת את זה עליהם, מסתכלת עליהם ככה. מה אפשר לעשות? זה טבעי זה יהיה ככה. את לא רוצה שיסתכלו עלייך ככה? אז אין לך ברירה אלא לספר את זה לכמה שפחות אנשים. שלא יתגלגל ויתגלגל הלאה. פשוט ספרי את זה רק לכמה אנשים קרובים אלייך, ושאת יכולה לסמוך עליהם. אין לי פיתרון אחר.

ואם את רוצה- דברי איתי בשיחה אישית, ממש בשמחה

שמעי אני בן אבל אני יגיד לך איך בן רואה שבת מעשנתרון123

אבל דברי איתי בבפרטי

באישירון123
אני הקטנה- אני יודעת מי את...ילדה סוכר

וכן- היו פעמים שעישנו ביחד( בדשא שלנו..)

וואי ורק שתדעי שאני פשוט גאה בך שככה את פותחת את זה!

באמת באמת!!!

ולוידת- ניראלי שחלק מיזה שאת רואה שמתייחסים אלייך " שונה"

זה פשוט ההסתכלות שלך! ישמצב גדול שאני טועה, אבל אני יודעת שלפחות על עצמי-

הייתי בטוחה ששונאים אותי בכיתה, והתנהגתי בהתאם. ועד שלא שיניתי תגישה שלי-

זה לא השתנה. אבל כש"גיליתי" שזה לא מה שחושבים עליי- אז גם פיתום ראיתי את זה

בעצמי. אז אולי זה העניין!! (אני אומרת- אולי...)

ואת תותחית על! רק שתדעי!! (אחלה מפיקה של המבצע..)

שבת שלום. דבריתי.

אוהבתותך פוווליםםם

הבעיה היא פשוט סטראוטיפיםאנונימי (פותח)

אצל רוב האנשים, גם החילונים אבל בעיקר אצלנו, הדתיים, אישה מעשנת ישר מתקשר עם מקצועה של רחב (ולא לפי פרוש רש"י)... זה אמנם לא נכון, אבל זה המצב.

איך אומרים: זה מה יש ועם זה ננצח.

אני מאוד מצטערת שאני הולכת להגיד לך משו ממש ישיר..lea..

אבל.. אני מאוד מצטערת , כי כן בת שמעשננת ולא מכבדת ת'צמה למה שאני ועוד אנשים אחרים יכבדו אותה!

נשמה טהורה שלי, את בת את כבוד את סמל של עם את לא יכולה ככה לזלזל בעצמך מזה?!?!?

באמת לאן הגענו ואח"כ אתן (אני מדברת למעשנות שביננו) מתלוננות למה לא מכבדים אותכם .אז לי יש תשובה מאוד ברורה!! - כל עוד את תזלזלי בעצמך ולא תכבדי ת'צמך אפחד לא יכבד ולא יעריך אותך- בדיוק! מה ששמעת!

בנים זה פחות, בנים זה יותר בקטע של  הידרדרות רוחנית וכן! זה מתחיל מהסיגריה הכי קטנה שבעולםם!

בקיצור, את בת של מלך!!!!!!!!! א-ס-ו-ר -ל-ך- ל-ז-ל-ז-ל -ב-ע-צ-מ-ך-!  ועד לא מזמן יש מישי אח שלי (17) היה בקשר עם מישי כילו מזה קשר? לא מדבר איתה טלפונית אפילו סתאם פשוט הוא היה מעריך אותה כי היא הייתה הולכת צנוע כזה וחברות שלה היו ההיפך בקיצור היא התדרדרה והתחילה לעשן ואז הוא לא מעז להסתכל עליה.. ונכון זה קיצוני אבל זה מצוייין. כי הגיע הזמן שבנות יתכילו יותר להעריך ת'נשמה הקדושה שלהם ולא יזלזלו בעצמם זה פשוט זוועה! וגם בי בתור בת לא מעשנת זה פוגע , אני רואה בנות כאלו ופשוט באלי לבכות על החוסר כבוד שהם מביאות לעצמם!

יש לי עוד מלא מה להגיד בנושא אבל אין לי כוח..

אז אם את רוצה ,אחותי, בכייף ענקי תרגישי בנווח!

אני מסכימה עם זה שבנות צריכות לכבד את עצמן אבל..אנונימי (פותח)

למה אצל בנים זה פחות, בנים זה יותר בקטע של הידרדרות רוחנית?

למה לבנים מותר כי זה הדרדרות רוחנית?

ואיך אתה יודע שבנות לא מסתכלות על בנים בדיוק באותה צורה?

בנים שמעשנים זה בדיוק כמו בנות שמעשנות!לדעתי לפחות...

השאלה היא למה מי שעושה את הטעות עושה אותה-אבגדה

1-דרך לא נכונה.

2-חולשה.

3-שכחה.

4-טעות, חוסר ידע.

במושגים ההלכתיים-

1-מומר/יוצא לתרבות רעה/אוכל נבלות להכעיס(אע"פ שלא תמיד זה מגיע גם לאכילת נבילות להכעיס).על זה אומרים-"פשענו".

2-אוכל נבלות לתאבון/מזיד.  על זה אומרים "עווינו".

3-שוגג.     על זה אומרים "חטאנו".

4-אומר מותר.

הסוג הראשון מראה על הדרדרות.

הסוג השני, הוא גם הדרדרות מסוימת, אבל קטנה הרבה יותר, אפשר לומר שזה דבר נסלח...

הסוג השלישי מעיד על שכחה, אולי זה מראה שהדברים לא מספיק חשובים לאדם, אבל זו אינה עדות נאמנה.

הסוג הרביעי מעיד או על טיפשות, או על חוסר לימוד, או על שניהם גם יחד, לא יותר מזה.

ומי שחזר בתשובה, הוא כבר בסדר גמור.

והערה-מבחינת האיסור ההלכתי, לכאורה שתית קולה לא שונה בהרבה מעישון, ההבדל היחיד הוא שלגבי עישון יש תרבויות מסוימות (דתיות-לאומיות-אשכנזיות) שברור להם שזה דבר פסול (ולכן זה כבר יותר בכיוון של מזיד/יוצא לתרבות רעה) יותר מאשר שתיית קולה.

...אני הקטנה

קודם כל לא נפגעתי מאף אחד.

ב. לפי דעתי מי  שניסה פעם אחת בחיים שלו והוא יודע שהוא לא יעשה את זה עוד פעם זה לא נקרא הדרדרות!

ונכון שבת שמעשנת רואים אותה שונה מכל שאר הבנות אבל מה לעשות יש גם בנות שמעשנות וחוצמזה סבבה על בנים בגיל הזה לא כזה מסתכלים מוזר ובעצם, זאת אותה בעיה בדיוק עצם הגיל (מי שמעשן) זה הבעיה לא נראה לי שמי שעישן וכביכול "נגמל" הפסיק בגלל בריאות לא נראה לי שזה בכלל מעניין אותו...

ו..אביבמרקוי סליחה אולי שאני באה מולך דווקא אבל בת שאתה רואה עליה שהיא דוסית (ולא חסר בנות כאלה שאני מכירה!) ומעשנת היא נראת לך כאילו היא עושה ת'מקצוע של רחב?

ו...ילדה סוכר! אין עלייך נשמה!ידעתי איכשהו שאת זאתי שתעלי עלי...נדבר....

אמממ התגובה שלי נקטעה אז..חסויה!?

אביבמרקו אם אתה רואה בת עם חצאיות ארוכות בקיצור דוסית מעשנת אתה מחושב שהיא עושה את התפקיד של רחב?עוד לא הבנתי..

וסליחה שאני מדברת כאילו אלייך בלבד...

הבנת הנקראאנונימי (פותח)

תקראי שוב את מה שכתבתי

כתבתי במפורש "סטריאוטיפים" ולקשי הבנה "זה אמנם לא נכון".

משמע, איני מסכים עם הקביעה, אבל זה מה שחלק גדול מהבנים (והבנות - תעשי סקר בנושא!) חושבים.

איפה הבנת הנקרא כשצריך אותה...

מסכימה איתך!!!צדיקה אחת
תגובה חשובה..אנונימי (פותח)

ראיתי את התגובות והרגשתי שאני חייבת להגיב!!!

אני בחורה שבאה מ'בית טוב' מה שנקרא..(ביטוי מוזר...מה ההגדרה של בית טוב??!!)

ותמיד הייתי ילדה טובה! אף פעם לא מרדתי! לא בהורים, לא במוסד הלימודים,לא בחברה..!

תמיד יכלו להגיד עלי שאני ילדה טובה!לא עשיתי שטויות,התלבשתי כמו שצריך....הכל בקיצור..

אבל מה לעשות שבתוך כל ילד טוב יש גם נפש,ולפעמים הנפש עוברת יותר מידי דברים, עד שהיא לא מסוגלת להתמודד יותר,ופשוט מ ת פ  ר ק י ם!! וגם למצב כזה הגעתי...

ותמיד הרגשתי שאת כל הגושים שהיו לי בפנים אני יוכל להוציא בעזרת הסיגריה..(כמובן באופן זמני)..

עוד לפני שהתחלתי לעשן..הרבה זמן רציתי לקנות כבר קופסא...עד שיום אחד פשוט קניתי..

וכל אחד שמעשן יסכים איתי שזה מתחיל ב'סיגריה אחת ליום' ונגמר ב-'קטן עלי 5 ביום' במקרה הטוב..

ושלא תבינו אותי לא נכון:אני מודעת היטב לסכנות הבריאות שבעישון,והטיפו לי על זה יותר מידי פעמים בחיים...

אבל לפעמים עדיף את זה מאשר להגיע בהמשך החיים לאישפוז במוסד חולי נפש...

וכן,בהחלט קשה לצאת מזה,ובהחלט זה עושה רושם שלילי על הבנ"א שמעשן..במיוחד שזו בחורה דתיה...

אבל אין מה לעשות,לא צריך להתכחש לעובדות,ולא צריך לשים פס על החברה ועל הסטיגמות של החברה,

כי לכל אחד בסופו של דבר יש את החיים שלו,את ההתמודדויות  שלו,

ומי שלא מצליח לקבל את זה -יש לו בעיה מאוד קשה, כי הוא רק מרחיק יותר את אלה שנפלו 'בין הקרשים'

ולא עוזר לו בכלל,וגורם לו להרגיש יותר רע עם עצמו,ותאמינו לי שמספיק רע ..אף אחד לא מאושר לעשן.. תהיו בטוחים!!!..,

א.מי שלא עישן לעולם לא יבין את התחושה של מי שנפל לזה, וגם לא יכול לשפוט אף אחד שמעשן!!

ב.תשנו את היחס שלכם לאותם חבר'ה שנפלו,ואם לא תנסו לעזור להם, אז לפחות אל תריעו את המצב יותר..

ו'אני הקטנה'-אם תרצי בשיחה אישית-בכיף...

אבל כשלא מכבדים את אותו בנאדם או..lea..

שמוכיחים אותו זה לא בא בקטע של להשמיד אותו מהעולם בגלל שהוא מעשן,

ממש לא!!

אלא כדי שאולי דרך זה הוא יקלוט או היא ש"וואלה אולי באמת מזלזלים בי כי אני מזלזלת בעצמי ולא מכבדים אותי כי אנל'א מכבדת ת'צמי" יש כאלה..

מסכים עם כל מילה.פעמיים חי
לפי דעתיאנונימי (פותח)

מי שמעשן עובר גם על עוד כמה דברים וזה הבעיה,כי בכיתה י' הוא התחיל לעשן,אבל לפני זה הוא היה אחד כזה שלא שם יותר מדי על חוקים.כאילו זה לא שהדבר הבעייתי היחיד אצלו זה עישון

לא יודע לאמעינייןאורי י.
אז אל תגיב אם לא מעניין אותך!!מה היציאות היום?תן חיוך....=)
ההשלכות של המעשים ידעות מראשחופשיה ומאושרת

קחו אחריות..עכשו עצוב לך??היית צריך לחשוב על זה..

כנסו.....

אני לא חושבת שצריך להתייחס כאל מדורדרים לאנשים שנגמלו מזה-

דווקא הם במדרגה הרבה יותר ממני לא רק שהם מראש לא מעשנים הם עבדו כדי לא לעשן...

וחוצמיזה לא צריך "להשתדל להתייחס אליהם כמו אל.."  אלא פשוט לכבד אותם כי אתה חושב שהם בנאדם ולא כדי לעזור להם, בשביל הנימוסים או אני לא יודעת מה... 

להיות אמיתיים.. ברור שעדיף להתייחס אליהם טוב אבל ברגע שאתה מתייחס אל אנשים כאל אדם טוב עם דברים טובים וכאלו כי אתה באמת חושב את זה זה משו אחר..

חשוב להכנסקטיה הדר

אני באופן אישי לא מיסתקלת על אנשים בצורה שונה....לא יודעת אני מוזרהויש לי המוון חברות שמעשנות....אני חושבת שבנאדם שנירתעה זה כי הוא לא מספיק מוכן לקבל תשני את האחר...! וזאת בעיה נפוצה מאוד לצערנו.....גם אצלינו ומה שמוליך אותי בכל החחייים זה אל תדון אדם עד שתגיעה לימקומו ...............!!!!!!!!!

כי מי אני שיגיד מי רע ומי טוב כל עמ"י קדושים וטהורים ואני באמת אוהבת אותם חוץ מ.....את יודעת מי....

עוד תהייהאני הקטנהאחרונה
עבר עריכה על ידי אני הקטנה בתאריך כ' תשרי תשע"ב 05:20

אביבמרקו קודם כל סליחה...מקווה שלא נפגעת..

וואי אייכה?!! אני פשוט מסכימה איתך וגם איתך קטיה..=)אין על אנשים בפורום הזה!

וגם סתם שאלה שנמצאת לי בראש -

נכון יש אנשים שעישנו וניגמלו (אני לא סובלת ת'מילה הזאת!) למה פתאום הם מתחילים להגיד שסיגריות זה רע ? שהם היו מעשנים הייה להם טוב..כי עובדה שהם עישנו..כל האלו שעישנו והייה רע להם אני מבינה אבל כל אלו שהייה להם טוב?בגלל שהם הפסיקו זה נהפך לרע?מבולבל

אני הקטנה...

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך