ממ אוקי . שאלה ..נושי104

<אני יודעת שחפרנו בנושא , ורובנו דיי מיצינו את כל הקטע , אבל בכ"ז , שאלה שלא כ"כ קשורה לעיסקה עצמה חיוך>

אז ככה ,

אנחנו נגד השיחרור של הכ"כ הרבה מחבלים -בעיסקת שליט, מכמה סיבות .

ויש גם סיבה , שאם ישחררו אותם , אז יהיו יותר פיגועים , ואז אנשים יפגעו , וחס וחלילה יהרגו . נכון ?! 
אבל , תמיד אנחנו אומרים , שה' נתן - ה' לקח .. יענו ה' מחליט מתי לקחת מישו .. נכון ?!

<זה לא שזה אומר כאילו - בואו נעמוד באמצע כביש 6 , ואם ה' יחליט שאני צריכה למות - אז רכב ידרוס אותי . אז לאא , זה לא ככה !!>

אז , אם ה' יחליט שצריך להיות פיגוע , ושזרובי צריכה ח"ו למות בפיגוע ההוא , אז גם אם לא נשחרר מחבלים עכשיו , יש מחבלים אחרים שיבצעו את הפיגוע .. [או שזרובי תמות בדרך אחרת , אבל היא תמות , כי ככה הקב"ה החליט..]

זתומרת - הפיגוע יתרחש בין אם נשחרר מחבלים , ובין אם לא נשחרר מחבלים . 

[כי אם ה' מחליט שיהיה פיגוע , אז המחבלים שבכלא הם לא המחבלים היחידים , זה או שהם יעשו את הפיגוע , או שאחרים ..]

ואני מדברת ספציפית על המשוואה הזאת - משחררים מחבלים=עוד פיגועים.

אז למה זה בעצם העניין הזה כ"כ חשוב לנו ? ושגם בגללו לא נסכים לעיסקה ?

קצת חזרתי על עצמי , אבל אני מקווה שהבנתם את הרעיון חיוך

תודה ! ערב טוב !

לדעתיט!הר
עבר עריכה על ידי tohar בתאריך י"ח תשרי תשע"ב 16:57

אפשר למנוע את הגזרה אם לא משחררים ת'מחבלים הארורים האלה.

לצערנו, מאז שבנ"י נכנסו לארץ עזבה אותם ההשגחהתן חיוך....=)

הניסית, והם עברו להשגחה טבעית. (זה לא אומר שאין ניסים! אבל לא כולם גלויים לכולם..)

אז זה לא שאנחנו נשחרר ת'מחבלים, נתםלל לטוב, וה' יעשה ת'עבודה שלו.

ז"א מתי שכתוב "ה' ילחם לכם ואתם תחרישון" זה היה מתי שהיה השגחה ניסית.

ולכן, מלכתחילה לא היינו אמורים לשחרר ת'מחבלים. אנחנו צריכים לעשות ת'השתדלות שלנו.

אבל עכשיו, אחרי שנחתמה העיסקה-לא נותר לנו כלום חוץ מלהתפלל ולקוות לטוב...

מקווה שהובנתי..

תקשיבי, זה כמו הדוגמא שנתת,מעפר אני באה

שזה לא שנעמוד על כביש 6 ונגיד אם ה' רוצה שניהרג ניהרג!

זה בדיוק אותו דבר! לשחרר אלף מחבלים זה בדיוק לעמוד באמצע כביש 6 ולהגיד את זה!! אנחנו הורגים את עצמינו בידיים.. נכון שהכל מה' והוא זה שיחליט מי יעשה ת'פיגועים, אבל עשו מבדקים ובאמת הרבה מחבלים ששוחררו חזרו לעסוק בפיגועים!

זה סכנה גדולה מאוד!

וואי, מסכים עם גילוש! לקחה לי את המילים!אליקאליק

[נמחק התוכן]עץ על מים

אז למה בכלל לחשוב ולהחליט? למה בכלל לחיות?הרהור

כי אם ה' רצה שנגיע היום לבית הספר נגיע גם אם לא נעשה זאת ברגלנו, ואם ה' ירצה שנסע לM במקום לY זה לא משנה על איזה אוטובוס נעלה נגיע לאן שה' ירצה.

אז איפה הרצונות שלנו? ז"א האם הרצונות והמעשים שלנו בכלל לא משפיעים על חיינו?

אולי כן ואולי לא. אבל זה תלוי באומונה שלך בבחירה חופשית. 

אם את מאמינה בבחירה חופשית, זה עונה על השאלות שלי (בדיוק כמו על השאלות שלך, כפי שהסברתי כרגע, הרי כל השאלה שלך הייתה בעצם על בחירה חופשית) בתשובה כן.

ואם את לא מאמינה בבחירה חופשית אז זה עונה על השאלות שלי (בדיוק כמו על השאלות שלך, כפי שהסברתי כרגע, הרי כל השאלה שלך הייתה בעצם על בחירה חופשית) בתשובה  לא.

(ויש עוד אפשרות, לא להאמין בבחירה חופשית אבל להאמין שכדי שיהיה עולם מוסרי ושהעולם לא יהפוך לגהנום צריך לשקר לעצמנו שיש בחירה חופשית. אבל זה בסוגריים. )

מקווה שהובנתי ושהבנתי נכון את דברייך.

בברכה,

הרהור עמוק.

כמו שכולם אמרו פה - צריך את ההשתדלות שלנו!66

ובעצם את טוענת שאין לנו כ"כ בחירה חופשית ואת שוללת כל התערבות של האדם בעולם (יעני אין עניין להתפלל כי זה לא יועיל.. וכו')

ולכן התשובה היא שהקביעה והידיעה של הקב"ה זה לא קביעה וידיעה במושגים שלנו!!

אנחנו עם השכל הפיצפון שלנו לא מסוגלים לקלוט איך זה מסתדר אבל זה בטוח! לכל אדם יש בחירה חופשית ויכולת לשנות ולהזיז דברים בעולם פה! (אחרת איך הקב"ה מעניש אותנו? אם הוא החליט אז זה חייב לקרות? אז מה אשמתנו??)

זה לא מה שה' החליט אז זה חייב לקרות אלא יש בכוחנו לשנות גזרות בעזרת תפילות ומעשים.

ו-ל-כ-ן עלינו לפעול ולעשות!!

זה בדיוק כמו לעמוד באמצע כביש 6.אבגדה
חוה.......1

זה שזה קורה.. זה לא אומר שככה זה אמור להיות וככה אלוקים החליט... זה כמו ש... אני יתנצר חס וחלילה אז.... אוקיי ככה זה אמור להיות מלמעלה...אז.. ממש לא... אנחנו יכולים למנוע את זה...

א. עניתי לך באישיענבל

ב. חוה! את אומרת לא זה לא כמו לעמוד באמצע כביש 6 אבל זה העניין שזה כן!

אין עניין שניתן להם את הכלים לבצע את הפיגועים ואת המוטיבציה לבצע עוד חטיפות.

יש עניין של השתדלות וכמו שלא נעובר באור אדום ונגיד "אם ה' רוצה שאני אדרס אני אדרס גם באור ירוק"

ככה אנחנו גם לא אומרים "בלאו הכי יהיו פיגועים אז אין בעיה לשחרר את המחבלים".

אם נלך לפי מה שאת אומרת אז בואו נשחרר את כולם וזהו למה בכלל להשאיר אצלינו מחבלים?

תחשבי על זה זה אותו דבר.

ד' יתן תגמול לאלה שעוברים על "ונשמרתם".האדמו"ר מצנעא
ואמר את זה?....הרהור
>><אריאל>

במשפט אחד: 

לפני שאדם מחליט החלטות על סמך השיקולים המטא-פיזיים, או אם תרצו, האלוקיים, שיבין ויפנים את השיקולים הפיזיים. 

כמעט וענית לעצמך--כמו שאת לא מסכנת את עצמך, וחוצה כביש סואן, אפילו שיש סיכוי סביר שתוכלי לרוץ אותו בהצלחה- בגלל הסיכוי הנגדי, לא תעשי זאת, ולא תחשבי על ההחלטות של הקב"ה לגבי חייך.

כמו"כ, יש סיכוי שהמחבלים האלה לא יחזרו לבצע פיגועים- אבל מאידך, יש סיכוי נגדי שכן- ולכן לא חושבים בכלל ע"ז.

שמעתי שלפי סקרים 60% יחזרו לטרור.הרהור

(לא אמין יותר מידי.)

נושי104אחרונה

חבר'ה , קודם כל תודה שעניתם

ולפי מה שרובכם עניתם , אתם לא הבנתם את הפרנציפ ..

אני מבינה שרוב המחבלים שהשתחררו יחזרו לעסוק בפיגועים . זה ברור .

אז נגיד גילה ,אני מבינה שאם ישתחררו עוד מחבלים , אז האלה שישתחררו יכולים לעשות עוד פיגועים .

אבל מה שאני אומרת , זה שבינכו יהיו אמורים לעשות פיגועים. נכון ? אז מזה משנה אם זה מחבל שעדיין לא נכנס לכלא עושה את הפיגוע , או איזה מחבל שהשתחרר .. מבינים ?!

כאילו זה שיש את הפיגוע - זה נתון .. פשוט מי שעושה אותו זה לא .. אם אמור להיות פיגוע , אז גם אם כל המחבלים עדיין לא ישתחררו - עדיין יהיה איזה מחבל שיעשה אותו ..

ואם מישו צריך למות בפיגוע, ובגלל שלא שיחררו את המחבלים - אז לא עשו פיגוע , אז הוא ימות בדרך אחרת .. אבל הוא ימות .

ואפרת , כפרעלייך , אני מקווה שהבנתי נכון את הדברים שלך [] , ואני מאמינה בבחירה חופשית ..

זת'ומרת ,אני מאמינה שה' מסובב הכל , אבל בבחירות שלנו , מה שאנחנו נעשה - בסופו של דבר זאת החלטה שלנו . 

אם אני ימשיך ,אני רק יסתבך עוד יותר.  אז נדבר באישי

אני מקווה שהובנתי ערב טוב !

ז"א אני לא חושבת שה' *רוצה*,הרהור

ומשנה דברים בעולם כפי *רצונו* כי זה נגד הטבע.

אני חושבת שפשוט יש קיים לפי ה' ושינוי ע"י בהווה. 

פחות או יותר.

או על אותו עיקרון ה' לא *מחליט*הרהור
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך