בבקשה, שימו לב! תודה.נשמה ישראלית
עבר עריכה על ידי Admin בתאריך י"ט חשון תשע"ג 22:03

צהריים טובים!

רציתי לשאול את השאלה המרכזית,

ולא ידעתי איך בדיוק לומר את זה,

אז ניגש ישר ולעניין

ונגיד דוגרי ואמיתי.

אם מישהו\ מישהי מכירה מישהי מתאימה,מאד מאד אשמח...

תודה רבה!

באיזה גיל את מחפש?אני..
מישהי בת 14, הולך?

חחח..

טוב, למען האמת, אני לא מכירה בנות שירוצו להתחתן עם בחור בן 16, ואני כן ממליצה לך לחכות קצת בכל זאת, לפעמים רואים דברים אחרת בפרספקטיבה של זמן. 16 הוא לא גיל אידאלי להתחתן.
עוד על 18, אפשר לדבר, למרות שזה גיל צעיר, אני מניחה שאפשר להתחתן. אבל 16, תנוח דעתך עליך, צדיק. וטיפה סבלנות.. רק טיפה.

תקשיב ילד,גייטל רייזל
אני מכירה כמה בגיל שלך בוגרות, יפות, צדיקות ולאף אחת אני לא מביאה את המייל שלך. לא רוצה לדפוק את החברות שלי.

אתה רציני?
מקווה שלא!!

בכל אופן, כמה שאתה בוגר וכו' אני בטוחה שלא תתחתן השנה..
בהצלחה מאור, יחיאל איך שלא קוראים לך..
וגיל 17, הולך?  למה את חושבת שאפשר להתחתן בגיל 18יסכלוש2
ולא בגיל 17- 16.5 ..? הפרש של שנה- שנה וחצי!! תחשבי שעד שהבנאדם יתחתן הוא עוד יצא חצי שנה.. ומהארוסין לחתונה גם יש זמן.. בסוף הוא יתחתן בעז"ה יתברך ובהשתדלותו בגיל 17-17.5... אז מה אתם עושים מזה סיפור כ"כ גדול??? מי קבע שגיל 16 הוא לא גיל אידיאלי להתחתן??
אם את לא יכולה לעזור לבנאדם- לפחות אל תורידי לו את הרוח מהמפרשים!! את לא מכירה אותו שאת יכולה לקבוע שלא מתאים לו להתחתן!! חוצמזה, שללעוג לדרכו של אדם- זה בכלל לא יפה.. אפשר להעביר ביקורת בדרך יפה.
בן אדם משעשע אתה..תפוזה 1
בס"ד

איך אנחנו יכולים לדעת אם הבנות שאנחנו מכירים מתאימים לך אם אנחנו לא מכירים אותך..
ולעניין עם הגיל גם אני חושבת שכדאי לך לחכות.
זאת אשתי!נשמה ישראלית
אני מחפש מישהי שהעניין שלה זה: האמת,
וגם לחיות
אם נראה לכם שאתם מכירים מישהי כזאת אז...
תגיד אתה התחרפנת???taltal
אוף קפץ לי..taltal
למה נראה לך שלהתחתן בגיל 16 זה בסדר?
נראה לי טיפשי בכלל להגיב על זה, אבל נו, נעשה את זה.
איך אתה חושב שתאכיל תילד שיהיה לך עוד שנה/ שנה וחצי?
איך אתה חושב שתפרנס את אשתך? שלא לדבר על עצמך?
נראה לי התחרפנת לגמרי.
אין לי בעיה עם אנשים שמתחתנים מוקדם אבל יש גבול.
אני יכולה לקבל את זה שהבחורה תהיה בת 16 אבל הבעל???
איך הם יחיו?
ויש לי עוד דבר להוסיף: הרמב"ם אומר שעל החתן קודם ללמוד, למלא את עצמו בתורה, ורק אחר כך לשאת אישה.
מה אתה אומר על זה?
נו באמת..אני..
כל טענה פה אני יכולה לסתור לך, אתם לא מביאים טענות עניניות ללמה לא להתחתן בגיל צעיר.

איך אתה חושב שתאכיל את הילד שלך?
מי אמר שלחבר'ה בני 20 או 21 יש יכולת כלכלית יותר משמעותית לפרנסת משפחה מילד בן 16?
אף אחד.
להסתדר מבחינה כלכלית תמיד אפשר, ףפשוט חיים חיים של פשטות.
מי שזה לא מתאים, מוזמן להתבסס קודם כל עם מקצוע ביד ואז להתחתן וכו' וכו, אבל הטענה הזאת של איך תאכיל את הילד שלך, לא רצינית בעיני.
זאת טענה שאפשר להעלות כמעט על כל גיל נישואים, בעיקר אם הבחור מתכוון ללמוד תורה.

הרמב"ם אומר את זה אמנם, אבל הרי גמרא בעצמה טוענת שגיל נישואים צעיר זה הדבר האידאלי. נכון שבמציאות של היום הדבר יותר מורכב, אבל אם יש כאלה שמתאים להם והם מרגישים באמת, מתוך מודעות פנימית אמיתית, מתוך הכרות אישית עם עצמם שזה מתאים להם, ולא בגלל ששיוו כאילו זה מזה מגניב להתחתן( והשם יראה ללבב) אז אין עם זה בעיתיות יתר כמדומני או בעתיות כלשהי.

מכל מקום, בחייאת אנשים, תנו טענות יותר משכנעות.. אתם מסוגלים ליותר(:
בגדול נכון אפילו לאדם בגיל 20-21 לא תמיד יש לואנונימי (פותח)
איך לפרנס אישה וילדים!!!
אבל עדין לחלק זה כן מתאים!!!
מה שכן כשאתה כבר בישיבה גבוהה אז יש לך תנאים יותר טובים על מנת להתחתן, הווה אומר: מלגות מהישיבה ודירה או קראוון(ברוב הישיבות זה ככה)!
עזוב את הנושא - ככה, אתה באמת מתכוון להתחתן השנה?? תחשוב עם עצמך! או שבעצם אתה מחפש כי בא לך!! לא שלעוד הרבה בנים לא בא!!(אם הבנת מה אני רוצה לאמור לך).
אבל גם אם כן עדין יש את מגבלת הגיל מבחינת המדינה הווה אומר: גיל 17 צריך אישור הורים גיל 18 כבר לא צריך!! אז בעצם 16 מבחינה חוקית אסור להתחתן!!!(לא שמישהו שם על החוק אבל.....).
עוד דבר.....לא רק חשוב זה שתהיה בוגר אלא צריך שגם בעצם תראה ותחשוב עם עצמך קודם כל מי אתה - תבנה את האישיות שלך ואז תחשוב גם מה אתה מחפש!! וממילא צריך כאן גם את הקטע של הבגרות!!!
אז אם עדין ובכל זאת אתה מרגיש מוכן ורוצה להתחתן אז תנסה את מזלך עם בנות ממעלה לבונה - אם זה הסגנון שלך. כי רק שם אולי בנות תירצו להתחתן עם בן הככל הזה!!!
זה הגמרא אומרת..אנונימי (פותח)
הלוווווווועדיאל דוד

תרגיעי מה את מתנפלת ככה?

נמאס כבר שכל אחד עונה איך שבא לו תתחילו לענות כמו בני אדם!

זה בטוח לא מועיל אם מתנפלים ככה על בנאדם!

יומעולה לכוווולם(סליחה על הבוטות)...

מי אמר שלא שהוא לא למד תורהידידיה
לפי מה שאתה כותב (ולא רק פה) רואים שאתה לא בוגר.ישי ויזנר
כשמחפשים מישהי, לא מחפשים מישהי ש"העניין שלה זה האמת וגם לחיות".
כשבן אדם עומד לצאת עם מישהי הוא יושב עם עצמו, עושה רשימה (הרבה יותר ארוכה) של תכונות שהוא רוצה / לא רוצה באישתו (לפי האישיות שלו, למה הוא מתחבר, איך הוא רוצה שיראה הבית שלו, ועוד) ומסדר את זה לפי סדר עדיפות.
אח"כ אפשר להתחיל לחפש מישהי.
לא כ"כ מסכימה.אני..
תדע לך, שלפעמים הרבה יותר קשה להתחתן ככל שמתבגרים. כי ככל שמתבגרים ונחשפים יותר מדי, מודעים ליותר ויותר תכונות שאנחנו רוצים לא רוצים ולא מוכנים להתגמש ולהתפשר על כלום.
דע לך שבגיל צעיר הנושאים הללו פחות קריטיים ובעייתיים.
אסור ליות מקובעים מדי, פשוט אסור.

ל שאני מעודדת להתחתן בגיל 16, אבל אתה לא יכול לקבוע כלום על רמת הבגרות והבשלות האישית והנפשית שלו מכמה הודעות שהוא כותב בפורום.

המלצהאלעד
לכל העצבניים, המבינים, המומחים ואלה שיודעים מה הכי הכי טוב בשביל הנשמה הישראלית המתוקה הזו שהם בכלל לא מכירים, יש לי עצה: הבחור לא קם בוקר (או ערב) אחד וכתב מה שכתב. זה הרי יושב לו בראש כבר תקופה ארוכה, לקח לו זמן לגבש את הרעיון, ללעוס אותו, לעקל ולהביע, כך שעד שזה השפריץ לו לתוך המחשב הוא כבר מגובש בדעתו ואין פלא שהוא לא יתייחס לדחיות רדודות ובנאליות. נסו להבין מה עובר עליו. למה הוא זקוק. רק כך תוכלו באמת להגיע אליו.

וסליחה מראש לכל מי שכן הגיב בצורה עמוקה ומבינה- לא התכווני אליכם
הדחיות הללו הן לאו דווקא רדודות ובנאליות.אני..
בהכל יש אמת, ואדם שמגובש על עצמו ידע להתמודד גם איתן.
מסכים שבהכל יש אמתאלעד
התוצאה יכולה להיות אותה תוצאה. אבל אני דברתי על הגישה. האם מנסים להבין אותו או להכנס בו
המשךאלעד
לדוגמא (ואני לא רוצה לעצבן אף אחד/ת) הודעות שפותחות ב"תגיד אתה התחרפנת" לא יגרמו לו להסכים ולומר" וואלה היא צודקת. באמת התחרפנתי לרגע" אלא כמעט שיכריחו אותו להתנגד
אלעד,אני..
לפעמים בשביל לנער אדם, יש צורך באמירות קיצוניות מהסוג הזה.

אני לא יודעת אם זה מקרה שבו הוא צריך ניעור, כי אני לא מכירה אותו, אבל אני מניחה שרוב החבר'ה שכותבים השתגעת וכוק, יוצאים מנקודת הנחה שלהתחתן בגיל 16 זה מעשה מטורף ולא אחראי בעליל, ומכאן אפשר להבין את התגובות הללו..
"אני.."אלעד
בהחלט יתכן שזו היתה נקודת ההנחה שלהם.
שמחתי שסוף סוף יש כאן אחד שאומר מה שיש לו על הלב. לא מתבייש. לא מהסס. לא מתנצל.. וריחמתי עליו כי ידעתי מה יעשו לו מייד אחרי שפתח את סגור ליבו ופתח בפנינו את מאווייו ותשוקותיו הכמוסים והטהורים ביותר.
צריך ניעור או לא צריך ניעור- חסרה לי כאן האמפתיה הבסיסית בין בני אדם.. מילה טובה, חיזוק ועידוד שלא ינחיתו אותו מייד לקרקע המציאות אלא יתנו לו להתפקח בעדינות..(ושוב, אין כוונתי לאותם אלו שכן התייחסו יפה, ואפילו בצורה סלחנית)
קיבלתי.מסכימה.אני..
מה הבעיה בחתונה בגיל צעיר?מ.מ.י.ר
אדרבא השו"ע כותב שהמצוה מגיל 13, והבן איש חי (שנ"ר פר' שופטים) כותב שהמובחר מגיל 14. ובעצם כל מקרה לגופו, "משיהיה ראוי לכך" (לשון החינוך).

ואם זה כך, אז כנראה שאין בעיה להתחתן בגיל צעיר.
*בגילמ.מ.י.ר
לא מגיל, אלא בגיל
אנשים למה למהר?ק.א
למה לכם למהר להתחתן???
יש זמן צריך קודם להתבסס בחיים קצת...(עבודה,בית,וכו...)ואז לידאוג לשאר העניינים...
ורק שתדעו זה לא קול להתחתן מוקדם!@!@!
ואם אתם מחליטים שכן .....בהצלחה###........
נשמה ישראלית.מ.מ.י.ר
הבנתי למה התכוונת, אני חושב, במכתב. והבנתי איזו אישה אתה מחפש. אשריך, אתה פשוט מתוק ואמיתי. שיהיה לך המון בהצלחה ובכל אשר תפנה תצליח ב"ה!
לא מסכימה.S.C2
לא מחפשים בן זוג רק אחרי שמסתדרים בחיים,רוב האנשים שסומכים על זה לא תמיד יוצאים טוב
מסכימה! זה באמת היה מאד טיפשי התכונות האלהS.C2
זה כאילו אתה לא רציני איכפת לך רק שתהיה בת ולא איכפת לך מהאישיות שלה.
נישואים זה לכל החיים, אתה אולי חושב שאתה בוגר אבל זה באמת לא נראה ככה.
לכל אחד יש את התקופות ש'בא לו' לחבוק ילד ולבנות זוגיות אבל זה קצת יותר מורכב.
יש לי עובדת פסיכיאטרית לשדך לך.אנונימי (פותח)
הכל מצויין.מ.מ.י.ר
זה לא יפה להגיד ככה.
בטח כשזה לא נכון.

ואי ואי.. שתהיה בריא!!..לטובתך, באמת עדיף לך לחכותישה"ז=]
בדיח לא מצחיקהידידיה
בדיח לא מצחיקהידידיה
אתה רוצה להתחתן? או סתם לפטפט בפורום?אנונימי (פותח)
להתחתן..ברור!!גייטל רייזלאחרונה
ה-אידאל בגיל 16..

אווך..
נשמה ישראלית [אגב, בוגר או לא. יהודית יותר היה מפעים אותי...], שיהיה לך בהצלחה..
תראה, אם למשל הייתי מביאה לך מייל של מישהי, אתה באמת, מכל הלב היית רוצה להתחתן איתה?

אתה אולי לא רוצה רק חברה?
הממ
תוהה לעצמי
מה גורם
לבני אדם
להתחתן
או לרצות
בגיל 16
אולי בריחה?!

תוהה..
תהילה..
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך