פטור מטעמי דתאנונימי (פותח)
שלום!

אני מתכוונת ללכת לרבנות כדי להשיג פטור מהצבא, ויש לי כמה שאלות שמציקות לי.

1. הבנתי שאצטרך למלא טופס הצהרה כלשהו, מה צריך למלא בו חוץ מהפרטים האישיים?

2. שמעתי שקורה שרב בודק אם אני באמת דתיה או לא. איזה שאלות הוא יוכל לשאול?
האם הוא ישאל שאלות כמו מתי חל חג מסוים, על תפילות מסוימות או שאלות ידע אחרות?
האם הוא ישאל אותי אם אני מתפללת או הולכת לבית כנסת, או מה היתה תגובת הוריי כשחזרתי בתשובה? או למה בכלל החלטתי לחזור בתשובה...

3. אם אפשר, אשמח לקבל כמה עצות על לבוש צנוע מאחר ולא מצאתי על זה מידע בכלל.

4. ובלי קשר, אם אני כרגע בכיתה יא', מתי כדאי להרשם לשירות לאומי?

סליחה על ריבוי השאלות, ותודה מראש לכל העונים!

אלינור.
למיטב ידיעתי...אחת מהצפון
1) מביאים לך דף שכתוב בו את מצהירה שאת שומרת שבת, כשרות ושאת לא יכולה לשרת בצבא ממניעים דתים. את מקבלת 3 העתקים של הדף וחותמת על שלושתם. לגבי פרטים אישיים ממלאים בדף שם ות.ז. בלבד.
2) למיטב ידיעתי הרב בדרך כלל לא שואל שאלות(בעיקר בגלל חוסר זמן)הוא שואל אם את חתמת ואם את יודעת על מה חתמת..
יכול להיות שאם יש משהו ממש חריג אז הוא שואל ואם הוא ישאל אל תתבישי להגיד שאת חוזרת בתשובה..
3) אז ככה: חולצה-שתהיה כמה שיותר סגורה, לא שקופה, עם שרוולים, עדיף לא צמודה... חצאית-מתחת לברך, לא שקופה..
עדיף שיער אסוף-העיקרון הוא ביגוד שלא מבליט ושנראה לך צנוע...
4) שנה הבאה בסביבות שבט-אדר מתחילים כל הסיירות, אם את לומדת במוסד דתי אז אמורה להיות לך מקשרת שתלווה אתכם במהלך השנה, ואם את לומדת במוסד לא דתי אז תתעדכני במהלך שנה הבאה באתר של האגודה http://www.sherut-leumi.co.il/home.aspx
בהצלחה וסליחה על האריכות=)
תודה לך! אנונימי (פותח)אחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך