מש' נתניהו ובכלל,משפחות.עירית =)

יוצא לי המון פעמים לחשוב על זה.

כאילו, כמה בני משפחה יכולים לצאת שונים אחד מהשני.

לדוג':אח אחד יוצא בן תורה ,לומד בישיבה ,דוס כזה, ולעומתו יש לו אחות של"ע רק מתדרדרת ולא מקפידה כ"כ על צניעות,מידות,תפילה.

או שמש' שהאבא מכהן כרב ישוב\עיר\ישיבה והילדים לא בדיוק ספגו את החינוך ולא ממש הולכים ע"פ התורה.

תחשבו על זה, יוני נתניהו וביבי נתניהו הם אחים!! קשה לי לקלוט.....

אבל הם פשוט שונים.

נכון, שניהם תרמו למדינה ,עשו בשבילה משהו.

יוני-שירת בצנחנים ובין השאר פיקד על מבצע אנטבה המפורסם שבהמשך נצמד שמו למבצע זה.

וביבי- ראש ממשלת ישראל ושימש בעוד כמה תפקידים פוליטים (היה בעבר כבר ראש ממשלה )

אבל לשניהם שני עמדות אחרות לגמרי, מי שקרא את הספר "מכתבי יוני" וודאי יודע יותר טוב ממני,

כי אני רק שמעתי קצת קטעים בפעולות בבנ"ע ....

שבמכתבים שכתב לחבריו ובני משפחתו עסק יוני בלבטים יום-יומיים ובחיפוש דרכו האישית.

אני לא רוצה להשוות ממש בין האחים כי ברור לי שאני לא הייתי רוצה שישוו ביני לבין אחותי......

רק רציתי סתם לשתף ובעיקר לשאול, מה לדעתכם גורם לאחים להיות כל כך שונים.

אחרי הכל הם קיבלו אותו חינוך ,לא!?!?

אם יוני הי"ד היה נשאר בחיים והיה נכנס-משה ר-

לפוליטיקה יכול להיות שהוא גם היה משתנה..

אנשים שהיו בצבא ונכנסו לפוליטיקה השתנו מאד (אהוד ברק, אריאל שרון, ועוד)

יוני וביבילך דומיה תהילה

שניהם היו קצינים בסיירת מטכ''ל (לא בצנחנים)

אני דווקא חושב שיש ביניהם דימיון ביחד עם השוני. קשה לי להצביע על הנקודה, אבל אני רואה דימיון מסוים באופי... כמו ששדרותי כתב, אי-אפשר לדעת מה היה קורה אילו יוני היה נכנס לפוליטיקה. גם הרב נריה, שהיה ח''כ, אמר שקשה להיות פוליטיקאי ולא להתלכלך. זה עולם של אינטרסים, לטוב ולרע.

אחים אמנם מקבלים חינוך דומה, אבל לפעמים היחס שהם מקבלים הוא אחר. למשל, אח קטן זוכה ליותר תשומת לב, יש לו חברה של אחים, הוא לומד לא רק מההורים. אח גדול נושא יותר אחריות, ההורים הם הדמות העיקרית בילדות שלו... יש אין ספור הבדלים ביחס שהם זוכים לו מצד ההורים.

וכשמכניסים למשוואה את החברים שהם מכירים, בית-הספר, הרבנים והמורים - טבעי שהם יגדלו שונה.

לפעמים אחים מנסים בכוח להיות שונים אחד מהשני, לתפוס מקום משל עצמם.

וגם אם היחס והחינוך וכל הנתונים יהיו זהים, קשה מאוד שהם ישארו זהים כי לכל נשמה יש את התכונות שלה ואת הנטיות שלה ואלה דברים שאי-אפשר לשנות.

השוני הוא גם מולד וגם נרכש.

"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"-משה ר-
-בת-ישראל-וציון

אני לא חושבת שבנימין ויונתן נתניהו כ"כ שונים, כמו שאמרו, זאת הפוליטיקה שהפכה את בנימין נתניהו למישהו יותר פורמלי ופוליטי (אגב, על תשכחו שביבי הוא לא שמאלני שחלומו למכור את המדינה לערבים, אלא רה"מ מטעם מפלגת הליכוד [שלהזכירכם הינה ימנית, בעבר מפלגת החרות])

ובכללי, בכל סיפור המשפיעים משתנים, עוד משפיע שיכול להיות ולא הזכירו אותו היא מה שכל אח נחשף אליו. למשל אני ואחותי, אנחנו ממש שונות-אחותי היא יותר אמריקאית שרואה בזמנה הפנוי כל מיני סדרות אמריקאיות וחולמת ללמוד עיצוב אופנה בניו-יורק. ואני ישראלית ימנית שחולמת לגור בישוב חקלאי בנגב ובזמן הפנוי שלה גולשת בערוץ 7....

לפני כמה שנים שמו ליד הבית שלנו מרכז קליטה למשפחות מאמריקה,  אין המון עולות בגילי שהתחברתי איתן, אבל אחותי התחברה עם עולה או שתים שהיו בגילה וגם עם עוד מישהי שהיא החברה הכי טובה שלה, וזה פיתח אותה לכיוון שהיא בו כיום. (מה שפיתח אותי לכיוון שלי היו ספרים על קום המדינה והמחתרות והתגלית של פסיפס ולאחר מכן ערוץ 7 כולו...), אחותי נחשפה לדברים אמריקאים בזמן שהיא התבגרה ואני פיפסתי את ההזדמנות הזאת בזמני ונחשפתי לדברים אחרים...

כן בדיוק כמו ששני אחים נולדו בדיוק מאותם הוריםאנונימי (פותח)

ובכל זאת כל אחד נראה שונה

אצלי במשפחה לצערי זה ככה מהבחינה הדתיתSlow motion

אנחנו די דוסים, אבל יש לי דודות שהולכוצ בלי כיסוי ראש ומכנסיים (הם דתיות, שלא תחשבו...רק פחות דוסיות.)

כי כל אדם שונה, וחינוך משפיע אבל לא על הכל, כולנו שונים.

האחד נכנס לפוליטיקה והשני לא.ב.ש.
ביבי יודע מה הוא עושה יותר טוב ממךהשנצליה של משה

לדעתי לא צריך לשפוא אותו ככה

לא ראיתי פה ביקורת של טוב ורעלך דומיה תהילה

היא רק ציינה שהם שונים בעיניה.

הם גם משמשים רק כדוגמא.

ברור שהוא יודע מההוא עושה. הוא רק לא יודעתן חיוך....=)

למה הוא גורם אח"כ...

וגם אם מישו היה אומר פה שהוא יודע יותר טוב מביבי מה ביבי עושה, לא היתה לך זכות להשתיק אותו כי לכל אחד יש פה זכות דיבור ולא זכות השתקה.

דווקא לא לקחת דוגמא קיצונית..שואפת למעלה..!

יש דוגמאות של אחים שהאח פאנט דתי קיצוני, והשני שמאלני, חילוני. ושניהם בכלל קיבלו חינוך חרדי..

אני זוכרת שהיתה תקופה שזה ממש הטריד אותי, ויש לזה שלוש תשובות (לדעתי..)

א. הסביבה משפיעה, ויכול להיות אפילו שהם למדו באותו בי"ס, אבל לו בכיתה היו חברה כאלו, ולו בכיתה היו חברה אחרים..-

ב. האופי של הבנאדם, יש לבנאדם מסויים אופי רגוע ופשרני יש יותר סיכוי שהוא יהיה ____ מאשר אחיו, כנ"ל לגבי זה שבגלל שהוא באופי שוני היה מתאים לו חינוך שונה.

אבל התשובה הכי משמעותית-

ג. ב-ח-י-ר-ה ח-ו-פ-ש-י-ת-!!! לאדם יש לגמרי בחירה בעולם, נכון שהבחירות של אדם מושפעות מאוד מאוד מאוד מהחינוך שהוא קיבל ומהסביבה שלו, אבל יש גיל מסויים שאדם לגמרי בוחר (שוב, גם אם זה מושפע..) ולגמרי אחראי לבחירות שהוא עושה! עובדה שיש אנשים שחוזרים בתשובה, למרות שהם גדלו בחברה לגמרי לא שומרת מצוות..

בקיצור, יכולים להסכים או לחלוק, זה מה שנראלי לבנתיים..

מועדים לשמחה ובשורות טובות!

לשואפת למעלה- כולנו אשמים, ואולי אף אחד לא?כלנית1

הנקודות שהעלית שופכות לי מעט אור על משפחה שבה הפער בין 2 אחים ניכר עד לכאב. האחד- צדיק יסוד עולם והשני- הכיפה שלו עפה. האם כ"כ מצטערת וכשאני רק חושבת על האחים ועל כמה שנים אחורה אני גם מרגישה ירידה רוחנית, מן צביטה בלב שאולי מישהו אשם, אולי האם שפינקה יותר מדי, אולי המורים הסלחנים, אולי הסביבה הלא-תומכת, ואולי כמו שציינת- הכל יחד...

חינוך הוא לא שטיפת מוח מוחלטת.הרהור

גם אחרי חינוך אנשים יכולים לשנות את הדעות שחונכו על גביהם. (וטוב שכך.)

וגם אם כחינוך שלהם היה שטיפת מוח מוחלטת, אנשים נחשפים למקומות שונים, לחברה שונה ויש להם צורת חשיבה שונה. למה שיצאו אותו דבר?

מכירה זוג תאומים שיצאו ממש ממש שוניםעוד מישהי

בס"ד

האחד לומד תורה, איש אמת, צדיק עצום וכ'.

השני ל"ע,

רוצח, גזלן, עבר על כל שלוש המצוות של יהרג ובל יעבור...

יצא לתרבות רעה מגיל 13, כשהסבא  הצדיק שלו נפטר.

ואף מכר את בכורתו הנזיד עדשים חיוך 

יעקב ועשו..-pnina-
חזקקק את צודקת! לא הכל קשור בחינוך מהביתילדה סוכר
כל הכבוד בין הפותרות נכונה יוגרל פרס וירטואלי עוד מישהי
ביבי גבר. יש לנו ראש ממשלה נבון וחכם שנתקלפעמיים חי

בלבטים קשים ביותר.

מי שאפ יוני היה נשאר החיים הוא לא היה משתנה?ישי .א.

הדוגמה הכי טובה לזה זה שרון כמה שיוני נלחם א"א לדעת מה הוא היה

קשקושצחקן
למה זה קשקוש?-משה ר-

רבים וטובים נפלו..

זה לא מה שמוכיח שהוא גאון וחכם...כנרית על הגג=)

ולא, מי שנופל כזאת נפילה קצת קשה לתת לו לנהל מדינה! (ומאותה סיבה אני לא מנהלת את המדינה...)

אין מה לעשות! כל עוד הממשלה לא הולכת לפי דבר ה' אין למה לצפות, אלא לגאולה בעז"ה!!!

לא קראתי תגובות אז אם אני חוזרת עימכם הסליחהענבל

אני חושבת שעם כל הכבוד לחינוך כל ילד נולד עם אופי אחר ועם דעות שונות.

חוץ מזה שלכל ילד קורים דברים שונים.

אני נגיד עברתי דברים שאחיות שלי לא עברו ולכן גם יצאתי שונה

או שנחשפתי לדברים אחרים.

נגיד הפורום, אף אחד מהאחים שלי לא מבין אותי וכולנו התחנכנו באותו בית אז למה אני כן מבינה את עניין הפורום והם לא?

או למה אני אחת שלא צריכה הרבה חברה ולא מסתדרת בחברה גדולה מדי אבל אחים שלי בכיף יכולים?

כי כל אחד נולד עם אופי מיוחד משלו.

אין שני אנשים שהם דומים אחד לשני וגם לא צריך להיות כי אז היה פה מאוד משעמם.

החינוך הוא אותו דבר אבל זה כמו שתוסיפי סוכר לתה וסוכר לשוקו מה שהוספת זה אותו דבר אבל הדבר שאליו הוספת הוא מלכתחילה שונה ולכן גם יצא שונה ויהיה לו טעם שונה.

מקווה שהובנתי אם לא את יכולה בשמחה רבה לשאול

דם אבא של רה"מ שונה,יש לו דעה יותר ימיניתאבודה!

וגם אבא של רעיית רה"מ

אל תשכחו שביבי הקים את ימית...אנונימי (פותח)

הוא פעם היה ימני!

להזכירכם- הוא עדיין ימני.שלום לאמונות
ליכוד.. אומר לכם משו?שלום לאמונות
פעם זה מלשון עברדי"מ
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך