/News/News
יואו שירדו ממנו לעזאזל!! אבל התרגשתי כשראיתי שהוא כן חושב בדעה צלולה ויודע מה לענות בלי שהם התעצבנו.
/News/News
יואו שירדו ממנו לעזאזל!! אבל התרגשתי כשראיתי שהוא כן חושב בדעה צלולה ויודע מה לענות בלי שהם התעצבנו.
יוני נתניהו ז"ל עשה את מבצע אנטבה כדי לא לשחרר 54 מחבלים תמורת מטוס שלם של שבויים ישראלים, בעוד ביבי שחרר 1000 מחבלים תמורת חייל אחד.
חבר'ה, אני לא מתכוונת עכשיו לפתח דיון אם זה טוב או לא טוב העסקה הזו עם גילעד שליט.
ממש לא מסכימה עם כל מה שהלך פה...קשה לי!!!
ועוד מה???היום ערבים האלה ימח שמם זרקו אבנים כי לא שחררנו מספיק מחבלים,ראיתם מזה????
לא היה למה לצפות מהם.
ברור שהם ניסו להפיל אותו לומר דברים נגד ישראל, ומה שהוא אמר לא משנה כי התרגום לערבית לא היה מדויק. הם לא טרחו לתרגם את העובדה שהוא מסכים לשחרור מחבלים בתנאי שהם ינטשו את הטרור. רק שהוא מסכים.
תרגום מניפולטיבי...
אבל הוא היה ענה לעניין, יחסית לאחד שרק יצא מתוך שבי. זה העיקר.
הוא דיבר בשקט והם די השקיטו את זה שהוא אמר לא זוכרת בדיוק באיזה מילים בקושי שמעתי אבל בכ"מ הרעיון הכללי שהוא ישמח לשחרר מחבלים אבל הוא דואג שהם יחזרו לטרור ויפגעו בנו.
והוא דיבר בשקט ושלש ת'רבע ממה שהוא אמר לא היה אפשר לשמוע כי הם תירגמו עדיין את השאלה...
הוא כ"כ צלול וכ"כ חכם!!
הטיפשות האדירה של המדינה המפגרת הזאת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הצילו איזה כמות של פיגור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
רוצים כבר משיח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
את אהבת החינם ותביא את הגאולה.
לפזר את ההשמצות שלכם אחד לשני באישי?!?!?!?!
זה כבר נמאס ששניכם כל הזמן משמיצים ולועגים אחד לשני.
שלום לאמונות- יש פה כמה שחושבים שהמדינה מפגרת ואת יכולה להסתכל בשרשור שנפתח על גלעד שליט.
אז אל תצאי דווקא עליו.
תפסיקו לריב פה.
זה לא המקום.
אני מסתפקת בלהעיר לו.
או שאמחוק את תגובותייך.
אבל אם כן אני מצטערת כי זו לא היתה הכוונה
יש לנו מדינה מדהימה, שכ"כ דואגת לכל אחד מבני עמה, קיימנו ביום הזה את המצווה הכי חשובה בתורה, ובע"ה- ה' ייראה איזה מחיר שילמנו בשביל לשחרר את גלעד וישמור עלינו ויהיה בעזרנו.
גלעד שליט בבית.
לא נתפס.
נכון, המחיר כבד, אבל עיתים לכל דבר. היום- עת לשמוח!!
א. מצוות פדיון שבויים זה רק כשזה דמי השבוי.
ב. מדהימה? מה מדהים במדינה שמשחררת1000 מחבלים תמורת חייל אחד? זה רק מראה על זה שהם לא יודעים ללכת לפי שכל כשצריך את זה.
ג. ברוך ה' שהוא בריא יחסית!!! ובעזרת ה' שתהיה לו רפואה שלמה!! שמחים שהוא חזר!
אני לא תומכת ולא תמכתי בעסקה. אני מנסה להראות את הדברים מנק' מבט קצת אחרת, כי הרי ברור לכולנו שאף אחד לא עשה את המהלך הזה כדי להרע.
חוץ מזה שבזמן האחרון כל הפורום הזה, הפורומים האחרים ומערכת האתר פשוט מגעילים אותי. ואגב, נמצא פה אותא נוער מקסים שמדבר על ערכים, על אהבת חינם, על לדון לכף זכות.. הכל דיבורים?? המצב כאן עכשיו מזעזע, תסלחו לי, מצב של שנאה עזה לאנשים שעושים כל שביכולתם בשביל להחזיק את המדינה הזאת.
הממשלה לא עשתה את כל מה שהיא יכלה לעשות. יש דרכים אחרות בשביל לשחרר חייל חטוף. לא בעד 1000 מחבלים. זה עסקה פשוט מטומטמת!
אני לא עובדת פה אצל אפחד.
מדהימה אלא מתוך עצבנות. חשוב רק שתהיו מודעים לזה.
את מוכנה לצטט לי מהמקורות שזה רק עם כסף.??
יום אחד תניחו הכול בצד- ותקלטו, אח שלנו בבית!
ב''ה! פשוט ב''ה!
בזכות מצוות פידיון שבויים הכול יהיה בסדר. ברית כרותה ללשון.
בס"ד
ואתמול היה עת לכעוס, ולמחות.
ועכשיו, יחד עם השמחה, צריך להתחיל לשמור על עצמנו.
כי ליודעת מה איתכם, אבל לי יש 117 שכנים חדשים (דווקא משכילים! עברו תארים וקורסים בכלא הישראלי..
) והם לא כ"כ שמחים שאני חיה.
זה קצת מזכיר לי את היום שאחרי ההצהרה באו"ם על החלוקה (י"ז כסלו. או בפי העם: כ"ט בנובמבר)
העם רקד ברחובות, אבל כלה בדרך לחתונתה נרצחה. המלחמה התחילה.
וזה בדיוק עכשיו. העם רוקד ברחובות אבל אנחנו לא וידעים מה יהא מחר ואם האינתפדה השלישית לא מתוכננת ברגעים אלו ממש..
גלעד לא חשוב יותר ממך
סוף סוף הוא בבית!
וטוב מאוד ששיחררו אותו, הגיע הזמן
הכוונה שלא פודין שבויים יותר מכפי דמיהן דהיינו לא פודים שבוי יותר ממה שהוא שווה.
כשמדברים על איכות של בן אדם- חייל שבוי לעומת חיות אדם רצחניות- כן, הוא שווה יותר
כשמדברים על חילופי שבויים/ אסירים- הוא שווה להרבה הרבה פחות מ1000... הוא שווה למקסימום אחד.
אנחנו לא צריכים בכלל להיות במקום של לעשות עסקאות, זה לא חוקי לחטוף וזה דווקא כן חוקי לאסור אנשים שמנסים להרוג, אז למה אנחנו חייבים להם?! אז אני לא אומרת שהיה צריך להשאיר אותו שם, אבל לעשות פעולה אחרת, הגיונית יותר. פשוט להגיד להם- כל יום שאתם לא מחזירים אותו אנחנו הורגים אסיר מחבל אחד שלכם/מפציצים בית בעזה... או להיכנס לעזה ולקחת אותו... אז אני לא אומרת שזה כזה פשוט או שאין סיכונים אבל זה יותר הגיוני מלשחרר 1000 רוצחים החוצה...
אז כן, אני מאושרת בשביל גלעד ומשפחתו, באמת זה מרגש אותי!!
ואני גם מתה מפחד כשאני שומעת את הזיקוקים מרמאללה ויודעת שהעתיד של כולנו בסכנה.
זה סוגיה קשה. לא ברור מה צריך וכדאי לעשות הלכתית.
הרבה יותר פשוט זה להפסיק להם את החשמל והמים עד שהוא לא אצלנו חי ובריא.....
ןבשביל זה הם מדינה כדי לחשוב על פתרונות יותכר יצירתיים....
כל פעם שקורה מקרה כזה, צריך לתפוס באקראי אחד מהרוצחים הפלסטינים שמוחזקים אצלנו ולירות בו, וכך לעשות כל יום עד שהשבוי יחזור, ותאמינו לי שלא נצטרך לירות ביותר משניים...
הטעות היא שאנחנו פשוט נותנים להם להכתיב את הקצב וזה ממש לא צריך להיות כך... אנחנו צריכים להראות להם שאנחנו השולטים פה!!!
אבל אם כבר ה' נתן לה לקרות- עדיף שנראה את המצווה שקיימנו.
וירצחו (אני מאוד מקווה שלא, אבל במציאות הקיימת, זה פשוט יקרה) שווים הרבה יותר מנפשו של אחד בודד...
כשיש מדינה ויש צבא והמדינה אחראית לפדות את חייליה השבויים.
פעם לא היה צריך לשחרר?
וגם סתם תחשבי בהיגיון ההלכה הזאת מאוד הגיונית.
למה שישחררו כל כך הרבה בשביל אחד?!
אפילו שהוא חייל ואפילו שהוא משלנו.
אתה מאמין במה שכתבת?? איזו מדינה מדהימה??? כן?! המדינה דאגה היום למשפחות השכולות?? אולי הם לא נחשבים מבני עמה??
ת'אמת- מישהו הלך היום לעודד את המשפחות שלא מסוגלות לישון בלילה כי הרוצח של בנם מסתובב חופשי????
מישהו מהמדינה טרח לעשות את זה???
הדאגה הזאת לא אמורה לבוא על חשבון מישהו אחר!!!
הלוואיי ונגיע למצב שהמדינה תדאג לכל אחד מבני עמה... בנתיים נשאר לנו לחכות....
בס"ד
הערבים..המתנחלים משום מה לא כ"כ בדאגות שלהם..
66- תנסה לתאר את עצמך במצב ל"ע של גלעד......100% הייתרוצה שישחררו אותך בכל מחיר. אני באופן אישי כ"כ התרגשתי כשראיתי שהוא חוזר.... ועוד במצב נורמאלי יחסית. אוקי? אח שלנו חזר הבייתה! וזה שווה שחרור של 1000 מחבלים, וגם 2000 כשאין דרך אחרת. יהודי שווה יותר ממליוני ערבים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה אמור להיות ברור. למדינה לא הייתה דרך אחרת- וגלעד שליט סבל!!!!!!!! שם יותר מ-5 שנים. שלא נדע....... בקיצור, לדעתי היה נכון מאוד לעשות את זה...... למדינה יש את האמצעים הכי טובים שרק אפשר לתפוס את המחבלים האלה שוב פעם בתוך כמה ימים או שעות....................
בס"ד
יש הלכה והיא זו שקובעת לא אף ראש ממשלה או שר מטומטם..ובהלכה כתוב שלא פודים את השבויים יותר מכדי דמם אני לא הייתי רוצה שישחררו אותי..לא שאני מאשים את גלעד הוא לא אשם אבל המשפחה של,פחדניהו וברדק הם האשמים העקריים(וגם מטה שליט,ראש השב"כ וכל המרעין בישין האחרים)
תאירי את עיניי...
כי אני לא מוצאת.
וכאב גדול על המחיר!
מוות למחבלים ולרוצחים ולכל הערבים.
והשאלה הגדולה היא דווקא על העת לשמוח..
לא יודעת מה איתכם אבל פה ברובע היהודי הערבים חוגגים!!
זיקוקים, זריקת אבנים, יריקות על יהודים, השמצות.. איזה כיף!!
ושהערבים יעשו מה שבא להם
כי זה יכול לכלול הרבה דברים שלא כדאי שהם יעשו...
לא אומר שזה יצליח להם...
גם יונתן פולארד יהיה בקרוב בבית! 
תדמיינו רגע על כל היהודים שהרוצחים השפלים ההם רצחו.. על המשפחה שלהם.. כמה צער וסבל הם עברו ועוברים ויעברו כל רגע מהחיים שלהם.. ואיכשהו אכשיהו הייתה להם נחמונת פצפונת פצפונת כשהכניסו את הרוצחים האלה לכלא.. סוף סוף החיות האלה גם יסבלו קצת.. ופתאום ככה משחררים אותם לחופשי.. קולטים???? החיה הארורה הזאת שרצחה את אח/אמא/אבא/אחות/דודה שלו עכשיו מסתובבת חופשיה ומאושרת, היא רצחה יהודי, אז מה??? זה אפילו השתלם.. למד כמה שנים ועכשיו יש לו תואר..
(סתם לדוגמא תחשבו אם הייתם מסכימים שהיו משחררים את הרוצחים של פוגל.. 90% מפה היו ישר נרתעים... למה? בגלל שזה טרי מדי? ומה עם משפחת סחיורוסחדר שגם 5 ממשפחתם נרצחו?? למה את המסעיים של הרצח של המשפחה שלהם אפשר לשחרר???????????)
למה הצער שלהם פחות נחשב מהצער של אביבה שליט??
תחשבו על כל היהודים שהולכים להירצח חס וחלילה.. על המשפחות שלהם.. (ואין על מה להתווכח ש100% לפחות כמה יהודים ירצחו מהעסקה הזאת ח"ו זאת עובדה שכל ההסטוריה מראה שלפחות 40% מהמחבלים חוזרים לטרור) למה החיים שלהם ש-ו-ו-י-ם יותר משל גלעד?? למה??
תחשבו על החילול ה' המטורף הזה כשכל מדינה אחרת בעולם הייתה כותשת את החמאס (או לפחות את האסירים שלו) עד שגלעד היה עף אליה ומה מדינת ישראל עושה? ככה משפילה ת'ראש שלה איך שהחמאס ארגון קטן ומטונף משחק בידיים שלה.. זאת מדינה עם עוצמה?? איזה חוט שדרה יש למדינה כזאת??
מה שכן אני מבין את משפחת שליט,זה טבעי שכל משפחה תילחם על החיים של הבן שלה בכל מחיר אפילו בדרכים לא נכונות.
כי באמת צריך גם להעריך את גלעד וקצת לרחם עליו ובטח ובטח לא להשמיץ אותו כי הוא לא אשם בשחרור מחבלים.
כל השאר- אני ממש מסכימה עם 66.
למה גלעד שווה יותר מכל משפחות נפגעי הטרור?!
למה הוא שווה יותר מהחילים הבאים שהולכים להחטף?!
ובואו לא נהיה תמימים, הולכים להחטף עוד וכולנו יודעים את זה.
אני שמחה שגלעד חזר גם אני כמוכם התפללתי עליו ארבע שנים וארבעה חודשים.
אבל לא לא במחיר הזה!!!!
תחשבו רגע מה יקרה אם אחד המחבלים ששוחררו יהרוג את אחד מבני משפחתכם חס וחלילה?
או יחטוף?
אני לא מבינה איך משפחת שליט תוכל להתמודד ולהסתכל בעיניים למשפחות האלה.
אני לא שופטת אותם כי זה בנם אבל אני כן חושבת שראש הממשלה לא צריך לפעול לפי הרגש.
מדינה מפעילים עם שכל.
הוא חזר.ברוך ה' שלא קרה כלום ושלא ניסו לרמות או ח"ו להחזיר אותו לא בחיים.
אבל אני לא מסכים עם זה.למה 1027 אסירים בעדו???מה השחיתות הזו??
טוב מן הסתם כבר חרשו פה ת'נושא,אז זה היה סתם תחושה פנימית...
אבל וואלה זה ממש מרגש....לראות אותו חי,מדבר,נושם,בדיעה צלולה...(אני מקווה...)
מ-ה-ת-ר-ג-ש-ו-ת-!
מי היה מאמין שנראה אותו כאן, חי? מדבר?
חלמנו, קיווינו, ציפינו! האמנו? עד שלא ראיתי אותו- לא האמנתי!
ב"ה! אני אומרת לכם, זה פשוט מדהים, ניסי ניסים! ב"ה!
ובע"ה שאת השיקום שלו יעבור מהר וטוב ויזכה להקים בית בישראל בקרוב בע"ה.

שימותו כל ה-1,000+ מחבלים!!
אני לוחץ רענן כל 5 דק' מקווה לראות אותו כבר עם ההורים שלו,
וב"ה שאני מצליח לעשות את ההפרדה בין השמחה העצומה לראות אותו - לבין הפחד והצער (יש פה זיקוקים של הכפרים..)
ד' נתן, ד' לקח - יהי שם ד' מבורך.
זה באמת עצוב אבל אין כ"כ מה לעשות...
ו...סתם הערת חוץ 450 מחבלים מתוך אלו שיצאו היו אמורים כבר להשתחרר עוד סוף חודש הזה או הבא...
בהחלט עסקה גרועה ואיננו בעדה,
אבל לאחר מעשה נשתדל לראות את החיובי ולהאמין ולבטוח,
חוץ מהשמחה של חייל ישראלי שחוזר הביתה לאחר שנים
ובכן
1941 ימים
מזכיר לכם משהו?
השנה - 2011, אנחנו 1941 שנים מהחורבן (שנת 70)
1941 שנים ממלחמות יהודים, שנאת חינם,
1 בשביל עצמו וכולם בשביל אף אחד..
אחרי 1941 שנים (\ימים)
אפשר לומר בהחלט שעם ישראל בארצו הוכיח עצמו
הוכח שהחיים חשובים וחיי חייל ישראלי למען עמו וארצו אפילו חשובים יותר
(זה שלא חושבים קדימה ובכבוד לאומי ושיש פחדים ותקשורת אלו בהחלט בעיות!)
הוכח שאפשרי לגמרי שאחד בשביל כולם וכולם ממש בשביל אחד בלבד!
הדבר הייחידי שהוכח פה זה שרגש זה הדבר היחידי שמוביל את המדינה פה זה רגש וזהו שום חרטוטים על כולם בשביךל אחד!!!!!1
רגש זה אחלה דבר וברור שיש לי רגש ואני משתמשת בו אבל יש הבדל בין בנאדם פרטי שמשתמש בו ...וגם זה במידה.
לבין מדינה שהמהלכים שלה הולכים לפי הרגש וזה לא צריך להיות בטוח
ואין בי שנאת חינם על זה ...(אלא אם כן אתה מחשיב את הערבים ...) אבל כן הרבה כעס . מה שהגיוני כי עושים פה משו שלא צריך להעשות.
זה לא מקדם אותנוסוג'וקואפילו להיפך.
והתכוונתי לשנאת חינם שהיתה לפני 2000 שנה.
רגש מגיע מחשיבה אגואיסטית יותר, יקח עוד קצת זמן לעניין הזה..
ואם זה יוביל לאחדות, לערבות הדדית ולגאווה במדינה זה יהיה תועלת גדולה.
השנים הלועזיות לא מעניינות אותי בגרוש!!
אז נכון שזה המס' של השנים, אבל למה להשתמש במס' האלו?
ביהמ"ק נחרב לפני 1943 שנה, בלי קשר לשום ספירה שהיא....
ע"פ המהר"ם שיק והרב חת"ם סופר זצ"ל - שימוש בספירה נוצרית הוא איסור דאורייתא.
ביהמ''ק נחרב לפני 1943 שנים.
(יש שמעגלים ל-70 אבל בדקתי, זה ב-68. אפשר לחשב או להזכר בתשעה באב)
לא רואים את אחות של גלעד שליט (הדס) גם לא מזכירים אותה..!!..למהה!?!?
ולצערי עוד לא קיבלתי תשובה עליה...~
אז אני מצטרפת לפותחת השרשור..יש מישהו שיודע?
-משה ר-של אחשלו!?!?.......
בתמונה של כול המשפחה לפני שהם עלו למסוק...
כנראה שהיא סתם לא אוהבת את הפרסום הזה..
אז אני
א. מעריכה מלאנתה את ביבי הוא קיבל החלטה לא קלה גם עם היא שגוייה זו החלטה וכל הכבוד לו
ב. בחיים לא הייתי רוצה להתחלף עם ביבי לא יודעת מה אני הייתי מחליטה
ג. יש פה כמה שאומרים שהינו יכולים להסיג עסקה יותר טובה עם היינו מחקים קצט אז התשובה היא לא! המצב במצרים מתדרדרת והם הפתח שלנו אז אי אפשר היה
ד. הבנדם סופסופ בבית!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני ממש בכיתי כששתעתי אז תשככו מכל הדברים הטפשים האלו ותשמחו עם שאר העם!!!!!!!!!
זה כמו שעוד שנה יחטפו עוד חייל ל"ע ואז ישחררו את רוצחי פוגל ועוד כמה תמורתו.....

יוסף שהיה בשבי הביא את גילעד...
"ויוסף הוא השליט" ביום של יוסף הצדיק מריצים את גילעד הצדיק מהבור ,חוזר לאבא כמו מלך,ואיזה אחווה ואהבת אחים עצומה מסביבו.מדהים.אין כמו עם ישראל בעולם אאאין...
אז אין צורך לשכנע. אבל הזלזול הזה כלפי גלעד..? הוא עשה לך משהו רע חוץ מזה שהוא הגן עלינו ונחטף? הוא לא קשור זה יכול היה להיות כל אחד אחר!!
ושאר בטטות.
בנוגע לעסקה כשהוא ישב בשבי. אין מה להעביר את האשמות אליו..
ובטח שלא לשפוט בן אדם עד שנגיע למקומו!
אנחנו לא ישבנו 5 וחצי שנים בשבי, אנחנו לא יודעים איך זה.
להאשים אפשר רק את הממשלה. לא אותו וגם לא את המשפחה שלו.
מועדים לשמחה.
ב"ה
הוא בבית
נושם חי מדבר כותב
עוד קצת זמן יחזור אל עצמו בעז"ה
עכבר הכפראז זה מה שאני חושבת [תגידו אם אתם חושבים שאני טועה]:
גלעד שליט חזר הביתה - זו סיבה למסיבה.
1000 מחבלים שוחררו - זו סיבה לבכות.
המדינה שלנו הוכיחה שהיא חלשה, אבל מצד שני היא הוכיחה שחיי אדם חשובים.
אז כן... אני לא כ"כ תומכת בעסקה, אבל אני גם כן תומכת, כי בנתיים שליט בילה חמישית מחייו במרתף חשוך, בלי לראות אף אדם, בלי לדבר עם אנשים [וזה המקום לומר - הדהים אותי שהוא נשאר צלול וחושב
] והוא התגעגע מאוד למשפחה שלו.
מצד שני - גם המשפחות השכולות מתגעגעות מאוד לבני המשפחה שנרצחו בדם קר אבל תחשבו - אותם אי אפשר להחזיר, ע"ה. אבל את גלעד שליט - כן היה אפשר ובאמת החזירו אותו הביתה בריא ושלם.
זו הרגשה איומה לדעת שמי שהרס את החיים של המשפחה שלך מסתובב עכשיו חופשי אבל חבר'ה - אתם לא הייתם רוצים שישמחו בשמחתכם אם מישהו מהמשפחה שלכם היה חוזר אליכם אחרי חמש שנים, גם תמורת אלף מחבלים??
אומנם אפשר היה במקום להחזיר הביתה אלף מחבלים - להוריד קצת מהרמה שבכלא המחבלים [שלדעתי אפשר לקרוא לו בית מלון מסורג.
] אבל כנראה שרה"מ יודע מה הוא עושה והוא ידע מה ההשלכות והאיומים של הערבים הרוצחים ימ"ש - מה שאנחנו לא יודעים.
בקיצור - יום לפני השחרור - כעסנו [על העסקה].
יום השחרור - שמחנו, היינו מאושרים. [גלעד שליט חזר
.]
יום אחרי השחרור - [היום] חלק גדול מאיתנו בוכים ומפחדים וגם דיי כועסים. [מחבלים, מחבלים מסתובבים פה חופשי]
אישית, אני לא חושבת שבכי וכעס יעזרו עכשיו. צריך להתפלל [וזה מה שאני עושה עכשיו]
חג שמח לכולם ובשורות טובות 
במיוחד שהסתומה שאלה אותו :"למה הביאו להורים שלך רק אות חיים אחד ממך?" אז הוא ענה:"you should'nt ask me" חחחחחעעע
ואם עוד לא הבנתם אני בעד העיסקה. בעד לגמרי...(כן ואני גרה צמוד למחבלים המשוחררים...)
פשוט הוצאת לי את המילים מהפה!! באמת!! עם כל מה שכתבת עכשיו אני מסכימה בהחלט ולדעתי סיכמת יותר מכל את הדיון הזה
נעמונת!!!'כי בנתיים שליט בילה חמישית מחייו במרתף חשוך...'
הייתי נותת לו קצת יותר שנים לחיות. 5 שנים זה לא חמישית מחייו. זה חמישית מהגיל שלו..מאז שהוא נולד ועד לשחרורו..
(ממש נתפסתי לקטנות?!-פשוט הציק לי קצת
)
מועדים לשמחה!
חח הצחקת אותי עכשיו 

[אבל בשבילך - אני מתקנת 
]
![]()
יוני נתניהו הואא הבן של ביבי??
אבל חבר'ה, ידע מינימלי על גיבורי ישראל הי"ד...
הוא בכלל לא נראה איש קרבי לא מתאים לו למרות שהוא חמוד במדים!!!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...