ידיעות אחרונות(מוסף24) מפרסם סקר בנושא"האם יש לשחרר את האסרים הבטחונים היהודים".
אם דעתך חיובית אנא סמס\י הסיפרה 1 למספר 3311. לסמסולהפיץ בדחיפות
אודה על העברת ההודעה לחברים.
ממש חשוב לשלוח ולהעביר הלאה!
ידיעות אחרונות(מוסף24) מפרסם סקר בנושא"האם יש לשחרר את האסרים הבטחונים היהודים".
אם דעתך חיובית אנא סמס\י הסיפרה 1 למספר 3311. לסמסולהפיץ בדחיפות
אודה על העברת ההודעה לחברים.
ממש חשוב לשלוח ולהעביר הלאה!
נושי104בס"ד
חשוב מאוד!!
למה את מציגה את המציאות החלקית?
אני בכלל לא בטוחה שאני רוצה להצביע בעד.
מי זה בכלל "אסירים בטחוניים יהודים"?
ומפריע לך שישוחררו יהודים??
מחתרת בת עין,וחברותיה.
מי אלה? יש שמות? מה הם עשו? אין פרטים?
אני רוצה להבין במה אני תומך לפני שאני תומך בו.
יש יהודים שאולי עדיף שישארו שבכלא.
נעצרו בחשד שניסו להרוג ערבים...
ויש עוד כמה שהצליחו..
אני לא מהסס להצביע להם.
לפחות כל עוד משחררים ארכי-רוצחים בהנף עט
לא לתמוך בזה.
[מזכיר לי סיפור על יהודי שבא לבקש ברכה מאיזה רבי (לא זוכרת כרגע מי, לצערי) להצלחה במשפט על גנבה.
הרבי רק אמר לו "גנבת? - תשב!". והמסר מובן למבינים.]
ובכלל - מה עניין שמיטה להר סיני?
מה הקשר בין זה ששיחררו מחבלים פלסטינים לזה שרוצים שישוחררו מחבלים יהודים?
הפלסטינים שוחררו במהלך עסקת חליפין, בשביל החמאס, ללא קשר למעשיהם, ואילו היהודים לא קשורים לכך,
לא נחשבים כפריט [סליחה על המילה, לא מצאתי אחרת..] החלפה, ולא רוצים אותם.
סליחה על החריפות.
זה ששיחררו מחבלים- זה כבר לא בסדר (בלי להכנס עכשיו לדיון אם העסקה הייתה צריכה להתבצע או לא...)
אז עכשיו יעשו עוד משהו לא בסדר??? עשו משהו רע אז יענשו על זה .....אז מה אם הם יהודים?? וזה ממש לא קשור לשיחרור של המחבלים...
מי שלא עשה כלום צריך לדאוג שישוחרר אבל מי שכן- צריך להענש....שלא כל אחד יעשה מה שבא לו!!
בס"ד
גם מכן אחרי זה בוכים שאומרים שאתם ממלכתים כולכם..
אני ממלכתית גאה.
לפי נתוני אלמגו"ר כ80% מהמשוחררים צפויים לחזור לפעילות טרור במ שאומר ששוחררו 800 מחבלים ואם אנו רוצים שיהא משהוא שאולי קצת קצת ימנע מהם לפעול אז האפשרות של שחרור כמה יהודים קדושים שמוכנים להגן על עצמם ללא חסדי ממשל השוא כאן אולי ואולי תשפיעה על אותם מרצחים
כמו כן הידיעה שעל חייל חטוף ישתחררו כמה כאלה עלולה להרתיע ואולי אפילו למנוע עוד חטיפות
כל זה כמובן לפי אותם הזויים החושבים שהמדינה תושיענו ועלינו לסמוך עליה אבל למי שיש משהוא חוץ מאמון עיוור במערכת בין האוזניים צריך להבין שאין מקום לשאלתכם כי יהודים קדושים כאלו אין שום סיבה שישבו מאחורי סורג ובריח
אני פשוט לא רוצה שמחבלים, גם יהודים, ישתחררו!!
להניח מטען חבלה בקרבת בית-ספר זו לא לחימה. לירות בערבים אקראיים זו לא לחימה.
ללחימה יש מטרה, איפה המטרה?
מה השגנו בזה שפוצצנו ילדות וירינו בערבים?
שוב, אני מדגיש שלא דובר במחבלים שאם הם יקבלו כדור בחזה אני לא כ''כ אצטער... אבל ירי באנשים אקראיים כשאין לך באמת מטרה זה לא יותר מפריקת זעם. לא קמים בבוקר ומחליטים לרסס ערבים. אני לא בטוח אם אני רוצה להיות בקרבת מישהו שיכול להוציא נשק ולהתחיל לירות סתם ככה.
"הקם להרגך, השכם להרגו". אמת לאמיתה.
ומי שלא קם להרגך? גם להרגו?
אנחנו צריכים להבהיר שדם יהודים לא ישפך בלי נקמה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אף אחד ממנו לא אחראי על הנקמה! אסור לנו לנקום באופן פרטי!!
בשעת מלחמה כשרוצחים על ימין ועל שמאל יהודים רק בגלל שהם יהודים,
אז מותר וצריך להרוג ערבים ולא רק את מי שירה אלא גם את העם הערבי את הנשים והילדים שלהם.
אך לצערנו הצבא לא עושה את זה אז כמה יהודים צדיקים תפסו אומץ והלכו לנקום.
ומה זה המשפט הזה "אף אחד ממנו לא אחראי על נקמה"? בטח ישראל ערבים זה לזה וזה דין רודף וצריך לשחוט את כולם
אל תהיה גס רוח, אני יכולה גם לענות ככה. זו ^ הייתה דוגמא. תקיים דיון ענייני.
עכשיו -
בשעת מלחמה. נכון מאוד.
אבל סתם ככה - לצערינו זה לא נחשב "מצב מלחמה", ואסור לאדם הפרטי לעשות ככל העולה על רוחו. הוא לא בשדה הקרב, ויש אחראים מטעם המדינה לעשות את זה. הם מתרשלים במלאכתם, נכון, אבל עדיין אסור לנו לקחת את המושכות לידיים. בטח לא במעשים מעוותים כגון הנחת מטען ליד ביה"ס לבנות |מתפחלץ|.
בס"ד
זה בסדר..?
ותלמדי הלכות מלחמה תראי שכולם יוצאים למלחמה..למה רק לצה"ל מותר..? (עזבי את זה שהוא לא נלחם על"פ חוקי ההלכה זה כבר משו אחר..)
זה מעוות ונורא.
ואני מבינה קצת בהלכות מלחמה (באמת קצת, אחרי הכל אני בת.), ויודעת שלמלחמת מצווה כולם מגוייסים. נכון מאוד.
אבל זה לא מלחמה, זה מן סטטוס-קוו איום שצריך להחליף, אבל לא אנחנו, לא האדם הפרטי (עוד כמה פעמים אני אחזור על המילים האלו?). יש גוף אחראי מטעם המדינה.
שרק "גוף אחראי מטעם המדינה" חייב להלחם ולכל השאר אסור
יש דבר כזה שזה מצווה על הציבור אבל זה לא שלאדם הפרטי אסור לעשות אלא שהוא לא חייב
ורק אם זה מלחמת מצוה.
מה שכן לא בטוח שיש חובה על היחיד אך ברור שמותר לו
אני גם מנהלת, בנוסף.
אם לא תפסיק לדבר ככה - תחסם. ראה הוזהרת.
זה נקמה
ערך עליון בכשהוא מופנה מול גויים
חוץ מזה שיש גם עניין של הרתעה
שיעשו משהו אחד טוב
,בשביל שנוכל למצוא גם נקודות טובות!!!!
לסמס עכשיו כולם!!
הם נלחמו באויב, למה להחשיב את זה כדבר רע?
לערבים אסור להלחם ביהודים.
זה דבר פשוט וברור...
אבל כן אני יחסית מסכימה עם זה שמותר לנו לעשות להם את המוות.
תלוי עד כמה.
אני לא חושבת שצריך ללכת לכפר ערבי ולהתחיל לרסס את הכפר.
אבל כן תג מחיר וכו' ולכן אני אתמוך בהם.
וגם כמו שאני מבינה הם ניסו לעשות את זה בזמן של פיגועים וכו' לא?
כאילו הם לא עשו את זה סתם כי יום אחד בהיר הם קמו על רגל שמאל (ואני מכירה אחד שקם על רגל שמאל ופשוט הלך ודקר ערבי 

)?
א. אני חוזרת בי בזה שזה היה בזמן מלחמה.
אחד מהם זה היה באמת באינתיפאדה אבל השאר לא.
ב. תכל'ס זה לא צודק שהערבים משתחררים אבל יהודים שנמצאים בכלא בתנאים לא תנאים צריכים להינמק שם.
למה לערבים מגיע יותר?
ג. אני לאחוזרת בי מזה שאני בעד תג מחיר.
ד. כיפה אדומה- לא רצית שיאמרו את זה אבל אני כן אומר- צה"ל עושה לפעמים אבל הוא לא עושה מספיק!
צריך לעשות משהו עם הערבים האלה וכרגע זה רק תג מחיר כי זאת הדרך היחידה שהם מבינים.
לא רק באינתיפדה
1.זה מצווה להרוג ערבי-עיין ספר תורת המלך,שגדולי ישראל נתנו לזה הסכמה!!!
והם עושים את רצון ה' איך את משווה את זה בכלל למקרא הזה של הגנב שהוא עשה נגד רצון ה',גם אם את לא מסכימה אם זה הוא חשב שזה רצון ה' וככה הרבנים שלו אמרו לו
באמת איך אתם משווים את זה????
ויש לנו מדינה שמראה התקפלות עכשיו המדינה עברה שינוי וזה אולי זמן לתת חנינה ליהדים...מתי שנותנים לךתיקח בלי הרבה שאלות!!!!!
אני מקווה שיהיה לך תשובות אני באמת ממש ממש לא מבין אותך!!!
אהל זה לא קשור כי אלה אנשים שחשבו איך להציל את עם ישראל ולהשיב קצת את הכבוד האבוד של עם ישראל
רק שמאלן מרושע ואנטישמי יתמוך בשחרור מרצחים ערבים אך לא בשחרור יהודים שכמעט ולא עשו שום דבר, והקצת שכן היה נסיון לנקמה במרצחים הערבים.
אני מקווה שאת לא עונה להגדרה הזו.
שאתם לא יודעים מי הם האסרים היהודים!!!!!
זה כמו שאני לא ידע מי זה גלעד שליט.
עכשיו רק ראיתי את הכתבה.....
לדעתי זה לא היה בסדר מה שהם עשו... לפחות חלק מהם. מי שהיה חייל אז ברור שיש לו זכות להרוג את המחבלים,בתור חייל שזה התפקיד שלו אבל מי שלא- לא.....
עכשיו אולי כן צריך לשחרר אותם אחרי שהם היו מלא זמן בכלא ובאמת אם משחררים ערבים רוצחים אז צריך גם אותם (ובזה קצת שיניתי את דעתי, אבל אני עדיין לא מסכימה עם הקביעה ש"ליהודים מותר לרצוח ערבים ולערבים אסור לרצוח יהודים..." ממש לא!! רק כש"הבא להורגך...." או במצב של מלחמה.... אבל לא סתם!!)
בקיצור- אולי כן הגיע הזמן לשחרר אותם- בתור ממשלה ששיחררה 1000 רוצחים ערבים, אבל אני לא תומכת במעשים כאלה של לקום ולרצוח ערבים סתם.... בשביל זה יש צבא. (ואל תגידו לי "הצבא עסוק רק בלפנות ישובים ולא להלחם בערבים " כי זה ממש לא נכון!!)
למה אנשים רוצים שישחררו אותם , בגלל שכאילו עכשיו משחררים מחבלים , שתחשבו , יש שם כאלה עם 36 מאסרי עולם , רוצחים , וכאילו , אותם משחררים , נכון ?
אבל מה עם אותם יהודים ? אנ'לא אומרת שמה שהם עשו נכון , אבל בעיקרון אומרים שהם 10 שנה בכלא [ ואמורים להיות 15 אאל"ט] ואז רוצים לקצר להם בשליש ..
אז כאילו .. עם כל הכבוד , לא משנה כמעט מה הם עשו , דיי ברור שזה לא הגיוני שהרוצחים השפלים האלה ישתחררו והם ישארו בכלא .
[אם גם הרוצחים לא היו משתחררים , אז הייתי אומרת-טוב, מה אתם רוצים , בעיה שלכם , תישארו שם עד שתגמרו .. אתם צריכים לשלם את המחיר ..]
שכל הדינים של המלחמה חלים רק על מי שלובש בגדים ירוקים...
הצבא אף פעם לא הורג ערבים סתם.
חוצמזה, מה שלנו אסור למה שלצבא יהיה מותר?
אם לצבא מותר אז לכולם מותר.
לצבא מותר ולך אסור כי הצבא הוא גוף מבוקר עם מידע מודיעיני וסמכות ואתה לא.
מי אלה?
בס"ד
שבמדינה יהודית לא היו יושבים בכלא אלא מקבלים כבוד של מלכים..
זה שהוא מבוקר לא מקנה לו שום סמכות.
ובביקורת טובה יותר מאשר של הצבא...
הם לא מבוקרים בידי אנשים "מוסריים",
אלא בידי אנשים מוסריים- דתיים.
הוא עושה הכל- רק שלא יהיה בלאגן.
במקום להגיב לפיגועים הוא שותק. הוא לא רוצה התלקחות. לכן, יש צורך שמישהו ירתיע את הערבים מלעשות פיגועים!
לא צריך עוד פושעים שיסתובבו לנו בין הרגליים.
הם עשו את מה שעשו למען עם ישראל שזה כולל גם אותך
ואם יש סיבה למעשה שלך. סתם לא עושים.
כי אין שום הלכה כזאת
מה הם רוצים??
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...