תראו מה זה !! מוסלמי נגד החטיפה של גלעד שליט!!studiomc8

אפילו מוסלמים היו נגד החטיפה!!!

_________________________________________________________________________________

קיים את הנדר: המוסלמי שנשבע לא להתגלח עד לשובו של גלעד נפטר מהזקן

מוסטפה סלים, תושב כפר בצפון, החליט לנקוט צעד של סולדיריות יוצא דופן עם מצבו של החייל החטוף - ונדר נדר שלפיו יגדל זקן עד לשובו של גלעד. אתמול, אחרי ששליט שב לביתו, הוא סוף כל סוף נפטר מפלומות השיער העבותות ובטוח: "החטיפה הזאת נעשתה בניגוד לחוקי האיסלאם"

• חדשות 2
  • |
  • 19.10.11
  • |
  • 18:59

מוסטפה סלים, לפני שחרורו של גלעד - ואחרי

תמונה: מוסטפה סלים, לפני שחרורו של גלעד - ואחרי | צילום: PANET

מאז חטיפתו של גלעד שליט, לפני יותר מחמש שנים וחצי, החליט מוסטפה סלים מהכפר אל-מוקייבלה שבצפון להימנע מלגלח את זקנו עד לשובו של החייל, כצעד הזדהות עם מצבו. אתמול, אחרי שגלעד שב, סוף כל סוף, לביתו - הוא נפטר מפלומות השיער העבותות שכיסו את פניו.

בריאיון לאתר הערבי-ישראלי "פאנט", אחרי שהיה כבר מגולח למשעי, הסביר סלים מדוע החליט לצאת ביוזמה שבה התמיד עד לרגע האחרון. "אחרי החטיפה של גלעד נדרתי נדר שלא אגלח את זקני עד שהוא לא יחזור. הסיבות שהובילו אותי לכך הן ההזדהות עם מצבו והעובדה שהחטיפה הזאת נעשתה בניגוד לחוקי האיסלאם - שקובע כי החזקתו בשבי של חייל צעיר וניתוקו מהעולם אף פעם לא הייתה מעשה אמיץ".

עם זאת, הודה סלים כי אם היה נדרש לקבל החלטות, לא היה מאמץ את מתווה העסקה שהציג חמאס - 1,027 אסירים בתמורה להשבתו של חייל אחד. "אנחנו חיים בעידן של טכנולוגיה שהפכה בעצמה להיות אמצעי לחימה ועשתה את המלחמות בין העמים קשות יותר", הוא הסביר. "למרות זאת, שום דבר אחר, פרט לתנאי חמאס, לא היה מאפשר לעם היהודי לממש את חובתו לשחרר שבויים. זו הקרבה של העתיד שלהם ועתיד ביטחונם, ואין צבא בעולם שהיה מוכן לתנאים כאלה".

"סולידריות עם אדם מהמדינה שלי"

סלים סיפר כי לכל אורך חמש השנים שבהן הסתובב עם זקנו, נתקל לא אחת בשאלות מצד אנשים שתהו על פשר הופעתו החיצונית המשונה: "הרבה פעמים חשבו שאני איש דת, אבל לא היססתי אף פעם לחשוף את הסיבה האמיתית. כך זה היה אפילו כשביקרתי בג'נין ואמרתי להם את האמת המלואה".

כשנשאל על ידי כתב "פאנט" האם מפגן הסולידריות עם החייל החטוף לא סתר את היותו ערבי השיב סלים: "אין קשר בין הדברים, מכיוון שמדובר היה כאן בהזדהות עם אדם שהוחזק מעבר לגבול. הסולידריות שלי הייתה עם אדם מהמדינה שלי. נתקלתי כבר בהתנגדות של אנשים לכך, אבל אני חושב שזה נבע מבורות והתעלמות מכך שישראל היא המדינה שלנו, ארצם של הערבים - לפני שהיא מדינה יהודית. שלום עם היהודים יביא לחיים מאושרים במקום הזה".

חדשות 2

וואו! מגניב!אנונימי (פותח)

אז הוא כאילו, "ערבי טוב"? (לא חשבתי שיש יצורים כאלה היום.....)

ומזתומרת מת תהזקן?

(סורי, פשוט לא היה לי כוח לקרוא תכתבה) 

נפטר מהזקן= גילח אותו, זרק, הוריד..אליקאליק
אם הוא ערבי טוב שילך לטיזינבי ..סתם אחת

שלא ישאר פה ..

בלי קללותstudiomc8
א-ז הוא נגד החטיפה, ו?.. הוא ערבי. תתעוררו.אחותי?!
הוא נגד החטיפה רק כימעפר אני באה

האיסלאם "אוסר" את זה. לא כי יש לו רגשות..

..תקוע בתקוע

ואתה מסרב פקודה בגלל התורה (להבדיל אלף אלפי הבדלות) ולא כי לך רגשות.

אז?

ב"ה שאנחנו לא חיים בעולם שהולכים בו על פי הרגש, והלוואי והיינו הולכים על פי חוקים.

אמנם לא חוקי תורה (לצערינו) אבל כל עוד החוקים האלה מוסריים, אנחנו מקבלים אותם..

כן, אנחנו גם לא רוצים שהוא יהיה פה רק כי אנחנומתנחלת קטנה=)

מאמינים שהארץ היא שלנו לא בגלל רגשות או משהו כי אז היינו מזמן באוקריינה או משהו בסגנון (זה הרבה יותר פשוט מלהיות בארץ...)

אבל לפחות הוא לא משתמש באיסלאם למה שמתאים לו~מישי~

אלא אומר את האמת בפרצוף. אילו הערבים היו כיום נאמנים לקוראן המצב של היהודים היה הרבה יותר טוב.

בדיוק. הוא כ-א-י-ל-ו "ערבי טוב"מישי' מאפושו'
פחחחחח למה דווקא לגדל זקן??????ט!הר
ערבים לך תדע.....studiomc8
שימות.דוסית גאה!

אם היה לו באמת אכפת ממנו הוא היה הולך להלשין על כלמיני פעולות שהמחבלים עושים..ולא מתנזר מגילוח...

אם היו מאיימים לך על החיים, או על החיים של המשפחהתקוע בתקוע

שלך -להבדיללהבדילהבדיל- ח"ו, אני לא בטוח שהיית מתחילה להלשין על מישהו שהולך לרצוח ראש ממשלה או משהו כזה. 

נכון?

כי את חוששת לחיים שלך, ולחיי המשפחה שלך.

בבקשה, אל תתחילי לצאת באמירות כאלה כשבחיים לא עמדת בנסיון כזה. "היה מלשין על מחבלים?" מה, באים לדווח לו על כל פיגוע שהולך להיות? 

אולי תנסי לקבל את זה שיש מושג שנקרא "חסיד אומות העולם"?

תקוע בתקוע -אני איתך ..נושי104
ממש צדיק! <צ> <צ> <צ>כנרית על הגג=)

איך זה שזה הגיע לתקשורת? סתם נקודה למחשבה....

אוייש נו באמת!מעפר אני באה

"חסיד אומות העולם"!!

באמת? מה אתם מתלהבים מכל ערבי מטופש!

ומה הקשר? אל תשוו את האיסלם לתורה!! אל תעיזו! חוצמיזה שהתורה היא תורת חיים, כל מה שהיא אומרת נכון! לעומת האיסלאם שממציא שטויות.

פסדר...כנרית על הגג=)

אבל תחשבי שנייה מבחינת הערבי... (וזה לא אומר שאני מסכימה איתו!!!!!!!!!!!!!)

שיתנזר, מה אכפת לי? אבל שלא ירגיש שהוא עשה בזה משהו...

לכן כתבתי מספר פעמים, להבדיל,תקוע בתקוע

בכל אופן, רק ניסיתי להבהיר שזה שאדם מחליט לעשות משהו על פי תורה שהוא מאמין בה,

ולא על פי הרגש האינסטנקטיבי שלו - מעיד על מעלה, לא חסרון כמו שכתבת. 

כמו כן, מה שהאיסלם אומר זה לא שטויות לפחות על פי הרמב"ם למיטב ידיעתי.

לא שהרמב"ם או שזה מתקרב לתורה במשהו, אבל הוא לא טוען שזו עבודה זרה או דבר רע.

תלמדי קוראן ואז תעדכני אותנו.

חרטה עפה^^^^....רק ברסלב
הרב"ם כותב בפרוש....רק ברסלב

שהם כופרים בתורת משה (מוסלמים) משמע שלא לומדים מהם כלום!!!!

הם טפשים ומלאי זימה שאין מה ללמוד מהם...מה הערבי הזה רוצה לעשות זה לטשטש תהבדל בין יהודים לערבים ולכן צריך לתת לו בראש ולהטיס אותו לטיזינבי....

אשמח אם תאמת את מה שאתה אומר במקור..תקוע בתקועאחרונה

כדי שאחכים.

לע"ד באגרת שכותב הרמב"ם (בהוצאת מקיצי נרדמים סי' שסט) נראה אחרת מדברך.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך