יש לי שאילה אליכם...brazilao

ואל תעלו עליי או משו...

מישו כאן איבד בן משפחה בגלל ערבי?

לא הרבה נכון?! אז למה יש לכם כל כך הרבה שנאה אליהם? רוב הערבים ת'כלס אין להם בעיה איתנו

ויש כאלה שאפילו אוהבים אותנו הכול בגלל ההחמאס ואל קאעידה וכול אלה... אני מכיר מלא ערבים טובים ונחמדים ואתם לא יכולים לשפוט בנאדם לפי גזענות.. 

דוד שלי דובר ערבית ויש לו מלא חברים ערבים הוא דיבר איתם על המצב בארץ והם אמרו לו שהם לא רוצים מלחמות וטוב להם... רק שאיימו עליהם שאם הם ידברו אז... בקיצור לדעתי לא כולם רעים כמובן שאי אפשר לדעת מי רע ומי טוב אבל...

ערב טוב ושבוע טוב D;

אתה אמור לחשוב על כל עם ישראל כאילו הם אחים שלך..<יוני>

ואם אתה לא עצוב שיהודי מת.. חבל מאווווד!

לא חבל, הוא פשוט צריך לעשות עם עצמו חשבון נפש...האדמו"ר מצנעא

איך הוא הגיע למצב כזה.

מובא בספרים "עשיו שונא ליעקב"עץ על מים

באנה צדיק, אתה מזכיר לי ת'דעה של אבא שלי [באמת!] הוא מדבר עם ערבים, מתעסק עם ערבים מה שאתה רק רוצה...

אני כועסת על זה, כי עשיו שונא ליעקב, לא משנה מה יהיה, הם שונאים איתנו, אך יש כאלה שלהיות איתנו בשלום זה לא נוגד תאינטרסים שלהם, אז הם איתנו בשלום, ברגע שזה יפגע באינטרסים שלהם בציפורן הקטנה, השלום יתרחק מאד מאד, ואני לא אומרת את זה מגזענות, זה פשוט לא אני אמרתי זה עובדה עשיו שונא ליעקב, ולא יעזור מה שהם יגידו! ומה שהם יעשו! אז יש כאלה שאנחנו רואים ת'שנאה הזאת ביום יום, ויש כאלה שלא....

בסופו של דבר, לחיות איתם בשלום אנחנו לא יכולים., עד שיגיע משיח! 

עשיו=אומות אחרות (נוצרים). ישמעאל=ערבים.תקוע בתקוע
עשיו נשא את בתו של ישמעאל לאישה..-משה ר-
בפרעות תרפ"ט כולם אמרו שכל הערביםחגי לנדסברג

אוהבים אותנו ואין שום שיכוי שהם יעשו לנו משהוא.

ותראה מה קרה!!!

67 נפשות נרצחו בדם קר ובאכזריות על ידי שכיניהם ה"חברים" שלהם!!!

גבר,תסתובב קצת בטרמפים בשומרון,תראה כמהאלחנן

ערבים עושים לך אצבע,או בדרום איזה שינאה יש לבדואים בעיניים,

כמה דגלי פלסתין תלויים על מכוניות,ואז תבין ששונאים אותך

צודק..סיפור...nbsa155

שבת אחת אחרי פעולה בלילה חברים שלי הלכו ללוות איזה מדריכה לשכונה רחוקה(שיש בה בדואים..)בבאר שבע...קיצר בדואי אחד ראה אותם,(הוא היה ברכב),וצעק להם איזה קללה אז אחד החברים שלי החזיר לו משו,והוא התחיל לרדוף אחריהם עם הרכב...אני הייתי פוחד...סתם בדואי תמים שרוצה שלום....

מה זאת אומרת?ענבל

אני שונאת אותם על זה שהם הרגו משפחה מהעם שלי

אני שונאת אותם על שהם מנסים להרוג אותי, אותך וכל אחד אחר מהאחים שלי, עם ישראל.

אני שונאת אותם על זה שהם רוצים לקחת ממני את הארץ שלי

מה זאת השאלה הזאת למה אני שונאת אותם??

אם מישהו יפגע בחבר שלך חבר ממש טוב אתה לא תכעס עליו?

אז פה על אחת כמה וכמה שזה אחים שלך!

עצוב לי על כל הנופלים של פיגועי הטרור ושל הצבא

עצוב לי על כל החטיפות

עצוב לי על כל הניסיונות שאמנם כשלו אבל עדיין....

אני זוכרת שאחרי הרצח של פוגל נסעתי באוטובוס בי-ם ועמדתי בין ערבים לא ראטיתי יהודי אחד היה באלי באותו רגע לדקור כל אחד ואחד מהם.

נכון הם לא עשו לי כלום.

אבל מי יודע כמה מהם יעשו?

מי יודע כמה מהם ידעו ולא אמרו?

מי יודע כמה מהם שמחו עם הרוצחים ושיבחו אותם?

רק על זה היה מגיע להם שאדקור אותם!

כשאני רואה שחברות שלי מפחדות ללכת בארץ הזאת הארץ שלנו!

זה גורם לי לשנוא את הערבים שגורמים להן לפחד!

תפנים!

עמ"י אחים!

א"י שלנו!

אולי אחרי שתפנים תבין על מה אני מדברת...

חבר'ה אל תצאו עליו, השאלה שלו נכונה!עץ על מים

היא לא כ"כ מוטעית כמו שעשיתם ממנה, פשוט תענו תשובה בשכל.... ולא בעצבים טוב?

מה לא בשכל במה שכתבתי? הגיון בריא...אלחנן

שונאים אותך ?   ----------  תשנא בחזרה

לא צריך להתפלצף...........

ענבל, לא הבנתי..תקוע בתקוע

מצטער. גם את ההרגשה שלך אני לא יכול\מסוגל להבין.

אני מאמין בחשדהו וחשדהו של הרב אבינר, לרגע אני לא מסתכל על ערבי ומחליט שהוא אוהבי,

מצד שני, הצורה שבה דיברת הייתה לי נורא קשה.

את מדברת פה על בן אדם שנברא בצלם, וכל עוד את לא בטוחה שהוא שונא שלך, אני לא בטוח שמותר לך לשנוא אותו..

ואת יכולה לעשות הכללה, וגם להשתמש במה שאמר חגי -מה שאני לא מכחיש לרגע והוא צודק ב100%- אבל, מכאן ועד לשנאה כזו? כלפיי אדם שאת לא יודעת אם בכלל יש בו שמץ פסול?

מה גם שיכול להיות שהוא שונא את אחיו על כך שהוא רוצח?

זו טעות. 

ומה שדיבר עליו 'ברזילו' היה על אנשים כאלה, שהוא חושב שהם אינם שונאים לנו. הוא יודע בוודאות? -לא. אבל גם את לא. 

אז אל תשנאי סתם. תהיי אור לגויים. 

מבחינתיענבל

כל עוד אני לא יודעת בודאות שהוא לא שונא אותי (ואני עדיין לא פגשתי את הערבי שבסתר ליבו לא שונא אותנו)

אני לא אוהב אותו ואני אשנא אותו.

א. בקשר למה שרשמתי על האוטובוס זה היה אחרי הפיגוע באיתמר ככה שאני מניחה שאתה יכול להבין שלראות ערבי באותם ימים עורר אש של נקמה.

ב. אני לא יכולה לומר לך שאני שונאת אותם שנאת מוות ושאם אני אראה אחד בבית חולים אני לא אטפל בו (במידה ואני נגיד אחות או משהו) אבל אני לא מחבבת אותם במילים עדינות.

הציקה לי השאלה ולכן הגבתי ככה.

אתה צודק אני לא יכולה לשנוא כל אחד מהם אבל בוא נגיד שאת רובם בהחלט יש לי על מה לשנוא ואת רובם אני רוצה לגרש אא"כ הם יקבלו על עצמם את 7 מצוות בני נח שזה התנאי לגר תושב בארץ.

נו. את צודקת.הרהור
שונאת- לא את כולם!כנרית על הגג=)

אוהבת- לא נתקלי באחד...

נגעלת- בא בטבעיות, לוידעת למה...

רוצה שהם יעופו- בהחלט!!!

אני לא שונאת את כווולם, אבל כן, מה לעשות? אני לא מרגישה חופשית לעבור לידם ברחוב! אין להם כבוד לחיים, אין להם כבוד לאדם, זה נשמע מוזר אבל זה באמת בגנים שלהם! אני לא יוכלה להיות בטחה שאם אני מעצבנת אותו בקטנה ואפילו אם לא, הוא הוא לא יוציא סכין ויפגע בי!

הוכחות בשטח- כשהם פה אנחנו בסכנה תמידית! לא הולך שום שלום ושום נעליים! ולא, זה לא בגללנו לגמרי, כשיהודי פוגע בערבי זה פעם בפול זמן וזה דבר יוצא דופן, אבל שערבי פוגע? אני כבר לא עומדת בקצב! זה נהיה חלק משגרה מזעזעת!!!

וכן, גם אם יש לי כלפיהם שנאה זה לא סתם! אם ביום הזכרון יתמקדו בכל אחד מנפגעי הטרור הטקס יהיה ארוך ומייגע!!! רק בטקס של היישוב שלנו, להריץ את השמות והסיפורים של הנפגעים זה ארוך, זה פשוט מזעזע!!!

כן, איבדנו, לא בן משפחה אחד! חוץ מזה שכל עם ישראל אחים ויש חור בלב על כל אחד שנפגע, יש שכנים שנרצחו, מורים שנורו, אהובים שנפגעו, קרובים שהלכו, אחים שנדקרו! איך אפשר לא לשנוא בגלל זה??? אם עוד לא הוצאתי רובה ויריתי באלה שתולים דגלי פלסטין 5 דקות מהבית שלי ונראים שכלום לא מזיז להם, זה נס!!! זה כבר השתדלות עצומה ועבודת הנפש!!!!!!!!

זה נחמד שיש ערבים ש"לא מפריע להם שאנחנו פה", אבל לנו זה כן מפריע שהם פה! מה לעשות? אי אפשר לסמוך עליהם! אנחנו לא יכולים לדעת מי הבא שייקח לנו את היקר לנו!!! יש גבול לרחמנות ולאהבה שצריך לתת לבני אדם!!!

צריך לחנוק אותם אחד אחד.דוסית גאה!

אין כזה דבר ערבי אוהב יהודים.

יש כזה דבר ערבי שלא מרע ליהודים ואז פתאום כשהוא חוטף ג'ננה הוא נכנס לרמות ודוקר נער בן 17, או נכנס לישוב ורוצח 5 נפשות בשנתם כשאחת מהן בת 3 חודשים..., או נכנס לישיבה ורוצח 8 נערים, או נתקע בכונה חזיתית במכונית יהודית ורוצח תינוקת בת 3...

וכו' וכו'...

כנראה שרובם עוינים אלינו ,ישנה הסטה נוראה כלפישואף לאור

יהודים הן בכפרים שלהם והן במסגדים שלהם.

ואני חושב שלצערי יש הרבה מתוכנו שקרוביהם נפצעו או נרצחו על ידי ערבים... וגם אם לא ,זו המשפחה שלי גם בלי הקרבה הביולוגית.. וכואב לי עליהם כמו בני משפחה.

את לא חייבת לאהוב אותם זה לא מה שאמרתי..brazilao

אבל תכלס לא כול הערבים הם ככה...עובדות בשטח....

איפה עובדות ואיזה שטח???כנרית על הגג=)

כן, כשמדובר בערבי בודד שטיפה אנושי זה עובדות קטנות.

אבל השטח הוא על פני עם שלם, הערבים, הם ככה!!! ואי אפשר לעשות סינון: "הוא טוב, הוא לא טוב... אותו לשנוא, הוא שיישאר, אין בעיה..."

גם כי זה לא מעשי וגם כי אי אפשר לדעת מאיפה יצוץ המחבל הבא!!!

תקשיב,אולי לא כולם ככה אבלnbsa155

הרעיון הכללי שלהם זה לשנוא יהודים ומה לעשות,אלו העובדות בשטח.הבדואים בנגב וכ"ש הפלסטינים בשומרון.

הרבה פיגועים באים דווקא מבפניים.המחבל במרכז ימ"ש-עבד במרכז.אין מה לעשות,ככה זה.

אחי,תסתכל בעניים ותראה!!מאחל לך חיים טובים ביחד עם הערבים..

בוא נחוב בראש של ערבי-למה לי לחיות פה??המדינה שונאת אותי,כל היהודים שונאים אותי(זה הדדי-ככה הם חושבים)למה לי לחיות פה?בוא נעוף מהמקום הזה!!!אם אני הייתי ערבי הייתי עף מפה עוד היום..תחשוב על זה...

העובדות בשטח הם - שכל ערבי מוכן ברגע שתהיה לו66

הזדמנות לחנוק אותך בשתי ידיו המטונפות!! וזה כ"כ ברור! כל הערבים שמתיפיפים אין אחד שאתה יכול לסמוך עליו!! כל ערבי הוא ערמומי ותחמן!! 

ואם אתה רוצה דוגמאות, בבקשה- על פרעות תרפ"ט שמעת?? ערבים שחיו ליד יהודים עשרות ומאות שנים היו שכנים כ"כ "טובים" וברגע שבאה להם ההזדמנות--- הם רצחו את השכנים שלהם בלי מיצמוץ, את השכנה שרק אתמול הם השאילו ממנה קמח הם עינו ורצחו ואת בעלה שרק לפני שבוע הם ישבו ביחד על כוס קפה ועוגה הם שיספו לו ת'גרון!!

על הרב רענן הי"ד מחברון שמעת?? המחבל שהרג אותו ואת אשתו עבד אצלם 15 שנה!! 15 שנה הוא עבד אצלם יום יום ושבת אחת קם והרג אותם!!

אחד מגוש קטיף שהעובד הערבי שהוא העסיק אותו אצלו שנים ניסה להרוג אותו יום אחד עם גרזן!!

בכל מלחמת השחרור הערבים שהיו בשכנות עם היהודים שנים תפסו נשק וטבחו בשכניהם היהודים!! (בירושלים, בצפת, בחברון ועוד)

יש כאלה מקרים לאלפים!! 

הערבים שונאים אותך!!!

א-י-ן דבר כזה בעולם ערבי טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הנה מה ש-66 אומר-משה ר-
תשובהמרדכי

ב"ה לא איבדתי שום קרוב משפחה בגלל פיגוע או כול פעולת טרור אחרת שנגרמה ע"י ערבים (אבל לצערי זה תמיד יכול להיות, ובעז"ה נתפלל שזה לא חס ושלום יקרה).

אבל

הם האויב, אני שונא את האויב שלי. אני לא יאהב את מי שרוצה להרוג ולהשמיד אותי. אני גם לא יתחבר לערבים (ועדיין יש איזה ערבי שמנופף לי כול פעם שהוא רואה אותי לשלום, ואני פשוט מתעלם ממנו) כי גם מי שנראה לך טוב, בסופו של דבר הוא שונא אותך, ולא רוצה לראות אותך פה!

אנחנו בבעיה חמורה שיש יהדים שהם חברים של ערבים ורוצים בטובתם (ואני לא מתכוון רק לשלום עכשיו וכל הארגוני שמאל האלה), אבל הם לא מקבלים ייחס כזה מהכיוון השני. אני לא חושב שקיים ערבי שרוצה שאנחנו נחייה כאן בא"י או שהוא לא רוצה ברעתינו.

הגיע הזמן להבין את המציאות: ושלערבים לא צריך להיות מקום בקטגוריה של החברים אלא בקטגוריה של אויב!

אני גרה ליד ערבים,אש להבהאחרונה

ורק מהיחס שלהם אלינו אני מתה להעיף אותם מפה..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך