"סוֹף דָּבָר, הַכֹּל נִשְׁמָע: אֶת-הָאֱלֹהִים יְרָא וְאֶת-מִצְוֹתָיו שְׁמוֹר, כִּי-זֶה כָּל-הָאָדָם. כִּי, אֶת-כָּל-מַעֲשֶׂה, הָאֱלֹהִים יָבִא בְמִשְׁפָּט, עַל כָּל-נֶעְלָם: אִם-טוֹב, וְאִם-רָע" (קהלת, יב, יג-יד)
בלי התורה והמצוות, ואם לא היינו יהודים, ולא היה לנו את הקשר המיוחד שיש לנו עם הקב"ה, אז את באמת צודקת, זה מדכא (אז אולי כדי שנתחיל לעבוד על זה?
) אז חן חן לך משה רבינו, בהחלט הוספת קצת טעם לחיים שלנו..
כל העניין של הספר הזה, זה לאסוף דעות שיש בעולם, אבל לא בהכרח נכונות, שלמה המלך מביא את כל הדעות שיש, ומתמודד איתם. ובסוף, מזכיר לנו שלא נשכח שהיהדות זה הדרך הנכונה! 
סה"כ, האדם חי כאן 120 שנה, ומת. כן. הוא מת. ואל לנו לשכוח את זה. יש משפט שאומר- תחיה את השניה כאילו היא האחרונה, ותכנן את המחר כאילו תחיה עד 120. יש לנו 120 שנה לעשות כאן את המקסימום, להוסיף טוב, להתחבר לרבונו של עולם, לשמח אותו. אבל שלא נשכח, אנחנו סה"כ איזה יצורים קטנים, לא מנהלים את העולם. יש מישהו הרבה יותר גדול מאיתנו. והוא חכם הרבה יותר ממנו, וכל הזמן מחפש איך להיטיב עם העולם, ועם האנשים שהוא ברא. זה בכלל לא מדכא, זה משמח!
הכל פה מכוון, אין טעויות, ואין על הכתפיים שלי את כל כדור הארץ
תלמדי את זה עם המפרשים, הם כל הזמן מזכירים את זה.
בהצלחה כפרה! יש לך אחלה שאלות! (ואם יש לך עוד, מוזמנת לכתוב..)
את שביעסטית, נכון? כי קהלת לומדים בשביעית (אייי.. היו ימים..
)
בשורות טובות! 