2 שאלותעץ על מים

1). בשמחת תורה, עברתי ליד מקום כזה של הפצת יהדות של אמריקאים, בערב, יצאתי באמצע הקפות מאיפה שאני התפללתי כדי לא לעקב בבית ת'סעודה ואז אני מסתכלת דרך החלון למקום הזה, ורואה בנות רוקדות, אני מחפשת ת'צד של הגברים, ולא מוצאת, אני מתקדמת עוד, מסתכלת שוב, אני קולטת יש בקומה הזאת רק נשים, עושות הקפות לעצמן עם ספרי תורה, הגברים עושים הקפות בקומה למעלה והנשים בקומה למטה....

מה דעתכם???

2). אני אשכנזיה, מכל הכיוונים האפשריים , אך מה לעשות לרוע המזל של משפחתי, אני בהרבה דברים יותר מתחברת לתפילות של ספרדים, למשל ברכת המזון אני כמעט תמיד מברכת ספרדי, כי אני יותר מתחברת לברכה, אדון עולם אני תמיד אומרת תספרדי כבר מאז הבת מצווה וגם בר"ה ויוכ"פ ושמחת תורה וכו' התפללתי ספרדי... אני יותר מתחברת לתפילות של הספרדים.... אתם חושבים שיש בזה בעיה? כאילו אני אשכנזיה, אבל אני יותר מתחברת לספרדי... 

מה דעתכם???

אשמח לשמוע תגובותיכםאוהב

הבת של אבא=)

2 תשובות..נץ1

1) יכול להיות שהן רפורמיות, או משו בסגנון, כי הרפורמיות מניחות תפילין וכו' או שפשוט כולם התגיירו עכשיו והם התבלבלו...

2) אני לא  חושבת שיש בעיה, אבל אולי כדאי לך לשאול רב בעניין..

בהצלחה!=]

או שיש כאלו שרוקדות אם ספר תורהמשה משה

לא רשום בשום מקום שאסור

2)אשרייך שמצאת את האמת!!!רק ברסלב

סתאם!!!....אין שום בעיה...

אממ בקשר לשאלה השניה,אוסקר

מהפסוק "אל תטוש תורת אמך" למדו רבותינו שכל אחד צריך להמשיך במנהג אבותיו, ולכן עלייך להמשיך במנהג
.אבותייך ולהתפלל בנוסח אשכנז
ישנו מקרה אחד יוצא דופן, והוא בעל תשובה אשכנזי שהוריו חילונים שחזר בתשובה על ידי רב ספרדי והתרגל במנהגי הספרדים, בזה דעת הרב בן ציון אבא שאול זצ"ל שמכיון שהוריו חילונים ואין להם מנהג, יכול הוא לה 
במנהגי רבו הספרדי שהתרגל בהם. אבל זה מקרה נדיר, ולא נראה לי שבמקרה שהצגת מדובר בדבר כזה

רק טוב

*יכול הוא להמשיך במנהגי רבואוסקר
הרב עובדיה מתיר להסתפרדיפתח_

והוא מאוד אובייקטיבי...חיוך גדול

הוא אומר שמרא דארא ישראל-כלומר הרב שלפיו הולכים בא"י

הוא מרן (בעל השו"ע),

ובגלל זה כל אשכנזי שעולה לארץ הוא "חד חד ובטיל"-מתבטל בקהל הספרדי וצריך לקבל את מנהגיו ולכן כל האשכנזים בעצם צריכים לנהוג כמו הספרדים.

מעשןברוכה הבאה למועדון

חחח 'להסתפרד'.. אהבתי..נץ1
הוספה קטנה לדעת הגר"ע שליט"א...האדמו"ר מצנעא

בזמנו לא היו כאן אשכנזים כמעט, מי שהיה היה בטל באלף. ע"כ הדין הוא כמו דין של אדם שהולך למקום שמנהגיו שונים ממנהגיו הוא, שבמקרים מסויימים נוהג ע"פ מנהגי המקום. 

וכמובן, ה-מ-ו-ן חולקים עליו...

בקשר ל2...אבודה!

אנחנו גם אשכנזים (למרות שזה בכלל לא נירא ככה), ובשכונה שלנו יש רק בית כנסת ספרדי אז אנחנו מתפלללים בספרדי..

ובתכלס כולנו גדלנו על ספרדי (למרות שחצי מהמש' [ובכללם אני] שונאים תתפילות שלהם) מהגן ובבצפר,

ויש לנו סידורים ספרדיים(מהבצפר)

ואין שום בעיה בזה! מותר לך להתפלל איזה נוסח שבא לך אבל עדיף נוסח בית אבא...

2)יכול להיות שאת צריכה התרת נדרים.אחיהוא

אבל אם את הולכת לפי הרב עובדיה-אז לא... כי הרב עובדיה סובר שכל מי שעלה לארץ קיבל עליו הוראות מרן...

צודק!!studiomc8
2 תשובותתקוע בתקוע

אין איסור לבנות לרקוד עם ספר תורה, המקום היחיד בו זה מוזכר היא בגלל סיבות טומא וטהרה אבל גם שם זה בעיקר מופנה לגברים >> וכמו שכולנו יודעים, היום לא מקפידים בכלל על דיני טומאה וטהרה.

המקום בו כ ן מוזכר איסור כלשהוא לנשים לריקוד עם ספר תורה הוא כנראה מ'מסורת זקני אשכנז' כשהרמ"א אומר שהמנהג כיום הוא שלא, אע"פ שלכתחילה מותר וכן צריך לנהוג.

בכל אופן, ראיתי את הרב שי פירון מתייחס לעניין באתר כיפה והוא אומר שלא - בגלל המהומות שזה יגרום והבלאגאן. ובכל זאת, אני מכיר מספר רבנים שמתירים את הדבר בבתי הכנסת שלהם, בלי לעורר פרובוקציות ובלי שזה יפריע לאף אחד. 

לכל הדעות איש שרוקדת עם ספר תורה אינה רפורמית. 

2. אם אין עם זה בעיה הלכתית, מה שאם אני לא טועה אין, אז למה לא? 

בקשר לשאלה השניהדי"מ

אולי תשאלי רב ולא אנשים פה בפורום?

טובשי"מ

1. הלכתית אין בעיה (שו"ע רפ"ב סע' ט')

2.יהודי לא הולך לפי מה שהוא מתחבר יותר. אלא לפי מה מותר ומה אסור ואני ידוע על הרבה רבנים שתקפים בענין יכן תשאלי את הרב שאת הולכת לפיו.

2. לפי מיטב ידעתי ומה ששאלתי רבניםפולי קקאו

יש בעיה להחליף את המנהג של הבית כי ביהדות יש עניין מאוד משמעותי ביחס למנהגים...
הכוח של המנהג ביהדות הוא מאוד חזק והוא מה שהופך את היהדות למגוונת..
עדיף להתייעץ עם רב..

תודה רבה צדיקים!!עץ על מים

לגבי 1). הם לא רפורמיות.... ואני יודעת שאין בעיה הלכתית, אבל לדעתי זה פשוט לא ראוי מבחינה מוסרית.... יש דברים שהם לא רק לפי ההלכה, כלומר יש דברים שאני לא יעשה כי אני לא ארגיש נכון שאני עושה אותם... וכך גם כאן, זה מרגיש לא נכון שזה כך... רציתי לשמוע דעתכם

לגבי 2). בעיקרון לא חשבתי שתבואו ותדעו להגיד לי ת'הלכה, התכוונתי דעה, כלומר מעבר להלכה מה אתם חושבים... שייך? לא שייך? כלומר ברור שאני אשתדל לברר בהקדם בע"ה תתשובה לשאלתי, אך מעבר לכך מה אתם חושבים על זה??

הבש"א כנסי בקשר לשאלה השניהגולי =]

אני בדיוק כמוךך!!!
טוב נו, ימים נוראיים לא..

אבל תפילות וברכות אני הרבה יותר מחוברת..

אבל, לצערי גיליתי לא מזמן שדברים עם ברכות אסור... נגיד 18 צריך את שלנו וברכת המזון גם..

אז מצאתי שילוב, אני מתפללת בבי"כ הספרדי ו18 אשכנזי (:

בכל מקרה תבררי גם אולי יש רבנים שאומרים אחרת..

לא הייתי אומר "לא מוסרי"לך דומיה תהילה

אולי אין בעיה הלכתית, אבל אולי אין זו "רוח ההלכה". רוח ההלכה זה מושג פחות מוגדר מההלכה, נתון לשיפוט ומשתנה יותר... בגדול, זה מכליל כל מה שלא ראוי/ מתאים/ כדאי לעשות.

אם לא להתייחס לסוגיה ההלכתית מאחורי זה, דעתי היא שטוב שאדם יתפלל איפה שהוא מרגיש מחובר יותר. אבל ההלכה לא שואלת את דעתי... למרות שאני זוכר תקופה שהייתי מתפלל בנוסח ספרדי במניין אשכנזי כדי לחזק את  המניין.

בקשר לשנייה...<אריאל>

פשוט תמצאי לך ספרדי להתחתן איתו, במילא כל השישיסטים-שביעיסטים פה גם בל"חים..חושף שיניים

אריאל, העיקר אתה כל פעם יוצא נגד הבל"חים!עץ על מים
2.לא נראלי שיש בעיה בכל אופן רע לא יצא לך מזה..ט!הר
לגבי השאלה השנייה...האדמו"ר מצנעא

אל תטשי תורת אמך! את אשכנזייה!

יש על העניין פרק שלם בפניה"ל. תלמדי אותו, יש שם כל מיני דינים חשובים לך.

יואווו......!!עכבר הכפר

שונאת גזענות עצבניעצבני

זו לא גזענות...האדמו"ר מצנעא

"אחדות היא לא בהכרח אחידות" (ח"כ ר' חיים אמסלם הי"ו)

משפט כ"כ נכון. אנחנו מאוחדים, אמנם לא אחידים. לכל אחד יש את מנהגיו ואת נוסחאות תפילותיו, ואין לו לשנות מהן מלבד במקרים חריגים.

אנחנו הרבה שבטים, אבל עם אחד.לך דומיה תהילהאחרונה

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך