אני מכיר כמה ילדים שהתחילו לעשן ליפני איזה חודש והיתמכרו. אני מדבר על סיגריות, לא על נרגילה. זה נורמלי כבר מהגיל הזה??? למה זה בכלל רע לעשן מידי פעם אני עוד לא הבנתי וגם לא הבנתי למה הרבנים לא מרשים ביכללל לעשן בישבה. מה הסיפור שכולם עושים מיזה? עוד משהו שמזיק לבריאות. יש דברים יותר מזיקים שאנשים מכורים להם.
מאותה סיבה שהרבנים מתנגדים לקפיצה מהגג של עזריאלי.מחפש את האור..
מה הפירוש למה זה רע. כי זה רע נקודה. זה שיש עוד דברים רעים אחרים זה אומר שעל זה לא צריך להתריע? חוץ מזה שבינינו - בעניין בריאות, זה אחד הדברים המזיקים ביותר. כאילו, בהנחה שאתה לא מכור לשתיית ציאניד/חומרי ניקוי. אז כן, זה מאוד פוגע, ומוכח רפואית.
ואגב - גם לגבי דברים אחרים שמזיקים הרבנים ואנשים רבים אחרים מתריעים (נגיד, התמכרות לטלוויזיה/אינרטנט/נרגילה/שאיפת גז מזגנים/וכיד הדימיון הרעה...)
לא נכון.מחפש את האור..
לכל ישיבה יש את המגבלות שלה. ואני בטוח שבכולם מעדיפים שלא יהיה סיגריות.
חוץ מזה שלמען האמת אתה לא צודק - הבריאות שלך זה לא רק עניינך אלא גם עניין הישיבה - כשאתה בישיבה, הביטוח הרפואי של הישיבה אחראי לך אם קורה לך משהו.
אתה נמצא במקום כלשהו, כבד את החוקים שלו, או שלא תהיה בו.
חוץ מזה שלדעתי דווקא כן צריך להעיף על זה מהישיבה. דעתי הפרטית.
חלוץ מזה שזה שיש הרבה דוסים שעושים את זה זה לא אומר שזה בריא או טוב הלכתית. אני עצמי שמעתי רב מעשן כבד, שפוסק שאסור לעשן ואומר שהוא ממשיך רק בגלל שהוא כבר מכור ולא יכול להפסיק, אבל להתחיל אסור!!!
הבעיה היא שמתחילים כשאין שכל...
וזה כן התאבדות. 90% ממקרי סרטן הריאות בעולם נגרמים מעישון.
ומצטער שאני תוקף, זה כי הנושא הזה חורה לי...
אתה לא מזיק רק לעצמך, אתה מזיק לכל הסביבה!כנרית על הגג=)
א. זה מתכון להדרדרות.מוריה
תבדוק כמה אנשים יש יחסית למעשנים שמעשנים בצנעא רק בשביל עצמם?
ב. יש הבדל בין להרוס רק את הבריאות שלך לבין להרוס את הבריאות של עוד כמה אנשים.
ואגב, למעשן אקטיבי (זה שמחזיק את הסיגריה) הרס הריאות שלו פחות ממעשן פאסיבי (זה שנאלץ לנשום את העשן).
העישון לא מועיל לאף אחד חוץ מהיצרניותמשה
יש חבר'ה בגילאים מסויימים (כיתה ט'?) שחושבים שזה מגניב. האמת היא שזה צעד שמצטערים עליו אחר כך , אבל אז זה כבר מאוחר מדי.
כל גדולי ישראל אוסרים כיום את העישוןחסידית.נט
מדין ונשמרת מאוד לנפשותיכם.
צריך לזכור שעישון ליד ילדים או עישון פאסיבי הוא מזיק ומסוכן מאוד וגם ליד נשים בהריון או בעלי רגישות להצטננות ובעיות נשימה.
שלא לומר כמה כסף זה שורף, פשוטו כמשמעו, לפעמים מאות שקלים בחודש!!! למי יש כסף מיותר? ! שיתן לעניים.
^^ כל גדולי ישראל-- גם בציבור החרדי.<אריאל>
המורה שלי למדעים אמרה לי שעשו ניסוי..אש להבה
ולקחו שני חזירים (שיש להם ריאות דומות לשל בני אדם) ושמו אותם אחד שדלקה בו סיגריה, ואת השני בחדר רגיל ונקי. אחרי שהם מתו הוציאו להם את הריאות וראו שלחזיר ששמו אותו עם הסיגריה היו ריאות שחורות ומפוחמות, (אפילו בלי שעישן!) ולחזיר השני היו ריאות ורודות ונקיות.
בקיצור, אני הגעתי למסכנה שבלי נדר אני בחיים לא יעשן !!
^^^^ (מכוון למה שאמר <אריאל> )ויותר מזה.מחפש את האור..אחרונה
גם רבנים חרדיים שמעשנים כיום - הרבה מהם יגידו לך (וגם שמעתי את זה ממקור ראשון) שלמרות שהם מעשנים, אסור לען, ושאם היו יכולים להפסיק היו מפסיקים רק שכבר קשה להם מאוד להפסיק (וזה נכון) - ושהם התחילו כשהיו טיפשים. ומי שלא התחיל - שלא יתחיל.
כלומר, גם מי שמעשן, בגלל סיבות כאלו ואחרות - לרוב מודע לבעייתיות, וכשהוא רב, וגם חרדי - הוא אוסר את זה באיסור חמור לתלמידיו.
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים