ראיתי עכשיו את הסרט על הרב בן ארצי, ואני פשוט בהלם!!
חיות אדם האנשים האלה ועוד נראים עם זקן וכיפה (ברור שזה לא מעיד על הבנאדם אבל עדיין)
אני עם דמעות בעיניים, ואיך הוא שמר על איפוק? בנאדם מיוחד!
ראיתי עכשיו את הסרט על הרב בן ארצי, ואני פשוט בהלם!!
חיות אדם האנשים האלה ועוד נראים עם זקן וכיפה (ברור שזה לא מעיד על הבנאדם אבל עדיין)
אני עם דמעות בעיניים, ואיך הוא שמר על איפוק? בנאדם מיוחד!
יש כל מיני הסתיגויות מ"הרב" בן ארצי.
אני באופן אישי מעדיף לא להביע דעה בנושא בגלל שמעורבים בו כמה ת"ח.
חוץ מזה שהרב שוקרון (אחד מחסידיו הגדולים לשעבר) הוא רב המועצה שלי ושמעתי ממנו שיעורים אז אני די נוטה לטובתו.
חוץ מזה שצריך לשמוע גם את הצד השני. אומנם הוא פחות מפורסם אבל צריך לשמוע אותו.
לפני איזה שנתיים
אומרים שהוא יודע ועם כוחות? יכול להיות. אני יהודי פשוט מארץ ישראל.
גם נגיד שהוא "רק" "קבליסט בגרוש" - קודם כל, אפשר לראות שהמטרה שלו - בניגוד לקבליסטים אחרים, וכל מיני מקובלים למיניהם שרודפים כל היום אחרי כסף - המטרה שלו היא לעשות טוב לעם ישראל, לדאוג שעם ישראל יעלה לארץ ויהיה פה למשיח. תודו שגם אתם רוצים שכל עם ישראל יגור פה. אפשר להתווכח איתו על זה שהוא באמת "לא למד בצורה מסודרת" וכו' - אבל צריך לזכורשהמטרות שלו טובות (עוד לא שמעתי "באבא" אחדשמטיף כמוהו לטוב, לעלות לארץ ולהתקרבלבורא.
אבל נעזוב רגע אותו, ולא נדון בו כרגע - נדון במה שעשו לו אנשים אחררים תעבי בצע - על זה שחטפו אותו וכלאו אותו, אין סיבה מוצדקת לעשות את זה וזה גם הגיע למשטרה - עשו את זה רק כדי לשלוט באירגוןשלו, אחרי שראו שהוא מצליח, ולהוציא בשמו (בכפייה? בלי דעתו? לא יודע.) כל מיני הוראות וגם מסרים כאילו שום דבר לא קרה. אתם קולטים שכמה שנים הבנאדם הוחזק במעין כלא? גם אם הוא היה סתם קבליסט לא אמיתי - אין שום תירוץ לעשות את זה לבנאדם, במיוחד לא כשהתירוץ הוא שא-ת-ה, החוטף, רוצה להיות זה שירוויח את הכסף במקומו...
חוץ מזה שאנחנו באמת לא יכולים לדעת אם הקדוש ברוך הוא לא נתן לו כוחותמיוחדים. בזה אנחנו באמת לא יכוליםלדון.
עוד דבר - שימו לב שכשכל הפרשה התפוצצה הרב בן ארצי הקים עמותה חדשה (תאיר נרי) שחלק ממנה התבטא בעלון חדש, שבמשך זמן מה צעדבמקביל לעלון הישן (תלמי גאולת עם ישראל) כשהישן עדיין מנוהל בידי האנשים שחטפו אותו וניצלו אותו למטרתם הצינית - וההוכחה לכך שכל כוחם היה ממנו, היא שהעלון הישן נסרלאחר זמן מה, פשוט בגלל שלא באמת היה מאחוריו כוח - הכוח עבר ל"תאיר נרי". כלומר - כך אפשר לראות שבאמת כל המטרה של אותם אנשים שעשו לו מה שעשו הייתה להרוויח כסף על גבו, והנה, ברגע שהוא הצליח להשתחרר מהם - כל העסק והעמותה שלהם קרסו, ולעומת זאת העמותה שלהם פורחת.
ונקודה אחרונה בעניין - מי שקורא מידי פעם את העלונים שלו ורואה את הפרסומות להרצאות שהוא מעביר ממש בכל הארץ (בדוק! מקריית שמונה ועד באר שבע. הוא לא עושה אפליות
) - יכול לחשוב לעצמו - "מה הוא חושב לעצמו, הוא בכלל לא רב, לא למד תורה רציני- מה הוא מעז בכלל לעשות הרצאאות כאלו" -אבל זה מחשבה שטותית.כי אגם אם אני הקטן ירצה לעשות שיחות חיזוק ועידוד לעם ישראל (כהגדרת המטרה של ההרצאות שלו), ובין השאר אקרא שם לערבות הדדית, לעלייה לארץ ישראל ולביטחון בה' - אם אני מספיק כריזמטי ויכול לסחוף אחרי אנשים ולטעת בהם רצון וכוח- מה הבעייה שאעשהזאת? אני לא חייב להיות רב בשביל לעשות דברים כאלו... במובן הזה, הוא עושה דברים דומים למה ששליחי הסוכנות עשו באירופה ובכל העולם בראשית המדינה, כשעודדו את העם לעלות לארץ. וזאת הייתה בלי ספק עבודת קודש, למרות שיתכן ואפילו כיפה לא הייתה על ראשם (בעצם, לא יתכן, כמעט בטוח שלא...) - כלומר, מה שאני מנסה להגיד, זה - תפסיקו להסתכל על הבנאדם ועל הרקע שלו, כדי לשפוט איך להתייחס לדברים שלו, אלא תסתכלו על מה שהוא אומר, תבחנו את זה תראו אם זה נכון. וזה נכון. בלי קשר לידע בתורה או לא. לכן העבודה שהוא עושה בנושא הזה היא קודש!
יום טוב.
כל מה ש"עשו לו" בנוי על טענות שלו בלבד+כמה ניפוחים
אבל קצת היסטוריה לא רחוקה:
הרב שוקרון היה רב קהילה\בי"כ בנווה דקלים תובב"א, בשלב כולשהו הוא אימץ את ניר בן ארצי שהיה טרקטוריסט עם כמה שמועות עליו על כך שהוא מגלה דברים או משהו כזה,
בשלבים הראשונים חסידיו של ניר וכנראה גם הוא עצמו ניסו להציג אותו כמשיח\נביא,
עד שעקב תביעה בבית דין רבני שניר בן ארצי הגיש נגד שניים מהרבנים הבולטים שיצאו נגדו על כך שהם אומרים לשון הרע נגדו (הסכום שהוא דרש היה מיליון ש"ח), ובי"ד לא קיבל את טענותיו,
בסיכומו של דבר בית הדין הרבני האזורי ירושלים הוציא פסק דין עם הסכמת שני הצדדים שבו:
"א. ה' ניר בן ארצי לא יכריז על עצמו שהוא משיח.
ב. לא יודיע הן ליחיד והן לרבים שיש לו ידיעות מן השמיים בגילוי
נסתרות.
ג. לא יקבע דיאגנוזות רפואיות ויתערב בתחומים הבלעדיים לרופאים
ותפקידו יצטמצם במתן ברכות ותפילות בלבד.
ד. לא יחרוץ גורלות של אנשים בתחום הבינזוגי במתן עצות לגרושין או
להפרדה ולעומת זאת יחזק שלום בית בין איש לאשתו, ובאם יש בעיה בתחום
הבינזוגי יפנה אותם לגורמי יעוץ מתאימים.
ה. יורה לנאמניו ולמתלוים אליו שלא יודיעו הן לרבים והן ליחיד שהתובע
יש לו יד בגילוי נסתרות או ידיעה מהשמים או שהוא משיח ותפקידו
מצטמצם אך ורק במתן תפילות לבורא עולם.
יצויין כי אין לראות בהסכמת התובע לנ"ל הוכחה כלשהיא שאכן בתובע
דבקות האשמות אלו.
ביה"ד מציע לצדדים לנהל מו"מ ביחס לעבר ולהגיע להתפייסות והאמת
והשלום אהבו ומורה לר' ניר בן ארצי ולנאמניו לקיים הסעיפים
א-ב-ג-ד-ה ככתבם וכלשונם.
ניתן ביום ט"ז אדר א' תש"ס"
לאחר מכן שקטו הרוחות קצת ובשלב כולשהו עיקר חסידיו הבולטים והרב שוקרון עברו לתלמים,
עד לאחרונה שהתפוצצה הפרשה הנוכחית שלאחריה ניר בן ארצי חזר לומר "נבואות" ברבים (או יכול להיות כמו שהוא טען בסיפור בעבר שזה לא הוא אלא רק אנשים מביאים בשמו)
זה קצה של תהום (עמוק מאוד!), ואנחנו כבר בתחילת ההדרדרות..
אז אני נועלת.
במחילה מכולכם, ומהמנהלים שהיו לפני והחליטו לא לעשות את זה.
בשורות טובות!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים