חשבתם על זה פעם...?
איך בדיוק מסתכלים על מעמדה של האישה..?
יש מצוות למשל שהיא לא מקיימת, יש דברים שהיא לא עושה, ועבודות שהיא לא עובדת בהן...
והוא ימשול בך....??
יש רק אלוקים ותורתו הקדושה.
ד"ר אריקבס"ד
מוזמנ\ת באישי 
"המוסר הנעלה של הנביאים, לא הסתגל העולם עדיין אפילו להבינו, וק"ו לקנותו, ואבי-אביו של ק"ו שאינו חולם על מה שעולה עליו" (מרן הגראי"ה קוק זצוק"ל זיע"א, אגרות, ח"א קעו)
נדמה לנו שהמוסר הא-לקי חלילה וחס ושלום מיושן, פרימיטיבי. אדרבא, אומר הרב, מה שאנו אומרים נובע מבורות גמורה! אין זה אלא כי איננו מבינים את המוסר הא-לקי!
שובניזים ופנמיזם זאת ממש לא דרך התורה וההלכה.
נולדנו שונים,את רוב המקרים בחיים אנחנו מפרשים שונה ומגיבים שונה.
השובניזים והפמניזים זאת המצאה של הדורות האחרונים. מה נעשה יש דברים שלא מתאימים לאישה כמו לנסוע בטנק , לעשות מסעות מפרכים ,להרים משקולות יותר מידי כבדות... וכמובן גם הפוך לגבי הגברים כמו לידה.
לגבי מצוות נכון יש הרבה שהאישה לא עושה האישה נוצרה מאדם ולא מהעפר ככה שהיא יותר קרובה מבחינה רוחנית לה' (יש לה פחות עבודה ) לגבר יש יותר קליפות.
הוא ימשול בך ,לא הכוונה שהוא יפקד עלייה, ישלוט עלייה ולא יתן לה כלום..... (מסבוך בשבילי להכנס לזה עכשיו) בנשואים אם האישה תתנהג לבעלה כמלך היא תהיה מלכה ואם היא תתיחס אליו כעבד היא תהיה שפחה. (מידה כנגד מידה).
אני לא פמנסיטית ב"ה , יש דברים שכן נשים וגברים יכולים לעשות באותה מידה ויש כאלה שלו אין מה לעשות.
וכן אישה לא יכולה לעבוד בכול עבודה. (וואיי לחשוב על חשמאליות,אינסטלטוריות ,זגגיות וכ"ו)
מקווה שעזרתי ,זה נושא מורכב ממש סורי אם יש דברים לא ברורים.
"וואי שמחת בית השואבה הזאת!נימאס לי רק לבהות בבנים". ![]()
"למה רק הם יכולים לילמוד תורה בכזאת דרגה ?! |מקנא|"
כן,וואלה בתרבות של ימנו קשה לנו לקבל את זה.
היום העולם 'נאור',אישה צריכה 'הגשמה עצמית','שוויון זכויות','העצמה' ושלל ירקות.
אז בואי נחשוב רגע - את יכולה לעשות את כל מה שהגבר יכול? עם 10 קטנטנים שמושכים לך בשמלה,ורוצים במבה את יכולה עכשיו להתפלל 3 פעמים ביום ?!
את מסוגלת להניח תפילין?!
ועל להתעמק באיזה מסכת בגמרא,יהיה לך זמן לחשוב על זה ?!
אז אחותי,את יכולה לחשוב שרק דופקים אותך. אבל זה תלוי רק בגישה שלך!
כי יהיו לך מליון סיבות להגיד למה היום זה אחרת,ושאת בניגוד להלכות העולם כן יכולה להחליף את הגבר.
אבל ככה לא התקדמנו לשום מקום. סתם נשארנו ממורמרות .. ![]()
בואי במקום נחליט שמתקדמים בדברים שכן ניתנו לך בתור בת,ורק אחר כך נעבור גם למצוות שהזמן גרמן של הבנים. יש לנו מספיק משלנו,לא צריך עוד.
ב"הצלחה נשמה.
הדבר הכי חשוב זה כשתינוק נולד זה אם הוא יהודי או לא !!!!!!ווהיהדות נקבעת לפי האמא!!!!!!
אז בנות !!!
דף לחוש מקופחות...סבבה?!
רוצה להתפלל 3 תפילות להניח תפילין ללמוד גמרא???אף אחד לא מפריע לך....
מה חסר לך מצוות??קודם תקימי לגמרי את כל המצוות שאת מחויבת בהם וא תחפשי עוד מצוות להוסיף....
סבבה?סבבה!!!!
בי...סורי על ההתקפה!!!![]()
לאשה אסור להניח תפילין, כי גופה לא נקי תמיד. מעצם היותה אשה - אסור לה... אלא אם היא איילונית ל"ע...
כמו מיכל אשת דוד ובנותיו של רש"י כמובן בצנעא כי אם רואים את זה.... ואיואיואי....
לא הוראה לכלל. בשביל הכלל - אסור.
כדאי לקרוא את זה: http://www.kipa.co.il/ask/show/111373-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%94- (לאידעת איך מביאים קישור קצר יותר..)
ולמי שאין כוח לקרוא הכל:
"במישור הרוחני אישה לא צריכה להניח תפילין משום שהיא יכולה להשיג את
ההשגות הרוחניות הגבוהות גם ללא תפילין. מפני שדרגתה גבוהה יותר מאשר
האיש. כן אתה קורא נכון הדרגה הרוחנית של האישה גבוהה יותר מהאיש... "
"ואוכיח
לך את זה ממעשה בראשית : ראה נא שהקב"ה ברא את העולם מהחומר הגס וכל יום
יש עליה בדרגה עד שבסוף ביום השישי נברא "נזר הבריאה" שהוא האדם הראשון
והוא עומד בראש הפרמידה ובשבילו נברא העולם אבל האישה שלו נבראה אחריו
והיא נמצאת מעליו מבחינה רוחנית כי היא נבראה אחרונה . ודו"ק."
(הרב עוזיאל אליהו)
תן חיוך....=)ואביגיל אם לא מותר לבקש הסבר רק תעשי את זהבאישי או בפורום בנות 

במשנה כתוב "ותקנו שם תיקון גדול" (בשמחת בית השואבה),
מה הכוונה?
לבניית הגזוזטראות לנשים.
למה בנו להן גזוזטראות? היה אפשר פשוט לומר- כל הנשים נשארות בבית- וזה היה הרבה יותר פשוט לא?
אבל עשו הכל כדי שגם הנשים יוכלו להשתתף בשמחה הזאת, בלי שיווצר
מצב של חוסר צניעות.
ויש המון מצבים, ומצוות שבהם ממש מתשבים בנו- הנשים:
אשה לא חייבת במצוות עשה שהזמן גרמא,
לא חייבת בשלוש תפילות ביום, והכל כדי להקל עליה וכמובן גם מה שטובי כתבה(!!)
אני בכלל חושבת שכל המוסג הזה- פמינזם- הוא ממש אבל ממש לא נכון-
אם אנחנו שומרים שבת כי ככה ה' ציווה, והוא יודע יותר טוב ממנו מה הכי טוב בשבילנו-
אז בדיוק אותו דבר כאן- למה אני לא והוא כן?-
כי ככה ה' ציוה וככה הכי טוב בשבילי.
יש לי עוד הרבה מה להגיד בנושא
אבל זה לא הזמן והמקום כרגע...
'גשר בנות יעקב' של הרב חיים נבון
התבלבלתי....יש הרבה מצוות שבנים מחוייבים ובנות שרוצות להוסיף על עצמן יכולות....
שיראל.על כל מיני דברים...
אולי באמת לא הייתי רוצה לדעת.
אר.
ארר.
רש''י מצמצם את זה רק לעניינים של בינו לבינה. לאישה יהיה יצר כלפיה בעלה, אבל המימוש הוא לפי שיקול דעתו של הבעל. אסור לה לתבוע זאת ממנו בפה.
פרשנים אחרים מפרשים כפשוטו: האישה תתייחס לבעלה כאילו היה מושל. כלומר תכבד אותו. אבל לא שהוא ירגיש עצמו כמו שליט ויתייחס אליה כמו שפחה. גם הבעל מחוייב להתייחס אליה בכבוד, לדאוג לה ואסור לו לצער אותה.
שמעתי דבר אחר:
בפסוק מדובר בקללה. כלומר שתהיה לנו נטיה לצד הזה, אבל זה לא אומר שאנחנו בהכרח צריכים להיות כאלה. כמו שלא אומרים על מי שעובד מבוקר עד ערב שהוא מהדר ב"זעת אפיך תאכל לחם". זה לא מצב מתוקן במאה אחוז. זו לא מצווה, זו גזירה.
מכאן אפשר לומר שאם יש מצב בו נשים הן במעמד נחות, זה כי נטינו לכיוון הקללה ואנחנו צריכים להתאזן. כמו שמי שרודף אחרי כסף גם כשיש לו מספיק, נטה יותר מדי.
הדעות מאוד חלוקות. כדאי לשאול רב.
שיראל.התורה לדוגמא גם רואה באשה כבעלת מדרגה רוחנית משל הגבר ועוד ועוד.. המסקנה הסופית למי שמכיר במעט אפילו את הסוגיה היא שיש כאן הבחנה ולא אפליה..
יהדות! בלי ההגדרות הקיצוניות והמופרכות האלה...
על תסתכלי על מעמד, תסתכלי על תפקידים ושליחות!
הגבר הוא החזק, המוצג, אבל בעצם הוא לא יכול בלי האישה, היא זאת שתומכת ומחזיקה אותו... ("עזר כנגדו")
כל אחד והתפקיד שלו, אין שולי וחשוב...
כדאי קודם כל להפריד גם בין מעמד האשה בהקשר של החברה והתקופה ובהקשר של היהדות.
לא קראתי את "בנות יעקב"- אבל שמעתי שהוא ספר מצויין.
אם יש שאלות ספיציפיות נשמח לנסות לענות..
מצוות שהיא לא עושה-
קודם כל יש לה מבנה נפש שונה מאוד משל גבר, לכן היא פטורה מהרבה דברים.
וגם יש לה עניין של לחנך את הילדים ולטפל בהם, והיהדות רואה בבית ערך עליון- ומוכנה 'לוותר' בשביל זה על מצוות.
אבל- היא מהרוב "פטורה" ולא "אסורה"> אשה שאין לה עול של טיפול בילדים אולי כדאי שתקח על עצמה יותר... (יש סיבות לכאן ולכאן
).
עבודות שהיא לא עובדת בהן- ?
והוא ימשול בך-
קללה...
זה לא אומר שאת צריכה להיות עכשיו צייתנית וכנועה לבנים,
בדיוק כמו שאת לא לא תקחי אפידורל או תומכת לידה כי "בצער תלדי בנים"
או שנכבה לבחור את המזגן במשרד כי "בזיעת אפך תאכל לחם".
אפר לומר אפילו להיפך- אנחנו בדור של גאולה ו"נקבה תסובב גבר" ויש מקום הרבה יותר לאשה.
"שטוף תשטפי את הכלים במטבח"- זה לא כתוב בתורה
ושוב, כדאי לשים לב למה שקשור למעמד האשה מבחינה תקופתית לעומת מבחינה הלכתית וכו'.
זה היה ממש על רגל אחת, אבל שוב, אם יש שאלות ספיציפיות ממש הרבה יותר טוב..
ואם זה כל הנושא בכללי כדאי לברר אותו לעומק...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים