עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ד' חשון תשע"ב 13:04
אבל גם רבנים גדולים בדורנו לא נראלי מעיזים לבוא ולהגיד האמורא הזה טעה.
אפשר להיות גדולים בתורה ואפשר להיות פוסקי הלכה אבל לדעת לעשות את זה בענווה ולא מתוך לבוא ולהגיד האמורא הזה טועה אנחנו יותר לא מקשיבים לו.
האמורא הזה יותר גדול מכולנו פה!
אפשר להיות גדולים בתורה ורצוי להיות כאלה.
נכון, גם את הגמרא כתבו אנשים כמונו, בני אדם אנושיים.
בדבר אחד את טועה (ובכוונה רשמתי אותו גם אני) הם לא כמונו.
בואי נגיד שאולי אולי הרב מרדכי אליהו זצ"ל הגיע לדרגתם.
את בטח לא
אני בטח לא
ושתינו לענ"ד מבחינת ידיעה בתורה לא נגיע.
בנים יכולים יותר כי מה שהם עושים זה ללמוד תורה וזה גם מה שהוטל עליהם.
הגמרא היא היסוד.
היא יסוד כל ההלכות שאת מכירה כיום.
בלעדיה לא היה לנו חיי הלכה בכלל.
לבוא ולהגיד שבלעדיה היה יותר טוב לי נשמע כגאווה מצטערת.
אפשר להיות גדולים אבל לא להגיד שגדולים אחרים טעו.
(הנה כמה דברים שיראו לכם כמה הדור שלנו לא מגיע לקצה האצבע של האמוראים והראשונים:
"תנו רבנן שמונים תלמידים היו לו להלל הזקן שלשים מהן ראוים שתשרה עליהן שכינה כמשה רבינו ושלשים מהן ראוים שתעמוד להם חמה כיהושע בן נון עשרים בינונים גדול שבכולן יונתן בן עוזיאל קטן שבכולן רבן יוחנן בן זכאי אמרו עליו על רבן יוחנן בן זכאי שלא הניח מקרא ומשנה גמרא הלכות ואגדות דקדוקי תורה ודקדוקי סופרים קלים וחמורים וגזרות שוות תקופות וגימטריאות שיחת מלאכי השרת ושיחת שדים ושיחת דקלים משלות כובסין משלות שועלים דבר גדול ודבר קטן דבר גדול מעשה מרכבה דבר קטן הויות דאביי ורבא לקיים מה שנאמר (משלי ח, כא) להנחיל אוהבי יש ואוצרותיהם אמלא וכי מאחר שקטן שבכולן כך גדול שבכולן על אחת כמה וכמה אמרו עליו על יונתן בן עוזיאל בשעה שיושב ועוסק בתורה כל עוף שפורח עליו מיד נשרף: " (סוכה, דף כ"ח עמוד א')
תגידי לי שיש מישהו שמגיע לדבר כזה.
ועוד משפט:
"אם הראשונים כמלאכים אנו כבני אדם, ואם הראשונים כבני אדם אנו כחמורים" (שבת קי"ב ע"ב, ירושלמי שקלים פ"ה ה"א, ב"ר ס' י') חן חן לארי צלוב שהביא לי את הדברים הללו 

)