אני ממש לא מבינה!אני ואנוכי

כל הזמן אומרים לי שאסור לעשות נזם לדוג' כי זה מושך תשומת לב אז זה לא צנוע.. אבל במקומות שזה מקובל שם אפשר לעשות כי זה לא נקרא לא צנוע.. אז כאילו אם אני גרה בעיר וכולם שם חילונים, אז אני ילך עם גופיות ומכנסיים כי זה נחשב צנוע.. כולם הולכים ככה זה לא מושך תשומת לב..

יודעים מה? עזבו את זה! בואו כל הדתיות נלך עם בגדים לא צנועים וזה לא יהיה לא צנוע כי ככה כולם הולכים..

בקשה שמישו יסביר לי.. שבוע טוב!!

גם חברה שלי כל הזמן שואלת אותי את זה...כנרית על הגג=)

יש שני דברים שונים בצניעות לדעתי (בנוסף לעוד הרבה אחרים...),

1. לא להיבלט יותר מדיי- הכוונה שלא כשתלכי ברחוב יסתכלו עלייך ויבחנו אותך, ואם נזם זה מוזר אז יבהו בזה...

2. להתלבש לפי גדרי ההלכה כדי לשמור על הגוף שלך שמור.

הדברים האלה לא יכולים לסתור אחד את השני, זה שיש בנות שהולכות לא צנוע לצערינו זאת העובדה המוזרה והלא נורמלית.

אני כבר שבוע חופרת לחברות שלי עלזה...שלום לאמונות

אני חושבת שבכללי החברה הדתית צריכה להתעסק בדברים המהותיים יותר ולא בשטויות כמו נזם.

אחרי הכל- ככה היה פעם גם עם חור שני ועכשיו זה משהו שמסמל את הדוסיות והאולפניסטיות... איך? הרבה בנות צפצפו על האול' שלהם עד שזה הפך למקובל. אני אנסה לשכנע את האולפנה ואם לא אני אעשה בכ"ז...

אז את בעצם אומרת שמה שכולם עושים זה מה שטובכנרית על הגג=)

ולא אכפת מה שצריך...

ושמעת את הסיפור הזה על הנקודה? אני אנסה לקצר:

מישהו שאל רב אחד באימייל למה כל הדקדוקים האלה והכניסה לפרטים הקטנים ביהדות, למה צריך את זה? זה סתם...

אחרי כמה זמן שהוא ראה שהרב לא הגיב לו הוא שלח לו עוד אימייל, למה הוא לא עונה לו?

אז הרב ענה ככה-

עניתי לך תשובה, שלחתי לכתובת המייל שלך, אבל לא כתבתי נקודה בכתובת מייל, אז המייל לא הגיע...

כלומר- יש כל כך הרבה חשיבות לדברים הקטנים האלה, לכל נקודה ונקודה, לכל הלכה והלכה... ואם נדלג- זה יתפקשש לנו!

אני חושבת שרוב המוסדות החינוכיים לבנותשלום לאמונות

אוסרים את זה לא בגלל ההלכה אלא בגלל שזה מושך תשומת לב ובולט וכאלה... 

ונראלך שהם המציאו את הקטע שזה בולט ושבולט אסור?...כנרית על הגג=)

זה מה שנקרא- הלכה!

את די סותרת את עצמך.שלום לאמונות

או בולט, או הלכה. כבר השוותי את העניין לחור שני. עכשיו זה כבר לא בולט- זה אומר שהשתנתה ההלכה?

וחוץ מזה, למה את קוראת בולט?שלום לאמונות

למשהו שמושך בגלל עצמו, ללא כל קשר לסביבה (חולצה אדומה צמודה או משו בצבע מרקר שבולט לעין), או לסתם משהו שלא קיים הרבה בנוף? (או לחילופין- בנוף הדתי. כגון נזם.) כי אם זה בגלל זה- תוך יומיים מהרגע שהאולפנות מרשות, זה כבר הדבר הכי נפוץ, מקובל ולא בולט.

אם אוסרים מסיבה אידיאולוגית כל שהיא, זה כבר דבר אחר.

תביני, זה ממש לא סותר!כנרית על הגג=)

לי אישית יש חור שני, ואם הייתי רוצה היה לי גם נזם.

ההלכה לא משתנה!

בשביל הצניעות שלך את צריכה להימנע מללבוש או לשים דברים שמושכים תשומת לב, לזה אני קוראת הלכה, מה מושך תשומת לב? דברים חריגים, שלא רגילים לראות בנוף, למשל אם מישהי תלך פתאום עם כובע מרובע מוזר כזה על הראש, כולם יבהו בה וזה נקרא בולט.

יש את מה שההלכה קבעה בדיוק- דברים בולטים כמו בגד אדום זועק, לק זועק וכאלה...

ואני לא מדברת בכלל על מחשופים, מרפקים, ברכיים וכאלה...

הדברים האלה אסורים בכל מצב!

קיצור- הלכתי באמצע שכתבתי את זה ונקטע לי חוט המחשבה... אז בכל מקרה- יש את ההלכה הכתתובה, ויש את הצניעות של כל אחת ואחת מעבר!

אבל הנזם עצמו הוא לא בולט! הוא נקודה קטנה וחמודה..שלום לאמונות

אם הוא בולט- זה בגלל ששמים אליו את הלב. הרי אם תעברי ליד מישהי עם חור שני, אחרי מטר שעברת את לא תדעי להגיד אם היה לה או לא כי זה לא אותת לך במוח שמשהו לא בסדר, אז לא שמת לב אליו. לא נתת לו יחס מיוחד. אם תעברי ליד מישהי עם נזם, ברגע שתקלטי אותו בזוית העין את תשימי את ליבך אליו ותזכרי אותו כי התייחסת אליו ולא סתם עברת לידו.

ואגב, האולפנות לא חושבות שהוא בולט כמושלום לאמונותאחרונה

חולצה אדומה או משהו כזה שממגנט את כל מי שעובר לידו וקופץ לעין, אלא למשהו שבולט כמו שהסברתי לך- ואז זה לא לא צנוע אלא לא מקובל. שמים לב שיש משהו לא מקובל.

בואי אני אסביר לך:צורניקית

(כשתעשי בגרות בחלמי"ש תלמדי את זה-)

דת משה-מנהגי צניעות מדין תורה. 

דת יהודית- מנהגי צניעות שנהגו בנות ישראל  להחמיר יותר מדין תורה.

מנהג המקום- מנהגי צניעות התלוים במנהג המקום.

יש דברים שהם לגמרי אסורים הלכתית, לא משנה איפה את נמצאת ומי האוכלוסיה, ויש דברים שבהם זה תלוי בסביבה שלך.

אני מסכימה שזה מעצבן, אבל בסופו של דבר זה גם לטובתך, שלא יסתכלו עלייך שונה, שלא יצא שתעשי רושם גרוע מייד כשרואים אותך. לא שאני חושבת שזה יפה לשפוט לפי מראה אבל אלה החיים...

יש דברים שהם לא צנועים מעצם הוייתםאני17

ויש דברים שרק כשהם בולטים הם לא צנועים

ולאיזה קטגוריה מהנ"ל נכנס נזם?שלום לאמונות
רבקה אמנו ענדה נזםלך דומיה תהילה

וכמדומני, אז נזם היה גדול. חישוק קטן.

אז זה תלוי במנהג המקום והזמן.

כיום פחות מצויות נשים דתיות עם נזם.

אגב, מנהג המקום תקף גם לגבי גברים.

פעם גברים היו הולכים לבושים בטליתות ברחוב.

כיום הדבר לא נהוג, אז לא משנים את המנהג.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך