כמעט בכל בי"ס/ישיבה/תיכון/אולפנה ישנם מורים ומורות....
האם לדעתכם ראוי שבבי"ס של בנים יהיה מורה בת וכן להפך??
כמעט בכל בי"ס/ישיבה/תיכון/אולפנה ישנם מורים ומורות....
האם לדעתכם ראוי שבבי"ס של בנים יהיה מורה בת וכן להפך??
נראה לי שעדיף שלא... לבנים זה פחות משנה, אבל לבנות מורה בן..
לא נראה לי..
אלא אם כן רואים שזה לא...
יש משהו חשוב ברב אצל בנות כדי שתהיה אצלן סמכות הלכתית לשאול שאלות...
מורות אצל בנים נראה לי מיותר. אבל גם לא נורא בעיתי. תלוי באיזה גילאים. מורה צעירה בגילאי תיכון לא מומלץ.
יש לי מורות למתטיקה, אנגלית, עברים ומדעים...לא כזה נורא...
אני בכיתהח' למי שלא יודע/ הבין...
אני חושבת שכן צריך שיהיה רב בבית ספר, כי צריך את הדמות הסמכותית הזאת..
ואין בעיה גם שילמד מקצועות קודש ואמונה. אבל סתם ככה, מורה להיסטוריה או למקצוע חול אחר אני לא חושבת שמתאים.
אצל בנים אני חושבת שלא צריך מורות מלכתחילה.
גם בנות צריכות דמות רבנית שתלמד אותם אמונה ומחשבת וכאלה..
אבל עדיף שלא
אלא אם כן צריך- אם אין מישהו אחר, רב, לכיתה א' אולי...
מנסיון נורא...
אבל יש בזה משהו.
אני ממש שמחה שהראש אולפנית שלנו הוא בן ולא בת.
צריך גם את הרב.
טוהר אני לא יודעת על מי נפלתן אבל אני יודעת שהמורים אצלינו הם מעולים!
אי אפשר לשלול בגלל מקרה אחד שקרה (אני יודעת שהיו יותר זה לא העניין)
צריך לדעת איזה מורים לקחת ונכון שזה עדין אבל אני לא חושבת שכדאי לפסול בגלל זה.
תחשבי...אם היו נותנים לך אופציה...מורה או מורה...חחח(בת או בן) מה היית מעדיפה? אני אישית הייתי מעדיפה מורה ולא רק בגלל מה שכתבתי יכולות להיות עוד סיבות ויש כאלה.
ומורה לאזרחות זה לא כזה נורא.
יש מקצועות שבשום פנים ואופן לא יש מקצועות שלא מעניין אותי מי המורה.
רב וכאלה...
אבל בחייאת- מורה (בזכר) לאזרחות ומורה (בזכר) למחשבת??? (בבית ספר של בנות כמובן...)
יש בזה כל כך הרבה בעיות, וזה לא שאין מורות בשביל זה.
רבנית ולא בנות!
יש לנו מורה בן, הוא בנאדם טוב, אבל מתנהג לפעמים בצורה קצת מגעילה... הוא יורד על בנות, ונראה שגם קצת משפיל.... הוא לא כ"כ מבין את הראש, ואנחנו לאט לאט פחות ופחות אוהבות אותו... ופחות נחמד לו איתו... לדעתיזה בגלל שהראש הוא שונה...... אפילו לא בקטע ההלכתי..... וקשה ללמוד או ללמד ככה.....
יומכיף לכולם!
בערך מכיתה ד'.
אם זה ראוי? לא יודע
אבל באמת צריך דמות חינוכית ורבנית..
בבי"ס של בנים לא ראוי שבת תלמד. מצטערת. א"א שבן ישב יום שלם ויסתכל על אישה..
אבל מורה גבר בבי"ס של בנות- שום בעיה עם זה.
כאילו, כמובן שלא מחנך אלא מורה מקצועי, ושיהיה לו דיסטנט מהבנות..
אבל חוצמזה- סבבה...
אצל אח שלי זה ככה. ובסה"כ הם עדיין לא בגיל שיש להם יצר...
זה קשור לאוירה, ל... אי אפשר להגדיר, אבל זה ממש ממש שונה! גם ביסודי נראלי זה מאוד קריטי איזה גיל, קטנים פסדר, אבל ד' ומעלה הם כבר גדולים!
אולי זה תלוי בבן אדם. אבל עד כיתה ו' הבנים לא בוגרים עדין בענין הזה. לכן גם האיסור מבר מצוה.
ולא בגללם, בגלל שזה רע!
זה ממש ממש מזעזע!!
והוא קורא חופשי לבנות מהכיתה שלי בשמות חיבה כמו , טליה- טולי.. אחיה - חויה..
אז חבר'ה אני חושבת שזה אמור לזעזע אותנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואנחנו אמורים לצאת נגד זה איכשהו!
לי יש 3 מורים בנים שאחד מהם הוא ראש האולפנית.
ה2 האחרים הם פשוט מורים טובים שכולם אוהבים!
אני ממש לא חושבת שמקרה אחד צריך לספק החלטות כאלה...
ביסודי- בסדר
באולפנא/ ישיבה/ תיכון זה גרוע!
אני זוכר שהיה לפני כמה שנים סיפור עצוב בישיבה תיכונית מפורסמת שמורה(בת) הזמינה תלמידים לבית שלה......
ונעצרה בחשד ל.......
לנו יש מורה וזה ממש בסדר גמור והוא גם ממש טוב.
אבל לא מורה בן צעיר. וכן להיפך- עם צעירים זה ממש לא טוב... (בדיוק אתמול חברה שלי סיפרה לי משהו על הישיבה של אח שלה..)
ויש לנו רב-מחנך... ואנחנו שמיניסטיות...
וחוץ מזה שאין קשר אישי והתייעצויות ופתיחות זה ממש בסדר...
אבל לדעתי בישיבות צריך שיהיו מורים בנים- במיוחד למקצועות הקודש!! (לאנגלית לדוג' אפשר בנות).
זה לא שאי אפשר בנות אבל לדעתי צריך בנים. ואצל בנות צריך מורות אבל אפשר שגם בנים וצריך שיהיה איזו דמות של בן - רב באולפנות!
שבת שלום וחורף גשום ובריא וטוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
תלמידה שהתחתנה עם המורה שלה..
תלוי בחבר'ה ובמורים שלהם..
"מה עובר על הישיבה הזאת, מביאים לנו את המורות הכי יפות בארץ".. =/
הוא כעס על הישיבה..
ובאמת- לא נראלי הגיוני להכניס מורות לישיבות... הרי רואים בכל הסרטים מחו"ל איך תלמידים מתאהבים במורות שלהם.. לא הגיוני שזה לא קורה לבנים דתיים בארץ.
אסור להכניס מורות לבצפר עם בנים!
ויוני.. 1 למיליון שבנות מתחתנות עם המורה שלהם!
לדעתי, אין שום בעיה עם רב לבנות- להפך, לפעמים זה יכול להועיל. אבל באמת רצוי שהוא יהיה נשוי, ולא צעיר במיוחד.
אני ממש לא מבינה ישיבות שמלמדות בהן מורות, לבנים קטנים זה נורמאלי והגיוני, אבל אחרי כיתה ו'- ז', אין שום טעם בכך...!
ולדעתי גם למטה מזה.
אא"כ מבוגרות וצנועות מאוד (מה שמקובל בישיבה שלמדתי בה בתיכונית - למרחב).
ומורה דתית עדיפה על מורְה חילוני.
כל המורות שהיו לי - זכיתי והיו צנועות. מאוד.
בס"ד.
ההיפך-תלוי.
אולי אומר כאן משהו מהצד השני של המתרס?
אז כך , אני מורה ומלמד בבית ספר תיכון מקיף דתי ואשתי מורה בישיבה תיכונית.
אנחנו מגדירים את עצמנו כמשפחה יותר תורנית.
והיו מקרים שנתקלנו בסיטואציות לא נעימות למשל היית תלמידה שישבה מולי בחצאית מאוד קצרה רגל על רגל וכמעט הכל היה חשוף - זה היה מביך מבחינתי וגם לא העזתי להעיר לה כדי לא להביך אותה.
כנ"ל אצל אשתי היה תלמיד שניסה להתחכך בה לא אחת [שלא נראה כטעות ...] היא העמידה אותו במקומו בצורה עדינה.
אז למרות שזה אפשרי ההתמודדות היא לא קלה כ"כ, מה שברור הוא שמי שלא מסוגל להיות עדין עם בנות ולא יודע לשמור על עצמו שלא ייכנס לכיתת בנות. [וכן להיפך - כבר היה מקרה אחד לפחות שמורה אישה פיתתה כמה תלמידים ה' יישמור]
לדעתי, רב לבנות זה שיא הטוב (למקצועות קודש...) כדי שיהיה מי לשאול שאלות בהלכה וכו'....
אבל מורה לבנות למקצועות חול???
שה' ישמור, צריך להיזהר ממש!!!
ושלא תגידו שאני סתם אומרת, כי לי אישית היה מקרה באולפנה בסוף שנה שעברה שהמורה שלי... ה' ישמור... ויש בנות שמעריצות אותו!!! הוא שיא החברמן והכול... והוא לא כזה צעיר...
מסקנה- להזהר ממש!!!! יש יחידי סגולה שמתאימים לזה...
מה הבעיה שבת תלמד בנות??? יש מספיק מורות טובות אם רוצים...
כנ"ל לגבי בנים...
סליחה אם הייתי מדי בוטה אבל מה נעשה...
בס"ד
בעיקר בגיל התיכון לקראת השירות לאומי,צבאי..
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...