עבר עריכה על ידי אבגדה בתאריך ח' חשון תשע"ב 23:42
יהיה טוב יותר-זה חיוני!
האדם הזה דיבר שטיות גמורות, אבל אני מבין אותו כי בסופו של דבר, לצערי הרב, רוב הציבור (גם הדתי!) מסכים עם אותן הנחות שמאפשרות את הטעות הנוראה שלו.
דבר ראשון, בבסיסה של היהדות-זה שהיא דת האמת, מי שלא מאמין-יש ספרים רבים שעוסקים בנושאים הללו, ומוכיחים בבירור היכן האמת.
באמת ממש לא ברור למה אנשים לא יודעים את זה. משהו מוזר ולא ידוע, גורם לאנשים לחשוב שאנחנו מאמינים באמונה שהיא מעל לשכל, ושאפשר ללכת ע"פ התחושה הפנימית, או שפשוט הדת שלנו היא הכי יפה ונחמדה, ולכן נלך בה... או כי זה כיף ללכת בה, ואולי בכלל, כי מי שהולך בה-מקבל שכר, ומי שלא-נענש.
(גם לפי אלו (הנורמליים) שאומרים שלא צריך לעסוק בחקירות, ברור הדבר שישנם הוכחות, רק שאין צורך להוגיע את מוחנו בדברים קשים ומסובכים אלו, שעלולים גם להביא לכפירה, ע"י טעות קטנה בהוכחה...)
סיכום-אנחנו הולכים ע"פ הדת היהודית, כי היא האמת, ואפשר לדעת את זה, ולא משום סיבה אחרת.
דבר שני-בחירה חופשית אינה זכות בחירה, כי אם-יכולת בחירה (טכנית, למי שלא קלט עדיין), ז"א-
יש אמת. כולם חייבים ללכת ע"פ האמת הזו. מי שמעז ללכת נגד האמת-הוא פושע, אין לו הזכות למרוד באמת!
העבירה מהסוג הגרוע ביותר היא-המכיר את ריבונו ומורד בו-ככל שאדם מודע לאמת חזק יותר, כך פשעו גדול יותר.
נכון אמנם, שיש לו האפשרות הטכנית לבצע את הפשע, אבל כמו שברור לכל אחד, שאם מישהו רוצה לרצוח מישהו, צריך למנוע אותו מכך, אע"פ שהיתה בידו היכולת הטכנית לרצוח-היא אינה מקנה לו שום זכות! כי לכל אחד ברור שהאמת היא שאסור לרצוח, ולכן הרוצח-הוא רע!
מה שצריך זה, לדאוג שיהיה לאנשים ברור שהדת היא אמת, לא פחות מהמוסר, ולא רק זה, אלא שהמוסר, אינו אמת בפני עצמו, אלא אך ורק כאשר הוא משרת את האמת (או שקר, שאנשים חושבים אותו לאמת).
לדוג'-חילוני יגיד שאסור לרצוח-כי אין לאדם זכות למנוע מחבירו את היופי של החיים,-ז"א-הם מאמינים שיש בחיים יופי, ושבשביל זה אדם אמור לחיות, ולכן המוות הוא רע....
אני חושב שהבסיס לשתי הטעיות הבסיסיות האלו באמונה, זה הדמוקרטיה והפלורליזם, שהטענה הבסיסית שלהם היא, שלכל אדם יש הזכות לחיות ע"פ האמת שלו.
וזה מה שמשלב את שתי הטעויות האיומות האלו יחד-לכל אחד יש אמת שלו-אין אמת אמיתית, ברורה, יציבה.
ומזה נובע גם-לכל אחד יש זכות לבחור כאוות נפשו, כי הוא יכול לטעון שזו האמת שלו...
איכשהו הדמוקרטיה והפלורליזם חדרו עמוק לתוכנו ובילבלו הכל...
אם מישהו מהקוראים לא מאמין לי שזו השקפתה של היהדות-אני מוכן לעמוד מאחורי כל מה שכתבתי כאן (אני מעדיף במסרים, כי כנראה אהיה פה בהפרשים של שבוע/שבועיים), ואני מאמין שכל רב (לפחות מהנורמליים, לצערי כבר א"א להיות בטוחים שאין רבנים הנגועים בנגע הרע הזה) יסכים עם מה שאמרתי (ושאלתי על זה רבנים בעבר), לגבי ספרים מלפני מאה שנה, זה כבר מקור די אמין שאפשר לסמוך עליו (כמובן, ספרים דתיים יהודיים אורתודוכסיים).
אם מישהו חולק על הדבר הראשון-שהיהדות היא האמת הברורה, ישנם הרבה ספרי אמונה, מחשבה ופילוסופיה יהודיים שטרחו בשבילכם, אם אינכם מעוניינים לבדוק אותם-זוהי עצלות איומה וחוסר אכפתיות כלפי האמת, -וזה לבד כבר פשע כלפי האמת.
(וממילא הדבר השני כבר מוכרח-אם ישנה אמת ברורה-חייבים לפעול על פיה....)
(אגב, ע"פ מה שבדקתי וראיתי, גם החילונים, מחנכים שיש משהו שאותו צריך לעבוד-האדם.
תבדקו ותראו איזו תרבות שעבוד וכבוד לאדם, ונסיון לספק את האדם נוצרה סביבנו. סביב האדם והאני העצמי שלו...
"חיי אדם", "כבוד האדם", "זכויות אדם", "אהבת האדם", "ביטחון עצמי", "עצמאות", "כבוד עצמי", ישנם עוד ערכים שכאלו, אבל קצרה היריעה (וגם קצר זמני))
(הערה-ייתכן והיו נקודות שתקפתי ממש את מי שלא הולך בדרך שלי, אבל אני מאמין שרוב (למעט רשעים במיוחד, שזה דבר נדיר מאוד, מאוד, מאוד) האנשים שיקראו את מה שכתבתי כאן, יש להם כבוד לאמת, והם יבדקו מה באמת האמת, והאם אמת דיברתי, ולכשיגיעו לאמת, ילכו על פיה, וזה שלא הלכו על פיה עד עכשיו, זה פשוט טעות, שגגה...
תוקפנותי מכוונת אך ורק כלפי מי שאכן יודע שהוא הולך בשקר, היודע את ריבונו ומורד בו.)