|עוזר אומץ|אבודה!

אם אתם לא יודעים יש מחר יום זיכרון לרה"מ לשעבר.

אני לא ממש קיצונית וכאלה אבל רק רציתי להביע את דעתי...

א. למי שלא יודע הר"מ הזה הביא הרבה שטחים, הפיל אלינו הרבה סיכונים והרבה מתים- בהסכמים המטופשים האלה שלו....האם מישהו עשה יום מיוחד עליהם? הוא ממש רצח אותם..

ב. סורי, אבל מה עשו סיפור, טקסים מפוארים יום מיוחד,מוזיאון (הייתי שם הוא ממש גדול וטכנולוגיה) כאילו על מה? על כל הטיפשות שהוא עשה בחייו (אגב גם הפרטיים)

יהי זיכרם של כל המילינו סיגריות שהוא עישן ברוך!

והכי של כל אלה שנרצחו מהטיפשות שהוא עשההנ.

נ.ב:. היום סיפרו לנו סיפור על זה שהוא כמעט הביא את קבר רחל למחבלים ובנס זה לא יצא לפועל (בזכות אותו איש) נישמע לי מוזר שיום אחרי היום פטירה שלה זה גם היום שלו...

הוא היה ראש ממשלה, רמטכל, פלמ"ח וכו'.הרהור

אדם שפעל למען הביטחון שלך!

את חייבת לו המון! המון!

הוא עשה המון למען שיהיה שלום, שאנשים יחיו על מי מנוחות.

אולי את לא מסכימה עם הדרך שלו, אבל הוא היה אדם גדול, שפעם ועשה למען ביטחונך.

קצת כבוד.

"עשה למען ביטחונך" - את צריכה להיות פורים רעבעצען.האדמו"ר מצנעא

"אני אחראי לביטחונם של 98% אחוזים ממדינת ישראל" - השאר הם סתם עלוקות, כובשים, מתנחלים הגוזלים אדמות זרים... 

אפרת, אנחנו לא צריכים ש'יפעל' הרבה למען בטחונינו,שיראל.

אם זה בכלל לא עוזר, ולהיפך - מזיק!

תודה רבה, נסתדר בלעדיו!! עדיף פחות ביטחון מאשר יותר ביטחון מזוייף.

אני לא רק "לא מסכימה" עם הדרך שלו, אני כועסת עליו, ואולי זה מילה קשה מדי - אבל כן - שונאת אותו.

אין בי טיפת כבוד לאדם שרצח המוני אחים שלי, גם אם זו "רק" "בטעות".

[ונ.ב. שתביני שאני לא כועסת עלייך אישית -

היום סיימתי (אחרי שהוא שוכב לי חודשיים וחצי+ בבית) את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה, ואין לי מילה אחרת חוץ מ -

זה הספר ההזוי והמוקרץ ביותר שקראתי בחיי! המום

ועם זה - אחד המגניבים~ ]

אולי את לא מסכימה עם הדרך שלוהרהור

ולא תומכת בו כראש ממשלה, אבל את לא יכולה להתעלם מזה שהוא פעל למען השלום ורצה שיהיה לך טוב כבן אדם כאן.

כן. הוא היה אדם גדול. לבא ולזלזל בו ככה, זה מזעזע.

(|סוגד| דוגאלס נואל אדאמס הוא יצור אדיר.)

אמרתי - אני לא צריכה פעילי שלום כמוהו.שיראל.

גם יריב גוגלהיימר פועל למען השלום.  בדרכו שלו. האם אני מעריכה אותו? שיעוף לעזאזל, עוכר ישראל כמוהו.

הוא אולי גדול - בתוכניות איך להרוג כמה שיותר יהודים.

זה לא קשור ללא צריכה. הוא עשה את זה כבר..הרהור

ומה את באה להגיד בזה?שיראל.
שזה שאת לא רוצה אותו, זה לא אומר שהוא לא עשה.הרהור
אז? נו, הוא עשה. ואני כועסת עליו וכו'.שיראל.

?What the point

שהוא עשה את זה לטובתך! את כועסת עליו,הרהור

בסדר.

זה לא אומר שצריך להיות לך גם כבוד לאדם שפעל למען ביטחון של הרבה אנשים.

את כועסת עליו כי זה לא הלך לו. אבל הוא כן עשה המון למען ההגנה שלך.

אני לא מבינה למה אני צריכה לכבד אדם שעיוות כ"כ.שיראל.

פעל, פעל, אבל *לא בדיוק* הלך לו, נכון? ואנחנו ידענו והזהרנו מראש שזו לא הדרך, זה לא שהוא עשה את זה בלי כל רקע.

אתם מדברים על רבין או על יגאל אמיר?אני17
רבין.הרהור
"יריב גוגלהיימר"?לך דומיה תהילה

צוחקצוחקצוחק

זה יריב אופנהיימר.

גוגלהיימר זו הדמות שלו ב"לאטמה". צוחק

דאי! מה אתה אומר?? שיראל.
אחלה ספר!! למרות שזה ספר הזוי לגמרי!!!!אנונימי (פותח)
אם השב"כ חיסל אותו, כנראה שהיה לו סיבה מספיק טובהמרדכי

וכנראה שרבין סיכן את ישראל, ולכן העדיף השב"כ לרצוח אחד (+ להאשים מגזר שלם) מאשר לגרום לעשרות הרוגים...

תבינו שרבין סיכן אותנו...

אכן צריך לזכורטוביה2

הוא אכן היה חבר באירגון השמאל הקיצוני - הפלמ"ח (למי שלא יודע הם היו אחראים על הסגרת אצל לאנגלים, ורובם ככולם היו חברי קיבוצים בעלי אידאולוגיה קומוניסתית קיצונית)

הוא כמובן היה גם רמטכ"ל שהתמותת מהלחץ לקראת מלחמת ששת הימים

בלי להזכיר את כמה שהוא תרם למדינה כראש הממשלה שכרת ברית עם החכי"ם הערבים והביא עלנו את אוסלו

תהיה מורשתו ספוגת אדי האלכוהול מאוסה לנצח

איך אפשר להיות כ"כ מעוותים?nadav530

"הוא אכן היה חבר באירגון השמאל הקיצוני - הפלמ"ח" אני לא מבין עד איזה רמות הזויות הגענו, שככה אנחנו מדברים על ארגון הפלמ"ח, אותו ארגון שהיה לו חלק חשוב ביותר בהקמת המדינה(יחד עם שאר הארגונים), אותו ארגון שהנחיל את אהבת הארץ לעם, אותו ארגון שהיום כל מה שנשאר לנו ממנו זה הזכרון המתוק הזה מה"קומזיצים" עם ההווי, מהמסעות הארוכים, מהקרבות הקשים- איך מכל זה אתה מוציא לעג ולעז? 

עוד שכחת שחברי הקיבוצים הם אלה שהיו פה חוד החנית בקום המדינה, הם אלה ששלחו את בחוריהם ליחידות המובחרות, הם אלה שמסרו את נפשם בשביל להגן על המדינה. בנוסף לא השלמת את המשפט שאותו רמטכ"ל שהתמוטט לפני המלחמה הוא ולא אחר זה שניצח לנו את המלחמה עם הניצחון הכי חזק שהיה למדינת ישראל, אך כמובן אתה רצית לעוות את המציאות ולהזכיר רק את הפרט השולי הזה שהוא התמוטט.

חברה, נראה לי שהגיע הזמן שנפסיק לשנוא את כל מה שהוא לא אנחנו ונדע להעריך ולהוקיר את כל אלה שנותנים לנו עד היום ללכת לישון בשקט כל לילה.

^^^!! נחמד לכתוב שזה שמאלני ולצאת לידי חובה.הרהור

לא. הפלמ"ח היו שמאלנים, זהו, עכשיו אני אשנא אותם לנצח.

נו באמת.

פלמ''ח שמאלנים?לך דומיה תהילה

למה? בואו נגזים יותר...

הסגרת האצ''ל במסגרת "הסזון" הייתה פעולה נוראה, אבל זה לא הופך אותם לשמאלנים. הגדרה שהיא בעייתית. עצם זה שאתה טוען שהם היו שמאלנים, אתה גם אומר שהייתה כבר מדינה. איך יכולים להתקיים שמאל וימין בלי מדינה?

אידאולוגיה קומונסטית הייתה מקובלת אז יותר מהיום. הקומוניזם הוא תיאוריה שנכשלה.

קומוניזם היא שיטה כלכלית, ואתה מערב את זה בשמאל וימין ביטחוניים. אין כאן קשר.

בתחילה גם בני-עקיבא היו תנועה סוציאליסטית. שמאלנים?

אממ..אולרייט

א. הוא לא "ראש הממשלה הזה". הוא היה בן אדם אנושי שעשה בחלק מחייו טעויות עצומות והרות גורל. אבל הוא עדיין אדם. התבטאויות כאלו ולצערי גם גרועות מאלו הן מה שהובילו לרציחתו.

צריך להבין - יום הזיכרון ליצחק רבין אינו סתם יום זיכרון לאדם רב פעלים, אלא יום בו אנו מדכירים את שנאת האחים הזו שהובילו לרציחה של יהודי על ידי יהודי.

זה לא משנה מה הוא עשה בכלל. אין לנו ואסור לנו לתת לגיטימציה לרצח של אדם רק בגלל שלא חשב כמונו.

אם תבדקי מעט אודות חייו של יצחק רבין, תגלי שלא פחות משהוא הרס, הוא גם בנה.

יצחק רבין היה מיוצאי ההגנה והלח"י, גדל בבית שלא חינך לציונות ולמרות זאת הוא שימש בתפקידי מפתח במדינה הציונית, הוא שימש כרמטכ"ל במלחמת ששת הימים שאין עליה עוררין שהיא ממלחמות ישראל הגדולות שהיו בתולדות המדינה הצעירה הזו, ושימש כראש ממשלת ישראל בשתי קדנציות שבסופה של השניה הוא נרצח.

אמנם כתמם של הסכמי אוסלו גדולים ובולטים, אך אי אפשר שנזכור לו רק אותם. הוא היה אדם שהאמין בדרך שלו והאמין שהיא טובה לעם ישראל.

ואני חשבתי שפסטביל רבין מתקיים רק בשמאל..calvin

אני רואה שגם בימין יש אנשים שחוגגים את הרצח של יהודי על ידי יהודי. שמעתם על צום גדליה?יהודי רצח יהודי לפני שנים ואנחנו צמים על זה עד היום.

ובדורנו-בדור של תחיית העם הזה בארצו יהודי קם ורוצח יהודי,ולא ניכנס לשאלה של שב"כ או לא שב"כ,העניין ברור ופשוט-יהודי רצח יהודי.

למה לשמוח על כך שיהודי נרצח?כי הוא מסר חלקים מא"י?נכון,זה נוראי וזה מזעזע!!הוא גרם לרצח של אנשים-הכל נכון!!אבל הוא יהודי!יהודי גם אם לא נדבר על כל הדברים הטובים שהוא עשה..

ואני רק מחכה לסוף הפסטיבל הזה שמראה את הפנים המכוערות של העם הזה.מסתבר שרק מלחמה או אסון מגלים פנים יפות בעם הזה..

|סוף פריקה משולבת בכעס קל|

אנחנו לא שמחים שיהודי רצח יהודי! ח"ו!!שיראל.

אנחנו אומרים - בדיעבד - מגיע לו.

אבל ברור שזה נורא שזה כך.

אנחנו לא שמחים שיהודי רצח יהודיטוביה2

אנחנו שמחים שיהודי רצח אותו

רודף ומוסר דינו מוות ואנחנו מחויבים לההגן על עצמנו או כמו שיגאל עמיר אמר "אני משתי האחוז האחרים"

עיין במימרה שציטט האדמו"ר מצנעה

לא זכה- נעשית לו סם המוותnadav530

מההה קוררררה פההה???!?????!?!? איפה המוסר היהודי הבסיסי שלנו??? מאיפה אתה מביא את זה שהוא רודף ומוסר ואיזה בי"ד בדיוק החליט על זה? מה גם שהרב עובדיה בכלל נתן גושפנקא הלכתית לכל המהלך הזה, אז גם אם אתה לא מסכים לקביעה שלו(גם אני) איך אתה מעז ללחוץ כל כך מהר על ההדק?? איך?? לא סתם חז"ל אמרו שבגלל הקנאים נחרבה ירושלים!  יצחק רבין עם כל הבעיות שהיו איתו היה ותמיד נשאר יהודי ואין לאף אחד זכות לבוא ולהרוג אותו! ותפסיקו לומר דין רודף על כל דבר(ואני כבר שומע היום שיש טענה שמותר לירות בחיילים שבאים לבצע פינוי משום דין רודף) כי אנחנו לא במצב שיש לנו פה סנהדרין שיכולה לבוא ולתת פסק דין למיתה(וגם אז "סנהדרין שהורגת פעם בשבעים שנה נקראת קטלנית") ואף אחד לא יכול לעשות לעצמו דין ולהחליט על דין רודף! אם מצב כזה יקרה אז למה שלא נירה גם בכל החילונים(דתלשים למען הסר "תינוקות שנישבו") מכיוון שהם מחללים שבת בפרהסיה?

אנשים, התורה היא לא סתם ספר דינים שטוח, התורה היא הרבה יותר עמוקה מזה וכבר נאמר שהתורה עלולה להיות סם המוות למי שלא לומד אותה נכון, מוטלת עלינו החובה לא להשחית את התורה אלא להביא אותה למה שהיא, ולענ"ד הדיבר "לא תרצח" והמוסר שהתורה מלמדת אותנו על הקשר שלנו אחד לשני בתוך העם(גם דרך דין רודף ומוסר) הוא כל כך גדול שאני לא מבין איך אפשר לנפנף אותו בקלות רבה כ"כ ע"י הבאת דין שהוא בכלל לא נכון לפי רוב הדעות, אז גם אם אתה חושב שיש פה דין רודף יש לך פה ספק הרבה יותר גדול(וכל זה זה הסבר טכני סברתי למה אסור לרצוח יהודי, וכן גם את רבין).  הגיע הזמן שנלמד מרבן יוחנן בן זכאי ולא מסיקרקים.

בתקווה שמישהו מפנים את מה שכ"כ קשה להעביר בכתיבה

קצת ההערותאדרעי

הסיבות למה אין דין רודף במקרה רבין:

א. אין לו כוונת זדון (התייעץ עם הגר"ע)

ב. אין במקרה שיש חשש שיהרגו אותך - אני לא מבין איך השומרים לא חיסלו את יגאל עמיר במקום...

לגבי שאין סנהדרין - זה לא שייך בדין רודף.

דין רודף קיים בימינו מתי שרואים מישהו מנסה לרצוח או לאנוס, אך צריך ע"פ דין רודף אם אפשר לפצוע כדי שלא יעשה את זממו, מה שמי שהרג את רבין לא עשה. (אין אפשרות לחתום ללא יד וכד')

בקיצור לשבכניקי"ם שלא כל כך מבינים בהלכה אסכם: אין דין רודף במקרה רבין.

(ובטח שלא על דברים מהעבר הרחוק כמו אלטלנה, כי זה רק כדי למנוע לעתיד. על העבר רשאי לפסוק רק בי"ד של סמוכים מתי שבית המקדש קיים עם עדים והתראה)

אפשר לחתום יופי בלי יד. מה זה הקישקוש הזה?יהודי מרמ"ג
קצת הערות עליך אדרעיגבעוני מצוי

א. דין רודף חל גם אם אין כוונת זדון. אם עובר מסכן את אמו, יש לו דין רודף למרות שאין לו כוונת זדון. מלבד זאת רבין לא "התייעץ" עם הגר"ע יוסף. רבין לא היה זקוק לאישור הלכתי למעלליו ההזויים, כי ההלכה לא מעניינת אותו. הוא היה זקוק לדרעי ולרב עובדיה מבחינה פוליטית. 

ב. לא הבנתי את התחביר של המשפט "אין במקרה שיש חשש שיהרגו אותך", אנא נסח שוב בצורה מובנת יותר.

ג. "אני לא מבין איך השומרים לא חיסלו את יגאל עמיר במקום", פשוט מאד, הם ידעו שהולך מתנחל לירות ברבין, וגם רבין ידע זאת, זה תוכנן מראש כדי להכפיש את הימין, אלא שהם חשבו שזה כדורי סרק, ולא חשבו על כך שיגאל עמיר יחליף את הכדורים.

אויש! נו! מאיפה הקביעה הברורה הזאת שמגיע לו??שלום לאמונות

ממתי אתם הסגנים של אלוהים?!

אם היית רואה את התבטואיותיו של רבין היית מבין גםגבעוני מצוי

גם אתה שבהחלט מגיע לו

בזלזול הדורסני שלו ברצון העם הוא הביא את הרצח הזה על עצמו

ההשוואה לצום גדליה לא קשורה בעליל.האדמו"ר מצנעא

"...ויום ג' בתשרי בו נהרג גדליה בן אחיקם, שמנוהו לראש לאחר החורבן על הפליטה הנשארה ונכבה גחלת ישראל הנשארה, כי ע"י שנהרג גלו כלם והנרגו מהם אלפים..." (משנ"ב תקמט א ב)

לא מתענים בצום גדליה כי גדליה מת, וגם לא כי מת מנהיג בישראל. צמים כי נכבתה גחלת ישראל שנשארה כאן. 

מחילה, אבל מה שקרה ברצח רבין (שלדידי בכלל לא התבצע ע"י ר' יגאל עמיר הי"ו נ"י) היה ההפך המוחלט מרצח גדליה... התם נכבתה גחלת ישראל, הכא הובערה מחדש... 

צודק.נזכרתי בזה אחר כך.אבל הרעיון הכללי הובהר.calvin
"למה אני נוסע בכביש 6 ולא בדרך רבין"לך דומיה תהילה

מתוך ערוץ מאיר.

מעניין.

http://www.meirtv.co.il/site/content_idx.asp?idx=4877&cat_id=3775

אני שותף לדעת הרב.

"לא תרצח"שלומי20104

והיה ונגיד השב"כ רצה להרוג אותו ויגאל הוא לא זה שהרג, למה זה משנה הרי הוא רצה להרוג!

הוא היה בטוח שהוא הולך להרוג!

(כנראה שרביב החליף לו לסרק לפי התאוריה (הבכלל לא מופרכת) לא מידיעתו)

כלומר הוא בא לרצוח יהודי וראש ממשלה בישראל!!!

לידע כללי הלכתית מי שהיה צמוד אליו ורואה שהוא מנסה לרצוח היה חייב ע"פ דיני תורה לקום ולהרוג את יגאל עמיר!!!(כן דין רודף הפשוט..!)

אנשים!!

יהודי רצח את אחיו!!

רבין היה רשע!

ויגאל עמיר רצח אותו!!

לשם הסיפור הזכירו פה את הסיפור עם קבר רחל: מגיעים אליו הרב חנן פורת זצ"ל ור' מנחם פורוש ובוכים לו אל תעשה אתזה אל תיגע בקבר ומה הם אומרים לו בסוף שמצליח להרעיד את ליבו "ילד לא עושה ככה לאימא!!" הרב חנן פורת ור' מנחם פורוש אומרים לו אתה אח שלנו אתה הבן שלה למרות כל מה שעשית לא יעזור לך!(בין כך ובין כך קרואים בנים)

אתה אח שלנו וכלום לא יעזור לך!

אני לא מוכן להיפרד מאף אח שלי!!!!!

אני לא מוכן שאחי ירצח את אחי!!!

יש אומרים שהיה לו דין מוסר..שמוליק פיין
מי אמר שיגאל עמיר ניםה בכלל לרצוח אותו?אנונימי (פותח)
אולי את צודקת . אבל יש גבולות.Nicki Minaj

ואסווווור להצדיק את מה שיגאל עמיר עשה,אסור אסור אסור !
כמה שהוא סיכן,זה יותר מידי לבוא ולרצוח ...

מה פתאום? הוא סתם לחץ על הדק וזה במקרה פגעהרהור

בראש הממשלה. סתם ככה.

ומי צעק "סרק סרק"? ואיך עמיר ירה בו משני צדדים?האדמו"ר מצנעא

ולמה לקחה נסיעה של לא יותר מ-3 דק', 22 דק'? ולמה הצלם האלמוני כיוון מלכתחילה את המצלמה לר' יגאל הי"ו? ולמה לא הכניסו את רבין שותת הדם לאמבולנס שחנה סמוך מאוד למקום, אלא למכונית הממשלתית (אגב, כאשר הכניסו אותו לשם הוא לא היה פצוע בכלל, הוא הלך בכוחות עצמו, כנראה חשב שמנסים להתנקש בו אז ברח למכונית)? 

בקיצור, אני לא הייתי ממהר לגזור את דינו. בשבילי הוא חף מפשע.

יגאל עמיר אמר שהוא ניסה בראיון לטלוויזיהב'

הוא גם אמר שם שנכון שהוא ניסה אבל היה דבר אחד ממש מוזר - ברגע שהוא ירה מישהו צעק "סרק סרק".

אני לא חובב של תיאוריות קונספירציה אבל חייבים להודות שהיה שם משהו מאוד מוזר.

נ.ב.גילוי נאות: את הציטוט הנ"ל מהטלוויזיה לא שמעתי בעצמי אלא מפי אחותי/אחי לא זוכר כרגע 

"אמר רשב"י: האהבה מקלקלת את השורה..."האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך י"ד חשון תשע"ב 14:12

המקור לכותרת:  בראשית רבה, וירא, פרשה נה, סימן ח.

לא אוהבים כל אח מעצם היותו אח. וכן לא אוהבים יהודי מעצם היותו יהודי. 

כותב הרב 'ארחות צדיקים' זיע"א, בתחילת שער האהבה: האהבה (וכן השנאה) היא המידה הכי קיצונית והכי מסוכנת, כיוון שכאשר אדם אוהב מישהו אחר הוא יוכל לעוות את הדין, לקלקל את השורה.

ורק לידע כללי - יש מעלה לשנוא רשעים (לא אותם עצמם, אלא את מעשיהם הנלוזים), שנא': "משנאיך ד' אשנא". אמנם כבר דחו זאת הפוסקים (מרן הגראי"ה קוק  זצוק"ל זיע"א - אגרות, ח"א עמ' שה; מרן הח"ח זיע"א - סוף ספר אהבת חסד וכו'). ברם מעיקרא דדינא - קיימת מעלה בכך. כלומר, לא כל יהודי אוהבים כי הוא יהודי.

הייתי ממליץ לקרוא את המאמר הבא: 

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=480

http://www.yeshiva.org.il/midrash/outershiur.asp?id=4606

לר' יגאל עמיר נ"י הי"ו ישנה חזקה של חף מפשע. הרשעתו לא מחוורת לי בכלל.

הלו?! כבוד לאדם יהודי יש?עמוק בפנים.

הלו, איפה הכבוד שלכם? סתם כבוד לאדם יהודי, לא אמרתי את המילה ראש הממשלה.

ואני אישית לא חושבת לרגע על התפקיד שלו. נכון התפקיד שלו היה 'ראש הממשלה' אבל מה את מסתכלת על התפקיד? זה מה שחשוב?

תסתכלו על היהודי עצמו. אין לי מושג לא הכרתי את הבנאדם. והוא היה חילוני, ונגיד שהוא עישן סיגריות. אז?

אז אפשר ככה לזלזל? ככה לדבר? ממש מגעיל מצידך. סליחה שאני אומרת. אבל אם אדם מעשן או שהוא לא שומר תורה ומצוות, ולא כל הדברים שהוא עשה בחיים היו דברים חיוביים ונכונים, ובתפקיד 'ראש הממשלה' היו לו טעויות, והוא לא צדק בדרכו- אבל זה אומר שאפשר ככה לזלזל באדם יהודי???

ואני לא מדברת כבר על זה שיהודי רצח אותו. אני מדברת על רבין עצמו. כי הנושא של הרצח זה פרשה בפני עצמה ואני עוזבת את זה עכשיו.

סתם כבוד לאדם יהודי. זה הכל.

|מזועזע|

יש לי כבוד ליהודים! אין לי כבוד לרוצחים (רבין)!אבודה!
עבר עריכה על ידי שובבה לשעבר בתאריך י"ד חשון תשע"ב 11:03
כמה דברים -אביב

א. אז מה? על כל מודעת אבל בעיתון שמספרת על אדם שנרצח ע"י יהודי - אחיו - נתחיל לבדוק מה הבנאדם עשה בחייו? רק בגלל שרבין הוא דמות כ"כ מפורסמת ש-אי אפשר להכחיש - המיטה עלינו אסונות - אנחנו שוכחים לגנות?

אני מגנה את הרצח משום שהוא רצח. אסור לרצוח, נקודה.

ב. הרב טאו כתב פעם שעם שיש לו מנהיג גרוע - סימן שהיה לו מנהיג טוב והוא הכפיש אותו. וד"ל.

ג. בעקבות שיעור שהמורה עשתה לנו על הרצח, עלתה לי איזו נקודה.. אני אפרט בהמשך.

שבת שלום!

רבין זלזל בעם ישראלגבעוני מצוי

"הם לא מזיזים לי"

"פחדני השלום, הליכוד מפחדים מהשלום"

"שיסתובבו כמו פרופלרים" (אמר על אנשי רמת הגולן שהפגינו נגד מסירת הגולן לסוריה, שרבין ניסה לבצע בכל מאודו)

"התפקיד שלי בתור שר בטחון זה להגן על 98% מהעם" (אמר אחרי פיגועים ביש"ע)

"אני בז להם" (אמר על המתנחלים)

מי שמזלזל בבניו של הקב"ה, שלא יתפלא אם אח"כ מזלזלים בו

האמת היא...ב'

שרבין היה אדם אנושי ואי לכך נתון להשפעת לחץ וכדו'(בדיוק כמו ביבי שידוע איך הוא מתנהג אם חושש שיגידו עליו דברים רעים...) אני לא חושב שהוא עשה את מה שהוא עשה בכוונה להזיק אבל מצד שני בסופו של דבר מעשיו גרמו להרבה נזק.

מה שמעצבן באמת זה לא הוא אלא מה שהרצח שלו גרם - פסטיבל שנאת הימין והדת שהתרחש לאחר הרצח ושנמשך

עד היום בכל שנה בין התאריך העברי של הרצח לבין הלועזי.

לגבי הרצח עצמו - גם מי שחושב שהיה לו דין רודף צריך להבין שזה היה הדבר הכי טיפשי לעשות כי במקרה שלנו לא 

רק שהרצח לא מנע את הרדיפה(הסכמי השלום) אלא רק חיזק אותה עוד יותר.

נ.ב.  צריך לכתוב אוזר אומץ עם א' ולא עם ע'

אלוהים , עוד שניה תגידו כל הכבוד שרצחו אותו >ע*נ2!ש

בסדר. אז אתם לא מסכימים עם הדרך שלו . יופי אז זה הסיבה לזה שלא יעשו לו יום זיכרון ? מישהו נרצח ! והוא היה הראש ממשלה שלכם! קצת כבוד , באמת

את לא יכולה לעשות יום זיכרון למי שהיה בתכנון שלותן חיוך....=)
עבר עריכה על ידי תן חיוך....=) בתאריך י"ד חשון תשע"ב 15:16

לעשות הרבה רע!

יום זיכרון עושים לחיילים שמתו בשביל לשמור ולהגן על המדינה שלנו ועלינו!

לא למי שרק רצה לתת שטחים מהארץ שלנו!

ואני ממש לא בעד שירצחו יהודים וגם סתם אנשים...אבל אני ממש לא יעשה לו יום זיכרון!

וסתם שאלה- למה את לא עושה יום זיכרון כל יום? את יודעת שכל יום נרצח מישו? אז תעשי כל יום יום זיכרון...ואני מאוד מצטערת אבל אינלי טיפת כבוד למי שבונה בתים לעצמו בשטחים שבא לו ואת כל שאר השטחים אין לו בעיה לפנות.

עזבו יום זיכרון, אבל בביה"ס של בת דודה שלי (כיתה ושלום לאמונות

פשוט לא הזכירו את רצח רבין!! המורה הייתה אמורה להזכיר בכיתה ו"לא היה לה זמן". אבל ממש אהבתי את מה שעשו אצלנו באולפנה. באמת הערכתי אותם.

שמעתי שבאחד עיתוני השמאל...האדמו"ר מצנעא

רדפו אחר ישיבות ואלפנות קדושות כדי לראות האם יערכו טקס לזכרו של אותו האיש... ומשנתגלו ציפיותיהם כעובדות, פרסמו זאת בעיתון... ואתמה - האמנם כך רדפו גם אחר משתמטי זיכרון ר' רחבעם זאבי ז"ל הי"ד?

אני ממש בעד שלא יעשו כלום!תן חיוך....=)

לדבר בכללי על "לא תרצח" זה חשוב, חשוב מאוד!

אבל את לא עושה יום זיכרון בשביל להבהיר את "לא תרצח"...אם כן-תעשי כל יום, כי כל יום נרצח מישו...

אותו אדם לא ראוי שיעשו בשבילו יום זיכרון.

רה"מ שלי? ח"ו, אין לי חלק בממשלתו.האדמו"ר מצנעא
גנדיאנונימי (פותח)

למה עבור רחבעם זאבי לא עושים פסטיבל

מישהוא זוכר אותו?

הוא באמת היתה לו מורשת!!!

נכון, לגנדי לא עושים כלום!! למה?אבודה!
פעם עשו.. בבית ספר שליאני17

עכשיו לא יודע למה אבל אני כמעט בטוח שהפסיקו

הוא לא היה ראש הממשלה שליגבעוני מצוי

הוא בז לי, אני הייתי בעיניו בתוך 2% שהוא לא אמור להגן עליהם כשר בטחון, אני פחדן שלום, אני לא מזיז לו.

מיתת הרשעים - טובה להם וטובה לעולם

אמאלה אני מזועזעתאורושקוש

זה באמת מה שאתם חושבים- שמגיע לו?!

אני לא מסכימה עם הדרך של רבין ואני עוד יותר לא מסכימה עם הדרך של יגאל עמיר.

וזה לא משנה אם הוא רצח אותו בעצמו או לא. היתה לו כוונה לרצוח ומבחינתו אחרי שהוא ירה הוא הרג אותו.

אני לא מסכימה גם עם הדרך של ביבי אז אני אלך וארצח אותו?!

תזכורת קטנה- לא תרצח זה אחד מעשרת הדברות!

באמת שאני בשוק מהתגובות כאן. ציפתי ליותר..

לא אמרו שמגיע לו. אמרו שממש אין מה לעשות יוםתן חיוך....=)

זיכרון לאותו אדם.

ולמה לא לעשות לו יום זיכרון תקראי בתגובה הקודמת שלי.

אדם עם מוסר מעוות.<אריאל>

להוקיר את מורשתו?

כפי שמציגים אותה, ממש לא. זכותו של כל אדם שלא להגרר לפסטיבל ההזוי הזה להשפעת דעת הקהל. 

להוקיר אותו? 

כן, על מעשיו הטובים, הכרת טובה בסיסית. שוב- לא סותר העברת ביקורת על המעשים במשך חייו שלא מוסכמים עלינו. 

להצטער על הרצח? -- בוודאי.  כל עוד אתם לא מאמינים שהשב"כ רצח אותו יש על מה להצטער.

אדם עם מוסר מעוות, יהודי עם מוסר מעוות- לא, אין שום היתר לרצוח אותו.

עדיין בהלם מהתגובות כאן-עמוק בפנים.

איפה אחדות של עם??

אחרי הכל, רבין היה יהודי. ודרך אגב הוא גם עשה כמה דברים טובים, אפשר ללמד קצת זכות.

בעיקר על בן-אדם שנפטר..

איפה האחדות של העם?-תן חיוך....=)

הוא העלים אותה...יותר נכון הוא התחיל עם העלמת האחדות. אז לכי ותשאלי אותו איפה האחדות.

לימוד זכות בטוח יש. אבל לא בגלל שהוא היה ראש ממשלה, ולא דרך יום זיכרון.

האמת על מורשת רבין:השם הוא המלך!

מפי עו"ד יורם שפטל, מבכירי עורכי הדין בישראל.

לא ההיתי בונה על בן אדם שייצגמשה משה

"לכאורה" את איוון האיום

כל הנושא של איון האיום הוא שקרמעשיה נאה

צריך לשמוע מה שיורם שפטל אומר בעצצמו ולא להתפתות לתקשורת.

איון האיום הוא גוי רוסי שנטפלו אליו על לא עוול בכפיו, ובית המשפט הסאידסטי והמרושע רצה לשלחו להורג למרות שידע בוודאות שאין שום ראיות הקושרות אותו למעשי הנאצים.

כדאי לך לשמוע את יורם שפטל ונאומו ב"רדיו ללא הפסקה" ואחר כך תדבר.

רביןrafid

כשהוא נרצח ראש הכולל כינס אותנו ואמר שאמרו לו שצריך לדבר על הנושא אז יש איסור לא תרצח ואין לו מה להגיד יותר [אחר כך בא שיעור שלם ...]

מורשת רבין? יש דבר כזה?

היום יש פסטיבל רבין ואוי ואבוי למי שלא מצטרף. כל זמן שהשמאל מחבר את העניין רק עם ה"שלום" ולא נותנים לימין לבטא שום דבר ומוציאים רק שינאה אינני יכול להשתתף בשום דבר כזה.

ב"ה רמת העניין פוחתת בשנים האחרונות ועכשיו אולי ניתן יהיה לדבר על דברים שצריך ללמוד מכל הפרשה הזאת, וגם מהאיש עצמו.

זה שהוא עשה דברים טובים (אם בכלל) לא משפיע כלוםגבעוני מצויאחרונה

ראי מה כתב יחזקאל הנביא בפרק יח, "וּבְשׁוּב צַדִּיק מִצִּדְקָתוֹ וְעָשָׂה עָוֶל כְּכֹל הַתּוֹעֵבוֹת אֲשֶׁר עָשָׂה הָרָשָׁע, יַעֲשֶׂה וָחָי? כָּל צִדְקֹתָיו אֲשֶׁר עָשָׂה - לֹא תִזָּכַרְנָה! בְּמַעֲלוֹ אֲשֶׁר מָעַל וּבְחַטָּאתוֹ אֲשֶׁר חָטָא - בָּם יָמוּת!

וחזר על דבריו שוב בפרק לג:

"צִדְקַת הַצַּדִּיק לֹא תַצִּילֶנּוּ בְּיוֹם פִּשְׁעוֹ, וְרִשְׁעַת הָרָשָׁע לֹא יִכָּשֶׁל בָּהּ בְּיוֹם שׁוּבוֹ מֵרִשְׁעוֹ, וְצַדִּיק לֹא יוּכַל לִחְיוֹת בָּהּ בְּיוֹם חֲטֹאתוֹ:  בְּאָמְרִי לַצַּדִּיק חָיֹה יִחְיֶה וְהוּא בָטַח עַל צִדְקָתוֹ וְעָשָׂה עָוֶל - כָּל צִדְקֹתָיו לֹא תִזָּכַרְנָה וּבְעַוְלוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה בּוֹ יָמוּת"

בטחוןאנונימי (פותח)

בטחון?

על מה אתה מדבר?

האם אתה יודע שרבין אחראי ישיר לרציחתם של 1800 אזרחים בפיגועים שהיו אחרי הסכמי אוסלו?

האם אתה מכיר את סיפור "אלטלנה"

תקרא בדפי ההיסטוריה - רבין נכשל ברוב תפקידיו כמצביא והודח עקב כשלונותיו מספר פעמים

זה כוחה של הטיפה המרה - רבין היה אלכוהוליסט אשר ברוב היממה היה בגילופין...

בושה לעם ישראל שמהלל אדם כזה

..אחי

רבין עשה דברים טובים לעמ"י ולצערינו הוא עשה דברים לא טובים!! זה לא אומר שצריך להסכים עם כל דבר שהוא עשה אבל זה לא אומר שצריך לרצוח אותו! הוא בכל זאת יהודי! אפשר לצאת נגד דברים שהוא עשה אבל לא צריך לרצוח אותו!

שלום שלום ואין שלום..אנונימי (פותח)

אחרי מות קדושים אמור... ידוע הפתגם הנפוץ שלאחר מותם של אנשים הופכים הם לקדושים בעיני אחרים. אמנם במקרה הזה נהפך הנרצח בעיני מעריציו כאיש קדוש שקדושתו מאפילה על שאר חבריו ובזה אין ספק שחסידיו אינם אלא טועים. אך דווקא בשל הערצה אותה קיבל המנוח מחסידיו מוכיחה איך גם בעיני הרוצח ולשיטתו הוא היתה הרציחה מעשה שגוי ורע מעיקרו שהרי כעת הפכו הוא ודרכו השלומיאלית לקדושים בעיני הציבור. (מובן שגם ללא המוסר השכל המובא כאן רציחתו של כל אדם באשר הוא הינה נוגדת את כל עקרונותינו - עקרונות התורה והיהדות.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך