לכבוד ראש הממשלה, בנימין נתניהו
תראה איך הגלגל מסתובב, ואיך הגלגל חוזר על עצמו:
פעם שעברה זה היה לפני כ-6 שנים, כשראש הממשלה דאז, אריאל שרון, החליט לבצע תהליך שבו פונו מאות משפחות מביתם בגוש קטיף וצפון השומרון. מאז הגרוש מגוש קטיף נפלו אלפי טילים על הדרום, נחטף חייל, והתרחשו פיגועים שיצאו מהרצועה. כנראה שלא למדת לקח.
והנה שוב הכל חוזר על עצמו. שוב החלטת ממשלה, הפעם בראשותך, לפנות יישובים נוספים, שוב שלטים נתלים בחוצות, שוב הפגנות ועצרות, ושוב מלחמת אחים שתגדיל את הקרע שכבר כך קיים בעם מאז הגרוש.
ושלא תגיד שאותם התושבים הם פושעים או עוברי חוק. כל עוונם הוא שהם בחרו לגור בארץ ישראל ולחזק מקומות קצת פחות לגיטימים מאשר תל אביב וירושלים. ואם תגיד שחטאם הוא שהם יושבים על אדמות של ערבים, מלבד מה שהתורה אומרת שכל ארת ישראל שייכת לנו, גם ארגוני השמאל לא הצליחו להוכיח אתז שהם יושבים על אדמות גנובות.
תחשוב רגע מי הם אלו האנשים שאתה רוצה לגרש מביתם. אני יכול לחתום לך שמספר גדול מהם הצביעו לליכוד, המפלגה שאתה עומד בראשותה, ורבים מהם מופקדים למפלגה שלך. ומה אתה מחזיר להם? סטירת לחי מצלצלת. האם בשביל זה בחרו בך? בכדי שתפנה אותם מביתם? לא! אתה פשוט בוגד בבוחריך.
טבל תחשוב שנייה גם על צד נוסף. מה יקרה אם תפנה עוד שטחים. לא רק שהערבים יבקשו עוד שטחים לעצמם (ותהליך כזה מראה התקפלות של ישראל ללחץ הערבי), אלא אתה גם מסכן מאות אזרחים שיכנסו לרשימת הפגיעים. ומה אז יקרה? עוד הרוגים? עוד אלמנות? עוד יתומים? אני לא חושב שאתה רוצה שנגיע למצב שכזה.
בתקווה שתשנה את החלטתך
מרדכי .








