בס"ד
לא משנה שאני ממש לא מסכימה עם הגישה הזאת. אבל זה? מוגזם.
נכון, יש כללים.
אבל- (ואבל גדול.)
תפילה זה דבר אישי, ואישי בלבד. אני לא מתפללת בשביל הרב של האולפנה שלי, או בשביל המורה שלי, או בשביל החניכות שלי, או בשביל ההורים שלי- אלא, אך ורק בשביל עצמי.
לא מקובל עלי שיגידו לי מתי להתפלל ואיך. "אבל זה בית ספר דתי" "למה את לא לומדת אז בתיכון רגיל?" וכל ה"בלה, בלה, בלה" הזה- לא עובד עלי.
אני לומדת באולפנה, כי אני חונכתי בבית דתי. כי אני כן רוצה ללמוד ולהעמיק בחיים שלי, ואני כן רוצה ללמוד תורה. וחשובים לי הערכים, והתפילות, והצניעות, והמצוות, והרבנים, וההלכה, ושולחן ערוך, והתנ"ך- זה חשוב לי ואני רוצה ללמוד.
אבל זה שקובעים לי ש"את לא מתפללת? את עפה מכאן."- מה אתם רוצים להגיד לילדה?! - לא מסוגלת? אל תנסי אפילו! לכי, לא צריך אותך, עמ"י לא צריך אותך, ואפילו ההשתדלות שלך לא רצויה.
ככה- מרחיקים אנשים, לא מקרבים אותם!!!!
היום? היום אני לא מסוגלת להתפלל. מהסיבות שלי. לא מסוגלת. אין לי כוחות נפשיים. אין לי רצון. אני מרגישה ג'יפה. לא רוצה להתפלל. גם מחר. וגם במשך השבוע הקרוב. והחודש. ואז? ואז בא יום, שאני מרגישה מוכנה להתפלל. ואני מתפללת. למרות שזה היה "רק" ברכות השחר. ולמחרת הוספתי את "שמע ישראל" ויום אחרי זה את "18". וככה עוד שבוע, שהתפללתי את התפילה של כיתה ו'. ואז. שוב נפלתי. אני שוב לא מסוגלת להתפלל. אני "חסומה".- זה הדרגה. זה לימוד. זאת עבודה. זה קשה. זה יצר. - תמיד יש עליות וירידות. אבל תנו לנו לנסות.
אתם לא יכולים להכריח אנשים להתפלל. זאת לא הדרך. זה טוב ויפה שלכם יש "אמונה תמימה"- אבל יש אנשים, והרבה, שלהם יש "אמונה מתוך בירור". אז במקום להקשות עליהם, ולתת להם הרגשה של "כופרים"... תעזרו, למען ה'!!!!- אנחנו לא כופרים! אנחנו אנשים מאמנים! שרוצים להאמין! אבל אנחנו לא נהיה שלמים עם עצמנו אם לא נברר למה עושים את זה, אם לא נעמיק, נרגיש שאנחנו עושים את המצוות האלה סתם, בלי סיבה, שמה שאנחנו עושים לא אמיתי, לא מהלב.
זה שאתם מאמינים בה' בתמימות, לא הופך אתכם לצדיקים יותר.
זה שאנחנו מאמינים בה' דרך החיפוש והשאלות, לא הופך אותנו ל"כופרים".
וגם לא הפוך.
כל אחד עושה את מה שמתאים לו.
ולדעתי, לא רק שזה מגוזם, זה חמור. אתם גורמים לאנשים לשנוא את הדת, להתרחק ממנה, ולשנוא את כל מי שקשור אליה. לכו לכיכר החתולות- מי הכי נמצא שם? הבן של ההוא, שבמקרה רב, והבת של הרב הזה- ולמה? כי בגלל שהם שאלו שאלה באמונה כולם עושים עליהם "תופסת" והפכו אותם ל"כופרים".