אני יודעת שהוא כבר באמת חפור אבל אחרישדברתי עם שכנה שלי החרדיה באמת שהתבלבלתי מה באמת ההבדל בן חרדים לדתים לאומים??
ההבדל:מעשיה נאה
דתי לאומי יכול להגיד רעיון עמוק בתורה ואחר כך לשלבו בשירת ביאליק וטשרניחובסקי (כמו שעשה הרב חנן פורת).
לעומת זו אצל החרדים אין מצב שברעיונות תורניים ישלבו את שירת ביאליק.
לא יודע מה הגבורה שבזה.מעשיה נאה
נפוץ מאוד אצל מו"ר הרב חנן פורת ז"ל...האדמו"ר מצנעא
זה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד תלוי...תן חיוך....=)
תלוי מי מגדיר...
כל אחד יכול להגדיר דתי לאומי וחרדי בצורה שונה.
אני למשל חושבת שחרדיים מחפשים איפה להחמיר, ודתיים לאומיים יותר בגישה של מה שצריך-עושים..
אבל זה כ"כ נושא גדול, בכל מגזר יש עשרות סוגים..אז לא נראלי שממש אפשר להגדיר..
בכל זאת יש דברים משותפים לכל הציבור.מעשיה נאה
כמו הנושא שהעליתי על ביאליק.
נו, באמת! כאילו שחסרים חרדים שמחפשים איפה להקל-אריאל יוסף
וחסרים דתיים לאומיים שמדקדקים במצוות.
כ"כ כ"כ לא נכון...
אז הם לא באמת חרדים, או הם לא באמת דתיים...תן חיוך....=)
או שפשוט זה הדבר השני שאמרתי-כל אחד מגדיר את ז שונה..
לא ממש..... העיקר הוא השקפת עולם...מתנחלת קטנה=)
דתיים לאומיים הם על רעיון בני עקיבא והשקפת העולם שלהם היא "תורה ועבודה" כלומר ללמוד תורה אך לא להיות שקועים רק בזה, הקב"ה מבקש ממנו גם לעבוד (אגב, כל הציונות הדתית בעצם נוצרה מבני עקיבא. כל הרעיון של בני עקיבא היה להראות שאפשר ללמוד תורה ויחד עם זאת ליישב את הארץ וכו'....)
ההשקפת עולם של החרדים היא בעצם על דרך ה"תורה"
והחילונים (היום כבר לא ממש, אך בעבר היה את החרדים שלמדו תורה ואת החלוצים שנטשו את התורה אך יישבו את הארץ והקימו אותה, הציונות הדתית בעצם מאחדת את שתי השיטות), יותר בקטע של ה"עבודה"...
אם לא הובנתי מוזמנים להבהרה באישי (כשאני אהיה קצת יותר שפויה- אני ערה מארבע בבוקר).... מקווה שהבנתם ת'קטע...
עקרוניתאני17
הגישה של החרדים היא שצריך להסתגר לחיות בבועה.
והגישה של הדת"ל (הרב קוק) היא שצריך להפתח לחילונים ולשמור על אחדות העם.
הגישה של הדת"ל שצריך למצוא גם את האמת של החילונים.מעשיה נאה
שמעת מה אמרת?אני17
הנוער.
אה, אז את/ה קורא/ת לחב"דניקים דת"ל?עין שלישית..
בס"ד.
אני דווקא חושבת שהם יותר מתקרבים לחרדים.
משהו כן יצא מלימודי אזרחות.לך דומיה תהילה
![]()
גישה דתית-לאומית (ציונות דתית): אמונה ב''אתחלתא דגאולה'', בדמוקרטיה וחלק מערכי הציונות. שואפת להנחיל את המשפט העברי בבתי-הדין. יש לאכוף את חוקי התורה בציבור (לדוג', תחבורה ציבורית בשבת), אך לא הפרט (תחבורה פרטית בשבת) מכיוון שחלקים מהעם לא מוכנים עדיין לשינוי דרסטי שכזה בינתיים. הגישה תאפשר ביטוי לקולות המפלגות החילוניות. המדינה היא הכנה לקראת ביאת המשיח.
הגישה החרדית (מדינת התורה): גישה לא ציונית, לא בהרכח דמוקרטית. על המדינה להנחיל את חוקי התורה בכל המרחבים, הציבוריים והפרטיים, באופו מיידי. הגישה לא תאפשר ביטוי לקולות המתנגדים לתורה ולא הכרח מכירה ב"אתחלתא דגאולה".
שתי הגישות שואפות ליצור מדינה דתית.
הוויכוח הוא על היחס לציבורים שאינם דתיים.
האם לאפשר להם ביטוי? האם להחיל עליהם את חוקי התורה? באילו תנאים? מה רמת הפתיחות אליהם?
(הסיכום נורא מאוד-מאוד מקיף ולא מפורט, אז טבעי שיהיו התנגדויות לחלקים ממנו)
מה שנראלי..אנונימי (פותח)
שבוע טוב!
תמיד עושים דיונים שלמים אם דתי לאומי זה משהו באמצע בין חרדי לחילוני או משהו בפני עצמו.
מה שאני חושבת זה שהאידיאל של הדתי לאומי זה דרך בפני עצמו שילוב בין דתי ללאומי- בין שמירת מצוות (מלאה!! כן, לקיים את המצוות בלי חיפוף ומה שבאלי..) לבין חיבור עמוק לעם שלנו, וזה כולל את המדינה גם, םע כל מה שכלול בזה, צבא, ולא רק, קשר לכל מה שקורה במדינה.
זה בגדול .
עוד כמה משפטים.
בתכל'ס זה יוצא שהרבה מגדירים את עצמם דתיים לאומיים, מכאלה שהולכים קצר, מכנסיים, בלי כיסוי ראש עד לכאלה עם צווארון וגרביים. כן, זה מאוד שטחי מה שכתבתי, כי זה רק לפי לבוש, אבל זו רק דוגמא לפריסה הרחבה של הציבור.
הרבה מכניסים את עצמם בתוך הציבור הזה של הדתי לאומי. (אולי כי זה נח. זה לא מסגרת מאוד מחייבת) ולא כולם רואים את עצמם כפופים להלכה. וזה לדעתי קצת בעיה שלנו.. שכולנו צריים להשתפר בה,
ולנסות לזכור מה האידיאל שלנו. להיות 100% בשני הצדדים!!!
אולי זה נשמע מפוצץ, אבל זה האידיאל שלנו והלוואי נצליח כמה שיותר להקרב אליו.
סליחה על האורך.. אני בד''כ די שונאת שכותבים ארוך, אבל פשוט יצא
מסכימה עם זאת שמעלי>>100
בס"ד
היה לנו שבת אולפנא בנושא.
הרבה אנשים חושבים שדתים זה שילוב של תורה וחילונים וכדי שזה יהיה ביחד מתפשרים קצת ו-ז-ה- מ-מ-ש ל-א נ-כ-ו-ן-!
דתי לאומי זו דרך אחרת: דרך שהופכת את החול לקודש-כלומר: מכניס לחיי היום יום שלנו את התורה והמצוות ובכך אנחנןו חיים חיי קדושה. [דרך הגב-זה הנושא של בני עקיבא]
זה שאתה דתי זה לא אומר שאתה לא מקיים את כל ההלכות ממש לא!! [וזה טעות של הרבה אנשים.. כמו שאף אחד לא ישאל את חבר שלא "הי,אתה שומר שבת" כך אף אחד לא צריך לשאול "הי, אתה שומר נגיעה". שניהם הלכות ואנחנו בתור יהודים שומרי תורה ומצוות צריכם לקיים ולשמור אותם. נכון, זה קשה לשמור אבל זה לא אומר שלא צריך לשמור. כמו איסור דיבור לשון הרע, שתכלס' רובנו לא כל כך מצליחים.... זה ממש קשה. ואנחנו נכשלים בזה, אבל זה שנכשלים ולכן עוברים עברה זה לא אומר שהיא מותרת מלכתחילה!! ממש לא! והרבה מתבלבלים בזה! דתי לא יכול להגיד במצווה הזו אני מאמין והקיים ואת המצווה הזאת לא, דתי מקבל עליו את כל המצוות ואומר שאת כולם צריך לקיים,אך מכיוון שאנחנו בני-אדםו לא מושלמים אנחנו חוטאים....]
דתים לאומים הם כאלו שמאמינים במדינה ובעשיה על מנת לקרב את הגאולה. הדתים [דרך הרב קוק] רואים את הטוב בחילונים את אהבת הארץ מידותיהם הטובות דרך ארץ ובאשר הם יהודים ולכן הם יותר מעריכים אותם ופתוחים אליהם.
[המשפט האחרון יכול להיות גם על חרדים אבל יותר רואים על דתים]
הדתים דוגלים בשיטה שאפשר לשלב בין קודש לחול, טכנולוגיה-ליהדות, לימודי מתמטיקה עם לימודי קודש.
הדתים הם יותר פתוחים מהחרדים במטרה להשפיע על אופי המדינה, להתקרב לחילונים ולחזקם, למרות שיש בזה קצת בעיה שחלק מהנוער לא כל כך יודע להגדיר את עצמו ויותר מתקרב לדרך החילונים [גם החילונים מאמינים בה' ,לפחות חלקם, למה באמת אי אפשר לאמין בלב וזהו? למה צריכים גם את כל המצוות האלו?? החילונוים הם גם אנשים טובים- אז מה יש לי שאין להם?? מה ההבדל ביני לבינהם?]
יש דתים שעושים דברים אפילו שזה נוגד את ההלכה "מה יש צריך להיות "פתוחים" לא צריך להיות סגור בבועה שלך"?! וזה בעיה.
על חרדים יותר קשה לי לדבר כי אני לא כל כך יודעת בדיוק. אבל בכללי החרדים -חרדים לדבר ה' - הולכים בדרך התורה
אבל הם מאמנים [לפחות החרדים של היום...] שלא צריך לעשות פעולות שיקרבו את הגאולה אלא הגאולה תבוא מעצמה [נגד הגאולה הטבעית ומאמינים רק בגאולה הניסית]
וחוץ מזה הם לא מאמינים במדינת ישראל, בגלל שהמדינה היא לא לפי דרך התורה הם לא תומכים בא- בניגוד אלינו שאנחנו רואים ערך במדינה "ראשית צמיחת גאולתנו" למרות שהיא לא לגמרי אייך שאנחנו רוצים, אנו מבינים שזו זכות להיות בארץ ולמשול בא עם צבא ישראלי .
ואם כבר מדברים על חרדים>> זה ממש קשה לי אייך שדתים מדברים ורואים את החרדים.
קודם כל זה ממש מעניין שחילוני כולם אומרים "אז מה? זה שהוא לא דתי זה לא אומר שהוא לא אדם טוב וכו'" כאילו גם אם אני לא מסכימה עם הדרך שלו זה לא אומר שהוא בתור אדם לא טוב. אז מה עם החרדים??? גם אם אנחנו לא מסכימים עם הדרך שלהם הם כבר לא אנשים טובים??
גם תמיד כשמכללים כולם ישר צועקים "מה אתם מכללים"?? אבל מה עם החרדים?? מישהו מהששולים עושה משהו לא טוב ישר "החרדים האלה..."
כמה מהאנשים שמדברים נגד החרדים באמת מכירים אנשים חרדים?חוץ מלשמוע דברים רעים או לשמוע מהתקשורת [שמשם כבר מזמן היינו צריכים ללמוד לא להסתכל ולהאמין אחרי איך שאנחנו מוצגים שם..] זה לא שאני מסכימה עם הדעות שלהם אני מתנגדת לחלק מדעותיהם ואני דתיה לאומית!! אבל זה לא הופך אותם לאנשים רעים, זה לא הופך אותם ליהודים לא בסדר. הם מהעם שלי ואני אוהב אותם בתור בן אדם ובתור מישהו מהעם שלי.
ובאמת צריך להרבות אהבת חינם לא רק עם החילונים אלה גם עם החרדים. בעז"ה. אני בטוחה שזה יקרב את הגאולה!אמן!
כל הכבוד למי שקרא עד פה..
לילה טוב
אני אשמח לשמוע הערות... גם באישי..
ההגדרות קשות...האדמו"ר מצנעא
יש מגוון דעות גם בתוך הדתה"ל. אני חושב שעדיף לחלק ע"פ שיטות (שיטת מרן הרב זצ"ל, רבנו הרצי"ה, שיטת הגרי"ד סולובייצ'יק זצ"ל וכו').
לייק.עין שלישית..
בס"ד.
חוץ מזה ששכחת להוסיף, שבקרב הדת"ל יותר יהודים לא הולכים ע"פ הדרך ההשקפתית שקבע לעצמו המגזר (כן,ע"פ השיטות כמפורט.)
ועדיין מכניסים אותם להגדרה : "דת"ל"
תלוי איזה ד"ל,אבגדה
יש כמה סוגים-חלקם הוגדרו פה בתגובות-פתוחים יותר, דמוקרטיים יותר, עושים מה שצריך וזהו, אולי יש עוד.
ויש סוג אחר, שהוא נראה לי הנכון, והשאר הם עיוותים שלו-שרוצים רק את הדת, ועד הסוף, ובלי שטויות של דמוקרטיה, ואמנם מנסים לקרב, אבל לא פתוחים לדעות זרות, אבל בעד ציונות.
דהיינו-בעד שלחברה (וגם לאדם הבודד) העובדת את ה', תהיה תשתית כלכלית, בטחונית, ומערכת שלמה של קיום, כמו בחברה מתוקנת, שדואגת גם לצדדים הגשמיים, ולא מתפרנסת ממקומות זרים.
במילים אחרות-אנחנו רוצים ממלכה.
לא די לנו, שבשורה התחתונה, נקיים את כל סעיפי השו"ע, אלא אנחנו רוצים לעשות את זה כעם, וכעם מכובד.
כבודו של ה', מושפע מכבודו של עמו.
קשה להגיד שהחרדים "לא בסדר", כי את ההלכות הם מקיימים, אבל מה עם הרצון להמליך את ה'?
לא מספיק שתהיה מלכותו עלי, אלא לרצות לבנות לו מעצמה, שבה תתגלה מלכותו.
לא יודעת עד כמה אפשר להגיד שכל השאר עיוותיםענבל
כל אחד נראלי מסתמך על רבנים ככה שלהגיד שזה עיוות נראה לי קצת לא לעניין.
בכללי מסכימה עם התגובה שמעלי אבל זה קצת חרה לי.
אנחנו די מהלכים בין הטיפות.ניגונים
בין חרדי לחילוני. (וואו. אני זוכרת משהו משיעורי מחנך שהמורה עשתה לנו.
סורי אם אני אשמע קצת מליצית, אני מנסה לצטט אותה לפי הזיכרון.)
אנחנו שואפים לקדש את חיי החול ע''י תורה, לא להתפשר בהלכה- ואם זאת, לא להסתגר רק בבועה שלנו, לקבל את כולם, ולשלב את חיי המעשה עם חיי התורה.
זה להאמין בארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל! ולהלחם על הארץ שלנו! ולא להשאיר הכול לאחרים. דתי לאומי מנסה לקרב את כל הזרמים בעם, וליצור עם אחד, ולא אלפי זרמים.
החרדים שואפים רק לחיי תורה. הם מאוד מתנגדים לכל דבר ששונה. לענ''ד- הולכים עם ראש בקיר.
הם לא ממש ציונים, ולא הולכים לצבא. אנחנו שונים כי אנחנו מנסים לקדש את החול ע''י התורה. בעוד הם מנסים לחיות רק את התורה, בלי החול.
(זה קצת כמו פרשיית נזיר. שהרי כל עניין הנזיר זה להתקרב אל ה', וחלר מאיסורי נזיר זה להמנע מתאוות העולם הזה. אז יש המון דעות חלוקות בנושא, האם זה נכון או לא. האם להנות ממה שה' נתן ולהתרומם איתו כלפי הקב''ה, או שאלו נסיונות שצריך להוציא אותם בכלל מהתרבות שלנו.)
נכוןמשה משה
אני בטח נשמע נדוש אבל זה משהו שלומדים מהרב חנן פורת .(משהו פה קרה את את אחי אנוכי מבקש)? הוא מערבב שירי רחל עםמדרשים ועם הכל . הבעייה היא שהפכנו לקיצונים אנחנו מנסים להציל את העם שלא בטוח שהוא רוצה הצלה .אנחנו שוברים כלים על עוד סנטי' של יישוב א"י על חשבון עמ"י ובקיצור נהפכים לחרדים .(אחד המשפטים שתמיד שוברים אותי "אם היינו כמו הערבים והחרדים היינו מקבלים יותר . אנחנו מחפשים לתת לא רק לקבל) המשכנו קדימה בלי לשים לב שהעם אולי כבר לא בקטע של התיישבות
(זה מחשבות מאז שראיתי את הכתבה של ערוץ נגד תג מחיר. השנאה שיש שם...גרמה לי להבין שאולי העם לא כ"כ רוצה אותנו....) וחברה לא לקפוץ תחשבו על מה שאמרתי ותענו
אז דעתך באמת ענייה בנושא הזה-עין שלישית..
בס"ד.
חרדים בשום מצב לא הולכים עם ראש בקיר.
חרדים מקבלים חרדים פתוחים חרדים מקרבים..השאלה מה עומד מנגד והאם הוא סוטה הוא מקו ההלכה הברור והבהיר שקבעו להם, לא פעם ולא פעמיים חזרתי ואמרתי דבר הברור וידוע,
חרדי=חרד לדבר ה' משוואה פשוטה..שאין להרהר אחריה.
לא ניראה לי שתתנגדי להיות חרדה לדבר ה', לא כן?!
מהי החרדה ומהן הדרגות של החרדה שצריכות להיות לאדם המכנה עצמו דתי? ברור שכל המרבה הרי זה משובח.
אצל חרדים צניעות היא צניעות כשרות היא כשרות בלי שו סטיה קלה מהחבל שהם אוחזים בו..יש מקום להיגיון בריא לאמר שהדרך הזו לא נכונה? מחמירים? איזה החמרה הפריעה לך? שהם צנועים יותר? שהם שומרים יותר על כשרות? את צריכה הוכחות על כך שהם כניסים אורחים וגם מבני המגזר החילוני, המציאות לא ניראת לעין?!
אין מקום לספקות.
כןמשה משה
אבל החרדים מנתקים את עצמם מהמדינה הם רוצים לסחוט אותה לא לעזור לה
"חרדים" זה לא גוש או עדר הומוגני.לך דומיה תהילה
איפה שאני גר (אזור חיפה) יש המון חרדים יש המון חרדים בצבא סדיר (ויש גם בקבע). יש גם חרדים בכנסת ובמקומות אחרים. אי-אפשר להגיד שהם רוצים ניתוק גמור מהמדינה.
אי-אפשר להשוות את חב''ד לתולדות אהרן.
לכל חסידות יש את היחס שלה למדינה.
לרוב, הקבוצות המתנגדות למדינה הן בעלות קול יותר רם.
לסחוט אותה?
זה נשמע כמו הטענות בלתי-הוגנות שמושמעות נגד המתנחלים.
נכון שלפי פירוש המילה חרדים אז גם אנו חרדים אבלמתנחלת קטנה=)
פה מדובר על המגזר החרדי ולא על פירוש המילה באופן צפציפי...
אין הבדל בן חרדים לדתים לאומים חוץ מהשקפת העולםידיד
הגמרה אומרת מאז שחרב בת המקדש נישארו רק 4 אמות של הלכה והחרדים אומרים הכוונה לשבת כל היום וללמוד ואנחנו אומרים שצריך גם תורה ועבודה ומה העבודה להקים ישובים להנחיל את הארץ לבנות להקים לקדם את הגאולה
שאלה.מבטים
אנחנו,בתור הציבור הד"ל לא קצת מנסים לתפוס את שתי הקצוות?
מיצד אחד - הלכה כחרדים. מיצד שני - התחנפות לחילונים.
זה נישמע קצת כמו:"תפסת מרובה,לא תפסת". ואני חושבת,שהציבור החילוני מעדיף את החרדים,עלינו.
כי יש להם קו ברור. אנחנו מתנדנדים קצת. לוקחים מכל אחד מה שניראה לנו.
ומה עם הדגל שלנו,"אהבת ישראל". בטוחים,שאנחנו אוהבים את כולו?
בפועל,הרבה מאיתנו לא אוהבים במיוחד חרדים.
(כל זה ניכתב בתור שאלה. אין לי ח"ח שום רצון להוציא שם רע על ציבור שלם. )
מחילה,לא ראיתי את תשובת 100 לנושא.מבטים
אבל אשמח לעוד תשובות
במיוחד בנוגע ל"אהבת ישראל".
לא מבחינתנו זה לא 2 קצבותמשה משה
זה דבר אחד שלם הרמב"ם ואריסטו(להבדיל) ורחל יכולה לבוא עם הרב קוק (גם להבדיל (אבל כמו במעט מן האור) תורה ועבודה כל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון
והקטע של אהבת ישראל (שהיום כל התנועות משתמשות בזה זה חידוש של הרב קוק פעם זה לא היה ברור בכלל
אנשים אתם פטתים[מעוררי רחמים]..צעיר רענן
אתם מיצגים את הדתיים לאומיים בתור משהו טוב..
"אנחנו שילוב","אנחנו מתחברים לעם", "אנחנו פתוחים" , "אנחנו לא קיצוניים", "אנחנו לא מחמירים"...[הכל נאמר ישירות ועקיפין בשרשור..]
אתם[חלקכם] מנסים לייצג את הציבור הד"ל בתור משהו יותר טוב..
השנאה לחרדים נמצאת בציבור בטרוף,אז תפסיקו לבלבל במוח על כלל ישראל...
בפשטות, הבדלי גישות תפיסת העולם ביחס למדינה [רוח דבריה של 100 נכונים]
חרדים שומרים על מצוות הרבה יותר מאיתנו,
כמו שנאמר בחז"ל - בעקבתא דמשיח..חוכמת זקנים תסרח"
יזלזלו בתורה ובהקפדה על המצוות כמו ה"זקנים"-ת"ח, אנחנו הלכה פתוחה, אנחנו ליברלים.. תפסיקו לבלבל במוח..
אבל אסור לשכוח את הארץ, וזה ישנם חלקים נרחבים בציבור החילוני, הדתי, והחרדי ששחכו..
ארץ ישראל, עם ישראל, תורת ישראל - החוט המשולש במהרה לא ינתק..
הציבור שמקפיד על שלושתם ^^ זה הציבור הצודק.
[ולא זה לא דתיים לא חרדים.. אין כזה דבר - לכן כל אחד צודק קצת]
ממ, ממה שלי יצא לראות עד היום-ניגונים
הם כן הולכים ראש בקיר.
אבא שלי הגיע ממשפחה חרדית והפך לדתי לאומי. יש לי הכרות עם המגזר. ברור שיש גם שנאה אצלנו- תכל'ס, אם לא היה יוצא לי להכיר את החרדים ממש מקרוב, אולי גם אני הייתי לא מחבבת אותם במיוחד, לא יודעת.
אצל החרדים, רוב פיות הנשים מושתקות. זה דבר שממש מפריע לי שם. (וע''ע האוטובוסים הנפרדים. יש קן טלפוני לנשים שהשפילו אותם והן רוצות לצחות כנגד זה. כשרצו לראיין אותן לטלווזיה- הן פחדו ולא הסכימו. רק דרך טלפון. זה לא זוועה וראש בקיר?)
העין השלישית, כתבת שם פתוחים ומקבלים כל דבר שלא סוטה מקו ההלכה. איפה הפתיחות כאן?! המטרה בפתיחות זה לקרב את כולם וגם את מי ששונה ממך. אני לא רואה פתיחות בלקבל מישהו שהוא בדיוק כמוך.
ברור שיש גם צדדים רעים אצלנו במגזר. אבל אנחנו מחפשים עכשיו הגדרה, והגדרה שואפת להיות הטובה ביותר.
תכל'ס מה אנחנו בפועל- קצת פחות מלאי אידאלים מההגדרות בשרשור.
וואו ניגוניםענבל
א. אוטובוסים נפרדים נועדו יותר לשמור על האישה ועל הגברים מאשר להשפיל את הנשים.
ב. אולי החרדים שאת מכירה הם ראש בקיר, אבל אני מכירה המון חרדים שהם ממש לא ולעומתם אני מכירה המון דתיים שהם מאוד ראש בקיר!.
אל תכלילו.
ד"ל מנסים לשלב יש דברים שאני מסכימה יש דברים שפחות.
השוני היותר בולט זה באמת הפתיחות והיחס למדינה ולארץ.
צעיר רענן- יש דתיים שבאמת מתפשרים כמו שאתה אומר. ויש כאלה שלא. ויש כאלה שמה שאתה קורא להתפשר הם לא קוראים לזה להתפשר.
יש המון רבנים, יש המון דעות, אין דרך אחת שצודקת.
תמיד יהיו דעות כי אם לא אז לא יהיה עניין.
ענבל, אז איך את מסבירה את זה שישניגונים
עשרות פניות ביום למוקד הטלפוני?!
ואלו נשים חרדיות, שלא פוצות פה!
מה שאומר שיש כאן דבר מקולקל.
יצא לי לעשות על זה לא מעט דיונים עם דוד שלי שר''מ בישיבה חרדית. (אני חושבת שהוא ר''מ, או שהוא משהו אחר שם, לא זוכרת.
) על החרדים בתוך העם, ועל האידאולגיה שלהם. אני ממש לא הסכמתי עם דעותיו. (ועוד הם חרדים יחסית פתוחים. כן מאמינים במדינה.)
ברור שתמיד יהיו יוצאי דופן. אבל במבט כללי- החרדים זה מגזר שמקבל פחות מאיתנו. הם יותר ראש בקיר, יותר רק בדרך אחת- ומי שזה לא מתאים לו, אז שיתמודד.
החרדים ברובם שמרנים ברמה היסטריתדוסית גאה!
ולא מוכנים להפתח לשום דבר.
הדת"ילים יותר פתוחים ויותר מחוברים לכלל ישראל..(מי פחות מי יותר..)
"אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו"...בל"חית
אולי המשפט הזה קשור במידה מועטה...
אבל בואו נשתדל שלא לשפוט ולא להגיע ללשון הרע! 
את מאמימנה לארגוני הקרן החד"שה?צחקןאחרונה
שהם אלה שהקימו את הקו הזה?
נו, באמת.
האפשרות להניק היא הייתרון הגדול של המהדרין.צחקן
שנאת חרדים?! חלילה וחס ושלום!האדמו"ר מצנעא
אני לא ראיתי אף אחד אצל אנ"ש ששונא חרדים... וכעדות רב אחד שאני מכיר (שנכח בלוויה) - תספור כמה הסדרניקים היו בלוויתו של הגרש"ז אויערבך זצ"ל ותיווכח לדעת אילו עבותות של אהבה קיימות בין דרכי עבודת ד' השונות...
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים