דרך ארץ? שמעתם על זה?Slow motion

אני חוזרת לי בנחת הביתה מסיגל (שם בדוי. כמו כל השמות שאני כותבת.) חברתי היקרה, ופתאום אני שומעת קולות מאחורי- אני מסתובבת ורואה את אחד השבטים (נבטים\ניצנים) מאריאל, רצים כאילו הם בורחים ממישהו.

הנחתי שהיה להם חפש ת'מטמון או משהו שהם רצו, אבל זה היה מפחיד. הם רצו מהר מהר, בלי לחשוב לתת לאנשים מקום לעבור ברחוב, אם לא הייתי זזה הם היו רומסים אותי...

תהיתי אם להעיר להם, אבל הנחתי שהם יגידו לי "מה את מתערבת?" ו-"אנחנו לא מדברים עם בנות."

זה אריאל! לפי חברה שלי אריאל כולם הכי קדושים וצדיקים וכו'... קצת דרך ארץ? בחייאת?

זה נורא הפריע לי, זה היה פראי, וממש ממש לא קידוש ה', אולי אפילו קצת חילול ה'.

מה זה משנה שזה אריאל??????גולשן!

אם זה היה ב"ע זה לא היה מפריע לך?????.

ילדים קטנים.לך דומיה תהילה

קצת קשה לכעוס עליהם. הם פשוט מלאים התלהבות. חיוך

ולזרוק עטיפה על הרצפה?אוסנת

ולהתעצבן על הנהג באוטובוס?

ולהוציא שם רע על תנועה שלימה?

... זה גם חילול השם.

ובכלל, הייתי יכולה לכתוב בדיוק אותו דבר מנקודת מבט של חילוני עליך כדתיה.

האם את מושלמת בגלל שנולדת כזו?

האם יש מישהו מושלם בגלל שהוא בחר בדרך הזו?

טוב..אח*פז!נת

אני לא חושבת שמשהו מושלם בגלל שהוא נולד כזה, אבל בתור ציבור דתי, אנשים מסתכלים עלינו ומצפים ממנו ליותר, ואני חושבת שלא רק בגלל שמסתכלים עלינו, אלא בגלל שאנחנו מאמינים שזה טוב וחשבוב ו(לפחות לדעתי..) זה גם חלק מהתורה, אז אם משהו דתי זורק עתיפה על הריצה, זה חילול ה' ואנחנו צריכים להשתדל עוד יותר לעשות דברים כמו שצריך!

מקווה שבאמת הצלחתי להבהיר את עצמי כומו שהכתוונתי ואת מה שאני חושבת.. חיוך

שבוע טוב לכולם!

מותר לבנאדם לרוץ..מוריה
ואין קשר לדרך ארץ.

ואם אני נלחצת מזה שהולכים מאחוריי זה גם חוסר דרך ארץ ללכת מאחוריי?
אריאל, לפי חברה שלי (אריאלניקית) הם כולם קדושיםSlow motion

צדיקים ומושלמים...

זה לא היה ילדים קטנים ומתלהבים, זה היה התלהבות פראית, כולל המדרכים!

מזל שזה ישוב דתי, אחרת זה היה ממש חילול ה'...

(כי אם מישהו היה רוצה לעבור הוא לא יכל)

בסדר, אבל ממקרה יחידלך דומיה תהילה

אי-אפשר להשליך על הכלל.

----אנונימי (פותח)

אף אחד לא מושלם, קדוש וצדיק.

אולי שואפים.. בכל מקרה-

אריאל נחשבים יותר דוסים, כי זה סניף נפרד.

אבל זה לא אומר שהם לא בני אדם..

גם אנחנו מייצגים את הדתיים, וגם ממנו מצפים!

וכמו שלא נוח לנו שבוחנים אותנו בזכוכית מגדלת,

בגלל שאנחנו דתיים-ככה לא נעשה לאחרים..

וזה לא סותר את זה שאנחנו צריכים להשתפר

ולשאוף להיות הכי הכי כדי לקדש את שם ה'!

גם אנחנו סניף נפרד, ס'ה?Slow motion
המקרה הזה הראה על התנהגות כללית, תאמיני לי.Slow motion

וגם הבנות של אריאל- ההוכה שלא כל מי שהולכת עם גרביים היא צדיקה ונחמדה, בלשון המעטה...

וחלקן הולכות אפילו עם חצאית מעל הברך.

'סייג לחכמה-שתיקה'מוריה
א. הוצאת שם רע זה דבר אסור.
ב. זו גדולה להודות בטעות.
ג. אני מכירה לא מעט חברה מאריאל, ומבני עקיבא וההבדל הוא שמיים וארץ, אם כי זה די תלוי במקום.
ד. נכון, לא כל מי שהולך עם גרביים הוא צדיק יותר ממי שלא.
ה. אי אפשר להשליך על הכלל מה שאדם אחד אומר.
ו. 'קשוט עצמך אח"כ קשוט אחרים".
אוי נו ...סתם אחת

אז רצו בפראות.. אז מה ? מי מאיתנו לא רץ מפראות כשהיה ילד ... ?

ועוד בנים... זה לא שהם עשו איזה מעשה נורא ואיום...

איך אפשר לכעוס על ילד על זה שהוא רץ ?! 

בואו נוכל אותם בגלל שהם רצו!! ביג דיל!!!!!!בס"ד

מה זה קשור לאריאל????

אותו הדבר יכל להיות גם בעזרא ובבני עקיבא...........

יו"ש.....!!לב אדום.

קשה לי להבין איך מגיעים לתרעומת ולביקורת מהסיפור שכתבת..

אבל אני מאמין לך, לא תמיד מה שכתוב זה בדיוק מה שמרגישים, ובאמת יכול להיות שהרגשת לא נעים מזה בכלל..

בכל אופן... בנים רצים...את יודעת.., המדריכים איתם, כי זה העניין, האטרף...הבלאגן... לא בפרעות..

הם עברו וחסמו את המדרכה...קורה..

נכון, זה לא נעים להגיע למצב הזה...אבל נראלי שממכלול הנסיבות (סליחה שזה נשמע ככה...)  אין מה להתעצבן על קבוצת ילדים שרצה, כמו כל ילד בארץ, גם אם הוא אריאלניק.. גם אם מחזיקים ממנו להיות אור לילדים...

אריאל זה לא שם נרדף לבית חרושת למלאכים... סטטיסטית הם באים ממשפחות עם רמה דתית גבוהה יותר, אבל זה ממש לא אומר הרבה בהמשך...

והכל נכון, גם אם היית רואה אריאלניקים משפריצים דלק על נמלות, הייתי אומר לך שגם באריאל לא הכל מושלם...

ראית אותם רצים.... בנחת.. הם ילדים...

"אריאל זה לא שם נרדף לבית חרושת למלאכים"...אוסנת

אהבתי.

כמו:

דתי - ומעשן?!

חס וחלילה, אני לא אמרת שכולם כאלו!Slow motion

אבל באמת הבנים של אריאל הם האלו היותר צדיקים אצלינו, וזו פשוט לא הייתה דרך ארץ.

מה, אריאלניקים לא בני אדם?רחלקה

בזעהי"ת.

אין להם פריבילגיה להתנהג בקצת אגרסיביות ילדותית?

אויי נו!<אריאל>

זה ילדים, אני בטוח שהם לא היו מפילים אותך ורצים על הגב שלך. אם לא היית זזה, הם היו זזים. כשאני עשיתי חפש את המטמון |נוסטלגיה|  היה אסור להם לרדת לכביש, ועל המדרכה הייתה אשה זקנה שהלכה--אני זוכר איך כולם האטו, עברו אותה מהצד- אמרו לה שלום, והמשיכו. 

.....ט!הר

לדעתי זה קצת מוגזם להסתכל עליהם בצורה כזו. אני לא חושבת שזה חילול ה'. הם רק ילדים.

ואיפה הכנסת פה את אריאל??? מה אם הם היו מעזרא או מבני עקיבא זה היה הופך את זה לבסדר????

איזה כיף, בואו נתנפל על יו"שSlow motion

כי היא סיפרה על מקרה שקרה לה והפריע לה...

הם רצו בצורה שהיא לא דרך ארץ. ממש לא. אני לא יודעת איך להxביר, אבל זה הזכיר לי חזירים רצים לאכול...

רצינות.

וסליחה, אבל הזכרתי שזה אריאל כי אריאל יותר מחנכים לערכים ולדרך ערך ולקדושה, אז ציפיתי שלפחות המדריכים יישמו את זה...

ושוב, זה היה ממש חילול ה' אם ז היה במקום חילוני. 

למה כ"כ אכפת לך שאנחנו לא מסכימים איתך?אוסנת

ושוב מפריע לי האמירות על אריאל.

"אריאל יותר מחנכים לערכים ולדרך ערך ולקדושה".

אז מה, בני עקיבא הם פשרנים?

אני לא אומרת דברים רעים על בנ"ע. אני בבנ"ע.Slow motion

פשוט אצלינו יש גם בנ"ע וגם אריאל, ואלו שהולכים לאריאל הם היותר צדיקים, והכל באריאל אצלינו יותר... צדיק כזה, לא יודעת להסביר.

אה, ועוד משהו הפריע לי- חברה שלי אומרת שאריאל הם ברמה גבוהה כדי לתת דוגמא לעם. אני לא אתווכח איתכם למה זו לא הדרך הנכונה לדעתי, אבל אם הם אומרים לתת דוגמא... אוי לדוגמא שכזה, אוי ואבוי לנו. 

וואו. במקרה- אני שייכת לאריאל ביישוב שלך,ניגונים

ומכירה גם לא מעט את הסניף של הבנים. 

ילדים קטנים- מה את רוצה מהם? באמת, מה?! כלומר, המדריכות שלך כשהיית בנבטים אף פעם לא השתוללו איתך?!

"הבנים של אריאל הם האלו היותר צדיקים אצלנו"? הם בקושי שישים בנים הסניף הפיצי הזה, ובהתחשב בכך שרוב הבנים הם המישיבה ולא המהיישוב, הם ממש לא "האלו הצדיקים אצלנו". הם בקושי עשר אחוז מהבנים בנוער! 

אריאל הם המושלמים? אוי. אני חוששת שחברה שלך לא ממש מכירה את הסניף כמו שצריך. הסניף שלנו רחוק מלהיות הכי צדיק ומושלם. בהשתדלות. 

הסניף שלנו בתכל'ס- לא כזה שונה מהבני עקיבא ביישוב, מבחינת פתיחות מחשבה. בואי ותראי דיון אחד על צניעות אצלנו בסניף, או על אהבהת ישראל, ותביני על מה אני מדברת.

יש את האחת שאח שלה עכשיו פצוע בגלל הפגנה של הערבים עם השמאל, ולא מסוגלת לדבר על ערבים בלי לירוק על הריצפה, יש אחת שאח שלה חרדי, ויש אחת שסתם מנסה לאהוב את כל הדעות השונות.

הסניף כ''כ פתוח, כ''כ מגוון..

באמת אל תדברי ככה על הסניף.

(סליחה אם יצא לי קצת בוטה. כ''כ קשה לי ביישוב, ההתייחסות של בני עקיבא כלפינו. ההתייחסות באמת לא נעימה. וזה לא שאנחנו קצת בנות, אנחנו ב''ה בערך 230 חניכות! (לפי חודש ארגון של שנ''ש.) ועדיין היישוב..)

צדיקים,צדיקים אבל עדיין ילדים!!! ו..קצת הכעסת..hodaiad
ממממ. המדריכות שלי בשבט נבטים אף פעם לא חסמו את הדSlow motion

רך לאנשים ברחוב.

את צודקת, אלי הגזמתי, אבל זה היה לא ראוי בכלל אם חילוני היה רואה את זה...

זה מה שחברה שלי אמרה. שאריאל מהווים דוגמא. אני רק מצטטת אותה.

חיה בסרררט!!!=#רעות#

איזה שטויות- בגלל שהם בנים הם לא יקשיבו לך, יואו אני שונאת ת'הכללות האלה!

זה לא משנה איזה תנועה, זה התנהגות של בן- אדם, אז לא להכליל!

יאאלה שבוע מעוולה!

תקשיביאנונימי (פותח)

כמו שמשהו חילוני רואה מישהו דתי מתנהג לא הכי בדרך ארץ גם אם זה קצת הוא יחשוב 

שביגלל שהוא דתי הוא מושלם ואסור לו להיתנהג לפעמים לא בדרך ארץ גם על ילדים

אותו הדבר את עושה אם איראל

זאת הכללה.שמע קולי

ו"בני עקיבא", לא עושים את זה?

ו"עזרא", לא עושים את זה?

אין שום קשר לזה שהם בתנועת "אריאל" או לא. 

"אריאל" לא אמורים להיות יותר טובים או פחות. והכללה הזאת לא הייתה במקום .

זה שהילדים היום לא כ"כ עושים קידוש ה' השם זה כבר משהו אחר, אבל אין לה שום קשר לזה קבוצת נוער כזאת או אחר.

אוסנת צודקת- וילדים שזורקים את העטיפות של הבמבה והביסלי, וצ'יפס, והסוכריה, והמסטיק עצמו- זה לא חילול ה'? זה לא מלכלך את א"י הקדושה?

אני חושבת שכל אחד צריך לחנך את הילדים\האחים\האחיינים שלו ולהפסיק לשפוט את האחר.

שאח שלי בן השלוש זרק עטיפה של פופיס על הריצפה באמצע הרחוב הסברתי לו עד כמה שזה לא בסדר והוא הרים וזרק אותה בפח. אחר כך, כל עטיפה של פופיס שהוא ראה ברחוב (והיו כאלה הרבה, לצערי.) הוא אמר שאותו ילד שזרק את העטיפה ליכלך את א"י. 

אנחנו צריכים לתקן את עצמנו, לא את האחרים.

זה שכולם יצרחו "שקט" זה לא מה שיעזור, אם כל אחד יהיה בשקט בעצמו- יהיה שקט.

חניכים שלי בשבט ניצנים,סתם אחת

יש לי בשבט בלי עין הרע עשר בנים, מזה מתוקים, חבל על הזמן, כל אחד-סוכריה...!

הם ילדים!! הם בני 10-11... הכי טבעי בעולם שהם יהיו היפרים ומשתוללים, זה מאפיין את הגיל הזה,

המקרה שתיארת, אני יכולה בלי בעיה להכניס שם את חניכים שלי, ילדים בגיל הזה, כשנותנים להם תפקיד כיפי ומאתגר, הכי הגיוני בעולם שהם ירוצו לעשות אותו...

זה שילדים בני עשר רצו ולא הסתכלו עלייך זה לא הופך את זה לחילול ה'.. אני באמת חושבת שהגזמת...

מה את/ה רוצה??? העלית סיפור וציפית לתגובות ואזמתנחלת קטנה=)אחרונה

מפריע לך שלא מסימים איתך??? מה רצית?! שכולם יכתבו שאת/ה צודק/ת?!?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך