אבא שלי הגזים לגמרי!!! עד השנה היה לנו אנטרנט רימון מוגן+ והסתדרנו דיי יפה.. בתחילת שנה אבא שלי החליט בלי לשאול או להתייעץ איתנו להעלות את רמת הסינון ל"שמור" -טוב בסדר היה קשה אבל התמודדנו--סתם לידע: אין סרטים,אין מוזיקה,אין כמעט כלום אבל לפחות ערוץ 7 ואמייל ואתר השוואת מחירים -קיצור הסתדרתי יפה--אני גם בד"כ ילדה דיי ממושמעת ככה שלא התמרדתי יותר מידי..
פתאום היום אני נכנסת אנטרנט בדרך לאמייל ואני מגלה שהכל חסום לי אפילו בערוץ 7 יש ריבועים לבנים?! כאילו מה הקטע?!!? אנחנו לא בית חרדי בכלל!! ואבא שלי סתם לפתע ביום בהיר החליט להעלות את הרמה לה-ר-מ-ט-י-! כאילו איך אני אמורה להתמודד עם זה בדיוק?!! זה מייאש לגמרי אפילו לאתרי חדשות או מזג האוויר א"א להכנס.. מה דעתכם על זה ?!! איך אני אמורה להגיב בדיוק?!??
אני לא יכולה יותר!!!מישי....
אני...הלל!=)
אני הייתי עושה שביתה איטלקית!!
לא עושה כלום בבית!
לא עוזרת,לא מדברת...כלום!..
חכי...בשלב מסוים זה גם יפריע להם..
בהצלחה..((:
וואי, כ"כ ל-א!!שיראל.
זו הבחירה של אבא שלה, ואם היא רוצה אחרת - היא יכולה או לדבר איתו ולהסביר לו, או להסתגל למצב ולעשות מה שהיא תרצה בביתה לעתיד.
ולמישי - זה באמת מתסכל לפעמים, אבל בראיה הרחבה - מה שיותר יותר טוב. זה קשה, אבל באמת שמתרגלים (אאל"ט אנחנו במוגן+ וגם זה באסה לפעמים, אז הרמטי בכלל..).
כמו שכתבתי - את יכולה לדבר עם אבא שלך. יש אפשרות לבחור אתרים מסויימים שלמרות ההרמטי יפתחו, ואז תוכלי לבקש ממנו אתר אחד ספציפי שבו תבדקי תמיד מה שאת רוצה.
ב"הצלחה 
אפשר לדבר...ב'
אפשר פשוט לדבר איתו יכול להיות שהוא יבין
זאת בחירה של אבא שלה..הלל!=)
ואלה החיים שלה!
הוא לא רוצה?!?!...שיקנה מחשב ומצידי שלא יהיה בוא בכלל אינטרנט אם הוא לא אוהב!!
רימון הרמטי?!?!?..
תקראי למציל!!...אבא שלה נסחף!!
אבא שלה...אל תקח את זה אישי..((:
הלל! איך התחשק לי עכשיו למחוק את התג' שלך..שיראל.
מה זה "ואלה החיים שלה"?? זה המחשב שלו, עם כל הכבוד! לעת עתה הוא בעל הבית וראש המשפחה והוא המחליט, ואם היא רוצה שתקנה מחשב משלה (ואינטרנט בלי רימון משלה)! נו, באמת..
עוד דבר - אם יש דבר כזה הרמטי, כנראה שאנשים רצו אותו, ואם אנשים רצו אותו, כנראה שיש בו משו. משו שלאו דווקא קשור לחרדים כמו שאמרה "מישי...." ולא קשור להסחפות, כדברייך. נקודה למחשבה.
טוב..מישי....
וואי היו פה תגובות ממש קיצוניות.. זה המחשב שלי בעיקרון ולכן זה כ"כ עיצבן אותי.. דיברתי איתו (יותר נכון עם אמא ששכנעה אותו) והוא החזיר לי ת'אנטרנט לשמור--לפחות אני רגילה לזה .. תודה לכולכם על התגובות!
סוף טוב הכל טוב
אני17
אני חושב שזה לא הכיוון....לבן כהה
הסיפור הזה לא קשור ל"של מי המחשב"...
גם אם המחשב שלה, יש לאבא שלה רשות..
תכבדו "קצת" את ההורים שלכם, וזה כבר יהיה הרבה יותר מזה..
תאמיני לי, שאבא שלך יודע מה הוא עושה.
אה, נראה לך שהוא לא יודע?
תסבירי לו, יכול להיות בהחלט שהוא פספס משהו..
לא צריך לעשות מלחמה..
וכמו שראינו, הכל הסתדר בסוף...
אני חושב כמו שיראלידיד
הלל גם אני!!!!!!!!!!בס"ד
סליחה,מוריה
ואם הוא חושב שכרגע זה הכי טוב לכם, אז תקבלי את זה בהבנה, ותעשי דברים אחרים במקום.
ואני מכירה כאלה שאפילו את ההרמטי אין להם.
נכון הוא לא חייב..הלל!=)
והיא לא חייבת לעזור או לעשות משו בבית!!
ושיראל...מה את מאימת?!?..את רוצה??...תמחקי!
וסליחה...אבל זה קצת מעליב שאבא שלה לא סומך עליה!
אצלי יש הרמטי, ו..רוש לילה.
מתרגלים עם הזמן.
להללאנונימי (פותח)
למה שמישהו יעשה בישבילה דברים אחרים אם היא לא עוזרת ברור שהיא חייבת!!!
וחוץ מזה איך אתה יכול לקבוע מה טוב אצליהם בבית או מה לא? אתה מכיר את רמת הדתיות אצלהם אולי הם מקפידים אולי פחות אולי הם חילונים איך אפשר לקבוע מזה ולהגיד שאבא שלה לא סומך אליה?!
ושלא תחשוב שאני חרדי או משהו אצל אמא שלי היה הרמטי שירד לשמור ואצל אבא שלי אין רימון!
גמלי יש הרמטי...אז מה?? בסוף מתרגלים..והלל..ט!הר
ואני ממש לא מסכימה עם הדעה שאומרת :"תעשי שביתות..אל תעזרי.."וכו'.
זה עדיין ההורים שלך..לא צריך להגזים.
אם על כל דבר שהיית עושה לא במקום וההורים שלך היו עושים איתך שביתות זה היה נורא.
זה נשמע לי כ"כ מטופש ותינוקי לעשות שביתות...הם ההורים שלך לא החברים שלך!!!!
לא ניסיתי לאיים, רק להעביר את מידת העצבים..
שיראל.
זה לא קשור ל"סומך", הוא החליט שזה מה שטוב בשביל המשפחה, ואם היא לא תעזור זה סתם גועל נפש.
בכל מקרה, שמחה שהסתדר על הצד הטוב. 
נשמה שלי לנו יש הרמטי ומזלי שגיליתי אתבס"ד
הסיסמא!!!
ועכשיו אמא שלי החליפה אותה!!!!!!!!!!!!!!!!
ינראה לי שאני יתקשר לריצון וישאל אותם מה הסיסמא!
מישהו אולי יודע איך פורצים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(עומדת למות)
סליחה?!מוריה
אבא לא חייב כלום לביתו!
הבת מחוייבת!
טובב..תנו לי להבהיר כמה דברים..הלל!=)
א.אמרתי שזה מה שאני(!!) הייתי עושה!!...את לא חייבת להקשיב לי בכלל..!
ב.אם מישו נפגע ממני..(לא יודעת איך...אבל נגיד..) אני ממש מתנצלת!
סבבה?!?!?!....סבבה!!!
הללט!הר
סתם..קצת הופתעתי לקרוא דבר כזה.
אז מה? גם לנו יש הרמטי.דוסית גאה!
יקרה, זו לא הנקודה.מוריה
ומלחמות לא הטיבו עם אף אחד..
שיהיה לילה מקסים וגשום!

דברי אל ליבו.תסבירי לו ת מצבך בלי כעס ובלי בלגניםcalvin
תפרצי תרימון..<יוני>
היי,חבר'ה! לא שכחנו את הדבר החשוב באמת?שיראל:)
2 דבריםמשה
1. לגבי ריבועים לבנים - אני רוצה להתמודד עם הנושא ברמה מערכתית (להזכירך - אנחנו מתפרנסים מפרסומות).
2. לגבייך - איזה שימושים את עושה במחשב?
אם זה שימושי משחק וכו', זה נראה כמו נסיון לעצור את זה ולמנוע את זה על ידי חסימת האתרים הללו. אם זה שימושים רציניים - כמדומני שחלק נכבד מההורים אפשר לשכנע על ידי שימושים כאלה.
במקום קרב חזיתי שבו ההורים שלך ירגישו שהם במלחמת קודש נגד בת מתבגרת, שווה לבקש לפתוח "רק את האתר הזה" או "רק את האתר ההוא" (כשאלו דברים רציניים שאתם עושים בהם שימוש, לא שטויות).
ייתכן שההורים שלך יסכימן, וייתכן שיסרבו. שווה לנסות.
בטווח הארוך - במקום להכריז מלחמה על ההורים שהם בני אדם ריבוניים שרשאים לעשות מה שהם רוצים ברכושם. תתחילי להיות עצמאית. זה אומר לנהל חיים רציניים ולהתחיל גם קצת לעבוד.
למה לעבוד? כי בעל המאה הוא בעל הדעה. מדהים מה שכמה מאות שקלים בחודש עושים לעצמאות של נער/ה מתבגר/ת.
אני לא מכיר את ההורים שלך ואת התנהלותם הכספית, אבל תמיד קיימת האפשרות של סתם WiFi של שכנים או לחלופין של מודם סלולרי. זה רק יקר.
בתגובה הזו כמובן התעלמתי מאפשרויות פליליותמשה
כמו להתקין KeyLogger כדי לגלות סיסמאות, או זיוף מסמכים בפניה לרימון שינמיכו את הרמה.
הרמטי לא חוסם ערוץ 7!!!!! לנו יש הרמטי..שטוזי...=)
איך פורצים את הרימון????בס"ד
אני בהלם.מוריה
למה לחפור מתחת לרגליים של ההורים שלכם?ט!הר
מה זה:"איך פורצים ת'רימון????"? תבקשו ממהורים יפה או שתסבירו להם. ואם לא לא נורא. תקנו מחשב נייד ותעשו בו מה שאתם רוצים.
למה בדרך כזאת??
ואם למשל....אני17
ההורים שלך גם לא מרשים לך לקנות מחשב נייד? (כן כן, מהכסף שלך)
אני ממש לא מבינה אותכם?!מתנחלת קטנה=)
מה זה השרשור הזה?! שרשור איך לא לעשות מה שההורים רוצים???? מה נראה לכם.
תנסי לדבר עם ההורים שלך ואם הם לא מסכימים, אז לא!! אם ההורים חוסמים כי הם לא רוצים שתכנסו אז אתם לא אמורים לחפור מתחת לרגליהם!! תמיד אפשר לדבר ואם זה לא עוזר אז זהו!!! ואל תשכחו שהכל מדאגה לכם...
אצלי באופן אישי אין שום חסימה כי באמת אנחנו נכנסים רק לערוץ 7, למייל, לחדשות וכו' ההורים שלי סומכים עלינו וגם מוודאים מדי פעם מה אנחנו עושים (גם אין לנו כל כך הרבה זמן להיות על המחשב וגם המחשב עומד באמצע הבית בחדר די מרכזי אז אי אפשר ממש להסתיר...)
קיצור, כדאי לשנות פה קצת את הניסוח ולהתייחס להורים כמו בני אדם ואף יותר מכך ולא לכתוב משהו כמו "איך פורצים רימון?" מה?! אתם גנבים שמנסים לפרוץ את מה שההורים שלכם חסמו???
סליחה אם יצא תוקפני מדי, זה נועד כדי להעביר מסר וממש לא כדי לפגוע באף צורה ובאף אחד/ת!!!
;)
איתך ממש!^^^ט!הר
אביך הוא מרא דאתרא דביתך...האדמו"ר מצנעא
אם אביך החליט שכך יהיה - כך יהיה, ואין לך שום זכות להגיד לו מה לעשות ולבקר אותו, ולו בצורה היפה והמנומסת ביותר.
מה יש לכם?!?!הלל!=)
כל מה שההורים שלכם עושים אתם תעמדו דום?!?!
מה אין לכם חיים?!?!..נכון אז יש כיבוד הורים וכן צריך לכבד אותם הכי הרבה שאפשר וגם שאי אפשר!
אבל מה??...ההורים שלנו רוצים שיהיה לנו טוב...ואם הם עושים טעויות\משו מוגזם, כן...אפשר להגיד את זה בצורה יפה!
יופי!מוריה
יש עיניין לדבר.
ולא לנסות להתחכם בדרכים שליליות.
ולסיכום גם אם לא מצליחים בשכנוע הדיבור, לכבד, וכן, לעמוד דום אם צריך.
שעת סיפור, גבירותיי...האדמו"ר מצנעא
באחת המסיבות, תלמיד אחד ניגש לרבנו הרצי"ה זיע"א והעיר לו שעוד מעט עובר הזמן ועוד לא בירכו ברכהמ"ז... באותו יום הרצי"ה לא דיבר. וכי תלמיד יגיד לרב שלו מה לעשות?!
וואלה, תלוי...אדם אחד
תלוי מי זה אבא שלך... את צריכה לדעת איך לדבר איתו....
וכי הורה יגיד לבן שלו מה לעשות?אני17אחרונה
נכון שהל לטובתו ובלה בלה בלה.
אם הוא ממש רוצה משו, מה לעשות? לא הכל טוב בחיים ולפעמים מותר לבנאדם לעשות מה שהוא רוצה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילהאחרונה
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...
בדידותהרשפון הנודד
למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?
לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.
אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?
אתה לא חבר בתנועת נוער?
זה לא זההרשפון הנודדאחרונה
זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)
...הרמוניה
א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך?
מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?
תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.
ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...