הייתי היום ביומולדת 18 של חברה חב"דניקית.
חברות שלה מהבית ספר [בית חנה] גם היו שם.. חמודות ממש!
ואז אחת אמרה שכששואלים אותה בשביל מה צריך רבי היא עונה ככה: [זה לא ציטוט מדוייק, כן? זה לפי מה שאני זוכרת...]
"כשאני צריכה עזרה, כשאני נתקלת באיזה קושי- אני פונה לרבי שיעזור לי. הרבי הוא בעצם צינור ביני לבין הקב"ה.. נגיד אתמול, עמדתי לטרמפים בשעה לא משו.. אמצע הלילה.. אז אמרתי: 'רבי תעזור לי בבקשה..' ובאמת הרגשתי איך נמוג בי הפחד.. ישלי הרגשה שמישו עוזר לי, תומך בי, שומר עלי..."
עכשיו השאלה שלי היא:
למה למען ה' צריך את הרבי?!?!
פסדר, אנשים שקצת נהרס להם בצורה כלשהי הצינור האישי עם רבש"ע-- צריך שיהיה להם "מליץ יושר" שהוא ידבר עם ה' כי הם לא מסוגלים...
אבל אנשים כ"כ תמימים-
אף פעם לא ניסו לבקש משו ישיר מאלוקים!!
מאז שהם בני יום רק אומרים "הרבי יעזור הרבי יעזור.."
ומה עם ההשתדלות שלי לדבר עם הקב"ה?!?!
נגיד הדוגמא שהחברה הזאת נתנה- בטרמפים.. לא יודעת מה איתכם, אבל אני אומרת "אלהא דמאיר ענני" או "ה' תעזור לי" או לא יודעת מה...
למה "רבי תעזור לי" ? ואח"כ להרגיש שהרבי עוזר ושומר?!?!
זה הקב"ה עוזר ושומר!!!!!!!!
הרבי היה באמת אדם צדיק מאוד וחכם מאוד! אני לא מכחישה את זה ב-כ-ל-ל.. ומי אני בכלל שאגיד עליו משו?
אבל קשר עם הקב"ה דרך הרבי [או דרך כל רב אחר. פשוט אני מכירה רק חב"ד וברסלב..אז אינלי מושג איך זה בחסידויות אחרות...] זה ממש לא נראלי הדרך האידיאלית לעבודת ה'.
קשר עם הקב"ה זה קשר תמידי ביננו. ושום דבר לא ישתווה לקשר ישיר [סוגשל ישיר, כן...? אני לא ממש ברמה של נבואה ודיבורים ישירים..] עם רבש"ע!!
איך אפשר שהרבי יעשה בשבילכם הכל?
ברור שמשתדלים להיות טובים ולהשתפר, אבל גם אז--
לא נראלי צריך לבקש מהרבי שיעזור לכם, אלא לבקש מה' שיעזור!!!
מה רע בזה?!
למה צריך את הרבי?!?!
[סליחה אם יצאתי קצת חריפה.. אני מתה על חב"דניקים(: מכירה משפחה מתווקהה..D: ]