מה קורה לנו?...כנרית על הגג=)

כמעט תמיד הייתי די היחידה בכל האולפנא באריאל, בנות בקושי ידעו מה זאת התנועה הזאת...

(כולן כמובן בבני עקיבע..)

פתאום השנה אחת מבקשת ממני חולצתנועה כי הן יורדות על אריאל ועזרא בהצגה הסניפית, אחרת שואלת אותי אם הרעיון שלהם לגלופה טוב, שבו כמובן הם יורדים גם על אריאל ועזרא...

הכל טוב???

מה זה האנטי הזה פתאום?...

אכן! דורש הסבר.ט!הר

לא נראלי שהאלו השחצנים הצוחקים על אריאל מחזיקים בהסברים להתנהגות הזאת.

אז זהו, שזה לא שחצנים שצוחקים על אריאל בדרך כלל...כנרית על הגג=)

זה זרם להם טבעי, לא מרוע או משהו... זה ממש מוזר לי... מה קרה פתאום?...

לא מכירה מהסוג הזה. מהסוג שציינתי כן.ט!הר
אממ..שקד רוממה

הם חושבת ככה:"כי זה טיפשי לפתוח תנועה רק של בנות

מה יוצא מזה?"

לדעתי זה דווקא טוב ונכון לפתוח תנועות לא מעורבות

פשוט האנשים האלה חיים בבועה משל עצמם

ובזים לתנועות "דוסיות".

*חושביםשקד רוממה
תמר,יש לי עוד משהו להוסיף.ט!הר

למרות שאני לא מכירה את התופעה שעליה דיברת אני יכולה לנחש שבאיזשהו מקום זה כן בא הקטע של העליונות. אולי זה לא בכוונה אבל זה משהו שהתחיל כנראה לא היום וזה משתרש בחניכים של היום.

בטוח שזה לא במטרה לצחוק באמת על אריאל אבל באמת יש תחושה כזו שבני עקיבא יותר טובים מאריאל ואפחד לא יכול להכחיש את זה.

אולי יש בעניין קלות ראש. מה שבטוח-התופעה שלילית וצריכה תיקון מיידי.

לא גמרנו את הוויכוח ביסודי ?!טובי =][=

ש"הדוסיות" באריאל,והשאר לבנ"ע ?!

טוב לדעת שזה נימשך.

זה פשוט אגו של שתי התנועות. כל אחת חושבת שהיא הכי טובה.

היום אפשר כבר ליצור איחוד..

(זה לא המזכלי"ם של פעם,שחייבו את סניף בין החמות לפרוש,ואז נוצר הפילוג וקמה תנועת אריאל.)

היום יש הרבה סניפים נפרדים,והציבור באמת רוצה את זה. הדסדסנו עם השנים דוס

קצת פחות אגו משני הצדדים,זה הכל.

ממש חוצפה!לך דומיה תהילה

בתור בן-עקיבא.

"בני עקיבא אוכלים חזיר ביום כיפור...."אבודה!
זה אפילו לא מצחיק...כנרית על הגג=)
חלילה וחס ושלום!האדמו"ר מצנעא

אסור להשמיע דברי הוצאת שם רע על חלק גדול מעמ"י, גם אם זה רק בצחוק (ואמר כבר מה שאמר הרמב"ם ז"ל בדעות פרק שביעי על המתלהלה ויורה חצים וזקים)!

הן חושבות שזה שיש להן בנים בשבט זהו נכס...האדמו"ר מצנעא

וההפך הוא הנכון.

^^ סטיגמתי . בטירוף .נושי104

כנ"ל להיפך... אנחנו מלאים סטיגמות שזה נורא!!!כנרית על הגג=)
איזו סטיגמה הוזכרה כאן?האדמו"ר מצנעא
שמה שמעניין את בני עקיבא זה בנים ובנות...כנרית על הגג=)

זה לפחות מה שהובן שם...

לא לכך התכוונתי.האדמו"ר מצנעא

יש בנים ובנות שמאמינים כי אותם "חרד"לים", "דוסים" החריגים מהחברה, פרימיטיבים וכו', וכיוון שלהם יש בנים/בנות בשבט הם יותר טובים.

לא 'פרימיטיבים',לך דומיה תהילה

לפעמים המקום הזה של להיות 'דוס' פשוט מרגיש רחוק מהם, והם לא מרגישים שייכים לשם. אז יש חלופות אחרות בהן נוח להם יותר. לפעמים הפרדה/ עירוב זה דווקא עניין נסיבתי בסניף והם מחליטים לערב מכל מיני סיבות (אין מספיק מדריכים, השבט לא ברמה מתאימה, רוצים להפריד בשלבים...)

שמישהו יסביר לי כבר!!ליבי

זה ממש לא רוע, וחו''ח לעשות מזה גם אידאולוגיה עכשיו.

ובתור חברת תנועת בנ''ע, אני ממש לא חושבת ש"איזה טיפשי לפתוח תנועה רק של בנות

מה יוצא מזה?" ממש לא. אני חושבת שזה טוב הפרדה וזה חשוב, אבל יש דברים מעבר ל''סנים\בנות''

למה לצאת בהצהרות ''אני הייתי מבנ''ע, אבל זה לא משהו. אז אני אקום מתוך בנ''ע ואקים לי תנועה חדשה.

למה? הרי איך נוצרה אריאל? חב''ב משבט אריאל (שממנו בא השם לתנועה) החליטו שזה לא לרוחם, ו''בואו נקים תנועה חדשה'' השאלה, לא מתאים לכם? יש עוד תנועה, עזרא! היא לא פחות טובה מבנ''ע, ומופרדת, כמו שאתם רוצים. אז מה הבעיה?

קשה לי עם האמירה הזאת "אגואיסטים" "מתעסקים רק בנושא של בינו לבינה"

אולי כדאי לעשות קצת חשבון נפש לפני שאתם מדברים על אחרים שהם כאלה ''לייט'', תראו אותכם! לאיזו רמה הגעתם?! "בנ''ע אוכלים חזיר בכיפור'' ?! זה מה שיש לכם להגיד על אחים שלכם??

אם כן, אז חבל. באמת חבל.

עם אמירות כאלה, אני לא בטוחה שאפשר להגיד שאנחנו מתאחדים. באמת שאני מנסה להבין, מה? כשתצאו לקרב, ואח שלך, לידך יפגע. גם אז תעשה שיקולים של ''הוא מבנ''ע'' אז לא נעזור לו"? גם אז כשהוא יעביר קשישה בכביש תגיד ''הוא מבנ''ע, הוא עושה את זה בשביל פוזות''?

ותסבירו לי באמת. כדי שאני אבין, ואוכל להעביר את זה לאחים שלי, כי בשבילכם הם סתם קבצת ברירות מחדל.

אני לא יכולה לענות לך,כנרית על הגג=)

כי אף דעה ממה שאמרת פה לא שייכת אליי...

אולי יש כאלה שטוענים ככה, אבל לא הרוב בכלל.

עזרא זה לא מה שהיה פעם, הכל היה שונה לגמרי.

וכמו שאמרת בעצמך, ההבדלים הם לא רק של מעורב או נפרד, זה האידיאלים, הכיוון, זה שונה בטירוף.

ראוי לצייןלך דומיה תהילה

שלא סתם מדובר ב"תנועות" - כל אחת חווה שינויים במשך הזמן ובהתאם לחבריה ולעומדים בראשה. ישנם תמיד עמודי תווך עיקריים ועקרונות, אך חוץ מזה יש פרטים נזילים יותר.

אני לא קשורה לשום תנועה אבל...מלמד=]

הייתי חייבת להגיב.

תנועת אריאל קמה באשמת בני עקיבא... !

הם בסך הכל היו כמה חבר'ה שרצו להקים סניף נפרד. ולא, הם לא רצו להקים תנועה חדשה. הם פשוט קראו לעצמם "בני עקיבא נפרד"...

אלא שאז תנועת בני עקיבא באה אליהם ואמרה להם- סליחה, זכויות יוצרים! אנחנו לא תומכים בסניפים נפרדים. אל תקראו לעצמכם על שמנו...אוקי, אם אין ברירה אין ברירה... הם קראו לעצמם בשם חדש, אריאל.

אז יופי, נחמד שהיום בני עקיבא מסכימים להואיל ברוב טובם להקים גם סניפים נפרדים.

אבל מי שקלקל- בבקשה שיתקן.

אז אל תאשימו את תנועת אריאל בפלגנות ובהתבדלות כשבעצם בני עקיבא הביאו את כל זה על עצמם..

(ושוב, אני לא קשורה לשום תנועה, ואני יודעת שבני עקיבא מאוד השתפרו בשנים האחרות מהבחינה התורנית, אבל הם אלה שצריכים לגשר עכשיו בין שני התנועות. לדעתי.) 

"אבל מי שקלקל- בבקשה שיתקן"לך דומיה תהילה

ההנהלה הארצית פנתה לאריאל בכוונה להתאחד מספר פעמים.

אריאל החליטו שלא.

כך אמר דני הירשברג, מזכ''ל התנועה.

אני לא רואה דבר רע בקיומן של שתי תנועות מקבילות - כל עוד נשמר הכבוד ההדדי.

אני מבני עקיבא והסניף שלנו נפרד! תפסיקו להגידמתנחלת קטנה=)

דברים שאתם לא מבינים בהם!!! יש לנו אחלה סניף (חחח אפילו הילדים של המזכ"ל בו והבת שלו היתה מדריכה שלי, השבטים נפרדים, אבל יש סניף אחד. מפקדים הם ביחד אבל בנות בצד אחד ובנים צד שני, פעולות נפרדות, מדריכים נפרדים (מדריכים לבנים, מדריכות לבנות). אני לא שיא הדוסית אבל די דוסית, ואני חושבת שרמת ההפרדה היא מעולה! אנחונ לא חיים בעולמות שונים!!! הקב"ה ברא עולם שבו גם בנים וגם בנות ולא שני עולמות נפרדים, תרגעו! וישהרבה סניפים ברמת הפרדה שלנו....

אל תוציאו שם רע על בנ"ע אם אתם לא באמת יודעים!

המושג נפרד קצת שונה בין התנעות...כנרית על הגג=)

נפרד באריאל (אין מעורב בכלל) זה סניפים נפרדים לגמרי! אין קשר בין הבנים לבנות!

לא אומרים שאין לכם אחלה סניף, אשריכם!

אבל לכן גם לא אמרנו שצריך לסגור את בני עקיבא!

אבל יש הבדל ממש משמעותי, מי שמתאים לו הסגנון של אריאל שילך לשם, ומי שמתאים לו הסגנון של בני עקיבא- שילך לשם.

אבל מה שמפריע זה הזלזול בין שתי התנועות, גם מבחינת אריאל וגם מבחינת בני עקיבא!

(אני לא מדברת על עזרא כי אני לא מכירה מדיי)

תני לי סיבה להתאחד.צחקן
השתמע שאני בעד?לך דומיה תהילה

זה לא משנה מבחינתי. יש בזה גם צד חיובי.

אבל כשמורידים את זה לרמה של זלזול והתנשאות - זה תינוקי. איזו שטחיות!

ועיין באותיות הקטנות בחתימה שלי. חיוך

לך דומיה תהילה-רבקה...

עכשיו זה כבר לא ריאלי להתאחד....

אריאל היא תנועת נוער בפני עצמה ועם כל הכבוד לבני עקיבא (ויש המון!) זו דרך שונה....

בתור אחת שקשורה לשתי התנועות אני יכולה להגיד לך שאין מה לעשות, בני עקיבא כבר לא תואמת את הדרך וההשקפה של אריאל...

גם לא הסניפים הנפרדים....

אני גם לא חושב שחייבים להתאחד.לך דומיה תהילה

על-כן הוספתי את השורה האחרונה בתגובה הנ''ל.

את חיה בסרט!תן חיוך....=)

עזרא, אריאל ובני עקיבא הם לא תנועות שמוגדרות כנפרדות ומעורבות.

או שיודעת מה? הם אולי מוגדרות, אבל בדוגרי - כל סניף מעורב\נפרד זה תלוי במקום שבו הסניף נמצא..תלוי אם המקם דוס או לא..

באריאל אין מעורב.צחקן
לא יודעת מה עם אריאל אבל בעזרא יש...תן חיוך....=)
הקמת אריאל לא היתה רק ברקע העירוב...האדמו"ר מצנעא
עבר עריכה על ידי האדמו"ר מצנעא בתאריך כ"ט חשון תשע"ב 19:05

לו יתכן, ואכן אריאל הוקמה אך ברקע העירוב. אתמהה - סניפים נפרדים של בנ"ע, הם בדיוק כמו סניפים של אריאל?

עזרא? כמו שהם רוצים? הם רצו תורת חיים בעוז, ובצדק.

לכתחילה, אז, כשהוקמה- היתה בעיקר בגלל עניין העירובהסנה-בוער

אז עוד לא היו ממש סניפים נפרדים של בנ"ע (הרובע היה בודד...)

>>>הסנה-בוער

לפעמים אנשים לא מרגישים שהם מוגדרים מספיק טוב, אז הם עושים את זה על ידי פסילה וזלזול בדרכים אחרות.

או שזה סתם נובע מעין צרה, מרצון לרדת על מישהו. בד"כ כשיורדים על מישהו זה מגביה אותי קצת.  

זה ממש קשה ולא כיף..  (מוכר עד כאב לב ), אבל קודם כל- לברר לך את הדרך שלך ולסגור לך את האמונה בדרך שלך. ככה פחות קשה. ובפעם הבאה שחברה יורדת בצחוק, לומר רגע ברצינות- "תשמעי, זה לא ממש נעים לי שאת יורדת על התנועה שלי." בלי לריב, וזה - פשוט לרגע קטן להסביר שזה לא נעים. אולי אחרי כמה פעמים אנשים יקלטו את זה. אולי תסבירי רק לחברות הטובות והן יבינו אותך ויהיו איתך. 

בכל מקרה ממש ממש בהצלחה.. 

לפעמים זה ממש קשה להיות במיעוט בדרך שלך, אבל זה לא אומר שהיא לא נכונה או שהאנשים שלא בדרך שלך לא בסדר  

גם אצלנו באולפנה זה היה ככה...אנונימי (פותח)

בס"ד

הסניף שלנו די חדש וכל האולפנה שלנו עזרא, ושנה שעברה באו אלינו ממש מלא תלונות ממדריכות שצעקו עלינו (ממש!)שאנחנו "גונבות" להן חניכות. הן חינכו את חניכות שלהן לשנוא את אריאל, עשו נגדינו מוראלים וכו'..

כל הזמן ניסינו להסביר להן, ובסוף גם הצלחנו, שבסך הכל שתי התנועות מחנכות לללכת בדרכי התורה, והתורה מצווה אותנו לאהוב כל אדם מישראל לא משנה אם דעותיו שונות משלנו... ככה הן רוצות לחנך את החניכות שלהן? לשנוא מי שלא חושב כמונו??

אז היו מלאן ירידות על אריאל, הוזכרנו בעלון אולי 10 פעמים...

והיו מדריכות מעזרא שממש לא דיברו איתנו...

ובסוף אחרי הכל ישבה מדריכה משלנו עם מדריכה משלהן והן כתבו ביחד משו ממש יפה על אהבת ישראל ואהבה בין הסניפים... והן פירסמו את זה בעזרא...

לחניכות שלנו כל הזמן הסברנו על הקטע הזה של אהבת ישראל ועל כך שכדי לרומם את עצמינו לא צריך להשפיל את האחר אלא לעשות מוראלים לעצמינו, וככה עשינו מוראלים לעצמינו בזמן שעזרא עשו מוראלים נגדינו...

הייתי ממליצה לך לנסות להסביר לבנות של ההצגה ושל הגלופה על העיניין שגם אם זה נראה בצחוק- בסופו של דבר זה מחלחל לחניכים והם מבינים שצריך לשנוא אנשים שהם לא כמונו... לדוג'- בעלון של שנה שעברה שעזרא עשו הם עשו שאלון חניכים, ואחת השאלות שם הייתה כמה הוא אוהב את סניף אריאל... היה להם שם 3 או 4 תשובות שהם יכלו לענות, אף אחת לא הייתה משו כמו "אוהב אותם"... הכל היה בין "מצליח לסבול אותם" ל"שונא אותם"... קיצר, ברור שגם אם זה נאמר בצחוק בסופו של דבר המסר הוא שנאה- ההפך מדרכי התנועה...

וואלה, חפרתי... מקווה שיהיה לך כח לקרוא הכל ;)

לל"ט!

^^ אמת בכל מילהלך דומיה תהילה
אצלינו המצב ממש טוב!!<יוני>אחרונה

יש אחדות (יחסית..) בין התנועות, הרבה פעמים בני עקיבא עוזרים לנו, ואנחנו לבני עקיבא (למשל: רצינו לעשות גיוס חניכים ביחד, אריאל ובני עקיבא אבל בסוף זה לא יצא לפועל)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך