אתה לומד, אבל לעזאזל לא מקיי'ם, ''ונשמרתם''/עמוק בפנים.

לאחרונה הרבה שיעורים אצלנו בכיתה מוקדשים לנושא של הפסוק "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם".

ואללה, נשמע בקטנה נכון?

אז תדעו לכם שזה מה-זה לא. זה הנושא שאנחנו הכי צריכים לעבוד עליו. כשחושבים על הפס' הזה אתה אומר עזוב אני בסדר, בוא ניקח את "לא תשנא את אחיך" הרבה יותר יש לנו על מה לעבוד פה, לא?

תתפלאו לשמוע, את 2 הפסוקים האלה אתם מקיימים בערך אותו דבר. מתי לאחרונה עברתם את הכביש לא במעבר חצייה? מתי לאחרונה דיברתם בפלאפון באמצע שחציתם כביש? מתי לאחרונה גמרתם קופ' סיגריות? מתי לאחרונה נסעתם באופניים בלי קסדה? ומתי הלכתם באמצע כביש שעוברות בו מידי פעם מכוניות עם פלאפון באוזן? אתמול? לפני שבוע? או אולי עוד יצא לכם היום?

הבנתם? דברים קטנים כאילו.

מלמדים אותנו על זה, קודחים לנו על זה. וכלום- הכל נכנס לאוזניים ויוצא בדיוק כמו שזה נכנס!!!

הלו? בואו נשתפר בזה! אפשר לשמור קצת יותר על החיים שקיבלנו.

אתם איתי? עצות/דעות/הערות/הצטרפות לדברים יתקבלו.

ולשאלה-איך אתם אומרים אפשר לייש'ם את הדברים הנ"ל???

"ונשמרתם"ד"ר אריק

בס"ד

אחת המצוות שיותר קשה לקיים.

אבל, בנינו, לא משנה מה שנעשה, כמה נשמור על עצמנו, מתי שהקב"ה יחליט לקחת אותנו, הוא יקח, בלי יותר חוכמות.

לפני שנה וקצת, חברה שלי טבעה, ונפטרה. חודשים שלמים פחדתי להכנס לים או לבריכה. דברתי עם מישהו שגדול ממני בלא קצת שנים (4 שנים זה הרבה ) והוא סיפר לי שחבר שלו נהרג בתאונת דרכים. "אז מה? עכשיו אני לא יוצא מהבית כי אולי אני אמות מזה שאיזה שיכור משוגע יעלה על המדריכה וידרוס אותי? את יודעת, גם לשבת בבית ולא לעשות כלום...גם מזה את יכולה למות." - לאט, לאט זה כן עזר. בהתחלה רק עמדתי ליד הים, ובכיתי. ואז נכנסתי, איפה שיש מציל. אבא שלי מאז לא מוכן שנלך לחופים לא מוכרזים. "תלכו מצידי למעורב! אבל בחיים שלכם שלא תעיזו להכנס לחוף ללא מציל."

אנחנו צריכים לעשות כמה שיותר כדי לשמור על עצמנו, אבל זה לא סותר.

עמוק בפנים...כפרעלייך!!=)

אני חושבת שאין פה יותר מידי מה לחפור בנושא, צריך להבין מה נכנס בגדר המצווה הזו, ולהתחיל להיות יותר ערניים...

זאת ערנות מתמדת ועבודה עצמית. נראה לי שזהו...

לא יצאלי לעשות משהו מהדברים האלה לאחרונה.פלפליה
עבר עריכה על ידי פלפליה בתאריך כ"ה חשון תשע"ב 20:29

טוב, אני גרה בישוב ואין לי לא פלאפון ולא אופניים...

ב"ה שאני לא מעשנת...

פלפליה - לא צריך לאשן בשביל הדברים האלה.טובי =][=

ארר .. זה יותר מידי נכון.

"ונשמרתם" זו גם מצות עשה...האדמו"ר מצנעא

לא רק לא תעשה. כלומר, גם לאכול דברים בריאים דווקא, להיות בכושר (בלי קשר לצורך מוכרח המציאות שלנו של בנים חזקים לאומה) וכיו"ב.

אמנם אומרת הגמ' במכות (יג ב) שכל מקום שנא' בו הלשונות 'השמר'/'פן'/'אל' אלו לשונות של לא תעשה, ברם נלענ"ד שה"מאד" שבא לאחר ה"ונשמרתם" מרבה גם מצוות עשה.

פלפליה^עמוק בפנים.אחרונה

אז נכון אולי את יותר שומרת על עצמך ממני ויותר זהירה. (לפי איך שאת אמרת על עצמך) 

אבל דבר ראשון אני לא נתתי את כל הדוגמאות שיכולות לקרות. זה לא שכאילו נתתי לך רשימה של דברים-תבדקי מה את כן עושה ומה את לא, ואם את לא עושה-אז זהו. את 10 בלקיים את הפס' הזה.

לא, נתתי רק כמה דוג' להמחשה בלבד. יש עוד המון דברים שכולנו עושים והם קשורים לפס' ונשמרתם. אז חביבתי זה לא שאם את זה את מקיימת, אז את פסדר.לגמרי

דבר שני תמייד יש מה לשפר. גם אם נראלך שאת בסדר בזה, וזה דוקא יפה שבדקת לעצמך, סוג-של חשבון נפש קטן את זה אני עושה ואת זה לא. פפה אני בסדר, ובזה אני לא. אבל גם אם נניח שהכל יצא לך טוב, שאת אחלה. אז צריך עכשיו הלאה, מה עוד אני יכולה לשפר!!

ועוד דבר- תדעי לך שאם את כל הדוג' שנתתי פה את לא עושה, אז את סה"כ די טובה בלקיים תפס' ונשמרתם. מה שהרוב לא כ"כ טובים בו, אז את לא 10 בזה. אבל את בהחלט יותר טובה ממני לפחות.. הלואי והייתי גם מצליחה!!! אולי תעזרי לי קצת בלהיגמל מהפלאפון. איך את מסתדרת בלי?? זה דבר בסיסי!!

אשמח לדבריתך.

| מסר למחבר/ת | שיחה עם המחבר/ת--->מוזמנת בשמחה..

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך