אני חייבת לאמר לך שגם אני שונאת את עבודות הבית. אני פתרתי את בעית הכביסה בכך שקניתי מלא בגדים לילדים מה שמאלץ אותי לכבס פעם בעשרה ימים, גם אם כל יום מחליפים סט או שניים של בגדים. זה נכון שפעם בשבוע וחצי יש לי כשלוש מכונות כביסה צבעונית ועוד 2 מכונות לבנות, אך אם כבר אז כבר. לפחות זה לא מלווה אותי כל הזמן אלא רק שבוע כל שבועיים.
לגבי הנקיון אין ברירה מחזיקים עוזרת פעם בשבועיים, ואם אפשר אז כל שבוע.
לגבי הבישול קונים כמה שיותר אוכל מוכן למשך השבוע, או פשוט מסתמכים על ארוחות פשוטות. למשל עוף בשקית קוקי עם בצל ותפוחי אדמה מטובל בגריל עוף של חברת טעם וריח ואפוי בתנור למשך 120 דקות על 200 מעלות. זו ארוחת מלאכים אפילו לשבת. ועם סלט ירקות טוב לצד זה, את מסודרת.
הדבר הכי חשוב זה שתהיי רגועה ועם המון סבלנות לבעלך ולילדים.
אני לא חושבת שמישהו מודד אותנו בתיפקודנו במטבח, ומבלאגן אף אחד לא מת. (כמובן הקפידי אם הילד זוחל שלא יהיו דברים מסוכנים לבליעה על הרצפה). גם הנקיון אם את ובעלך חיים איתו בשלום אז אינך חייבת לתת דין וחשבון לאף אחד.
שתביני אני באה מבית סטרילי ולעיתים נראה לי שהורי "חוטפים חום" מהבלאגן ומכך שביתי רחוק מסטריליות, אך עדיין במונחים שלי הרצפה נקיה (לא בשביל ללכת עם גרביים לבנות). בעלי ואני חיים בשלום עם רמת הנקיון הזו, לשנינו אין בעיה עם זה, ואם למישהו אחר יש בעיה עם זה - שיתמודד.
(כשאני מארחת את הורי ואו הורי בעלי - זה כמובן מאלץ אותנו להשתדל קצת ולנקות - ואת זה אנו עושים בכיף.)
בקיצור, הכי חשוב שלום בית ושמחת החיים שלכם.....
לגבי ילדים, אני לא מסכימה איתך, אני חושבת שהילדים זה האושר הגדול ביותר שיש, ואם בעלך עוזר וגם מטפל בהם, אז תחשבי על זה שהם לא לנצח ישארו תינוקים, וברגע שהם יגדלו יהיה לך הרבה יותר קל.
להביא ילדים אפשר במשך תקופה מוגבלת, ואחר כך את עלולה להצטער שכבר מאוחר מידי.
מנסיוני כשהגדולים גדלו טיפה לגיל חמש, שש, הם מאוד נהנו לעזור בטיפול באחיהם - להביא חיתול, לתת מוצץ - וכן הם שמחו לעזור גם מעבר לכך.
בהצלחה,
ואל תפרשי כל דבר ככישלון שלך, להפך פרשי זאת כ " עולמי עשיר יותר מחיתולים סדר ונקיון " ולכן אני מחפשת תחומי עניין נוספים.