שירות לאומי בתפוצותאנונימי (פותח)

היי. אני אמנם לא התחלתי אפילו שנת שירות שנייה אבל שמעתי על שירות לאומי בתפוצות ואני חושבת על זה הרבה לאחרונה... אז רציתי לברר כמה פרטים.

ככה:

1. הבנתי שיש מקומות שמתארחים אצל משפחות ויש מקומות שמקבלים דירה- האם אפשר לברר את זה מראש ולבקש להיות בדירה ולא להתארח אצל משפחה (או להפך)?

2. אפשר לבקש מראש מדינה ספציפית בה רוצים להיות?

3. צריך אנגלית ברמה מאוד גבוהה או שמספיקה רמה סבירה?

4. כמה בנות בערך בנות למיונים בכל שנה, וכמה בערך מתקבלות? מה הסיכוי להתקבל?

5. מהן התכונות שמחפשים בבנות שמגיעות למיונים? אילו תכונות מחפשים בבנות שעושות שנת שירות בתפוצות?

6. מה בדיוק עושים בשירות? מה זה כולל?

7. האם צריך נסיון מוקדם בהדרכה או משהו כזה?

זהו נראה לי ששאלתי הכל.. אם אני אזכר בעוד אני אשאל.

תודה רבה.

*שנת שירות ראשונהאנונימי (פותח)

לא התחלתי שנת שירות ראשונה, אני יודעת ששירות לאומי בחו"ל זה בשנת שירות שנייה..

אנסה לענות על כל השאלות...בת עמי שלי

אז אכן כפי שכתבת שירות בתפוצות נועד לבנות שנה ב' בלבד, אבל יפה שאת בעניין כבר מעכשיו...

1. אכן יש מקומות שמתארחים אצל משפחות (בדר"כ בבייסמנט ולא ממש בתוך חדרי הבית של המשפחה) לבקש אפשר מראש כל מיני דברים אבל זה לא בטוח שתקבלי את מבוקשך. בת שעוברת את המיונים יכולה להביע את רצונה לגבי דברים מסויימים אבל צריכה לקחת בחשבון שישנם הרבה שיקולים והרבה עניינים מעבר לבקשותיה ולכן אין שום הבטחה עד לסגירת מקום השירות שהבקשות יתמלאו במלואן. באופן כללי משתדלים להתחשב ברצון הבת עד לגבול מסויים.

2. כפי שכתבתי בתשובה הקודמת, אפשר לבקש מדינה ספציפית - אבל גם זה לא תמיד מתקבל. לעתים בת מעוניינת מאוד בתקן במדינה מסויימת אך במהלך המיונים מתברר שדווקא במדינה זאת סגנון העבודה של בנות השירות פחות מתאים עבורה (אין טעם לתת דוגמאות ספציפיות אבל זו התשובה בגדול) משתדלים להתחשב אך אין הבטחות מראש.

3. אנגלית ברמה סבירה מספיקה. אנגלית ברמה גבוהה עוזרת אך אינה מהווה קריטריון קבלה לשירות בתפוצות.

4. מספר הבנות המגיעות למיונים משתנה. כל הבנות שנרשמות מוזמנות ליום עיון כללי (לא אנקוב במספרים אך מדובר במאות בנות) חלק מהבנות מגלות ביום העיון שלא מתאים להן, חלקן יורדות במהלך המיונים שבאים לאחר מכן - המיונים מורכבים מכמה שלבים. בסה"כ יוצאות מדי שנה כ 100 בנות. גם זה מספר כללי מאוד שמשתנה משנה לשנה אך זה "בגדול".

5. התכונות שמחפשים זה בנות שמתאימות לשירות בתפוצות, הווה אומר: בנות חברותיות (אף בת איננה יוצאת לבד וחשובה הדינמיקה עם שאר הבנות שיוצאות איתה), יכולת הדרכה, בטחון עצמי, יחסי אנוש טובים, תקשורת בינאישית ברמה גבוהה, יכולת לחיות שנה מחוץ לבית ולקן המשפחתי ועוד...

6. השירות שונה ממקום למקום אך באופן כללי בנות השירות עובדות בדר"כ בבתי ספר, בקהילה, במקומות מסויימים הן אחראיות על סניף בני עקיבא במקום, וישנם עוד סוגי תפקידים שונים.

7. נסיון מוקדם בהדרכה אינו מהווה קריטריון קבלה - אבל יכולת הדרכה חשובה על מנת להתקבל. גם אם שירתת לצורך העניין בחינוך מיוחד בשנה הראשונה זה לא אומר שלא תוכלי להתקבל לשירות בתפוצות אבל אם אין לך יכולת הדרכה,עמידה מול קהל וכו' - הסיכוי להתקבל יורד בהתאם.

ההרשמה למיונים לשירות בתפוצות נפתחת בדר"כ בסביבות חודש כסלו כך שיש לך עוד כשנה על מנת לחשוב על זה ולראות אם מתאים לך.

בינתיים שיהיה לך המון הצלחה במציאות שירות מעניין ומספק לשנת השירות הראשונה

אגב, קריטריון קבלה ממש חשוב - הוא השלמת שנת השירות הראשונה במלואה!

אם תיזכרי בשאלות נוספות - את מוזמנת כמובן. בהצלחה!

תודה רבהאנונימי (פותח)

יש לי עוד שאלה- איך בודקים את הדברים שציינת שצריך להיות במי שעושה שנת שירות בתפוצות? כחלק מהמיונים בודקים את יכולת ההדרכה, תקשורת וכד'? איך זה הולך?

ומה בד"כ שלבי המיון כוללים?

שוב תודה רבה

שכחתי לשאול עוד משהו...אנונימי (פותח)

כחלק מהעבודה עם האנשים בחו"ל- גם עוזרים להם לעלות לארץ? אני מתכוונת- כאלה שרוצים לעלות, לעזור להם לעשות זאת, וחוץ מזה- לשכנע אנשים לעלות? חלק מהעניין זה גם הסברה? (על המדינה אני מתכוונת..)

אני רואה שאת ממש בעניין...בת עמי שלי

אז כדאי שתדעי שביום העיון (אחרי הרשמה ראשונית ולא מחייבת) מסבירים את כל השלבים של המיונים, פחות או יותר את מהות העבודה במקומות השונים, ומה מחפשים בבנות השירות בתפוצות - ולכן אני ממליצה שתחכי לרישום ליום העיון של שנה הבאה, תגיעי ליום העיון ותשמעי את כל הפרטים המדוייקים כי אין טעם להרחיב על כך על גבי הפורום...

לחילופין, אם את ממש לחוצה לדעת את כל הפרטים - את מוזמנת ליצור קשר עם אחת מבנות השירות השנה (אם את מכירה מישהי כזו) שמתכוננות להגיע ליום העיון ולבקש את הפרטים שהיא מקבלת שם.

אוקיי.. תודה רבה!אנונימי (פותח)אחרונה
שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך